skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kto sa vyzna v tv/satelitnej technike?
17:17:31
05.12.2009
05.12.2009

Tomaso435
tak už se to umoudřilo a funjgujou všechny frekvence :)
16:55:35
05.12.2009
05.12.2009

Tomaso435
-> petr s: no nejdou žádný,,,, a karta je kupovaná před 4 měsícema,,,, a samozřejmě zaregistrovaná..
ted sem tomu dal reset na přijímači tak uvidim co to najde ....
ted sem tomu dal reset na přijímači tak uvidim co to najde ....
16:49:33
05.12.2009
05.12.2009

petr s
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Tak ti musí jít ty co jsou bez karty a taky ti možná skončila platnost karty
16:44:42
05.12.2009
05.12.2009

Tomaso435
-> Nwkt: no právě že nejde....... zadal sem už všechny frekvence na astru 1D a 1E( mám ten dvojitej příjmač ) přez cs link a nic nejde a nejde......
-> petr s: tam máme kartu registrovanou , ale ty f¨rekvence i když mi to ten program najde , tak se nespustí......
no ještě zkusim totální restart na přijímači a uvidim.......
-> petr s: tam máme kartu registrovanou , ale ty f¨rekvence i když mi to ten program najde , tak se nespustí......
no ještě zkusim totální restart na přijímači a uvidim.......
16:39:03
05.12.2009
05.12.2009

petr s
-> Nwkt: Ale to je těžké
16:36:01
05.12.2009
05.12.2009

Nwkt
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Ani na tom třetím odkazu?
16:35:55
05.12.2009
05.12.2009

petr s
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: A co je tohle?www.cslink.cz/jsem-zakazn
ik/jak-naladit-programy A jestli ti to nefunguje tak musíš koupit satelit na kartu a ne to ladit na radiu a v okně mít lavor
16:33:45
05.12.2009
05.12.2009

Tomaso435
-> petr s: neboj hledal sem ale nic konkrétního co bi mi tu fungovalo jsem nenašel....
16:28:42
05.12.2009
05.12.2009

stika87 - Maschinenführer
-> petr s: to je na nej moc slozity ;-)
16:26:12
05.12.2009
05.12.2009

petr s
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: A co tak použít hlavu nebo google?www.google.cz/search?hl=c
s&...
16:14:16
05.12.2009
05.12.2009

Tomaso435
Kuci potřeboval bych malej help.....dal jsem kompletní reset satelit a nějak si to samo nechce najít signál, musím ručně, ale nevim už co tam bylo za frekvence.......
.... na jakých frekvencích vysílá pře czechlink - skylink nova prima 1,2, cool, barrandov, mtvcz, joj,joj plus, test joj, a podobný co mluvěj česky a slovensky :):)
potřeboval bych to ve stylu
12070
horizontálně
27500
3/4
:)
díky :) :) :)
.... na jakých frekvencích vysílá pře czechlink - skylink nova prima 1,2, cool, barrandov, mtvcz, joj,joj plus, test joj, a podobný co mluvěj česky a slovensky :):)
potřeboval bych to ve stylu
12070
horizontálně
27500
3/4
:)
díky :) :) :)
21:50:09
26.11.2008
26.11.2008

Staf1221
-> Saky: chapem... ale tak skombinoval by som to tak ze co skupina to jeden vstup. a bud by stacilo poskytovat kanaly z 2 skupin, alebo by sa dokupili dalsie DVB/IP brany (aj ked co brana to par tisic dolarov navyse)
21:24:31
26.11.2008
26.11.2008

Saky
-> Staf1221: jo jenze tech kanalu tam je mnohem vic.. radove asi stovka.. da se najit nekde na webu kanalovani treba na ASTRe
problem nastane budes-li chtit treba novu a eurosport.. to je oboje jinde.. a na jine druzici..
problem nastane budes-li chtit treba novu a eurosport.. to je oboje jinde.. a na jine druzici..
21:00:49
26.11.2008
26.11.2008

Staf1221
-> Saky: ahaaa, takze keby (teoreticky) v kazdej tej skupine bolo 25 kanalov a ja mam v netUPe 2 vstupy tak nimi viem teoreticky priviest 50 kanalov naraz?
19:59:52
26.11.2008
26.11.2008

Saky
-> Staf1221: takhle to samozrejme jde.. ani nemusi byt z jednoho transponderu muzou byt klidne z nekolika ale ve stejnem pasmu a se stejnou polaritou...podivej se nekde na netu na rozlozeni kanalu a bude ti to jasne..
v podstate na jedne druzici mas stovky kanalu rozdelenych do urcitych kmitoctu na kazdem kmitoctu mas podle kvality nekolik programu.. a kmitocty mas od do.. a polarizace V nebo H .. takze s te stovky programu jsou v podstate 4 skupiny programu a ty muzes prijimat jakykoliv program z dane skupiny podle toho jak je pomoci DiseqC prikazu nastaveno LNBcko.. jasne? a nebo mas vicevystupove LNBcko idealne 4 a pak muzes sledovat cokoliv na dane druzici.. k tomu ale samozrejme musis mit enco se 4mi vstupy.. to co je dal jestli umi dekodovat a rpevest do IPTV 1 nebo treba 100 kanalu uz je vec jina..
v podstate na jedne druzici mas stovky kanalu rozdelenych do urcitych kmitoctu na kazdem kmitoctu mas podle kvality nekolik programu.. a kmitocty mas od do.. a polarizace V nebo H .. takze s te stovky programu jsou v podstate 4 skupiny programu a ty muzes prijimat jakykoliv program z dane skupiny podle toho jak je pomoci DiseqC prikazu nastaveno LNBcko.. jasne? a nebo mas vicevystupove LNBcko idealne 4 a pak muzes sledovat cokoliv na dane druzici.. k tomu ale samozrejme musis mit enco se 4mi vstupy.. to co je dal jestli umi dekodovat a rpevest do IPTV 1 nebo treba 100 kanalu uz je vec jina..
13:49:01
26.11.2008
26.11.2008

Staf1221
Saky 26.11.08 12:15:17 napsal:
-> Staf1221: programu ve stejnem transponderu..
a toto znamena co? mozes mat z transpondera viac programov naraz?
lebo napadla ma aj taka moznost ze by som mal ptiblizne taku topologiu ze:
satelit s (niekolkymi) LNB
|
transpondery (jeden transponder = cely balik programov)
|
NetUP (tolko vstupov kolko transponderov)
takze uz viem ze ked mam dva rozne baliky tak potrebujem viacero DVBS vstupov, ale co ak by mi stacilo poskytovat programy len z jedneho balika? "tesie" mi z transponderu von uz tym jednym koaxialom cely bylik programov, alebo len jeden ktory mam konkretne zvoleny?
-> Staf1221: programu ve stejnem transponderu..
a toto znamena co? mozes mat z transpondera viac programov naraz?
lebo napadla ma aj taka moznost ze by som mal ptiblizne taku topologiu ze:
satelit s (niekolkymi) LNB
|
transpondery (jeden transponder = cely balik programov)
|
NetUP (tolko vstupov kolko transponderov)
takze uz viem ze ked mam dva rozne baliky tak potrebujem viacero DVBS vstupov, ale co ak by mi stacilo poskytovat programy len z jedneho balika? "tesie" mi z transponderu von uz tym jednym koaxialom cely bylik programov, alebo len jeden ktory mam konkretne zvoleny?
12:15:17
26.11.2008
26.11.2008

Saky
-> Staf1221: no to mas ale ne jakychkoliv programu ale programu ve stejnem transponderu..
jinak CI slot potrebujes pouze pro kodovane kanaly na free kanaly to nepotrebujes..
jinak CI slot potrebujes pouze pro kodovane kanaly na free kanaly to nepotrebujes..
10:57:10
26.11.2008
26.11.2008

Staf1221
-> Saky: s tym ze to nie je uplne riesenie celkom suhlasim. ja ako student na intraku som zvyknuty na to ze mam vsetko potrebne v pc (niekolko MBps internet, telefonovanie cez skype (cize VoIP) a telku samozrejme pozeram cez sanet (VLC)) jedine co by som na tom asi menil je ze by som na pozeranie tv zobral projektor a nemal by som to na booku a teda so sluchatkami, alebo trapnymi repracikmi, ale s nejakym dobrym audio systemom. a take riesenie by som si vedel predstavit aj na doma :)
k tej technickej veci: pokracujem v patrani. nechapem ani preco mi napisal technik z netUP ze mam dve moznosti riesenia:
1. 1xDVB-S a 1xCI slot => 12 programov
2. 2xDVB-S => 24 programov
ak som si spravne nasiel info tak CI slot je ten slot do ktoreho pcham kartu ktoru mi da poskytovatel telky (napr digi tv, ...). takze som bol v tom ze by som nepotreboval dekoder od spolocnosti, ale priamo by som isiel do netUPu z konvertora a kartu by som pchal az k prislusnemu DVBS vstupu v zariadeni.
k tej technickej veci: pokracujem v patrani. nechapem ani preco mi napisal technik z netUP ze mam dve moznosti riesenia:
1. 1xDVB-S a 1xCI slot => 12 programov
2. 2xDVB-S => 24 programov
ak som si spravne nasiel info tak CI slot je ten slot do ktoreho pcham kartu ktoru mi da poskytovatel telky (napr digi tv, ...). takze som bol v tom ze by som nepotreboval dekoder od spolocnosti, ale priamo by som isiel do netUPu z konvertora a kartu by som pchal az k prislusnemu DVBS vstupu v zariadeni.
07:34:15
26.11.2008
26.11.2008

Saky
www.altronik.cz/golden-in
terstar-gi204s-quad-02-db/
d-71132
tady mas prni LNBcko co jsem nasel..
podle me je pitomost mit toroidni parabolu a na ni veset tolik LNBcek kdyz staci jedine na jednu druzici..
jak rikam problem je dostat to do jednoho kabelu.. nebot rizeni LNBcka je provedeno poustenim urciteho "napeti" prave po koaxu.. nevim jak je to presne to se da najit..a proste pokud chces TV kanal z jednoho baliku musi byt LNB prepnuto a proste nejde udelat aby po jednom koaxu doslo k prijmu z jednoho LNBcka najednou treba ve vertikalni a horizontalni polarizaci
tady mas prni LNBcko co jsem nasel..
podle me je pitomost mit toroidni parabolu a na ni veset tolik LNBcek kdyz staci jedine na jednu druzici..
jak rikam problem je dostat to do jednoho kabelu.. nebot rizeni LNBcka je provedeno poustenim urciteho "napeti" prave po koaxu.. nevim jak je to presne to se da najit..a proste pokud chces TV kanal z jednoho baliku musi byt LNB prepnuto a proste nejde udelat aby po jednom koaxu doslo k prijmu z jednoho LNBcka najednou treba ve vertikalni a horizontalni polarizaci
07:24:02
26.11.2008
26.11.2008

Saky
-> Staf1221: jako urcite je to cesta do budoucna, ale momentalne je to proste drahe a to proste rozhoduje.. kdyz vezmu blbej DVBT STB da se to koupit i za 700 (o kvalite neluve) ale za 1200 je to bezna cena.. DVB-S to same a pokud chce nekdo kombinovanej z logiky veci bych ho dal za mensi nebo stejnou nez dvojnasobnou cenu.. proste dvoje streva jeden obal.. jeze skutecnost je takova ze pokud chce clovek neco extra musi priplatit a plati daleko vic.. proto si spousta lidi radsi koupi krabicky dve.. s tim IPTV je to podobne.. podle me je to takovej mezikrok trosku spatnym smerem.. proc mit IPTV STB a k tomu televizi a vedle jeste bezne PC pro internetovou komunikaci... kdyz to PC jako takove umi vse co ten STB s televizi.. takze kdyz toto budu resit tak dam vsude rovnou PCcka a hoste maji vse v jednom.. a ne nejaky mezikrok.. .jinak to je pouze muj nazor a ukaze az cas co se rozsiri a co ne..
23:07:39
25.11.2008
25.11.2008

Staf1221
-> Saky: asi sme sa celkom nepochopili. ja neidem zariadovat hotel. to som dal iba ako priklad toho na co to niekto vo fore na stranke netUP chcel vyuzit. ak ide o moj projekt tak ja som postaveny do pozicie ISP kde sa snazim vybudovat prave konvergovanu siet (co teraz zdaleka nie je take vynimocne, kedze uz aj lokalni provideri poskytuju net+VoIP+IPTV. a nesuhlasim s tym ze by ludia na to nemali bunky. myslim ze minimalne maniaci do technologii a ti co si nechaju masirovat mozgy fibernetom a magiom by sa na to isto dali.
to s tymi 50timi stream-ami VoD sucasne.. to je podla mna cisto obmedzenim vyplyvajucim z vykonnosti servera (200Mbps rychlost uploadu je myslim dost narocna).
co sa cien tyka to mas pravdu. taky STB vyjde na 6k Sk ako nic a to je este taky lacnejsi. a take IPTV combine je tiez na cene cez 300k Sk. takze keby islo cisto o poskytovanie tv tak to z cenoveho hladiska nie je velmi konkurencie schopne. ALE tak ma to nieco co DVB-S nema take prepracovane (ak sa to vobec v tomto da porovnavat) .. a to je interaktivita.
k tomu 4 vystupovemu LNB mohol by si mi poslat link na nieco take. stale nie moc chapem o com to je
ako k problemu priviest na jeden vstup toho netUP zariadenia viacero kanalov som zatial vypozeral asi tolko ze existuje nieco ako toroidna parabola kde moze byt umiestnenych aj 16 LNB konvertorov, ale stale neviem ci si potom tych 16 kanalov iducich 16timi koaxialmi mozem niekde spojit do jedneho "koaxialu" a ten pripojit na ten vstup
to s tymi 50timi stream-ami VoD sucasne.. to je podla mna cisto obmedzenim vyplyvajucim z vykonnosti servera (200Mbps rychlost uploadu je myslim dost narocna).
co sa cien tyka to mas pravdu. taky STB vyjde na 6k Sk ako nic a to je este taky lacnejsi. a take IPTV combine je tiez na cene cez 300k Sk. takze keby islo cisto o poskytovanie tv tak to z cenoveho hladiska nie je velmi konkurencie schopne. ALE tak ma to nieco co DVB-S nema take prepracovane (ak sa to vobec v tomto da porovnavat) .. a to je interaktivita.
k tomu 4 vystupovemu LNB mohol by si mi poslat link na nieco take. stale nie moc chapem o com to je
ako k problemu priviest na jeden vstup toho netUP zariadenia viacero kanalov som zatial vypozeral asi tolko ze existuje nieco ako toroidna parabola kde moze byt umiestnenych aj 16 LNB konvertorov, ale stale neviem ci si potom tych 16 kanalov iducich 16timi koaxialmi mozem niekde spojit do jedneho "koaxialu" a ten pripojit na ten vstup
22:07:24
25.11.2008
25.11.2008

Saky
-> Staf1221: sem se do toho navodu trosku zacetl.. a pisou tam 50 soubeznych ruznych VoD tak to asi tak bude.. nicmene to nemeni nic na tom ze aby to umelo cist najednou z vice transponderu ze to musi mit na vstupu 4 vystupovy LNBcko aby to bylo uplne univerzalni jinak to proste z toho satelitu nedostanes..
jak jsem psal ja takove zarizeni neznam a ani ho nehodlam provozovat nebot otazkou zustava cenova vyhodnost? nebot jake jsou porizovaci naklady? pocitam ze IP STB na kazdem pokoji bude stat o dost vic nez DVBS prijimac.. pri rozsireni to bude stat treba stejne ale urcite ne mene.. a ta celkova bedna bude stat taky balik... urcite vic nez treba X vystupovej multiswitch kterej stoji od 4 do 10ti podle poctu vstupu..
pokud budu mit vsude DVBS prijimace muze se kazdej zakaznik divat absolutne na co chce a co si vybere z dejmetomu 1000ky satelitnich programu.. (samozrejme da se rict ze to je nesmysl tolik programu a ze 50 zvolenych muze asi stacit.. ale ver tomu ze pokud budes hotel tak prijde zakaznik kterej proste bude chtit sledovat neco co nebude v tvem TOP 50 listu.. u DVBSka nema problem..) a pak si polozme otazku jakou to ma dasli vyhodu.. VoD je sice zajimava myslenka ale otazka ma to smysl? nevybere si zakaznik z bezne nabidky a musi se koukat na neco extra? stejne to dopadne tak ze si z bezne nabidky nevybere.. ) jedinou vyhodu co v tom vidim je ze je to cele na ethernetu a ze se v podstate da vsechno skloubit.. ale myslim si ze jeste neni uplne doba na konvergovani vsech sluzeb do IP.. proste lidi na to jeste nemaj bunky.. vetsina lidi prijde pusti televizi a vic neresi.. a nebude hledat nejaky VoD a podobne..
pokud bych to shrnul.. myslim si ze pokud bych dnes zarizoval hotel... tak udelam klasickej DVBSkovej system s nekolika druzicemu kde si kazdej host muze vybrat z obrovske nabidky programu.. a veskere naklady na jeden pokoj jsou radove 1500-2000kc.. dal to muzes doplnit internetovym pripojenim a myslim si ze hoste budou nadmiru spokojeni..
jak jsem psal ja takove zarizeni neznam a ani ho nehodlam provozovat nebot otazkou zustava cenova vyhodnost? nebot jake jsou porizovaci naklady? pocitam ze IP STB na kazdem pokoji bude stat o dost vic nez DVBS prijimac.. pri rozsireni to bude stat treba stejne ale urcite ne mene.. a ta celkova bedna bude stat taky balik... urcite vic nez treba X vystupovej multiswitch kterej stoji od 4 do 10ti podle poctu vstupu..
pokud budu mit vsude DVBS prijimace muze se kazdej zakaznik divat absolutne na co chce a co si vybere z dejmetomu 1000ky satelitnich programu.. (samozrejme da se rict ze to je nesmysl tolik programu a ze 50 zvolenych muze asi stacit.. ale ver tomu ze pokud budes hotel tak prijde zakaznik kterej proste bude chtit sledovat neco co nebude v tvem TOP 50 listu.. u DVBSka nema problem..) a pak si polozme otazku jakou to ma dasli vyhodu.. VoD je sice zajimava myslenka ale otazka ma to smysl? nevybere si zakaznik z bezne nabidky a musi se koukat na neco extra? stejne to dopadne tak ze si z bezne nabidky nevybere.. ) jedinou vyhodu co v tom vidim je ze je to cele na ethernetu a ze se v podstate da vsechno skloubit.. ale myslim si ze jeste neni uplne doba na konvergovani vsech sluzeb do IP.. proste lidi na to jeste nemaj bunky.. vetsina lidi prijde pusti televizi a vic neresi.. a nebude hledat nejaky VoD a podobne..
pokud bych to shrnul.. myslim si ze pokud bych dnes zarizoval hotel... tak udelam klasickej DVBSkovej system s nekolika druzicemu kde si kazdej host muze vybrat z obrovske nabidky programu.. a veskere naklady na jeden pokoj jsou radove 1500-2000kc.. dal to muzes doplnit internetovym pripojenim a myslim si ze hoste budou nadmiru spokojeni..
20:28:25
25.11.2008
25.11.2008

Staf1221
-> Saky: tak prave mi napisal manik z NetUP. vraj ked tam mam dva DVB-S vstupy tak tam mozem priviest 24 sdtv kanalov
takze fakt by ma zaujimalo ako to.. nie je nieco ako multiplexor na digitalny tv signal?

takze fakt by ma zaujimalo ako to.. nie je nieco ako multiplexor na digitalny tv signal?
15:42:01
25.11.2008
25.11.2008

Staf1221
-> Saky: no takto som si aj ja myslel ze co kanal to potrebujem DVB/IP gateway... co samozrejme nie je cenovo velmi unosne riesenie. ja som cerpal info tiez z tej stranky.... ale teraz spekulujem ako by sa to mohlo dat. lebo co tam pisal manik co ma hotel s 500 izbami tak mu povedali ze pre neho je totoIPTV combine vhodnym riesenim. a tu sa mi nezda ze by pre cely hotel teda stacili 2 kanaly (+VoD)
dalsia vec co mi vrta hlavou je to ze pri tom combine je sirka pasma tych vstupov DVB 60Mbps (co ked pocitam ze jeden kanal v MPEG-2 ma 4Mbps) tak by stacilo na 15 kanalov
a teda posledna vec co mi zavrtala cerva do hlavy je veticka v ich fore od ich cloveka:
"IPTV Combine has CI slots (maximum 2) and it supports professional multichannel CAM's"
co mi dalo teda dojem ze existuje technologia kedy mozem prijimat viac kanalov naraz
dalsia vec co mi vrta hlavou je to ze pri tom combine je sirka pasma tych vstupov DVB 60Mbps (co ked pocitam ze jeden kanal v MPEG-2 ma 4Mbps) tak by stacilo na 15 kanalov
a teda posledna vec co mi zavrtala cerva do hlavy je veticka v ich fore od ich cloveka:
"IPTV Combine has CI slots (maximum 2) and it supports professional multichannel CAM's"
co mi dalo teda dojem ze existuje technologia kedy mozem prijimat viac kanalov naraz
15:26:54
25.11.2008
25.11.2008

Saky
-> Staf1221: ten NetUP IPTV Combine viz www.netup.tv/en-EN/iptv-c
ombine.php ma na vstupu dva encodery tak to podle me bude umet prevest na IPTV pouze dva TV kanaly.. nebo tomu nerozumim jak je to mysleno.. moc jsem na to nekoukal.. DVBS obecne si vybira pomoci diseqC pasmo horni a dolni a polarizaci V a H pak ti muze nastat celkem 4 moznosti..a podle toho jaky chces prijimat kanal tak se prepne LNBcko na prijem.. pokud tedy budes chtit prijimat ze stejneho baliku pak je pro oba kanaly stejne nastaveni LNBcka a bude ti stacit jeden vstup.. pokud ale nastane situace ze chces kanaly ruzne tzn jeden treba vertikal a druhej horizontal tak to nepujde nebot by se to popralo. . . proto se dela 4vystupe LNBcko to pokryje vsechny moznosti a ten multiswitch to prepne tzn pozadavek prvniho vystupu bude treba na horni vertikal tak ho prepne na 1 vstup.. 2vstup bude spodni vertikal 3vstup bude horni horizontal a 4bude spodni horizontal.. a pokud budes mit druhej vystup ze switche tak se prepoji opet na nejakej vstup z LNBcka.. atak ruzne pro vsechny vystupy.. jenze tohle je reseni kdy jsou vsechny pripojne mista dale osazeny DVBSkovym prijimacem...
tvoje reseni podle me by muselo mit vykonejsi vicekanalovy encoder a prevodnik na IPTV proste kolik kanalu tolik prevodniku.. a na vstup budes muset pripojit 4 ruzne vystupy z LNBcka za predpokladu ze ti staci prijimat jednu druzici.. pokud bys chtel prijimat dve druzice tak uz mas tech vstupu 8...
tvoje reseni podle me by muselo mit vykonejsi vicekanalovy encoder a prevodnik na IPTV proste kolik kanalu tolik prevodniku.. a na vstup budes muset pripojit 4 ruzne vystupy z LNBcka za predpokladu ze ti staci prijimat jednu druzici.. pokud bys chtel prijimat dve druzice tak uz mas tech vstupu 8...
15:04:34
25.11.2008
25.11.2008

Staf1221
-> Saky: super! konecne niekto co vie ako sa to robi :)
ale nie celkom som ta pochopil... u mna sa hostia nebudu o nic byt. ja potrebujem napchat do nejakeho servera povedzme tych 20 kanalov a potom uz mozu stovky ludi pozerat co budu chciet (bud kazdy nieco ine, alebo kludne aj vsetci to iste). to uz bude riesene multicastom
to moje riesenie co chcem pouzit vyzera nejak takto: vid obrazok
a otazka je ze kolko vstupov potrebuje to zariadenie .. ako je nakreslena sipka. ci mi bude stacit mat jeden satelit s jednym konvertorom a z neho pojde jeden koaxial do toho zariadenia a tym vstupom bude to zariadenie chytat vsetky tv kanaly predplatene na karte naraz, alebo ci budem musiet mat 20 satelitov/konvertorov/koa cialov/kariet/vstupov do zariadenia aby som chytal kazdym satelitom jeden program (tak ako ked mam doma satelit ze ked si nan aj pripojim viac televizorov tak na vsetkych mi ide to iste
PS cital som nieco o multichannel CAM kartach. znamena to ze ked mam taku kartu tak mozem sucasne prijimat zo satelitu viacero programov?
dakujem za odpoved
ale nie celkom som ta pochopil... u mna sa hostia nebudu o nic byt. ja potrebujem napchat do nejakeho servera povedzme tych 20 kanalov a potom uz mozu stovky ludi pozerat co budu chciet (bud kazdy nieco ine, alebo kludne aj vsetci to iste). to uz bude riesene multicastom
to moje riesenie co chcem pouzit vyzera nejak takto: vid obrazok
a otazka je ze kolko vstupov potrebuje to zariadenie .. ako je nakreslena sipka. ci mi bude stacit mat jeden satelit s jednym konvertorom a z neho pojde jeden koaxial do toho zariadenia a tym vstupom bude to zariadenie chytat vsetky tv kanaly predplatene na karte naraz, alebo ci budem musiet mat 20 satelitov/konvertorov/koa cialov/kariet/vstupov do zariadenia aby som chytal kazdym satelitom jeden program (tak ako ked mam doma satelit ze ked si nan aj pripojim viac televizorov tak na vsetkych mi ide to iste
PS cital som nieco o multichannel CAM kartach. znamena to ze ked mam taku kartu tak mozem sucasne prijimat zo satelitu viacero programov?
dakujem za odpoved
14:43:07
25.11.2008
25.11.2008

Saky
staci ti i jeden vstup pokud se spokojis s balikem programu na jedne druzici v jednom baliku..ale to se nespokojis nebot se hoste poperou-) vetsinou se to dela tak ze das multiswitch a 4vystupovy LNBcko a pak uz to jen roztahas z toho switche..a podle toho kolika vystupovej switch mas tolik mas pripojnejch bodu
14:18:55
25.11.2008
25.11.2008

Staf1221
je tu nejaky clovek co sa vyzna v satelitnej technike?
robim v skole jeden projekt na navrh systemu pre IPTV a narazil som na problem. chcel by som poskytovat asi 20 TV kanalov ale zariadenia ktore som nasiel tak maju tak dva DVB-S vstupy. do niektorych tych rieseni som nasiel ze sa daju dokupit dalsie karty, ale tie su dooost drahe.
ale... nasiel som aj komplet riesenie pre nejaky hotel. to obsahovalo rovnako len dva DVB vstupy a tu ma napadlo ze hotel s 500 izbami nebude asi ponukat LEN 2 kanaly. a teda otazka znie, ci niekto nevie ci v takomto pripade potrebujem tolko vstupov kolko chcem tv kanalov, ALEBO ci do jedneho vstupu mozem pustat viacero kanalov a ono to funguje
robim v skole jeden projekt na navrh systemu pre IPTV a narazil som na problem. chcel by som poskytovat asi 20 TV kanalov ale zariadenia ktore som nasiel tak maju tak dva DVB-S vstupy. do niektorych tych rieseni som nasiel ze sa daju dokupit dalsie karty, ale tie su dooost drahe.
ale... nasiel som aj komplet riesenie pre nejaky hotel. to obsahovalo rovnako len dva DVB vstupy a tu ma napadlo ze hotel s 500 izbami nebude asi ponukat LEN 2 kanaly. a teda otazka znie, ci niekto nevie ci v takomto pripade potrebujem tolko vstupov kolko chcem tv kanalov, ALEBO ci do jedneho vstupu mozem pustat viacero kanalov a ono to funguje