skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak mě dneska škůdka nepěkně vypekla...
16:46:17
08.11.2008
08.11.2008

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> haso: ty si myslis, ze v BA bude tento rok pod 7 stupnov, ked zimaky davas 

18:00:01
07.11.2008
07.11.2008

haso
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): sak to je tak ze mam 3hodiny cas tak ze prezujem na zimaky, tri kolesa spravim za hodinku a to posledne som robil hodinu len jednu poondenu maticu...a pak kym som sa este vratil domov, prezliekol tak uz boli fofry ci nemeskam

13:49:02
07.11.2008
07.11.2008

Fén
Škodná je škodná, ona ví proč přestane jet na dušičky přímo před vchodem na hřbitov. :o)
11:49:46
07.11.2008
07.11.2008

MOLSO
-> haso: s tym vyfukom sa mi stalo ot iste ked som mal ist per mamu do roboty
tywole som isol ovolit vyfuk a drb jeden šrob preč reku no super .... a za pol minuty telefonat ...
nasere ... tak som zobral motorrovy silikon a natlačil ho do tej medzery, a potom rozotrel po celej prírube. Za polodinu som tam za nou isiel ( 11 km cesta medzimesto, robila v inom obchode) motor som nešetril a ked som prišiel pred obchod tak som otvoril kapotu na naštartovanom motore a ten silikon sa na tej prirube zmršťoval a rozťahoval ako ked pracuje srdce
celkom sranda na to pozerat. A ten silikon tam vydržal dalšie 3 dni 

10:41:38
07.11.2008
07.11.2008

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> haso: Ved co sa v tom rypes pred tym, ako niekam potrebujes ist? Si to sprav dakedy ked mas cas, alebo to na tyzden odstav a porob... Take lepenie po kuskoch nerobi dobro....
09:20:20
07.11.2008
07.11.2008

Milos
tak sa neponahlajte a ono sa to nebude kazit

00:44:11
07.11.2008
07.11.2008

haso
moja skodovka so mnou vzdy vypece ked sa niekam ponahlam...
ked som mal ist na rande tak som strhol stifty na vyfuku
ked som mal kamosku odviest tak mi za jazdy odisli brzdy
minule kamarat vola ze mu vyleteli vchodove dvere do bytu tak sadnem do auta, otocim klucom a nic sa nedeje, na druhy den nastartujem
potom robim cele 4 dni auto kazdy den a jak mam o 3tej rano odviest kamosku zo stuzkovej tak mi prestane ist volnobeh
ked som sa dneska ponahlal tak som strhol maticu na kolese
zakon schvalnosti
ked som mal ist na rande tak som strhol stifty na vyfuku
ked som mal kamosku odviest tak mi za jazdy odisli brzdy
minule kamarat vola ze mu vyleteli vchodove dvere do bytu tak sadnem do auta, otocim klucom a nic sa nedeje, na druhy den nastartujem

potom robim cele 4 dni auto kazdy den a jak mam o 3tej rano odviest kamosku zo stuzkovej tak mi prestane ist volnobeh

ked som sa dneska ponahlal tak som strhol maticu na kolese

zakon schvalnosti
19:19:53
06.11.2008
06.11.2008

MOLSO
otcova škodovka 2 zimy dozadu občas trdohlavo odmietala štartovat - vždy len vysunulo pastorok a neotočilo .... doma niekolkonasobna rozborka štartéra kontrola namazanie zloženie montáž do auta 6x vyskúšanie. Bolo treba ist do mesta - na prvu šupu chytilo ale vždy to naschval v meste vypovedalo
potvora jedna ... musela sa rozltačat a roztahocvat alebo skúšat "cvakat" štartérom kym nešla. Koncom zimy objavený problém - prechodové odpory a volný klinový remen a povolený altík
ale zase odvteedy spolahlivo funkuje 

13:11:58
06.11.2008
06.11.2008

gabo000000 - zrušená registrace
-> Hydron: aaale ba...mne sa uz tiez stalo ze ma zobudil spoluziak s ktorym chodim do skoly ze co este nejdeme...rychlo som vyskocil s postele obliekol sa ..umyl..videm z domu a sadnem do kadeta a kadet nestartuje..skoro celu baterku som vytocil a nic...nakoniec sme sli zo spoluziakovym favom a poobede ked som dosiel domov kadet zo slabou baterkou na 1 supu nastartoval

10:52:52
06.11.2008
06.11.2008

Hydron
Malá historka z dnešního rána. Dneska mě v práci čekala důležitá schůzka s dodavatelem.Jako na potvoru jsem ale kapku zaspal a nestihl bus.Nevadí, říkám si, půjčím si tchánovu stopětku (můj rapídek je rozebraný v garáži na špalkách) a dojedu na schůzku včas. Vesele si uháním, když najednou motor začal škubat a trhat až se zastavil úplně.Prostě Murphyho zákon - když člověk nejvíc spěchá, tak si škodárna postaví hlavu.Intuitivně a s hromadou sprostých slov hledám v tesilkách a bílé košili závadu - no jasně, asi prasklá membrána palivové pumpy, při ručním pumpování to sotva stříká.Vytahuju telefon, volám známému, ať pro mě rychle přijede - naštěstí jsem na schůzku dorazil jen s desetiminutovým spožděním.Volal jsem celý nas.... tchánovi, ať si to odtáhne, že mu ta plechovka stojí na cestě.
Chudák tchán - absolutně nechápal - škodovka ho ještě nikdy nevypekla.Teď mi navíc psal, že dostal pořádně nadáno ještě od tchýně, která se do něho pustila, že ten starý krám už musí z domu a musí si koupi spolehlivější vůz.
Asi opravdu bude něco na tom, že škodárna se umí vysypat v tu nejnevhodnější chvíli....