Kampane

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 04.04.2008 do 07.04.2008, založil/a Syny
řadit dle data
11:35:37
07.04.2008
King
-> U-Geen: Účinná prevence? Jestli si pod tím mám představit, to co je občas k vidění třeba v Praze, kdy na úsekovým měření u Modřan nebo za sjezdem na D1 všichni sekaj latinu a na zbytku úseků Jižní spojky se pak chovaj jak křupani (a není to jenom o rychlosti). A jak jsem psal tak už tady máme první vlaštovky BB v podobě spřažení dvou úsekových měření (ty 2 výše zmíněný úseky) a výsledkem je to, že kdo o tom ví a tranzituje přes prahu, musí se poloprázdný spojce táhnout jak smrad a mezi tím si to kolem svištěj ty co sjížděj na D1 - bezpečnostní přínos 0 4
Btw: Nějak se mi nepodařilo pohledem do statistik prokázat či vyvrátit, že rostoucí počet stacionárních radarů nějak napomáhá snižovat počet mrtvejch. Když jsem před 12ti lety začínal jezdit byly pevný radary raritou, dneska jich je jak nasráno (a bude hůř) mrtvol rapidně neubylo a že by se řidičstvo chovalu kvůli tomu slušnějc, jsem si taky nijak zvlášť nevšim. Jako efektivní způsob dodatečnýho zdanění automobilizmu je to fakt bomba, ale jinak....Zrovna v sobotu jsme jeli s rodinou na vejlet za Mělník a schválně jsem si malinko zajel, abych viděl tu na netu profláklou zhovadilost v podobě radaru měřícího 30tku na sporadicky využívaným že přejezdu na periferii Mělníka. Ten kdo o tomhle rozhod musí mít příbuznýho v představenstvu zmrdí "leasingový" party Czech radar, protože jinej význam než rejžování prachů za banální překročení rychlosti v místě, kde to nikomu nevadí, to nemá.
Ale třeba se dopracujeme do stavu, kdy se zase přestupky budou posuzovat v kontextu situace, za který se staly a policajt či úředník na dopravce nebudou jenom tupý gumy (jak jim ukládá tupý zákon) a budou trestat skutečně nebezpečný jednání za volantem. A to nejlíp bezprostředně po spáchání a ne 11 měsíců po 4 A samozřejmě by mohly pomoct i média, kde se neustále nerozlišuje mezi překročením rychlostního limitu a rychlostí nepřiměřenou....Úseky, kde si pod dohledem kamer hrajem hrajem na slušňáky, jsou víceméně na hovno. Dennodeně jsem svědkem, kdy sice všichni jedou úsekovým měřením až 10km/hod pod limitem, ale nalepený na sobě jak buzny - ostatně neznám lepší způsob, než tenhle, jak zablokovat bouračkou Jižní spojku. Ale my sledujeme přece tu rychlost, protože to je to hlavní, soudruzi 4
15:13:39
06.04.2008
Syny
-> King: mno jizda v nemecku a tady je jako nebe a dudy... To je fakt...
14:36:15
06.04.2008
U-Geen
-> King: no ty viditelne oznacene radary pusobi spis jako ucinna prevence :-) Co vede k tomu, jak se jezdi u nas, buhvi, ale dopravni politika CR zlepseni skutecne nevede...
14:33:27
06.04.2008
King
-> U-Geen: A to si představ, že v Německu se rozhodně nevydávaj "šmírovací cestou" a přesto se tam jezdí taky rozhodně slušnějc, než u nás. V UK jsem neměl tu čest řídit, ale typuju, že v Říši to výrazně horší nebude 4
08:03:11
05.04.2008
Petr105l
-> U-Geen: ja jsem taky zastancem jizdy primerenou rychlosti, coz nutne neznamena, ze musim jet rychleji nez je v danem miste povoleno, ale nejak mi nejde pod nos, ze tyhlety krabicky docela tvrde vymahaji akorat tak maximalni povolenou rychlost bez ohledu na okolnosti.
Nechci se dozit doby, kdy me cestou do Budejic bude hlidat nekolik desitek techhle buzerbudek a ja misto soustredeni se na provoz okolo sebe budu hlidat tachometr, abych to na te kilometrove rovince nedejboze nerozpalil na vrazednou stovku.
00:18:06
05.04.2008
U-Geen
-> Petr105l: ano, myslim si ze jezdit primerenou rychlosti, coz je obvykle kolem 50/90/130 u nas, pomaha v bezpecnosti silprov. pokud je nekdo jineho nazoru, neberu mu to , na druhou stranu, takovej lidi za mych cca 500km tydne moc nepotkavam.
23:45:26
04.04.2008
Syny
-> Petr105l: tak myslim, ze na upadlou SPZ by to nikdo asi neuhral pokud by ho capli polisi...
Jinak - maska killera z Vriskotu se da sehnat za 350kc a myslim, ze by te zamaskovala dokonale 3
23:08:27
04.04.2008
Petr105l
-> King: nevim, jestli sis vsiml, ale snazivi urednici v honbe za bezpecnejsim provozem na verejnych komunikacich uz nainstalovali k nekterym "koncovym" kameram usekovek jakesi 'anti osoba blizka' dalekohledy.
Jsou to takove podlouhle plechove bedny umistene priblizne 2m nad rovinou vozovky, ve kterych je videt kurevsky vyboulene zvetsovaci sklo a miri do dali primo do xichtu projizdejicim ridicum.
Rekl bych, ze to umi na 200m poridit perfektne ostry portret ridice formatu A4, takze slunecnim clonam je konec.
Vidim to tak, ze si jako povinnou vybavu k rizeni budu muset krome lekarnicky a trojuhelniku poridit taky umely plnovous a takove ty fancy obri bryjle pres cely xicht, protoze tohle uz zacina presahovat vsechny meze :(

Drobna otazka: vsimli jste si take, ze po Praze zacina jezdit podezrele hodne aut bez predni SPZ se sedivym rameckem, ktery ma ulomenou spodni pulku? Tyhle ramecky jsou si velmi napadne podobne.
Nezacal to nekdo vyrabet seriove? :D
22:57:19
04.04.2008
Petr105l
-> U-Geen: tak slusne povidas? :)
Jsem nevedel, ze gatso dokaze zaznamenat prasarny typu mysek, vybrzdovani, lepeni se na zadek atd.
A nebo jsi Strazce Tradicnich Hodnot, pro ktereho slusne = pomalu?

Pro mne jsou speedcamy jen plechovi vyberci dani jejichz jedinym ucelem je zajistit bezpracny prijem penez do rozpoctu buhvi koho v relativne stabilni vysi, a tyhlety hloupy shoty jejichz primarni ucel uz jsem popsal nize bych autorum nacpal do ritnich otvoru nastorc.
22:08:55
04.04.2008
U-Geen
-> King: ale ja mluvim o speedcamech v UK, tam nejde o smirovani ale o pomerne ucinnou prevenci... a jezdi se tam slusne, aspon co jsem mel moznost za tejden na miste spolujezdce videt. to s tim, co se deje u nas nema nic spolecnyho, na stranu smirovani se nestavim (ovsem buhvi, co delaj s udajema o pozici telefonu mobilni operatori :-)
22:05:17
04.04.2008
King
-> U-Geen: Mno, zrovna od tebe bych nečekal, že se budeš stavět na stranu šmírování4 Je to sice menší zlo, než polopolicejní zmrd z "ručkou" někde na výjezdu z vesnice, ale....(viz dále)
btw: nevíte co je na tom pravdy, že ta banda šmejdů, co provozujou úsekový měření na Jižní spojce už implementovali "zpřežení" dvou měřenejch úseků do jednoho 2kilometrovýho?
pavelkobersky.blogspot.co m/2008/.../radary-na-jin-s pojce.html

Proti kampani tohodle typu nemám námitek, ale mohli se rozhoupat dřív. Místo toho údajně pravicová ODS dál rozvíjí buzeraci nastartovanou plešatým kašparem od "Š
8
20:55:01
04.04.2008
David29
-> Syny: Tam bych že je ten efekt stejnej..nevim, myslim si to... co jinýho by se mohlo stát, že by se vznášel? 3
20:52:56
04.04.2008
Syny
-> David29: To je sice fain, ale je to naky divny - takze zadohraby s motorem vzadu musi tedy brzdit vic, pac tam se zaseknou ty kola vsecky...
20:48:43
04.04.2008
David29
-> Syny: Odpověděl sis...
20:17:22
04.04.2008
Syny
-> U-Geen: ne 3 Myslis jako ze by mu uletel? A proc by mel? Jako proto, ze je lehkej?
17:29:54
04.04.2008
U-Geen
-> Syny: ventil zatizeni napravy... co se stane u predohrabu se zablokovanym zadkem je ti asi jasny.
15:26:32
04.04.2008
Syny
-> kubííííí: A pak se divi ,ze to je 7 metru 3
15:12:22
04.04.2008
kubííííí
-> Syny: máj zavzdušnění zadní brzdový válečky, a v takovim případě předek flokuje div se náprava neurve a zadek se furt točí. vím o čem mluvim z vlastní skušenosti
13:34:46
04.04.2008
Syny
-> fine_ray: tyjo to me pridje strasne divny - 8km/h vic (5mil/h) a 7metru navic... Ale zajimavyje ze to auto flekuje jako blazen, ale zadni kola se furt toci...9
13:20:08
04.04.2008
fine_ray
-> Syny: hustý... rozhodně těch 7metrů brzdný dráhy.... to na mě působí jako argument..
11:54:39
04.04.2008
U-Geen
-> Petr105l: co je spatnyho na speedcamech kazdej kilometr? podle me je to lepsi nez zaskodnici u nas za zastavkou. speedamy jsou mj. oznaceny.
10:31:46
04.04.2008
Majkl
ja jsem pro...
09:01:19
04.04.2008
Luky
Ať tu kampaň klidně spustí, nicméně si nejsem jist zda zabere...
08:15:00
04.04.2008
p.b.
Ty videa jsou pěkně udělaný, zvlášť to první. Otázka je jestli by to s místníma střelcema něco udělalo, ale já jsem pro...

Jinak k těm skutečnejm záběrům.
www.ceskenoviny.cz/domov/ index_view.php?id=305601
08:12:31
04.04.2008
Petr105l
Snad poprve v necem souhlasim s Davidem29 :D
Tyhle videa jsou na prd, akorat si statni klika posilovanim dogmat typu faster the speed bigger the /whatever/ buduje pudu pro utuzovani buzerace za nasmysly, a ta tupejsi cast verejnosti jim za to jeste tleska.
Se podivejte jak dopadli v Anglii. Gatso kazdej kilometr, prujezdak kam se podivas a na tech par volnych mistech hlidaj speed vany.
Par hezkych obrazku ze zasahu se strohym komentarem typu "predjizdeni na neprehlednem useku, neprimerena rychlost pocasi" atd. by udelala mnohem vetsi sluzbu.
To by ale milym urednikum muselo jit o bezpecnost provozu na silnicich, ne o spehovani vsude kde se da a maximalizaci sumy vybranych pokut.
06:52:54
04.04.2008
Rooney - zrušená registrace
-> David29: 52
01:34:30
04.04.2008
David29
-> Syny: Tohle je hovno... dal bych tam skutečný záběry ze zásahů... to by možná aspon trochu fungovlo...
00:56:47
04.04.2008
Syny
vic tech videi je na besipu...
00:56:32
04.04.2008
Syny
Tak co - souhlasite s tim aby to bezelo verejne? Ja jo :) Sice ty videa sou nektery az moc prehany, ale myslim, ze celkem povedeny :)

www.novinky.cz/clanek/136 635-video-drasticke-kampan e-za-bezpecnost-na-silnici ch.html
Extreme Tyres