Mate delší dobu Žl? potřebuji radu..

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 12.03.2008 do 25.03.2008, založil/a Reeaper
řadit dle data
16:08:39
25.03.2008
aDAm
-> Reeaper: tak co des do prace na zl? ja dostal ted taky nabidku prace na zl tak taky vaham jestli zrusit hpp a jit do tohodle
09:02:30
19.03.2008
aDAm
-> Reeaper: tak sepisete neco o tom jake budes mit ceny, zda platit od hodiny nebo od vykonane prace atd. No a ty mu budes vystavovat faktury
08:57:29
19.03.2008
Reeaper
-> Don Carlos: ee, práci si budu ´dělat´ sám, takže z tohodle bych strach neměl..

ještě mi vrtá hlavou, jakou smlouvu se mnou můj ´zaměstnavatel´ bude mít.. a jaký jsou podmínky odstupu od týhle smlouvy 92
18:35:50
13.03.2008
Don Carlos
Já ti povím jen jedno k podnikání. I když dnes je práce všude okolo hodně. NEDĚLÁŠ - NEMÁŠ. Aby ti v novém zaměstnání neřekli, hele tento týden pro tebe nic nemáme, zůstaň doma.... Ale jinak je to celkem v poho. Až na to papírování. Na tá nejsem a to mi dělá problémy. Naštěstí mám šikovnou účetní - přítelkyně.1
07:30:42
13.03.2008
Reeaper
-> aDAm: díky 40
-> Petr Šťastný: jj to mám určitě v plánu, takhle to bude lepší 6
22:16:15
12.03.2008
Petr Šťastný
-> Reeaper: jestli můžu poradit, najdi si co nejdřív nějakou účetní. Ta Ti poradí podle příjmů jaký bys měl třeba platit zálohy na daně, sociální a zdrav. pojištění. Platit to naráz po vyúčtování v březnu může být docela pálka. Taky Ti řekne podle druhu vykonávané činnosti, co všechno si můžeš započítat do nákladů(mobil, počítač, kanc. potřeby atd.)4
18:01:15
12.03.2008
aDAm
zajdes na zivnostak, podas zadost, zaplatis litr, dostanes list, ted je to centralizovane takze muzou za tebe vyridit vse, jinak bys musel na financak se registrovat, na socialku a na pojistovnu ( ja to obehal secko sam)

po nejake case ti prijde ZL postou nebo si ho osobne vyzvednes jak chces, dostanes IC a DIC (to ti daji na FU)

Podnikas, pokud k tomu nemas pribrane dalsi vyhody jako auto, dph atd tak se moc starat nemusis, vedes si nejakym zpusobem ucetnictvi atd.
Na novy rok udelas uzaverku, pokud neumis sam tak predas papiry ucetni, ta ti spocita kolik mas zaplatit/dostanes penez od socialky/zdravky/financak u, vyplnene lejstra odevzdas do konce brezna a jedes dal.

Placeni socialniho/zdravotniho a dane bys mel byt tusim prvni rok usetren (resp spocitaji ti to pri podavani danoveho priznani) dalsi roky platis podle toho kolik si minuly rok vydelal, jsou na to vzorecky.
17:43:12
12.03.2008
Reeaper
Chystám se změnit zaměstnání a nastoupit do novýho. Podmínka nástupu je živnostenský list.

Co to obnáší mít ŽL? oblítat úředy, zaplatit náký prachy, tuším +-1000Kč.
Pak si platit sociální a zdravotní pojištění.
A dál? Zajímají mě hlavně další poplatky a starosti, mám z toho celkem strach..71
Že jsou jiný daně, to vím..že se to vyplatí, to taky.. Ale abych nenarazil na něco, co mě dá do kolen 40
Díky za každou radu 452
Extreme Tyres