Stavební povolení

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 12.09.2008 do 19.09.2008, založil/a JoseA
řadit dle data
15:21:49
19.09.2008
JoseA
-> Saky: Já to právě na radu známých nazval hospodářská budova na nářadí, s garáži by byly problémy a navíc bydlím u říky, takže asi o to horší, ikdyž v baráku máme garáž uplně jednoduchou bez ničeho, ale stavilo se v roce 90-94. Ale jak sem byl na tom úřadě, tak mi ženská vyjela nějaký územní plán a tam našla, že ten pozemek vedle baráku je veden jako ostatní pozemky a to je pro mě prej výhoda, protože budu potřebovat mapu pozemku se zakreslenu stavkou, jednoduchý nákres a popis, potvrzení od organizací jako vodovody a kanalizace, plynaři, telecom, atd... Pak obejít sousedy a posbírat podpisy a nakonec schválení nějaké hospodářské komise. A to mi toho prej ještě hodně odpadá, když bych to udělal do 25 m2. Jenže já si nechal včera už vybagrovat plochu 6x8 m, tudiž 48 m2 a menší to nechcu, protože mi ani nejde o schování auta, ale o dílnu a sklad nějakého nářadí, do budoucna přívěsný vozík za auto atd... Ještě mi známí radili, abych to povolení udělal na dvakrát, jednou vyřídil na 25m2, další rok znovu a bylo by to "jakože" přistavěno na celkových 48m2. Protože tedka začínám stavit těch 48m2, tak je asi blbost vyřozovat povolení na 25m2, když pak asi stejně někdo přijede stavbu zkolaudovat nebo ne? Snad najdu někoho, kdo se v tom orientuje a pomůže mi s tím vyřizováním. Není jak dřív, to mi říkal děda že přišel na úřad a řekl od zítřka stavím a polibte mi řiť 3
09:12:43
19.09.2008
Saky
ono zasadni chyba je nazvat neco garaz-) nebot to uz je stavba s nejakym vyssim rizikem a prida ti to automaticky dalsi razitka.. pozarni hledisko, vyjadreni vodohospodaru ze ti unikajici benzin neznici toky zaspinenych rek atd-) pokud bys to nazval jako nejaky hospodarsky objekt spousta toho odpada.. a pokud to das papirove na 25m tzn das to 6x4 odpadne spoustu starosti.. pak ti staci jen vyjadreni obce, sousedu a jednoduchy schematicky nacrtek to je asi vse (ze to bude ve skutecnosti 6x8 coz je dvakrat tolik nikdo resit nebude a pokud bys to chtel zlegalizovat tak Ti nic nebrani takove domecky postavit dva.. ) a nebo cesta dle stavebniho zakona atd.. podstatne slozitejsi, casove a financne narocnejsi.... prvni reseni pocitej (zalezi na stavebnim uradu) treba mesic a druhe pocitej klidne pul roku..
08:56:27
19.09.2008
King
-> Baghira: JeseA ale přece bude stavět jenom kůlničku na nářadí, no ni? :)
23:11:33
18.09.2008
Baghira
-> JoseA: Přesně tak, fakticky se to s tou novelou zákona daleko zhoršilo, i když se měl stát opak. Bohužel co si budeme povídat, stavební úřad je stát ve státě :-/...
22:20:44
17.09.2008
JoseA
-> Baghira: dneska sem opět navštívil stavební úřad a prej sem měl přijít před koncem roku 2006 a měl bych to vyřízené hned. Dneska je to na půl roku a pár tisíc za potvrzení. Třikrát mi to tam ženská vysvětlovala a už nevím co všechno musím mít potvrzené, nakreslené, podpisy sousedů, atd....8
21:38:56
17.09.2008
Baghira
Jelikož se dnes u stavebního povolení v podstatě kromě projektu neposuzuje nic, tak se toto dělá v územně správním řízení, tedy...povolení sousedů, zjištění ochraných pásem, atd...takže se ta agenda vlastně posunula "o dveře dál", což znamená, že těch razítek musí bejt stejně ne-li víc než dřív. Ale je to město od města jiný, což je zásadnější problém, bohužel.
12:34:07
13.09.2008
Kloggie
Změnu územního plánu?? To snad ne. Jestli tu garáž staví v zastavěném území, což asi jo, tak změnu dělat nemusí. To se dělá když chce developer zastavět pole, ale ne s garáží. Zajdi na stavební odbor a řekni jim jakej máš problém a oni ti řeknou co chtějí.
21:58:27
12.09.2008
Baghira
-> JoseA: Tak dnes už sice stačí ohláška, ale územně správní řízení mít podle mě musíš, což je (záleží kde to je) občas celkem hromada razítek. Projekt musíš mít každopádně.
14:48:29
12.09.2008
spartra
-> JoseA: radši se zeptej, at te pak nejebaj7
12:39:53
12.09.2008
JoseA
elektriku možná do budoucna, známí mi tvrdili, že do plochy 16m2 stačí oznámení, ale ani to už prej není pravda sem se dozvěděl právě v pondělí na stavebním úřadě, jenom že je jiné povolení na stavbu do 25m2 a jiné nad 25m2. 150m2 už je pořádná hala, já chci halu 8x6m, tudiž 48m2
12:02:27
12.09.2008
Dvordy
Záleží co tam všechno chceš. Tobě by stačilo jenom oznámení, protože to je do 150m2. Jenom by jsi potřeboval změnu územního plánu. Pokud už bude v té garáži elektrika, tak na to už budeš muset mít projekt a revizi.
11:11:45
12.09.2008
JoseA
Ke stavbě hospodářské budovy (garáže). Všichni mi říkali, že stačí skočit na obecní úřad ohlásit stavbu a ono je to zase od ledna 2007 jinak, OU s tím nemá nic společného, tak mě starosta poslal na stavební úřad za jistou paní, ta mě poslala za jinou paní a ta měla na dveřích cedulku dovolená 8 . No ale prej už nestačí jenom oznámení, ale bude s tím asi víc běhání atd... Tak nevím jestli stavit načerno a vysrat se na povolení, nebo to nebude zas tak složité a zdlouhavé. Vyřizoval někdo podobnou věc po roce 2007?
Extreme Tyres