D1 nezklamala . . .

prohledat
82 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 20.03.2008 do 02.04.2008, založil/a Honza "Bobr"
řadit dle data
23:04:38
02.04.2008
King
-> Syny: Taky mám podobnou zkušenost, ale to s tím rozhlížením i když máš zelenou doporučuju co nejdřív zahrnout do repertoáru4 Třeba chodce, co na zelenou bezmyšlenkovitě vlítnou na přechod mám občas chu't proplesknout8
13:10:46
02.04.2008
Syny
-> King: Me nejvic serou ty prasata co s tema kamionama nebrzdi na svetlech. Sem jel zastavim v levim pruhu na oranzovou, padla cervena a cca 5sec po tom co padla cervena v pravim pruhu proficel kamion tak 80tkou... Tyvoe clovek aby se pomalu rozhlizel i kdyz jede na zelenou...
11:38:54
02.04.2008
King
-> Labros: Jindy třeba deset minut tam 8 hodin práce a zase zpátky :)
Jenže ono kolikrát to "řidič z povolání" je jenom o tom, jak neusnout na 2tkm trase osmdesátkou po dálnici, než o nějakým rozvíjení řidišskejch dovedností.
Zrovna minulej tejden jeden takovej v kamionu, v pátek večer, asi bojoval z únavou a to tak, že ho vytočila moje cca šnečí 60tka v obci natolik, že mi z metrovýho odstupu pral do kufru "dálkama". Zrovna jsem projížděl křižovatkou s pomníčkem, kde jeho podobně neposedný kolega nedávno sejmul mladou těhotnou místní učitelku v osobáku a odeslal je do věčnejch lovišť 8 Ale asi není potřeba zdůrazňovat, že spojení řidič z povolání už dávno nemá tu váhu, jako v dobách našeho dětství a tak může s 30t za zadkem jezdit kdejakej skoroještěadolescent s mozkem víceméně ovládáným tesťákem....
10:44:26
02.04.2008
Labros
-> King: 1 a jindy?
20:29:28
01.04.2008
King
-> Labros: Mno, třetinu času...někdy to je 4 hodiny tam, půlhoďka práce a zase zpátky :)
14:15:24
01.04.2008
Syny
-> Labros: no dobra ty slovickari :)
14:05:04
01.04.2008
Labros
-> Syny: no možná že třeba třetinu času cestuje, ale přece jen řidič je úplně jiný povolání
13:45:10
01.04.2008
Syny
-> Labros: mno a co je na tom? Vzdyt King furt nekde jezdi...
13:38:13
01.04.2008
Labros
-> Syny: no ten defakto řidič z povolání
13:34:05
01.04.2008
Syny
-> Labros: co je na tom? 9
13:30:21
01.04.2008
Labros
Syny 01.04.08 13:28:07 napsal: -> King: Tak verim, ze tobe jako defakto ridici z povolani to asi vadi, ale me je to u riti
Cože? 1
13:28:33
01.04.2008
Syny
-> King: A to jeste fakt nemam strach, ze prekrocim limit se svim 4q 2
13:28:07
01.04.2008
Syny
-> King: Tak verim, ze tobe jako defakto ridici z povolani to asi vadi, ale me je to u riti 3 Ja po dalnici jedu maximalne na Hrochac bo Doksy 1
09:38:46
01.04.2008
King
-> Syny: Pokud ti vyhovuje stav, kdy tě na každým kroku špicluje nějaká kamera (nejlíp se záznamem) a jseš si jistej, že stát i zaměstnanci firem, který špiclování prováděj, jsou partičkou Mirků Dušínů4
Pamatuju dobu, kdy ses za volantem moh plně soustředit a myslet na situaci kolem sebe a neklepat se strachy při pomyšlení, že 3km/hod překročíš paušální limit. Nýčko z nás dělaj cvičený vopice, který musej za každou cenu dodržovat zákon....a výsledkem je třeba ta D1, kde ty osobáky sice jeli v limitu, protože tak je to správné, ale nějak jim nedoteklo, že to bílý, co padá zhůry, klouže. Ledaže bychom doplnili zákon o ustanovení, že když sněží, všichni pojedou 50 a do každýho auta GPS bonzátor. Přece, když neděláš nic nelegálního, nemůže ti to vadit2
00:31:03
01.04.2008
Syny
-> King: Ale tak kdyz nedelas zadny nelegality tak o nic nejde vcelku ne? 3
00:20:08
01.04.2008
King
-> Syny: Mnooo....nikdy neříkej nikdy :)
Sice už je to hodně obehraná písnička v souvislosti třeba s tzv. "válkou proti terorismu", ale tohle napsal další vizionář:
"one who would give up freedom for security deserves neither freedom nor security" - Benjamin Franklin

Třeba si říkáš, že těch pár kamer na mýtnejch bránách na dálnici ještě není tak hrozný, ale...
Asi každej zná ten nehumání pokus se žábou v kastrolu s vodou na vařiči. Pokud se voda ohřívá pomalu, žába se nechá v podstatě uvařit za živa. V našem bazénku je něco přes 10 mega žabiček a teplůtka pozvolna stoupá4
PS: to, že za mnou pořád jezdí černý auto, ještě neznamená, že jsem paranoidní :)
00:05:20
01.04.2008
Syny
-> King: Ja teda nevim, ale tohle nevidim tak tragicky... Myslis ze te odfoti s milenkou? 1
23:46:50
31.03.2008
King
Jo a ještě na doplnění informací o "karambolu století"
www.rsd.cz/doc/.../65pct- kamionu-prekrocilo-rychlos t

Nejsem paranoidní, ale z meziřádkovýho poselství oné zprávičky mě docela zamrazilo. Nejde vůbec o tu rychlost či rozestupy aut před bouračkou, ale o fakt, že ty údaje jsou k dispozici. Pro ty kterým to zatím nedoteklo:
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...

A to jseště zaslech, jak nám "pravicová" vláda hodlá zachaňovat životy na dálnici pomocí chipových vinět místo dálničních známek pro osobáky. Ten Orwell fakt musel vidět do budoucna. O tomhle se snad nezdálo ani těm nejodvážnějším bolševikům8
Ale on nás už nedávno premiér Mirek varoval: "Er kommt der Tag!".........
23:20:15
31.03.2008
King
Tak jsem dneska o pár cm odvrátil "hromadnou" bouračku na D5 :) To si takhle svištím na z Prahy na Plzeň, v pravým pruhu kamiony, v levým moje maličkost a auto přede mnou, který se už pomalu začínalo vracet zpátky do pravýho a před náma kilometr volno. POdotýkám, že žádný lepení na narazník se rozhodně nekonalo :) bohužel před onou inkriminovanou chvilkou jsem měl o nějakou tu desetinku menší odstup, než oblíbený "2s". Najednou se autíko přede mnou začalo divně vrtět a najednou mu byla šířka dálnice těsná. Moje pravá noha pudově vystřelila k hamstnutí na brzdu. Bohužel moje zimáky ve vpravdě jarní teplotě zrovna neměly svůj den a moje ABS vs. brutální flekování auta přede mnou hrálo proti mě8 Kdo už to zažil, je to ten pocit, že tohle už se tutuově ubrzdit nepodaří, ani kdybych se posral :) Naštěstí ten nešťastník po odrazu se od svodidel dělící pásu nechal mezi sebou svodidly mezeru přesně na šířku Mondea :)
Po pravdě, moc jsem si nevěřil, že při intenzivním brždění s jednou stranou na trávníčku a druhou na asfaltu, bych se moh vejít do mezírky, kam bych se bál zajet i krokem. Proto mě potěšilo, že jsem zastavil levou stranou asi 5cm od svodla a pravej špígl jsem si lehce sklopil o zrcátko "brzdiče". A co že se to vlastně stalo? Inu chlapci se odhadem ve 140ti zákeřně otevřela haubna a během pikosekundy se mu rozplácla na přední sklo, díky čemuž by pravděpodobně v ten moment dokázal řitním svěračem štípnout pevnostní šroub M8 - podotýkám, že já následně taky :). Poučení: kdyby měl pořádný auto, rozumněj shade řady 742, tak se mu to nestane! :))
Pokud trošku zvážníme, není to sice situace, kterou potkáme na aspoň jednou do roka, ale dovoluju si odhadnout, že agresivní nárazníkovej lepič (tajlista) by na mým místě dost těžce pohořel. Zhruba tohle se mi honilo hlavou u Berouna, kdy se mi asi 3m za prdel navěsil dost nerudnej, prošedivělej dědek v archetipický modle silničních zmrdů (vochcávka v silver metle a f červeným tédéíčku) - na každou svini někde čeká
nedovřený víko motorovýho prostoru
4
11:01:18
26.03.2008
King
-> Petr105l: 9 To byla stejná klasa jako ty 2 kravky, co se v chumelenici na D1 o něco ťukli v levým pruhu a nenapadlo je nic moudřejšího, než si kecnout na svodidla dělícího pásu a čekat. Dokonce ignorovaly i maníka, co na ně z náspu řval ať vypadnou z dálnice....Mno a pak prej přisvištěl smykem Labudův passat (či co to měl), milá děvčata čuchaj kytičky ze spoda a Labuda s tím měl nepříjemný soudní oplétačky + výčitky svědomí8
09:29:58
26.03.2008
Petr105l
D1 opet nezklamala :)
Jel jsem v pondeli kolem poledne smer Praha a na 101. kilometru byl za zatackou Rapid otriskanej o svodidla a stal napric obema pruhy, jen odstavnej byl jakz takz po strepech z oken prujezdnej.
Bylo to za zatackou a z kopce, u auta se opiraly o stredovy svodidla takovy dve mlady ucha a povidali si jakoby se nechumelilo. Nebejt trochu v soku z toho, ze se predemnou z cista jasna bez varovani objevi auto stojici napric dalnici, tak zastavim a roztriskam tem dvoum mamlasum hlavy heverem.
Zcela urcite jim nic nebylo a stali tam asi uz hodnou chvilku, ale nemeli na sobe ani reflexni vesty, ani se neobtezovali za zatacku postavit trojuhelnik, proste nic. Hodne se divim, ze to tam do nich jeste nekdo nenapalil, nebo ze je nekdo kdo chvatal v levym pruhu nesmet, protoze kolem stredovych svodidel po trave byla jedina unikova cesta z levyho pruhu a na brzdeni bylo odhadem tak 50 metru.
A pak se muzem divit, ze na dalnicich je furt neco, kdyz jsou mezi nama takovihle dementi :/
09:13:08
26.03.2008
King
-> Tomik...: Hromadný bouračky se konaly i v minulosti, i když ne asi v takovým rozsahu. On přeci jenom ten provoz po D1 pořád houstne. Že to není jenom česká specialita je vidno i z toho karambolu z rakouský A14
09:08:49
26.03.2008
King
-> Petr - Rapid 135: Jakožto samozvaný "profesor češtiny" bych si dovolil podotknout, že ve svým příspěvku jsem reagoval na OBSAH a až v postscriptu jsem si dovolil upozornit na "drobné" nedostatky FORMY4
19:58:45
25.03.2008
Honza "Bobr"
Kua . . . 1
19:56:21
25.03.2008
Tomik...
Honza "Bobr" 25.03.08 19:51:41 napsal:
Tak aby řeč nestála, tak o kousek vedle skoro to samý v bledě modrým:

www.novinky.cz/clanek/136 036-na-rakouske-da lnici-se-srazilo-60-aut-v cetne-ceskych.html

A pak že temelín je gefährlich1

aby nestála řeč, tak se podívej o pár příspěvků níž 3 3 3
19:51:41
25.03.2008
Honza "Bobr"
Tak aby řeč nestála, tak o kousek vedle skoro to samý v bledě modrým:

www.novinky.cz/clanek/136 036-na-rakouske-dalnici-se -srazilo-60-aut-vcetne-ces kych.html

A pak že temelín je gefährlich1
18:48:03
25.03.2008
Syny
-> Tomik...: jenze tenkrat vedeli, ze kdyz prijde zima, tak bude zima a kdyz prijde jaro tak bude jaro... Tedko mas celou zimu teplo a zadnej snih, pak zasnezi, pak je zase teplo ze rostou kytky a litej vcely a pak prijde zas -5°C a snehovy boure... Tohle je jak u debilu... A jeste to prokladaj decentni vichrice...
17:56:05
25.03.2008
Gemini
koukam ze dost natesno tam parkovali
17:55:30
25.03.2008
Honza "Bobr"
Ale na druhou stranu mne napadá, že když tam jel někdo z druhýho konce, tak měl D1 jen a jen pro sebe a s tim sněhem to musel krásnej drift place1
16:58:54
25.03.2008
Tomik...
-> Petr - Rapid 135: 3 3 Z toho si nic nedělej... tady je rypáků... 3 každej druhej, né li první1
16:45:12
25.03.2008
Petr - Rapid 135
chci se omluvit všem profesaorům češtiny za sloh já pitomec myslel že budete přemejšlet o obsahu třakže sory
14:02:41
25.03.2008
Tomik...
-> Syny: Teď o tom mluvim... počasí si myslim, že za to prostě nemůže... břív byly horší zimy a taky se jezdilo.... Je to o lidech
14:01:33
25.03.2008
Tomik...
King 21.03.08 15:15:05 napsal:
-> Labros: Jenže zimní dálniční hromadnej karambol při silným provozu, to prostě není jenom o gumách. Kolik z těch desítek aut v tý skrumáži mělo zcela určitě zimní gumy, jeli opatrně a přesto v tom zkončili. Navíc v tom hrálo roli i to hustý sněžení a malá viditelnost - spousta řidičů v těhhle sračkách jezdit prostě neumí a nejradši by to hned zaparkovali někde u svodidel a počkali, coz je taky průser. Pžedpokládám taky, že D1 byla včera plná velikonočních cestovatelů a tak to skončilo, jak to skončilo...

Mno, takže prostě je to ale jen a jen řidičema... za tohle počasí prostě nemůže... vidim co se děje za činu(myslim tim ten sníh) a prostě spomalim... ale nééé, českej človíček má prostě "spešl" gumy z ciziny a ty ho udržej všude... lééda prd
13:58:48
25.03.2008
Syny
-> Tomik...: dyt to pocasi je jak u debilu... 8
13:55:00
25.03.2008
Tomik...
Tak D1 nejni jediná... V rakousku se s tim taky neserou... www.novinky.cz/clanek/136 036-na-rakouske-dalnici-se -kvuli-snehu-srazilo-sto-a ut.html
13:55:30
22.03.2008
Jirik - zrušená registrace
Posílali jsme za poslední dobu cca 4 high cube containery zimních pneu do USA. Dva tam šly s gumama starších DOTek, takže roky 2004 - 2006.
Takže asi znají.
15:17:10
21.03.2008
King
-> Labros: Mno, to asi ano, ale nový kvalitní letní za "béčkovejma" zimníma (což je většina :) zas tolik nezaostávaj....
15:15:05
21.03.2008
King
-> Labros: Jenže zimní dálniční hromadnej karambol při silným provozu, to prostě není jenom o gumách. Kolik z těch desítek aut v tý skrumáži mělo zcela určitě zimní gumy, jeli opatrně a přesto v tom zkončili. Navíc v tom hrálo roli i to hustý sněžení a malá viditelnost - spousta řidičů v těhhle sračkách jezdit prostě neumí a nejradši by to hned zaparkovali někde u svodidel a počkali, coz je taky průser. Pžedpokládám taky, že D1 byla včera plná velikonočních cestovatelů a tak to skončilo, jak to skončilo...
15:12:22
21.03.2008
Labros
Buď jedné nebo druhé straně někdo věší bulíky na nos. Každopádně vím, že nové zimní gumy jsou na sněhu nebetyčnej rozdíl proti starým ojetým letním 3
15:10:36
21.03.2008
Labros
-> MATTESS: jj a kde jinde by to měli vědět, než v Chicagu (chápu, že na Floridě možná zimní gumy fakt nepotřebujou...)
15:05:09
21.03.2008
MATTESS
-> Labros: něco na tom bude, si píšem s manželky strejdou ze Chicaga a ten se taky ptal, co jsou to zimní gumy255 a v čem jsou jiný než "normální" gumy240
14:36:18
21.03.2008
Labros
K tomuhle bych poznamenal, že v Americe i ve státech kde jsou docela krutý zimy a takovýhle situace jsou tam na dálnicích na denním pořádku, každej už má několik vzpomínek na noc strávenou v autě na dálnici, a přesto tam neznají zimní gumy... otázka je, jestli je to důkazem toho, že jsou opravdu tak blbí, jak ví každej správnej čech a slovák, anebo že jsou tak chytří a nepapouchujou vejšplechty místních komerčních kanálů, jak říká King. Anebo i ty televize jsou tak blbý, že neznají zimní pneu?
Oni si totiž místo zimních gum kupují Subaru (a to si nedělám srandu...)
14:26:53
21.03.2008
MATTESS
-> U-Geen: 52
14:22:58
21.03.2008
U-Geen
-> King: ja z vlastni zkusenosti muzu rict, ze stara zimni guma = beton :-) mel sem na toledu nejaky fuldy, prvni zimu sem je na zadku prezil ale bylo to pomerne utrpeni :-) ja jsem sice zastancem zimnich gum, ale ridicsky schopnosti to nezachrani ...
14:12:11
21.03.2008
King
-> Petr - Rapid 135: Aha, takže další myslitel, co má při každý bouračce na sněhu jasno - chce to trošku přemejšlet a nepapouchovat všechno, co slyším na TV h@vna4
Co si tak matně pamatuju, tak ještě v polovině 90. let se na školení řidičů vykládávalo, že JE DOBRÉ vybavovat služební auta zimníma gumama. Ta hysterie kolem zimních gum vypukla naplno někdy na konci 90. let. V praxi to vypadá tak, že když někdo v namrzlý zatáčce uklouzne a spadne do rybníka, natočí se o tom reportáž a na konci se zdůrazní, že to bylo vinou letních gum. Pokud auto na zimních gumách uklouzne v zatáčce a spadne do potoka, natočí se reportáž a v závěru se stejně řekne, že za všechno můžou letní gumy :)
I ti "správňávňáci" na Michelin Alpin, můžou totiž bejt řidičský telátka, můžou mít ty zimáky 5let starý a sjetý na 04
PS: na standardní PC klávesnici se na pravo od "M" nalézaj takový ty 2 "smítka", co se dávaj mezi věty a věty v rámci souvětí, který s oblibou používám pro zvýšení srozumitelnosti mejch vejšplechtů4
13:57:45
21.03.2008
gred
mě ted napadla úplně cáklá věc skusim něco podobnýho udělat v gta san andreas a natočit to3
13:46:19
21.03.2008
Pedros
-> Syny: nejlep39 je vyfouknout gumy a jet na ráfkách 3
13:32:22
21.03.2008
Bobesh
-> pajavlk: 1 lepší vůbec
13:30:12
21.03.2008
Syny
-> Petr - Rapid 135: tak myslim ze pokud byla ulice zledovatela ze je uplne jedno jestli mel zimni nebo letni...
10:32:31
21.03.2008
MATTESS
-> Petr - Rapid 135: ty vole, to je sloh193
Extreme Tyres