skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace Rapla :-)
23:19:23
26.06.2008
26.06.2008

Syny
-> King: Poresilo by to tohle auto.porsche.cz/modely/..
./911-turbo 

23:17:46
26.06.2008
26.06.2008

King
-> Syny: Ano

23:06:50
26.06.2008
26.06.2008

Syny
-> King: Ale ridic pri predjizdeni predjizdi to vozidlo proto, ze je pomalejsi nez on chce jet. To ze mu to pako zrychli kdyz je vedle nej na dvojnasobek puvodny rychlosti je hodny tak ho vytlacit do pangejtu... Takovy lidi mam fakt strasne rad! Fakt by se jezdilo lip kdyby se nemuselo premejslet jestli mi prida kdyz budu vedle nej nebo ne...
22:42:46
26.06.2008
26.06.2008

King
-> Luky.: Mno :) Každej příměr trošinku pokulhává, ale tenhle s dálnicí je vyloženě vozíčkář :) Za volantem je potřeba bejt připravenej na všechno a to, že někdo z nějakýho důvodu překračuje plošnej limit, je jedna z věcí, která není nijak vyjímečná. Není moje starost, proč to dělá, co by to mohlo způsobit a že to je v rozporu z pravidly. Pokud mě tím jinak neprudí, ať si klidně jede. Za vesnicí to budeš ty, kdo bude předjíždět někoho, kdo se "plazí" předpisovou 90tkou, tak v čem je rozdíl?
Někdy mám pocit, že to předpokládání, že všichni musí jet podle pravidel, je až nebezpečný. Typicky - někdo předjíždí, špatne to odhadne s protisměrem - chyba předjíždějícího, není co řešit. A pak koukám, že auto v protisměru, kterým hrozí nebezpečí, to má naprosto na háku a dál si to šněruje prostředkem svýho pruhu, jako by se nechumelilo a na svoji "obranu" vyšle dávku fotonů z dálkovejch světel. Asi mu nikdo neřek, že těch co byli " v právu" jsou plný hřbitovy.....a nebo nečet superčlánek na Autorevue :)
Samozřejmě, že i mě se stává, že na výjezdu z obce "vystřelím" a v oblaku svých sazí vidím zhrzenýho závodníka, jak se zase vrací zpátky, ale předjíždění znamená dostat se přes něco pomalejšího, než já - jinak to není předjíždění :)

Někdy mám pocit, že to předpokládání, že všichni musí jet podle pravidel, je až nebezpečný. Typicky - někdo předjíždí, špatne to odhadne s protisměrem - chyba předjíždějícího, není co řešit. A pak koukám, že auto v protisměru, kterým hrozí nebezpečí, to má naprosto na háku a dál si to šněruje prostředkem svýho pruhu, jako by se nechumelilo a na svoji "obranu" vyšle dávku fotonů z dálkovejch světel. Asi mu nikdo neřek, že těch co byli " v právu" jsou plný hřbitovy.....a nebo nečet superčlánek na Autorevue :)
Samozřejmě, že i mě se stává, že na výjezdu z obce "vystřelím" a v oblaku svých sazí vidím zhrzenýho závodníka, jak se zase vrací zpátky, ale předjíždění znamená dostat se přes něco pomalejšího, než já - jinak to není předjíždění :)
11:52:42
26.06.2008
26.06.2008

Luky
King 25.06.08 22:16:50 napsal: -> Luky.: Vcelku rozšířenej blud, že když je někde rychlostní limit xx a já jedu xx, tak mě nikdo nesmí předjíždět radši nekomentuju :)
No neměl by
Já přeci nejsem povinen počítat s tím že on dělá přestupek. Když to přeženu, je to stejný jako když on pojede v protisměru po dálnici, já budu zrovna někoho předjíždět a sejmu ho a pak na mě budou házet vinu že jsem při předjíždění narazil do protijedoucího vozidla
Prostě když už někde vědomě dělám přestupek, musím přeci počítat s tím že tím můžu ostatní nemile překvapit. Ostatně, to že jsem za obcí zrychlil a pak jsem v zrcátku viděl auta, které už mě začalo předjíždět, jak se vrací zpátky do svého/mého/našeho
pruhu, už se mi stalo... A nevědomky.
-> COL: Jj, tak nějak to je
Ale ani bod (4) se na mě nevztahuje, jakmile začně předjíždět, nechám ho, to už jsem tu někde psal. To zrychlování bylo před tím než začne předjíždět a zatím pouze "tailuje" 
No neměl by

-> COL: Jj, tak nějak to je

22:58:09
25.06.2008
25.06.2008

COL
Zajimava diskuze.... kdyz se blize podivame na prislusny paragraf zjistime pomer povinnosti predjizdeneho a predjizdejiciho, ktery neni nezajimavy.
§ 17 Předjíždění
(1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
(2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
(3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.
(4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.
(5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
§ 17 Předjíždění
(1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
(2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
(3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.
(4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.
(5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
22:16:50
25.06.2008
25.06.2008

King
-> Luky.: Chápu, ale stejně je to pořád bránění v předjíždění takže je to tfuj tfuj de jure i podle nepsanejch zákonů. Vcelku rozšířenej blud, že když je někde rychlostní limit xx a já jedu xx, tak mě nikdo nesmí předjíždět radši nekomentuju :)
Jako řidič jseš povinnej sledovat situaci kolem sebe, takže argument "já ho neviděl" bude asi stejně relevantní jako bys použil jako obhajobu po přejetí chodce na přechodu
Takže přeju co nejmíň podobnejch pomatenců a sílu odolat pokušení :)
Jako řidič jseš povinnej sledovat situaci kolem sebe, takže argument "já ho neviděl" bude asi stejně relevantní jako bys použil jako obhajobu po přejetí chodce na přechodu

Takže přeju co nejmíň podobnejch pomatenců a sílu odolat pokušení :)
11:14:20
25.06.2008
25.06.2008

Luky
-> King: Jó, jasný, já to taky nedělam tak že bych přidal a nepustil bych ho před sebe, jen mě nasrává že kuli němu ještě 100m za cedulí musím jet relativně pomalu aby se driver nerozprsknul o protijedoucí kamion. Většinou to řeším tím že prostě zrychlím ještě v obci když vidím že se na mě lepí, aby mě nezačal vůbec předjíždět. Když začně, zanadávám a necham ho. A propos, kdybych takhle někde zrychlil na konci obce když mě předjíždí, myslim že by to bylo celkem obhajitelný. "V obci sem jel 50 a u cedule sem zrychlil. Vzhledem k mojí rychlosti v obci, která byla maximálná povolená, ani není možné aby mě někdo předjížděl. Zrcátko jsem zrovna nesledoval, neb jsem se chystal zrychlit, tak jsem se zabýval provozem před sebou." A je to, né?
Toliko z legislativního hlediska, morální hledisko je věcí každého z nás. Jak jsem ale psal výše, když už na mě nastoupí, udělám mu radost a nechám ho vyhrát. Prozatím 

10:05:09
25.06.2008
25.06.2008

King
-> Luky.: Já tuším, že to tak je a taky to znám. To je prostě klasika, pokud se dostanu do teritoria nějakýho místního znalce, kterej má perfektně zmapováno, kde policajti měřívaj a proto ho nějaký "ploužení" v obci do 55km/hod neskutečně zdržuje. Ty ale popisuješ konkrétní situaci, kda už "znalec" útočí a ty mu to "usnadňuješ" cákáním LTO do válců via pumpa-tryska :) Ten paragraf i zdravej rozum nerozlišuje, kdo a kdy tě předjíždí (byť je to ichtyl v mrdce na konci obce) a tak já osobně ho nechám bez komplikací "vyhrát", ale vzápětí ho cáknutím nafty do válců přes "společnou kolejnici" odkážu kam patří :)
09:31:30
25.06.2008
25.06.2008

Luky
-> U-Geen: Přesně tak
Jinak nemám problém s tím když mě někdo předjede páč je celkově rychlejší, ale vadí mě když mě někdo předjede s vypětím všech sil v obci (tam umí být ale závodník každej) a pak mimo jede 70 km/h nalepenej na středovou čáru, to aby náhodou nespad do strouhy...

09:24:40
24.06.2008
24.06.2008

U-Geen
-> King: no, ja myslim, ze Lukymu jde spis o to, ze tesne na znacce vesnice ho predjede auto, ktery se pak "plazi" 90, on ho zakonite predjede, v dalsi vesnici ho to samy auto dojede a situace se opakuje :)
08:22:07
24.06.2008
24.06.2008

King
-> Luky.: "...je přesně vedle mě a snaží se přede mě předsunout. No a co já? Buď naložim a ujedu mu (to je ale bránění v předjíždění náhlým zrychlením dle nějakého paragrafu, či co)"
Ten paragaf obecně zakazuje jakýkoliv bránění v předjíždění vč. zrychlování. Platí od nepaměti a o jeho smysluplnosti (na rozdíl od dalších sraček v zákoně) málokdo pochybuje, protože jakýkoliv bránění v předjíždění je krajní řidičská neslušnost
Disponuju sice jenom 130 klokanama co taky tahnou "vocpoda, pyčo", ale poměrně těžký auto, nicméně nepovažuju za nějakou potupu, když mě něco slabšího předjede, pokud se u toho nechová jako dement, neřeším. Ostatně ani fábie RS automaticky neznamená, že blesk je její pomalejší brácha
Tuhle zplašenou krabičku na mýdlo má jako služebáka jedna moje starší švýcarská kolegyně, která rozhodně nemá žádný závodní ambice a její předjetí kdekoliv je pro duševní zdraví takřka nutností :)
Ten paragaf obecně zakazuje jakýkoliv bránění v předjíždění vč. zrychlování. Platí od nepaměti a o jeho smysluplnosti (na rozdíl od dalších sraček v zákoně) málokdo pochybuje, protože jakýkoliv bránění v předjíždění je krajní řidičská neslušnost

Disponuju sice jenom 130 klokanama co taky tahnou "vocpoda, pyčo", ale poměrně těžký auto, nicméně nepovažuju za nějakou potupu, když mě něco slabšího předjede, pokud se u toho nechová jako dement, neřeším. Ostatně ani fábie RS automaticky neznamená, že blesk je její pomalejší brácha

23:49:55
23.06.2008
23.06.2008

Luky
-> David29: No ono je uplně jedno jestli za mnou jede škodovka nebo cokoliv jinýho. Spíš jde o toho člověka co je za volantem a o to co má v hlavě (a možná i v kalhotech
)

23:32:16
23.06.2008
23.06.2008

David29
-> Luky.: Tam de spíš o to, že Fabie je přiroznej nepřítel Škodovek... a je fuk jetli máš HTP, MPI nebo eReSo..
23:30:10
23.06.2008
23.06.2008

Luky
Další rozšířený nešvar se kterým se setkávám (i když to vlastně souvisí s níže popsaným) :
Mám jako služebáka Fabii RS, toho času navíc mírně posilněnou čipíčkem, takže když Pumpe-Düse cákne LTO do válců, je o zábavu celkem postaráno
Přes obce jezdím až překvapivě spořádaně, cca do 55km/h dle GPS. V obci měvelice často někdo dožene s nějakým žebrochem a 30m před koncem začne předjíždět, což znamená že u cedule, kde mám v plánu zmizet v oblaku sazí je přesně vedle mě a snaží se přede mě předsunout. No a co já? Buď naložim a ujedu mu (to je ale bránění v předjíždění náhlým zrychlením dle nějakého paragrafu, či co), nebo preventivně zabráním jeho předjetí tím, že před koncem obce zrychlím víc než bych chtěl, což mě teda taky dost vadí, neb přestupkuju tam kde nechci, a nebo tedy milostivě počkám až se přede mě doplazí a pak ho předjedu a zmizím (ať už je tam rovinka nebo zatáčky). A v další obci se to opakuje. Kurva to ty lidi nevidí že před nima nejede žádná důchodcovská verze Fabie s polovičním šestiválcem pod kapotou a že je tedy předpoklad že se za cedulí nejspíš rozjedu?! Grrr...
Nebo jestli je to záměr, nevím...
Mám jako služebáka Fabii RS, toho času navíc mírně posilněnou čipíčkem, takže když Pumpe-Düse cákne LTO do válců, je o zábavu celkem postaráno

10:47:55
23.06.2008
23.06.2008

Tuner#2 - zrušená registrace
-> U-Geen 20.06.08 18:41:02: 

00:23:32
23.06.2008
23.06.2008

King
-> COL: Jj, ten čelní střet Almerou s nějakou dodávkou to sedí. A navíc takový hodně, až řek bych libertariánský názory, to bude on....
23:24:13
22.06.2008
22.06.2008

COL
-> King: neco jineho krom jmena nasvedcuje tomu, ze tenhle PJ je tamten PJ (cervenej rapid,pak nejaka DN (v jinym aute) s portijedouci karou)?? Jeste mam od neho predni brka, letos uz by mohly byt konecne na aute, po 6 letech ve skrini :o)... Jak si vzpominam na debaty s nim, tak se asi nebude zivit psanim podobnych veci...
23:01:54
22.06.2008
22.06.2008

Honza M
-> King: jo článek je fakt dobrej. Ani nevím jak jsem na něj narazil ale bylo to zrovna když jsem dočetl tohle téma a říkal jsem si to je ONO 

17:16:27
22.06.2008
22.06.2008

King
-> Bagrr (Zase spamujou:D): Aha, to s tím kouřením jsem taky netušil - tedy ne že bych, byl kuřák (naposled jsem hulil vožralej před 13 lety :), ale pamatuju si na legendární služebky s mým šéfem do Itálie. Šéf byl starší pán, kterej byl přesvědčen o svojí řidičské neomylnosti a proto se za volantem svýho služebáku střídal krajně nerad, což je na 1700km trase docela průser. Když při návratu začínal poklimbávat, pálit jednu od druhý a každou chvíli otevřený okno na dálnici, nezbejvalo než se modlit, aby včas odhodil svoji ješitnost :)
2 all: Jak tady házel HonzaM ten link na článek (www.autorevue.cz/Magazin/ Desatero-dobreho-r idice/sc-17-sr-1-a-15809/ default.aspx)
...je po d tím podepsanej nějakej Pavel Janda - dotaz na pamětníky konfery S120 na Yahoo: Není to náhodou ten, kterej si říkal PJ?
Pak mám ještě hodně odvážnou teorii, že by i Root za D-fense moh bejt totožnej s těma 2ma výšeuvedenejma identitama, ale to už je asi hodně silná spekulace :)
2 all: Jak tady házel HonzaM ten link na článek (www.autorevue.cz/Magazin/ Desatero-dobreho-r idice/sc-17-sr-1-a-15809/ default.aspx)
...je po d tím podepsanej nějakej Pavel Janda - dotaz na pamětníky konfery S120 na Yahoo: Není to náhodou ten, kterej si říkal PJ?
Pak mám ještě hodně odvážnou teorii, že by i Root za D-fense moh bejt totožnej s těma 2ma výšeuvedenejma identitama, ale to už je asi hodně silná spekulace :)
15:23:37
22.06.2008
22.06.2008

Bagrr- máma mele Emu
-> King: tak mě nepomohlo ani rádio ani votevřený všecky okínka a ani cigára (teprve nedávno jsem se dozvěděl pro mě nečekanou novinku že nikotin uspává:-O) Mno tak to skončilo tak jak to skončilo... alespoň už vim že jakmile padá únava tak to nehrotit a zastavit a prostě se protáhnout či nějak jinak nahodit....
14:40:13
22.06.2008
22.06.2008

King
-> Honza M: K neuvěření - ten článek do kamene tesat a obtáhnou zlatým písmem :) Tohle kdyby se objevovalo v telce namísto dementních BESIP klipů se Soukupem.....
13:53:42
22.06.2008
22.06.2008

Honza M
Taky jezdím s rapidem rychleji než ostatní "škodovky" předjíždím dost často. Ale snažím se nelepit na prdel protože vím že mě to je taky nepříjemný. Když to jde a fávomotor s 5q 4,22 na to má tak prostě jedu... 
Samozřejmě že to chce toleranci a něco si vzít z tohoto článku.
www.autorevue.cz/Magazin/ .../default.aspx
to platí pro všechny

Samozřejmě že to chce toleranci a něco si vzít z tohoto článku.
www.autorevue.cz/Magazin/ .../default.aspx
to platí pro všechny

12:41:58
22.06.2008
22.06.2008

King
-> gim: To není možný, to musel bejt přeoperovanej chlap :) Ne, skutečně s masivním rozšířením žen-řidiček, se už i ženský začínaj profilovat do skupin brzda, vychovávačka, agresívní pipka atd. :-(
12:38:39
22.06.2008
22.06.2008

King
-> Reeaper: Taky mi bude ctí :)
12:37:17
22.06.2008
22.06.2008

King
> Bagrr (Zase spamujou:D): Mikrospánek mě naštěstí nikdy nedostal, ale dobře si pamatuju, jak jsem už kolikrát musel rádiem přeřvávat rádiem motor, fackovat se, plácat do stehen a vyvracet si panty třema žvejkačkama v hubě :)
12:30:07
22.06.2008
22.06.2008

King
-> Labros: Ještě je sofistikovanější varinta, předjet kolonu odbočovákem, odbočit, otočit a dělat, že se potřebuješ dostat z vedlejší na hlavní. V Praze, kde je vzájemná tolerance řidičů k sobě na daleko lepší úrovni, než jinde (možná slovo do pranice :), se obvykle na vedlejší dlouho nečeká :)
12:23:02
22.06.2008
22.06.2008

King
-> Bobesh: Počkej, jak nepřítel? :) Nepřítel je stad to hovado, co tě drží v šachu, ne? -> spartra: Nikdo není svatej, a já už vůbec ne, ale jsou věci o kterejch se většina shodne, že jsou buď nebezpečný nebo aspoň minimálně zvyšujou nervozitu ostatních. Někdo na to přijde včas sám, někomu je potřea napovědět
-> myschaak: Chvilkový zkrácení odstupu před předjetím toleruju (sám jsem se podobně trápil předjížděním v Š105 :), ale s nějakým tlačením v místě, kde předjet nejde nebo se ten pospíchálek bojí - no mercy. Každopádně, jestli kvasíš Avií osobáku těsně za prdelí pár set metrů prostě si koleduješ o průser. Prasklý brzdový kotouče (bloklý brzdy), brždění před zvířetem, dokonce i s flekováním kvůli ztopořený haubně jsem měl tu čest. Minimálně spoluvinu fasuješ ty

-> myschaak: Chvilkový zkrácení odstupu před předjetím toleruju (sám jsem se podobně trápil předjížděním v Š105 :), ale s nějakým tlačením v místě, kde předjet nejde nebo se ten pospíchálek bojí - no mercy. Každopádně, jestli kvasíš Avií osobáku těsně za prdelí pár set metrů prostě si koleduješ o průser. Prasklý brzdový kotouče (bloklý brzdy), brždění před zvířetem, dokonce i s flekováním kvůli ztopořený haubně jsem měl tu čest. Minimálně spoluvinu fasuješ ty

11:25:19
21.06.2008
21.06.2008

Bobesh
-> gim: Pěkný,ještě větší prdel je,když máš pod zadkem prosklenou plechovou krabici z Vysokýho Mejta (obsazenou přibližně 45 jedinci,kteří si usmysleli,že se v klidu a hromadně kamsi dopraví) a potkáš stejně nadrženýho jedince s ještě mokrým razítkem na řidičský licenci,to už pak není o nervy ale o životy,když tě drží v levým pruhu v šachu zrychlováním nebo bržděním a nepřítel se blíží...
09:01:23
21.06.2008
21.06.2008

spartra
ach jo, zas kždej je svatej, stejně všichni děláme kraviny
04:18:47
21.06.2008
21.06.2008

Bagrr- máma mele Emu
Celičkej kraťoučkej řidičskej život jezdim drobátko svižnějš (mno zezačátku to bylo podobnější prasostajlu:D) ale krom menšího šťouchance se škůdkou sem nic neměl... Až do tohoto pondělí... Vracel sem se z noční 12h šychty v práci po docela lítačce za volantem vozejku... Mno jel sem pohodovou rychléostí svou oblíbenou trasu Budějce Třeboň, kterou znám snad od malička... Mno a 8km před domovem sem poprvý a doufám i naposledy zažil to nejhorší peklo v řidičskym životě co může bejt... Říká se tomu mikrospánek... Zaplať pánbůh že to odnesli jen plechy a nic víc... a že to bylo zrovna tam kde byli svodidla (cca 25m svodidel jinak pangejt...) Plechy mě až tak moc neserou , je to jen rejha od nejtů a malinko pomuchlaný začátky dveří... Ale už nikdy víc, jakmile budu cejtit, byť sebemenší, únavu nesednu za volant...
Jinak pár příhod kdy sem to měl s chlupem před srážkou se srnou nebo jiným podobným neřízeným projektilem už taky mám... Mno ne nadarmo se říká chybama se člověk učí...
Jinak pár příhod kdy sem to měl s chlupem před srážkou se srnou nebo jiným podobným neřízeným projektilem už taky mám... Mno ne nadarmo se říká chybama se člověk učí...
01:10:39
21.06.2008
21.06.2008

gim
Kazdej at jezdi jak umi, ale at pri tom neohrozuje ostatni.
Pridam si pikosku z vikendu.
Jel jsem s nasima z chalupy s akordem, a protoze je u brandejsa rozkopana dalnice, jel jsem zadem prez lysou. Par kilaku za lysou jsem dojel fabku ktera celou cestu jela 70 a naprana na prostredku, a i kdyz ridic videl ze za nim je kolona jako prase nemela se k uhnuti. Stejne kus pred ni jel kamion tak bych stejne musel predjizdet i jeho a to nebylo moc ok na uzky silnici. Tak jsem zpomalil dal si odstup a ze az najedu na silnici z podebrad ze ji predjedu. Najedem na hlavni, smer praha, po chvilce znovu dojedu tu fabu. Tedka jela 90 tak si rikam pohoda neni duvod predjizdet. Ale po par kilometrech, kde u kazdy krizovatky zpomali na 60. Dochazeli mi nervy a po dalsi krizovatce se chystam predjet. A copak milej ridic neudela. Kdyz se rozjedu ze ho predjedu zacala fabka prudce zrychlovat ze me proste nepusti, akordik mel diru ve vejfuku a moc se mu nechtelo tahnout tak sem se vratil zpet. To me docela nastvalo pze jinak zrychlovala normalne. Dojeli jsme ke kruhaci co je kousek pred pocernicema, co nevidim faba pri najezdu na kruhac vyhodila blinkr a pri vyjezdu vubec. Zase se pomalu rozjizdela tak sem ji chtel predjet. Zacal jsem predjizdet, a co se znova nestalo. Fabka znova vyrazila co to slo. Bylo krasne videt dopredu tak sem pokracoval dal, a kdyz sem se dostal na uroven ridice na me fabiatik zacal najizdet a tlacit ven ze silnice. Tak sem zatroubil. A koukam co se deje. Za volantem baba v ksiltovce uplne nepricetna mlatila do volantu ze ji predjizdim :-( nechapu co si tim dokazovala, kazdopadne takle ohrozovala nejen me ale i ostatni co ji po me predjizdeli.
Pridam si pikosku z vikendu.
Jel jsem s nasima z chalupy s akordem, a protoze je u brandejsa rozkopana dalnice, jel jsem zadem prez lysou. Par kilaku za lysou jsem dojel fabku ktera celou cestu jela 70 a naprana na prostredku, a i kdyz ridic videl ze za nim je kolona jako prase nemela se k uhnuti. Stejne kus pred ni jel kamion tak bych stejne musel predjizdet i jeho a to nebylo moc ok na uzky silnici. Tak jsem zpomalil dal si odstup a ze az najedu na silnici z podebrad ze ji predjedu. Najedem na hlavni, smer praha, po chvilce znovu dojedu tu fabu. Tedka jela 90 tak si rikam pohoda neni duvod predjizdet. Ale po par kilometrech, kde u kazdy krizovatky zpomali na 60. Dochazeli mi nervy a po dalsi krizovatce se chystam predjet. A copak milej ridic neudela. Kdyz se rozjedu ze ho predjedu zacala fabka prudce zrychlovat ze me proste nepusti, akordik mel diru ve vejfuku a moc se mu nechtelo tahnout tak sem se vratil zpet. To me docela nastvalo pze jinak zrychlovala normalne. Dojeli jsme ke kruhaci co je kousek pred pocernicema, co nevidim faba pri najezdu na kruhac vyhodila blinkr a pri vyjezdu vubec. Zase se pomalu rozjizdela tak sem ji chtel predjet. Zacal jsem predjizdet, a co se znova nestalo. Fabka znova vyrazila co to slo. Bylo krasne videt dopredu tak sem pokracoval dal, a kdyz sem se dostal na uroven ridice na me fabiatik zacal najizdet a tlacit ven ze silnice. Tak sem zatroubil. A koukam co se deje. Za volantem baba v ksiltovce uplne nepricetna mlatila do volantu ze ji predjizdim :-( nechapu co si tim dokazovala, kazdopadne takle ohrozovala nejen me ale i ostatni co ji po me predjizdeli.
23:45:14
20.06.2008
20.06.2008

myschaak AZNP K.Hora
já se vyjadřovat nebudu,protože není k čemu...jen je mi divný jak tady někdo může vědět o druhým jakej je když do v životě neviděl a ani s nim třeba nemluvil.....jinak ještě k tomu lepení na prdel,já když dojedu s aviatikem vozidlo jedoucí pomaleji než je moje cestovní rychlost tak se mu taky nalepim na prdel,jelikož moje manévrovací časi jsou celkem delší,a když vozítko se sere 80kou u prostřední čáry a neuhne tak já se za ním mám držet 30metrů a jet za nim až na Bělehrad?lidi neblázněte a nehodnoťte činy ale hodnoťte Konkrétní činy!nicméně kor když avie podle pravidel silničního provozu má jet vždycky první!(v koloně)
nemyšleno na nikoho konkrétně,spíše všeobecně na tohle fórum

22:53:08
20.06.2008
20.06.2008

Apple STS Chvojkovice-Brod
-> Svobodak: tak když už si bereš do huby mě, páč ti zřejmě došli kloudný argumenty, tak ano, ta bouračka byla i moje blbost, a jsem za ni i celkem rád, změníš pohled na svět a uvědomíš si hodnoty, na blbnutí ti najednou stačej klatovy a pod, takže se nesmírně těším až dostaneš rozum a schováš to do garáže a vytáhneš to jen někam kde nikoho nezabiješ,stejně jako to děla většina lidí...... btw odejít tě nenutím,ale řikali jsme ti to už kolikrát aby ses probral, a tlumočím názory i ostatních členů bandy.....koneckonců seš snad plnoletej

20:43:51
20.06.2008
20.06.2008

David29
-> sep 20.06.08 17:22:52: Ber to s nadsázkou, nedal jsem tam akorát smajla...
-> sep: Jinak já tady mám auto ze stejnýho důvodu, jako třeba T#2.. neumim si udělat vlastní stránky o svym autě. Tady je to aspon pohromadě s ostatníma, navic si myslim, že "kyblíky" k tomu patří.. ten dotyčný má z "kyblíku" radost, je na to pyšnej, tak se chce pochlubit, že jeho škodovka za něco stojí... nikdo tě nenutí si tam "kyblíky" dávat, nikdo tě nenutí se na ně dívat, nikdo tě nenutí je komentovat....
-> sep: Jinak já tady mám auto ze stejnýho důvodu, jako třeba T#2.. neumim si udělat vlastní stránky o svym autě. Tady je to aspon pohromadě s ostatníma, navic si myslim, že "kyblíky" k tomu patří.. ten dotyčný má z "kyblíku" radost, je na to pyšnej, tak se chce pochlubit, že jeho škodovka za něco stojí... nikdo tě nenutí si tam "kyblíky" dávat, nikdo tě nenutí se na ně dívat, nikdo tě nenutí je komentovat....
19:29:57
20.06.2008
20.06.2008

DuriQ
Labros: ne mal som na mysli vocpat sa do kolony bo to je niekedy tiez dost velky problem ked ta nikto nechce pustit... tak sa tam treba drzo votret... keby islo o zivot tak si to rinem kade sa len da : )
sep: nic som nezmazal ;) mno nic si s toho nerobja ho mam pri malej... a ty zase ku*v* velkej tak mi kusok pozicas a budeme obaja spokojny a mozno aj tyto bimbasci
sep: nic som nezmazal ;) mno nic si s toho nerobja ho mam pri malej... a ty zase ku*v* velkej tak mi kusok pozicas a budeme obaja spokojny a mozno aj tyto bimbasci

18:45:09
20.06.2008
20.06.2008

sep
-> U-Geen: :kdyz bys venoval svuj cas tomu aby sis poradne precetl co jsem psal pak by sis treba odpustil tuhle velmi povedenou poznamku na mou adresu.
18:44:09
20.06.2008
20.06.2008

MerHanz
-> MATTESS: to máš sice recht, ale je to siolnější než já a když už tak rozbiju sám sebe a auto, nikoho neohrožuju, teda až na tu srnku
.ale všeho s rozumem, bez hlavy se jezdit nedá

18:41:02
20.06.2008
20.06.2008

U-Geen
-> Tuner#2: no co, proste je tu cca 2500 lidi s malym perem, a pak sep, kterej ho ma asi okolo sebe 10x omotany :-) neda se nic delat, koneckoncu nejvic auto ve sprave tu mam asi ja, takze aspon hned vite, jak jsem na to se svym muzstvim :-)
18:22:10
20.06.2008
20.06.2008

Majkl
-> sep: jo taak, tak pohar :) ja zase na tom nevidim nic spatneho ukazat tady pohar. Sam se snazit pohar vzdy zakomponovat do nejaky pekny fotky s autem. Samostatne ho mam u sebe na strankach. A nemam ho tu dlouho stejne jako tuner#2.. nevim to je kazdyho vec co si da do svoji karty auta ;-)
18:20:04
20.06.2008
20.06.2008

sep
-> Majkl: :v podstate jde o lepsi tezitko,ale oficialne je to zminovany pohar.
18:17:46
20.06.2008
20.06.2008

sep
-> Syny: -> Syny: :sve soudy o autech v galerii si az na vyjimky nechavam pro sebe,verejne bych si sakra rozmyslel o nejakem aute rict ze je to sunka,nemam dojem ze by nahore vybrali mne abych urcoval co je a co neni good,kazdy ma svuj vkus a podle toho se snazi,nic proti nicemu.
18:08:36
20.06.2008
20.06.2008

Syny
-> Majkl: pohar ;) Ale ja to pochopil stejne jako ty ze ma na mysli ruzny pekace...
18:06:53
20.06.2008
20.06.2008

Syny
-> sep: Ja uz nekolikrat uvazoval, ze tadyodsat auto smazu. Mozna by to nebylo od veci. A posledni dobou uz zacinam chapat i Jirika kterej odesel...
18:06:08
20.06.2008
20.06.2008

Majkl
-> sep: nejak nechapu... takze kyblik=lestenka, tezitko, atd? :))
18:06:05
20.06.2008
20.06.2008

-> sep: Pokud jsi se všimul, tak kýblík vždy po nějaké době smažu. Dávám tam tu fotku jen pro to, že ostatní vidí jak jsem na daném srazu dopadl ne proto, že mám za to kýblík.

17:58:17
20.06.2008
20.06.2008

sep
-> Majkl: :kyblik je vyraz pro takovou tu lesklou vec s podstavcem co delaji v reklamkach.
17:56:23
20.06.2008
20.06.2008

sep
-> Tuner#2: :pro me je to porad taky nej stranka o skodovkach,ale zkratka mi to obcas prijde jako fotogalerie z taborove olympiady,nevim jak ostatni ale ja se rozhodne radsi podivam na auto nez na nejaky kyblik,je klidne mozne ze jsem tu ze vsech registrovanych s timhle nazorem sam,ale to je mi vcelku jedno a rikam co si myslim.Jestli se v tom nekdo uvidi a najde tam i neco vic nez jsem psal je vec jina a ne moje.
17:55:55
20.06.2008
20.06.2008

Majkl
-> sep: pokud se pro tebe kyblik=vrak nebo tuzing tak to OK..
17:46:20
20.06.2008
20.06.2008

-> sep: Tak to jsi trochu přehnal nemyslíš? Např. mě docela mrzí, že tady nemáš auto, už jsem Tě to psal asi 2x, já to respektuji, že ho sem nechceš dát, ale tvrdit, že my jsme "onanisti" Já tady mám galerii proto, že neumím udělat vlastní stránky a tohle je pro mě nej stránka o škodovkách.