Rozbité čelní sklo od přejždějícího

prohledat
36 příspěvků (zobrazeno 1 až 36) od 27.04.2008 do 30.04.2008, založil/a charon
řadit dle data
22:17:04
30.04.2008
petr s
-> U-Geen: Nebo jediné poctivé
22:11:54
30.04.2008
U-Geen
-> petr s: to je zvlastni, to jsem to asi pojistoval u spatny pani.
21:58:07
30.04.2008
Jarda - zrušená registrace
-> charon: pry to stoji 500kc ta oprava, ale je to asi do 2 cm...4 ja to mam 1cm a na jednu stranu vlasovou trhlinku, tak tam radeji zkusim po vyplate zajet4
17:54:33
30.04.2008
charon
-> Jarda: Něco se nechá opravit, existuje na to nějaká špeciál pryskyřice, ale otázka je, jestli se to vůbec vyplatí. Mě už se puklina rozlezla po celym okně odzhora dolu, takže po vejplatě sáhnu do kešeně a nechám si sklo vyměnit.
16:15:24
30.04.2008
petr s
-> U-Geen: Oni se na to ani nedívají
16:12:26
30.04.2008
U-Geen
-> Labros: ježiš marjá :-)
btw jaks to zamaskoval?
13:48:40
30.04.2008
Jarda - zrušená registrace
-> charon: me se stalo to same v madarsku... nekolik kamionu jelo zasebou :/, ani nevim od ktereho to odlitlo... co to nechat zalepit?
10:20:39
30.04.2008
Labros
-> U-Geen: a šutrem se do něj nestrefíš? 1 ne, nebudu nabádat k žádnýmu pojistnýmu podvodu... Já uzavřel pojistku na už prasklý sklo a po půl roce si ho nechal vyměnit...
10:19:14
30.04.2008
Labros
-> Martin: to je docela hrůzná story 10
23:31:58
29.04.2008
U-Geen
zajimalo by me, zdali to delaji stejne i ostatni pojistovny, nebo jenom CPP... je obecne oblibena, i ja jsem s ni mel jednou jednani, nastesti stacilo denne otravovat.

kazdopadne jsem pred asi dvema mesicema uzavrel pripojisteni celniho skla, takze se mi ted jako na potvoru urcite do nej nikdo netrefi (a to by pomalu potrebovalo vymenu) :-(
23:26:59
29.04.2008
Martin
Bacha na to, ani v situaci, kdy se to řeší jako dopravní nehoda nemáte vyhráno.

Nedávno se mi stalo, že dodávka předemnou odhodila kámen a já měl po čelním oknu. Zavolali jsme PČR, ta nehodu vyšetřila, viník nehody nahlásil pojistnou událost, ale už při vyšetřování nehody říkal, že uznává, že nehodu způsobil, ale že jí nezavinil, protože nemohl za to, že kámen odhodil.

Druhý den mě kontaktovala pojišťovna, že mám auto odvézt do firmy na výměnu okna. To jsem udělal, podepsal jsem převzetí a spokojeně jsem odjel.

Po cca měsíci mi přišel dopis od firmy Carglass, že mám zaplatit fakturu na 8,5tis a pokud to neudělám do 10 dnů od doručení, že to jde k soudu a budu platit další penále.

Pak jsem se dozvěděl, že pojišťovna odmítla pojistné plnění a v předávacím protokole je uvedeno, že pokud to pojišťovna odmítne plnit, zaplatím to já a pak si to můžu po nich vymáhat. Předtím mě ani nenapadlo, že k tomu může dojít, KDYŽ MĚ DO TÉ FIRMY POSLALA SAMA POJIŠŤOVNA.

Následovalo asi 14 dní dokazování, že viník se k tomu přiznal, nicméně druhý den po ohlášení pojistné události zakázal pojišťovně plnit, protože by přišel o bonusy (jinak ČPP). Což docela chápu, ale mě tím přidělal neuvěřitelné starosti.
Šel jsem tedy na centrálu ČPP a dožadoval se kontaktu na likvidátora. Přinesli mi pouze telefon, kde jsem mohl mluvit s nějakou paní, bohužel jsem se dozvěděl, že ačkoli se nehoda stala v Praze paní likvidátorka je z Hradce Králové ! Jediný kontakt je tedy možný jen přes e-mail či telefon a nebo zdlouhavě poštou. PROSTĚ TOTÁLNÍ BEZMOCNOST !
Několikrát jsem tedy navštívil PČR, kde jsem si vyžádal všechny protokoly, viník nehody si prý 2x stěžival na postup PČR při vyšetřování nehody, protože se nedokázalo, že ten kámen odhodil zrovna on.
Prý mu to poradili přímo na pojišťovně a do oficiálního prohlášení pro PČR doslova napsali, že ten kámen mohl kdokoli hodit z nedalekého lesa, nebo ŽE TO MOHL ZPŮSOBIT VYPADNUVŠÍ NÝT Z LETADLA ! Dodnes tento blábol visí na služebně PČR v kongresové. No a pokud se k tomu ten viník přizná, že to odhodil on, tak je blbej a zaplatí to na bonusech.

Nakonec díky prvnímu protokolu, kde se k tomu přiznal a díky výhružkám paní likvidátorce, že celý příběh zveřejním v médiích, se najednou věci hnuly a ČPP škodu zaplatila.

Co mě na tom sere nejvíc, že ČPP dohazuje kšefty Carglassu a uzavírá jednostraně nevýhodné smlouvy, když se ČPP uráčí škodu nezaplatit, zaplatí to poškozený. TOMU ŘÍKÁM BUSSINES !
K pláči je na tom to, že ať už to dopadne jakkoli, získá na tom vždy jen pojišťovna, v tomto případě ČPP.
Pokud škodu nezaplatí, má super provize z dohození kšeftu CG. Pokud se viník přizná, ČPP zaplatí a chudákovi to strhne z bonusů a opět na tom vydělá.
19:32:43
29.04.2008
charon
-> Michule: No to jsi mě moc nepoěšila ... Ale už se smiřuju s tim, že to cvaknu za svý
-> Boga: Hó o by za pokus sálo, z práce občas za kamionama, co k nám do práce jezději a vozeji díly jezdim ... To bych měl tesnout.
Nejhorší je, že po dnešku je z 1 cm pavoučka 15 cm dlouhá prasklina. Ale okno je celkově celkem podřený, stejně jsem měl v plánu ho vyměnit. Ale kdyby to bylo free of charge, to by nebylo zlý
13:35:51
29.04.2008
Boga
Vyhlídni si kamion velký firmy...napis značku čas atd a pak zavolej do firmy co se ti stalo...mely by bejt proti tomu pojištený. Strejda takhle měnil sklo,ale tomu se to vážně stalo.
07:13:17
29.04.2008
sep
-> Michule: :u koho jsi pojištěná?
19:52:04
28.04.2008
Michule
Tak né že bych tě chtěla nějak strašit, ale před měsícem mi od autobusu odletěl kamínek do okna, měla jsem spz, čas, datum, nahlásila jsem to pojišťovně a tam mi řekli, že s tím nemá moje pojistka nis společného ať to řeším přes pojišťovnu toho autobusu, složitě jsem podle SPZ hledala kde je pojištěnej, tam to nahlásila a bylo mi řečeno, že pokud jsem autobus nezastavila, nezavolala policii tak se můžu jít klouzat, ale že to sepíšou a zeptají se ho jestli souhlasí s tím aby se to plnilo z jeho pojistky, samozřejmě ti to nikdo neodsouhlasí a okno si můžu vyměnit sama. 10 Ale jinak hodně štěstí
12:33:36
28.04.2008
gim
-> Slavek: ber to zase takle nebejt tech podelanejch bonusu neujizdelo by plno lidi od nehod. Pred barakem nam zboril borec auto a nikomu nic nerek zadnej vzkaz nic, tak sme nasli znamyho co by to vzal na sebe. Nastesti sme po 14dnech potkali souseda a jestli uz mame vyresenou tu bouracku. Ze prej videl toho co to udelal. Tak se zavolali benga a facko stalo v garazi s rozmasakrovanym cumakem. Nejen ze zaplatil opravu, ale jeste dost tucnej flastr. A to jen kvuli pitomymu bonusu!
20:05:37
27.04.2008
Bladecekk
Mámu tátovi se to stalo taky, a ani sy na STK toho pavouka nevšimli :) sice je tak 1 cm veliký!!2
18:03:16
27.04.2008
charon
-> Syny: No ono jde hlavne o to, za kolikrát te to behani a vyrizovani stoji vic penez (kdyz prepocias cas stravenej behanim na cas, kterej bys zustal v praci a mel z nej vejplatu), nez kdyz by si clovek tu vec zaplatil rovnou ze svyho
18:00:16
27.04.2008
charon
Slavek 27.04.08 17:57:11 napsal:
-> charon: Nebo zajeď do těch různejch firem co nabízej výměnu čelního skla uplně zdarma!4 Má to ale háček-musíš tam podepsat že souhlasíš aby pak i dalšim jejich zákazníkum měnili skla z tvojí pojistky.. A lidi sou hloupý a podepisujou jak divý..Hlavně že maj sklo zadarmo!Už jim ale nedochází že přijdou o bonus..3
Coo? To funguje takhle? Na o kašlu, mít tam vyhřejvaný sklo za X tisíc, tak bych to asi obětoval, ale kolik muze stat obyc okno do staryho bavoraka? Do dvou litru se snad vlezu. Ono ja s ou vymenou, pokud o nepujde pres pojistovnu, pockam do STK a uvidim co mi tam reknou
17:59:05
27.04.2008
Slavek
-> Syny: Proto je taky nejsilnější pojišťovna na českém trhu a její majitel patří mezi desítku nejbohatších Čechů.3
17:59:01
27.04.2008
Syny
-> charon 27.04.08 17:57:44: a na to prave plno pojistoven spoliha :)
17:57:44
27.04.2008
charon
No, já mám ruceni od Generali. No uvidi, jim tam zavolám a kdyz to bude vyzadovat nejaky dokazovani a prutahy, tak se na to vyseru a to okno cvaknu ze svyho, nez litat po vsecj certech ...
17:57:11
27.04.2008
Slavek
-> charon: Nebo zajeď do těch různejch firem co nabízej výměnu čelního skla uplně zdarma!4 Má to ale háček-musíš tam podepsat že souhlasíš aby pak i dalšim jejich zákazníkum měnili skla z tvojí pojistky.. A lidi sou hloupý a podepisujou jak divý..Hlavně že maj sklo zadarmo!Už jim ale nedochází že přijdou o bonus..3
17:53:36
27.04.2008
Syny
-> Slavek: jj CP strasne rada penizky dostava, ale strasne nerada dava kdyz je treba...
17:49:50
27.04.2008
Slavek
-> charon: Myslim že asi jak která pojišťovna..Některé to nabízejí,že když nahlásíš SPZ toho kdo to rozbil tak že to nějak zaplatěj a pak to už řešej ty příslušné pojišťovny mezi sebou.A zlodějská Česká pojišťovna nabízí k povinnýmu ručení za pětikilo připojištění čelního skla pro tyhle případy..Stalo se to kolegovi z práce-měl to za 500,- připojištěný a u favorita mu náklaďák rozbil sklo.Tak si řikal"to je v klidu,mam to připojištěný.." Jenže musel auto přivézt ukázat "znalci" z ČP a ten prohlásil že to neni od kamenu ale prej to bylo rozbitý při neodborným zasklívání..A dali mu kulový.. Už u nich od té doby taky neni pojištěnej..3
17:44:27
27.04.2008
Pedros
-> charon: chmm,tak tohle řešil tatík před půl rokem,jela motorka a odlít jí šutr od kola a přímo do okna..Pojištovna hradila škodu od 10 tisíc výše
12:43:26
27.04.2008
charon
Hmm, tak to ste mě moc nepotěšili teda. Byl o nějakej bambulí s Fobií II HTP, co si potřeboval dokazovat, že mu to jede, já nějak nemám ve zvyku závodit, no kdybych to věděl, tak ho nepustim ...
12:30:03
27.04.2008
Mr.Lumpy
-> charon: za to můžou, ve většině případů, ty udělený vyjímky na zadní zástěrky 8
12:23:26
27.04.2008
havlik
-> David29: mno no tak měla by ono je dost jasný že asi nebudeš stavět nějakýho madara nebo tak něco;-) Hlavně oni ti to zaplatí a požadavek většinou pošlou na pojištovnu toho druhýho auta a tam je to nějaký složitější už si to přesně nepamatuju jak to bylo.
12:22:07
27.04.2008
David29
-> havlik: Aha... tak to si budu pamatovat... takže pojištovna to takhle veme jo?
12:20:36
27.04.2008
havlik
-> David29: já mam tohle ze školení pro firemní řidiče
12:19:17
27.04.2008
David29
-> havlik: Nevim... podle mě s nim vyjebou.... ono je to v podstatě jako dopravní nehoda ne?
12:18:05
27.04.2008
havlik
tak řekni že ti to udělal nějakej cizí kamion napiš si značku nějakýho kamionu a nahlaš to na pojištovnu
12:16:34
27.04.2008
David29
-> charon: Jojo, to sme taky řešily... musel bys ho zastavit a říct mu hele tys mi to rozbil a on že to bere... ale takhle smůla no...
12:15:23
27.04.2008
petr s
Tam jde o to že se musí přiznat že to udělal jinak si to zaplatíš sám
12:13:27
27.04.2008
charon
Se mi teďko stala aková věc. Jel jsem, předjížděl mě nějakej bambula, od kola mu odlínul nějakej kamínek a já mám na oknu pavouka. neni to sice velký, ale na STK asi budou prudit. Mě by zajímalo - jde o nějak uhrát přes pojišťovnu z povinnýho ručení, abych tu výměnu nemusel cvakat ze svýho? SPZ a značku toho auta, co mě předjíždělo mám, je to firemní auto nějakejch novin ...
Extreme Tyres