Gdo to myslí vážně ?

prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 02.01.2003 do 10.01.2003, založil/a
řadit dle data
07:33:11
10.01.2003
Dark.lort
Takle vam to reknu.pokud budu moct ji mit tak bych si ji chtel nechat naporad.A mit jine vozitko s kterym bych jezdil normalne.A tuhle skodinku bych si nechal na srazy a na leto.Ale jak rikam kdyz to pujde.Myslim tik kdyz budu mit jednou rodiny barak tak to asi pujde postavilbych tam jeste jednu garaz a tam bych ji uchovaval.Musi te uznat kdyz bydlim v panelaku tak by me to asi stejne bylo naprd,jilikos by stejne stala venku.No ale to je otauka casu.Skode zdar.
08:07:33
09.01.2003
Jirka K.
Jak už napsal Johny B níže. Auta jako Jaguár, Ferari, Porsche aj. se mi taky moc líbí neříkám, že bych je nechtěl, kdybych na ně měl, ale asi bych k nim nikdy neměl tak osobní vztah jako k mému Rapídu. Nehledě k tomu, že v dnešní době kdy auta navrhuje spíš už jen počítač na základě požadavků na spotřebu a jiné se mi zdá, že jsou to auta na jedno brdo zvláště koncern VW.
20:20:13
06.01.2003
Rapid
máme, ale dneska mě zase nasral jeden kretén... škoda mluvit...
no nic...
20:11:09
06.01.2003
U-Geen
Vy nemáte doma záchod že musíš srát cizejm lidem na auto?
20:02:38
06.01.2003
rapid
mno :o) já napíšu jen následující: RAPID FOREVER.
u mě je to srdeční záležitost...
seru na golfy! seru na corada, seru seru seru
klidně v budoucnu do rapida naskládam půl milionu! je mi to jedno! jenže to nejde nikomu vysvětlit! člověk to musí mít v sobě...
ŠKODA Motorsport!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

19:18:22
06.01.2003
Žaky
No ja nemam co resit,skoduli mam uz nekolikatou,vyzkousel jsem i jina vozitka ale za chvili zpet ke skudce,u me je to srdecni zalezitost,vyrustal jsem s nimi,a i kdyz je mi uz po kristovych letech tak uz rozum asi nedostanu,navic tahle co mam je z toho nejlepsiho co v MB za jejich eru vymysleli a ja si ji jeste prispusobil k obrazu svemu,navic je bez rezu protoze kazdou zimu chrni jo a NEpotrebuju ji na kazdodeni jezdeni tak snad jeste neco vydrzi,jo a je skoda [snad] vsechno prochlastat...i kdyz ...89 90
14:26:27
04.01.2003
BlackSUN
Jo, to mám doma taky... F podstatě sem na to auto sám, protože si všichni myslí, že i když do toho narvu nevim kolik desítek tisíc, bude to auto z osmdesátýho roku, který nemá skoro žádnou cenu a tak podobně. Ale zatim odolávám. Asi si seženu ještě nějakej škopek jen tak na ježdění, aby si nemysleli, že když mám svoje auto rozdělaný v garáži, že sem na nich závislej co se aut týče. To budu i jezdit sockou... Ale už moji škůdku, která byla nejdřív dědy a pak mámy, si vzít nenechám... Taky bych neměl to srdce ji prodat. A hlavně to nemá ani moc cenu ji prodávat, fakt by člověk nikdy nedostal tolik, na kolik si ji cení, možná i jakou má hodnotu.
23:40:49
03.01.2003
Dan
Paráda, taxem to chtěl slyšet.......
2 pan webmajstr : dobrej nápad !
Já si to auto URČITĚ necham. Nejvíc nesnášim ty vocasy, co mi furt připomínaj, že tohle už nigdy nemůžu slušně prodat, abych na tom krutě neprodělal... Ty omezený chudáci prostě nejsou s to pochopit, že já to auto prodávat nebudu a ani bych na to neměl srdce. A eště ke fšemu bych k tomu autu musel dát pořádně tlustou bichli - návod.....
Já bych časem (až bude rodina, bydlení a tak) chtěl Rapida, ale uvedenýho do X-trému. Něco jako moje Favo. Prostě leštěnka, kerá nepozná ni kapku deště.
22:08:02
03.01.2003
U-Geen
Já z toho vytvořim asi nějakou anketku.
19:37:22
03.01.2003
Bob
Teďka mě všichni zavrhneteale já mám škodofku jako prozatímní vozidlo dotý doby dokud bude jezdit Počítám tak ještě 2,5 roku nebo až si koupým něco lepšího do terénu když budou prachy jináš znova škodovku
17:54:11
03.01.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
U-Geen: správný přístup :o))))
a jinak taky napořád a tuning dle peněz a časem i nějaké to auto na ježdění, protože loňská zima byla pro žlutku poslední a teď už bude vidět jen léto :o))
16:40:56
03.01.2003
U-Geen
To radši děti a ženu opustim a pudu bydlet do garáže než bych se vzdal mé milované škodovky 20
15:01:42
03.01.2003
Jirik
Óóó jsem taktéž nadmíru spokojený 2 . A nikdá bych neměnil. Určitě si něco jiného koupím (normální auto), ale Škodifku si nechám. S největší pravděpodobností bych jí odhlásil. Je to rok 83 a tak je to pomalu veteránoš, nebo už je ? Pak by se znova rozhodila a znova seskupila. Člověk se pak na autě se kterym by jezdil jenom po srazech může trochu rozšoupnout. Zatím se musí člověk držet při zemi, zařizuji bydlení a pak jde o to že jiné přibližovadlo zatím nemám a tak to musí fungovat i jako normální autíčko, které nebude v přehnané míře odporovat pravidlům sil. provozu. 52 .
Možná že tady všici děláme ramena, nakonec se může stát že budeme mít jednou úplně jiný starosti (zmiňované bydlení a děcka) a tak nezbyde na opatrování Škodověnky čas, nebo finance. A než to nechat chátrat někde v garáži a dostat se k tomu jednou za čas, tak je lepší předat štafetu jinému nadšenci, který bude věnovat milovanému vozítku stejnou lásku jako my. Představujeme si to třeba jinak, ale podívejte se na o něco starší kamarády či známé, před lety mluvili stejně a teď je všechno úplně jinak. Časy se mění, žijeme v hektickém světě a nevíme co všechno nám budoucnost připraví. Toliko můj názor.70 . Stejnak je to legrace se za, v porovnání se zahraničním vozovým parkem, směšné částky všelijak vyšívat na autě a výsledek je pak stejný nebo někdy i lepší. Lepší pro nás, protože to pak pěkně hřeje u 15 .
14:54:02
03.01.2003
MATTESS
Jiste, ze vazne.jinak by to byly utopene penize. Casem bych chtel jeste eRko, aby Rapid nebyl sam. Ovsem, to bych musel mit 3 garaze24 82 .Takze se uvidi.......
13:16:51
03.01.2003
wekky
To o vyřezování a opětovném zaevidování jsem věděl, jen jsem si myslel, že pro histirické značky pořád platí povinnost vézt knihu jízd.
Takže vlastně jen jde o to, jestli se vyplatí každoroční testace a 1/12 nebo půlroční deponace se sundáváním a nandáváním značek.
DÍK.48
Teď mne napadá, dá se současně mít standardní značky deponované a získat historické?
Ono totiž by v budoucno třeba mohlo být trošku složitější vyjet za hranice. Od roku 1940 sice povolení nepotřebuji, ovšem to se bude časem nejspíš taky posunovat (a 20 let rozdílu není taková doba)
13:05:24
03.01.2003
Samantus
Ja to taky myslim vazne, dokud si v tom nekde neroznejtuju hubu, paxi koupim novou skodovku (i favorita klidne)
12:39:54
03.01.2003
Luděk
Felda je dobrá to brát,akorát,když ji mohl mít brácha,tak šel radši do 100L,páč ta byla z Tuzexu.
Pojednání o značkách si většina lidí špatně vysvětluje.S platností od 30.6.2002 neexistuje termín trvalé vyřazení z provozu,takže když vozidlo odhlásíš a necháš si původní doklady,tak jej můžeš kdykoli znova zaevidovat s tím,že jeho technické parametry musí odpovídat době vzniku.Samozřejmě musíš mít platné STK,ME a pojistku (v Tvém případě 3/12 sazby).
U čísel pro historická vozidla platí 1/12 pojistky a jezdit nesmíš pouze denně (což Ti nikdy nikdo nedokáže,to není jak to bylo dřív,že se každá cesta musela zapisovat do průkazu) a nesmíš s ním podnikat (je myšlena zřejmě autodoprava,protože jinak bys ho nemohl za úplatu půjčovat třeba filmařům (jde o silniční daň)).
Takže je u Tvojí Felície v každém případě výhodnější mít historická čísla,sice jejich pořízení bude něco stát,ale na povinném ručení a STK a ME ušetříš.Tím se snaží oddělit auta historická od aut starých.Pokud systému nedůvěřuješ,tak můžeš deponovat normální čísla a potom jít do historických,ale já bych to normálně odhlásil.Jinak se zelenými čísly a průkazem historického vozidla jsi pro policii prakticky nedoktnutelný (resp. vozidlo,šofér musí samozřejmě mít svý).
12:24:34
03.01.2003
wekky
Luďku, můžeš mi, prosím, (třeba i mailem) blíže objasnit jak je to přesně s povinným ručením veteránů? Když mám normálí značky a nechal bych si feldu (taky 2D škoda, ovšem motor na špatné straně4 ) otestovat, je možné použít 1/12 nebo to lze jen s veteránskými značkami? Ono totiž zbavovat se normálních značek se mi jeví jako naprostá blbost, protože bych pak nemohl na výlety mimo oficiální srazy.
Jinak k tématu: Bublinu si určitě nechám, pokud ji nerozstřelím neopravitelně. Ono se totiž vpodstatě ani nevyplatí se takových strojů (pokud jsou v dobrém stavu) zbavovat. To už je lepší postavit to na špalky na zahradu, značky deponovat a určitě se bude za čas někomu hodit.
11:27:17
03.01.2003
Rayden
Nepodaroval by mi prosím někdo přebytečný(funkční)brzdob ý válec na škoduli120?Chudoba je chudoba.Auto mám zhruba 4měsíce a myslím to s ním vážně.Pokud bude fachat, tak si ho nechám min. 3 roky.Chci začít s malinkým tunningem jen nevím co na to můžu vrazit a co ne?(polycyje že?)17
11:22:03
03.01.2003
Luděk
Ještě co se výdrže Škodovek týče,tak momentální zákon o provozu vozidel na veřejných komunikacích umožňuje mít vozidlo vyrobené do roku 1982 (vlastně starší 21 let) na SPZ pro historické vozidlo,platí se 1/12 sazby pojištění a nesmí sloužit ke každodennímu provozu a podnikání.Podmínkou je dobrý technický stav,průkaz historického vozidla a 1x za rok přetestace u krajské testační komise (jsem členem v Pa kraji).Dostat auto na čísla je cca o 3-3,5tis. Kč (2t. kolky při přidělení SPZ,450,- průkaz HV,500,- testace (jak kde)).Průkaz má platnost 10 let a jedno eRko tak plánuju (páč mám jen 1ks papíry a skoro 2ks auta)2
11:01:14
03.01.2003
Johny B - zrušená registrace
To ja to auto miluju, uprimne ti muzu rict, ze se mi to auto libi nejvic na svete. I kdyz vidim porse 911 (moooc pekny priblizovadlo) a vedel nej S1** tak vzdy cumim na S1** proste cumim, jestli je shnili, co by potrebovalo co mu schazi a tak. Je to auto, ktery vyplnuje muj zivot a hodlam ho mit, dokud ho nezakazou (od toho taky neno daleko) a Jestli to pude tak ho schovam i pro moje deti. Bude se jim libi a budou ho mit taky radi (tak tohle uz je s nadsazkou to priznavam)

Kdzy to shrnu, tak kdybych vydelaval 20 000/mesic tak koupim Fa , kdybych vydelal 30 000/mesic tak koupim Fe a necham S120 kdybych vydelaval 40 000 tak koupim Fe a dokoupim motor 130 nebo 136 nevim, kdybych delal 50 000 tak koupim oktavku a necham S120 zkratka je to na penezich, ale S120 bych zachoval kazdpadne
10:34:46
03.01.2003
Luděk
Mno,proč to dělám,zdál se mi to bejt docela dobrej nápad,těch 2D Škodovek s motorem vzadu je vcelku uzavřená série,takže jde v podstatě jenom o to,jaký ekvivalenty si do sbírky pořídíš.Momentálně je i nice price na tyto vozy a na nic veteránštějšího nemám.Kdybych nestavěl barák,tak bych asi taky nejezdil denně s Rapidem na LPG a měl minimálně Felinu kombi (třeba taky na LPG,nebo diesel) a ty auta by doma taky už vypadaly jinak.
Když jsem onehdá dávno bojoval o naprostýho shniláka 1100MBX,taxem ještě netušil,že se mi dostane pod ruce eRko,pak Rapid,je to věc náhody a momentálního životního rozhodnutí,prostě vosud.
Jinak jsem postupoval následovně:léto 1990-kastle M 4D,jaro 91-auto 120 r.v.78 přestavba,funkčnost říjen 91.Prosinec 91 totální havárie na zadek (kamaráda brácha se projel).Jaro 92 nový komplet 135/4D,průběh roku kompletace další 120 (z toho co zbylo) hotovo jaro 93.Podzim 93 Favorit 135(?)r.v.90.Léto 95 Forman 135 r.v.92,toho jsem se zbavil v 99 roce a začal stavět.
Jak a kdy jsem přišel k 2D autům zase někdy jindy.6
09:51:14
03.01.2003
Jirik
Já ne, já tu schunku prodám za pakatel jak jen to bude možné. 1
09:36:22
03.01.2003
U-Geen
To ale po šroubkách ne? No dobře, nebudu se do tvý 102,5x2 navážet :-) Je to prima auto a nevypadá dokonce ani špatně, akorát to má motor na špatnym konci.
09:22:11
03.01.2003
Zazaa
Ugeen : no jasne :) je to malej nakladak uz sem v tom prevozil celou skodovku :)
09:09:11
03.01.2003
U-Geen
Zazaa: Tomu bobkovi říkáš auto?! 2
07:05:37
03.01.2003
Zazaa
Ja to myslim urcite vazne momentalne se na aute pracuje a az bude hotovo tak prijde na radu Rko :)
obe kary chci udrzet v provozu jak jen to pude to znamena dokud me neupadnou ruce nebo to nekde totalne nerozstrelim

ale musim se priznat ze uz 2 roky jezdim s autem zahranicni vyroby a pred zacatkem perestrojky gardecka sem vyjizdel tak jednou za tejden spis za 14 dni proste kdyz se me chtelo
23:58:25
02.01.2003
BlackSUN
Psal sem dlouhej příspěvek, pak ho natáh do schránky, ale pak ho ve schránce přepsal... takže jenom krátce: minimálně přes vejšku a paxe uvidí. Tzn minimálně ještě 5 let.
22:42:52
02.01.2003
Dan
No vida, stručně a jasně.
Já taky.
Tuhle zimu sem učinil rozhodující krok (koupě "spotřebního" = civilního auta).
22:39:20
02.01.2003
U-Geen
Já jo.
22:32:01
02.01.2003
Dan
Pánové, zajímalo by mě, gdo z vás to myslí se Škodofkou vážně.
Myslim tim to, jestli si jí chce nechat do doby neurčito. Jako opatrovanýho miláčka, kterýho bude hýčkat a leštit a bude mít v rodině svý stálý místo.
Existujou jedinci (a tady sou taky takoví), který vezmou Škodofku jako odrazovej můstek k něčemu lepšímu, jako předehru k pozdější koupi auta povětšinou zahranišní produkce.
Gdo si teda tu Škodofku nechá, aby v ní mohl povozit svoje potomstvo, případně nakonec jí i předat ?
Gdo to myslí opravdu vážně ?
Myslim, že je to jedno, jestli je to tisícofka, eRko, sedan 742, Rapid, nebo dokonce Favorit.....
A sáhněte si na srdce13 , nemachrujte před ostatníma, nebo co já vim, prostě výhledově, koho to může držet až do zralého věku, gdy možná budem jezdit na vodu a něgdo z nás bude mít v garáži tu srdeční záležitost s třikrát uloženou klikou a pěti- nebo osmi- kanálovou hlavou ?

Poznámka nakonec: Luděk je od odpovědi osvobozen, on ty Škodofky sbírá, tagže u něj je to asi jasný......4
Nebo ať nám řekne, proč to vlastně dělá......
Extreme Tyres