Tak jsem dneska o pár cm odvrátil "hromadnou" bouračku na D5 :) To si takhle svištím na z Prahy na Plzeň, v pravým pruhu kamiony, v levým moje maličkost a auto přede mnou, který se už pomalu začínalo vracet zpátky do pravýho a před náma kilometr volno. POdotýkám, že žádný lepení na narazník se rozhodně nekonalo :) bohužel před onou inkriminovanou chvilkou jsem měl o nějakou tu desetinku menší odstup, než oblíbený "2s". Najednou se autíko přede mnou začalo divně vrtět a najednou mu byla šířka dálnice těsná. Moje pravá noha pudově vystřelila k hamstnutí na brzdu. Bohužel moje zimáky ve vpravdě jarní teplotě zrovna neměly svůj den a moje ABS vs. brutální flekování auta přede mnou hrálo proti mě

Kdo už to zažil, je to ten pocit, že tohle už se tutuově ubrzdit nepodaří, ani kdybych se posral :) Naštěstí ten nešťastník po odrazu se od svodidel dělící pásu nechal mezi sebou svodidly mezeru přesně na šířku Mondea :)
Po pravdě, moc jsem si nevěřil, že při intenzivním brždění s jednou stranou na trávníčku a druhou na asfaltu, bych se moh vejít do mezírky, kam bych se bál zajet i krokem. Proto mě potěšilo, že jsem zastavil levou stranou asi 5cm od svodla a pravej špígl jsem si lehce sklopil o zrcátko "brzdiče". A co že se to vlastně stalo? Inu chlapci se odhadem ve 140ti zákeřně otevřela haubna a během pikosekundy se mu rozplácla na přední sklo, díky čemuž by pravděpodobně v ten moment dokázal řitním svěračem štípnout pevnostní šroub M8 - podotýkám, že já následně taky :). Poučení: kdyby měl pořádný auto, rozumněj shade řady 742, tak se mu to nestane! :))
Pokud trošku zvážníme, není to sice situace, kterou potkáme na aspoň jednou do roka, ale dovoluju si odhadnout, že agresivní nárazníkovej lepič (tajlista) by na mým místě dost těžce pohořel. Zhruba tohle se mi honilo hlavou u Berouna, kdy se mi asi 3m za prdel navěsil dost nerudnej, prošedivělej dědek v archetipický modle silničních zmrdů (vochcávka v silver metle a f červeným tédéíčku) - na každou svini někde čeká
nedovřený víko motorovýho prostoru