srazka s ciklistou

prohledat
63 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 08.03.2008 do 13.03.2008, založil/a Davo
řadit dle data
14:17:38
13.03.2008
Kalibán123 - zrušená registrace
-> King: dobrá story nezklamal jsi 3 3 3 (nic ve zlém)
14:05:40
13.03.2008
Mr.Lumpy
-> King: jj pravý cyklista jezdí tam kde auta nevyjedou 3

největší cyklo-hardcore byl pro mne výšlap na Klínovec z Českejch Hamrů... těch necelejch patnáct kilometrů pouze do kopce je nezapomenutelný 2
13:51:39
13.03.2008
Honza "Bobr"
Jednoho času jsem vozil v autě koště, měl jsem to vymyšlený do detailu, pomalu (synchronizace rychlosti vozu na rychlost kolečkáře - s automatem v piánu to šlo hladce) se k němu/ní přiblížit a stáhnout okýnko u spolujezdce, vzít to koště a šťouchnout je vždycky tim smetákem do zadku a už jel do pangejtu . . . vyskoušeno, šlo to dobře, ale někdy sem se za nim plazil i pár km než sem našel místo kde by zahučel do "měkýho". Zkoušel jsem i přemostění trysek ostřikovače do jedné a nasměrování na krajnici, ale nesmí vás v kopci dojet. Nicméně potom jsem nechal rozchodit (kamarád mi je nějak narouboval) trumpety z karosy a stačilo mu za prdelí zatroubit.
21:10:26
11.03.2008
King
-> haso: Mno tak tyhle šokový reakce jsou dost individuální. Jednou, dávno tomu ve svý cyklo-minulosti, jsem projížděl asi 30tkou na kole kolem autobusáku v K.Hoře. Najednou se z roští vyloupla nějaká kráva a bez rozhlídnutí vystřelila do silnice. Zmoh jsem se na na nějakej výkřik, asi "pozor!" - kravka byla už skoro v prostřed silnice, takže jsem plánoval objetí po kraji. V kravčině mozku se aktivovala pravděpodobně nějaká vzpomínka na minulý životy (asi byla ninjou :) a naprosto neočekávaným skokem dozadu mi přistála rovnou pod kolo. Naštěstí jsem měl už díky shimano brzdám nižší rychlost, takže jenom lehla na asfalt. Samozřejmě, že opodál na zastávce začal jeden "postbitevní generál" píčovat něco ve stylu "Tos nemoh brzdit, debile?!" Nasrání a adrenalin v Kingových žilách proměnilo jinak slušnéhu chlapce a zařval jsem na něj cosi jako "Ty tam radši drž hubu!!!" :) A byl klid. Ženská ze začátku držkovala, ale nakonec uznala, že elementární věc pro přežití na silnici je rozhlídnout se a že míisto mě tam mohlo jet MBčko rozvášněný na tehdy povolených 60. Akorát ráfek byl na vyhození a 10km domů jsem odklusal :)
Ale jsem chtěl napsat, že sice 99pct cyklistů nejsou vypatlanci, ale to procento se v řádu desítek pohybovat bude4 A posuzuju to i z hlediska pošahance, kterej v pre-shade období za řidítkama nakroutil kolem 5tkm/rok. Hlavně dnešní cyklomamrdi odmítaj akceptovat, že provoz několikanásobně zhoustnul a serou se i tam, kam se soudnej cyklista při smyslech nevydá. Skutečný cykloharcore je pak možný vidět na D19 Stejně tak těžko odhadovat co se honí bandě vymaštěnců v duhových oblečcích, co ve všední den odpoledne vydaj v "pelotonku" na silnici první třídy. Pozn.: i já mám ve skříni schovaný second-handový duhový trikotek, ale v zájmu dožití se potomstva jsem se jenom zřídka kdy odvažoval jezdit mimo krajnici. Argument, že krajnice jsou dneska rozmrdaný od přetíženejch kamionů a proto si to budu šněrovat prostředkem jízdního pruhu je jenom poukázkou na vyšetření patologem a nemusí tam cyklouše poslat zrovna žádnej pirát.....
17:27:20
10.03.2008
David29
-> Davo: To mě nenapadlo měnit smajly dle nálady..a líbí se mi to 1 ... každopádně hodně štěstí, ať ti to dobře dopadne 4
17:27:00
10.03.2008
Eqqus - zrušená registrace
-> Davo: viem ze sa mi to hovori lahko no musis verit ze to dobre dopadne .Zkus sa poradit s pravnikom a mozno sa ukaze z pravneho hladiska aj ciklistova vyna isto ti pomoze.
17:16:48
10.03.2008
Davo
sem musel vymenil smajlika protoze me ted neni moc do smichu
16:38:35
10.03.2008
Rapid135
Matthes130 08.03.08 21:13:54 napsal:
-> Nwkt: Protoze sou to z 99% totalni idioti 8
dekuju jezdim do prace na kole ikdyz jen asi 300metru po silnici,zbytek je polni cesta
16:22:30
10.03.2008
Syny
-> Matthes130: Tak abys v tom nebyl sam, tak jeden cas sem mel na neukazneny cyklisty lek :) Jednu trysku u pravyho ostrikovace natocenou smerem do skarpy 3 Mno a kdyz jich jelo vic vedle sebe a nehodlali uvolnit prostor, tak sem je radne osprchoval pri predjizdeni 1 Ovsem zrusil sem tuhle vychgytavku tehdy kdyz sem stal na krizovatce a zapomel na to kam mi tryska smeruje a osprchoval lidi cekajaici u prechodu 3
16:11:02
10.03.2008
-> haso: no neviem bo ked sa na mna v zatacke na Jaskači vyvalila V3S som zobral nohy na plecia .A neviem ci som xy ale byt to moj syn urco by som skocil pod to auto miesto neho a nestal by som len tak.Bo nieje horsie ako prezit svoje deti.
15:54:09
10.03.2008
haso
-> Eqqus: nj, ale ta reakcia je myslim si uplne normalna ze zostanes stat, proste, to ti rozkaze mozog, schvalne si to skus predstavit ze odrazu sa na teba ruti auto... ja som tiez raz takto isiel cez neprehladnu krizovatku na biku, dost silno prsalo, ale isiel som na prechode a vedel som ze nevidim do cesty (poznam to tam) tak som isiel fakt pomaly a odrazu slecna blondinka v nejakom super aute tam vyletela tak som zacal brzdit (na vode som sa samozrejme len klzal napred) a zastal som priamo jej na prechode a ona, jej reakcia bola ze si dala ruky na tvar a zavrela si oci...samozrejme skoncila na stredovom ostrovceku este ze to bola taka Yova krizovatka a ked pustila volant to zobrala tam, som sa tiez ani nepohol ked som videl jak sa na mna ruti, proste som len zostal stat a sledoval som...9
13:40:32
10.03.2008
-> U-Geen: plne súhlasím.
Moja skusenost-rano som siel na skusku s VZ .
Na frekventovanej ceste prechadzam a vsimol som si matku ako sa lúči so synom iducim do školy.Stalo sa cosi co som necakal maly sa rozbehol a rovne mne pod auto.Tak som skočil na brzdu co sa dalo (šrac mal cudnu reakciu , preto že zostal stat a nečine sa prizerala aj jeho matka)
Zastavil som presne 10cm od jeho hlavy .Bol som v takom šoku že ma musel za mnou iduci vodič prefackať.Hned som vyskočil z auta a zacal som jej nadavat preco ho cez cestu nepreviedla?A ona mi na to že šak sa nič nestalo ,prečo na nu zvysujem hlas, pokojne si odyšla , ešte som musel aj jej plačuceho syna ukludnit.
Všetci sa len divali a neverili ociam.
povedzte čo su toto za ludia10 -> Davo: v každom prípade by som sa poradil s právnikom .A držim palce
13:32:40
10.03.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
Jezis vy delate jako bych ty cyklisty shazoval klacekm do skarpy 3 Proste je nemam rad tot vse, objizdim je co nejvetsim obloukem ikdyz to jde tak treba vprotismeru klidne pac nevim jesi neudela nejakou hovadinu kdyz budu vedle nej ...
13:06:58
10.03.2008
U-Geen
no co tak ctu nektere komentare... tak se obavam ze ten kdo nedokaze tolerovat cyklisty na silnici, nedokaze tolerovat ani dalsi ucastniky SP vcetne tech motorizovanych... a pak to tu pak podle toho vypada.
09:00:20
10.03.2008
Reeaper
Matthes130 08.03.08 21:09:18 napsal: To je na pest, co se ma co motat na silnici Snad te nechaj v klidu.
tak tohle mě fakt podlouhý době pobavilo. Naštěstí jako biker sem už měl čuch na takovýhle trouby, co mají pocit, že na cestu patří jen oni a taky do dávají náležitě najevo..
Pochopitelně že neosvětlení houmlesáci a babky kejvající se ze strany na stranu by okamžitě shazoval do příkopu..
Mě ježdění na kole dalo za volant hrozně moc..a naopak taky..

-> Davo: je to smutný, lae stane se 8 snad bude vše v pořádku.. fakt by to chtělo zajít za právníkem a taky si zjistit, v jakým stavu bylo to kolo.. na 99% nemělo vše, co má mít, možná by se z toho dalo něco vytěžit.. jiank GL4
Jinak já včera při přijíždění na kruháč málem sejmul borečka ve felicii, neb v 9 večr mu nepřišlo divný, že nemá rozsvíceno.. ale tka stane se no, naštěstí sme si ho všimnul, ale prověřil jsem, že i 46-tiletá Octávka umí flekovat 322
15:10:00
09.03.2008
petr s
-> Davo 09.03.08 14:38:51: Vyrovnáš se s ním mimosoudně jinak bude požadovat náhradu škody
14:38:51
09.03.2008
Davo
tak dneska sem snim mluvil povidal ze ho trochu boli rameno a hlava byl na rengenu vypada to ze nema nic zlomeny a ze snad prej za tyden ho pustej tak uvidime chtel sem se zeptat jestli nekdo nevi jak se tohle resi z pojistovnou jakej je postup
13:39:50
09.03.2008
haso
-> kury: ja som ridicak na kolo dostal tiez ale s dvoma pokutami, lebo sme tam boli v zime a som sa vyrypal lebo sa to smykalo3
12:54:54
09.03.2008
kury
-> Matthes130: Hele s tou autoškolou pro cyklisty to není blbej nápad. Na základce jsme vždycky jezdili na dopravní hřiště a když tam byla nejmladší sestra naposledy, tak psaly i nějáký testy.A pak dostala kartičku, něco jako řidičák na kolo6 Tak aspon neco. Nebo by taky rodiče měli děti něco naučit a ne jim koupit k narozkám kolo a pustit je do ulic, jako to někdy vidím10 To je snad úplně nejhorší případ.
12:43:55
09.03.2008
-> kury: Tak mam asi na ty idioty stesti no 3 Je ovsem fakt ze kdo jezdi autem tak se i jako cyklista z valne vetsiny chova normalne protoze se umi v provozu orientovat ... ja bych zavedl i autoskoly pro cyklisty aby opravdu nemohl jezdit kazdy idiot ...
12:31:36
09.03.2008
Syny
Me se jednou stalo ze sem jel po Rokycansky tady v Plzni (velka 4 proudovka oddelana travnickem (2 pruhy tam 2 zpet)). Jel sem asi ve 2 rano a jedu, jedu a najednou koukam, ze je neco na ulici, vypadalo to jako naka deka kdyz nekomu vypadal z auta, tak sem odbocil do levyho pruhu, ze to objedu a kdyz sem to mijel tak sem zjitil, ze to je nakej vozralej debil co tam spi... Tak sem zastavil zacouval zase zpatky a zustal naproti nemu stat aby ho tam nerozmazla naka Tatra nez prijeli policajti a pekne si ho odvezli...
Tyvoe fakt by me zajimalo co by delal kdyby tam jel rozjetej nakladak a nevsimnul si ho v noci...
12:25:44
09.03.2008
Mr.Lumpy
Jarda 08.03.08 21:26:15 napsal:
je to des, vcera jedu v 4.30 rano a chodce jsem uvidel az kdyz byl vedle me, stesti, ze byl na krajnici a ja mam ve zvyku jezdit u stredove cary..., byla tma a nemel nic reflexniho, sel po spatne strane, zady ke mne, nevim, jestli, kdyby byl ve vozovce bych si ho vsiml, snad jo, ale toto by se mi proste stat nemelo, dost jsem se lekl, ze jsem si ho nevsiml driv :/

tak to se mi stalo taky sice šel po dobrý straně jenže jak ho mám vidět ve tmě a ještě když má černý oblečení... minul sem ho asi v osmdesáti tak maximálně o půl metru 8
12:17:58
09.03.2008
kury
-> Matthes130: Jako to se na mě nezlob, ale že 99% cyklistů jsou idioti?10 Taky jezdím na kole a ono se pak na cyklisty díváš jinak, když vidíš jak se k tobě chovaj někteří autaři. Hafo kámošů jezdí na kole a idioti to nejsou6 A že některý pako jede třeba v noci na kole z hospody neosvětlený, nebo nezná pravidla provozu, no to je jeho kokotina. Na silnicích se motá hromada kreténu a je jedno jestli jede autem, na motorce nebo na kole10
11:43:53
09.03.2008
Crestik
viděl bych to na vinu cyklisty...jestli tam nebyl, když ses díval, a za dv vteřiny jsi ho srazil, no, tak nevím...ještě bych se díval, jestli na té křižovatce je stopka, dej přednost atd...
11:40:50
09.03.2008
Luky
No za způsobení nehody se zraněním je pokuta (až?) 25 000, ne?
11:37:23
09.03.2008
Mišell
Kámoš takhle srazil cyklistu,v noci ve městě. Neosvětlenej,ale byl to policajt-takže přijeli jeho kamarádi,zapsali že svítil a hotovo. Ale proč to píšu,nebyl z toho žádnej problém-pouze přišel o nějaký bonusy z povinnýho učení,škodu zaplatila pojišťovna a tím to skončilo.
11:03:43
09.03.2008
Crestik
pro nepochopitelné manévry na cestě proti autu....když jde člověk večer, v šeru, zvyknou si oči a jde v poho, ale jakmile mu začne svítit auto do xichtu, tak to jako zmate docela fest a člověk vůbec neví, kde jde...to samé na kole, můžu mít na říditkách bixenon, ale když jedu ve tmě, a najednou proti auto, tak vyjedu ze stopy klidně o metr a ani o tom nevím...to jen tak pro některé hrdiny, aby si to zkusili....
09:47:58
09.03.2008
Martin2705
-> Davo: hlavně za nim zajdi a zajímej se o jeho zdravotní stav, když pak dojde na popotahování, tak tahle "účinná lítost" je docela důležitá věc4
22:06:47
08.03.2008
haso
-> Davo: hodne stesti, toto sa stalo aj nam s otcom akurat jedine stastie bolo ze ja som ako spolujazdec sa dival dopredu a zareval som na otca nech brzdi a on ani neotocil hlavu a dupol na brzdy, a ze tiez ho vobec nevidel
22:05:18
08.03.2008
haso
-> fine_ray: a suhlas, strasne vela vodicov jazdi okolo cyklistov akoby tam ani neboli, a hlavne ked idu tak 120km/h tak to mas pocit ze ta ten vodic zobere tym prudom vzduchu so sebou8
22:04:58
08.03.2008
Davo
skodovce se teda nic nestalo akorat upadla znacka ale raci bych ji vydel rosekanou o jiny auto preci jenom ciklista je jako papir ani sem necitil naraz takze se panove s vama loucim a snad se vratim do vasich rad
22:02:35
08.03.2008
haso
ja som tiez dneska skoro zobral chodcov so sebou na prednej kapote, ja som isiel v priebeznom, koktavia v odbocovacom asi 5 metrov predo mnou a blizime sa ku krizovatke, obaja sme isli asi 50, a odrazu koktavia pribzrduje a blika tak to berem ze odbaca a jak som na jej urovni tak z poza predneho blatnika dvaja chodci9 keby som dupol na brzdu zastavim az za prechodom /v podstate cumak som mal uz na prechode/ tak som este zoslapol plyn a uhol sa im, ale akoze nebolo mi secko jedno, a v tme som ani nevidel zeby tam dakto bol8 9 tatik co jazdi uz 30rokov povedal ze on si tiez myslel ze henten odbaca a tych chodcov tiez zbadal na poslednu chvilku
21:54:19
08.03.2008
JayZee
-> Matthes130: no hej,ale predstav si tie nasledky...co keby som vtedy tu zensku sundal s tym deckom?Keby decko zomrelo?Nehovoriac o base,tak mam psychycku traumu do konca zivota....to iste sa stalo aj Davovi,nastastie skoncil len v nemocnici....
21:53:06
08.03.2008
Qwert..
já jsem takhle holku dokonce srazil, stála v řadě zaparkovaných aut podel silnice, rozhlídla, určitě mě viděla když to bylo v noci a svítil jsem a najednou se rozběhla...sice jsem to zadupl,ale i tak jsem z toho mokrýho kopečka jel jak namydlenej. holka se mi poválela po akpotě spadla a už jsem si myslel, že je zle, najednou ale vstala a utekla...tak to odnesl jenom urvanej nárazník na boku..

přeju hodně štestí při vyřizování,opravdu bych se zajímal o jeho vybavení ( přilba, světla...) pokud by šlo do tuhýho
21:51:59
08.03.2008
fine_ray
-> Matthes130: je vidět že si asi furt už od narození jen jezdil autem 4
hafo chodců a cyklistů se nechová ok, to jo. Ale ono to je často i toleranci ostatních účastníků silničního provozu.
21:50:16
08.03.2008
fine_ray
-> Davo: myslel sem poradu s právníkem za 500,-
když jeho léčení bude dlouhý, dostaneš 6paragraf..neumyslné ublížení na zdraví. Pokutu ve správním řízení nechci hádat. Ale k tomu tak 6-24 měsíců zkušební dobu (jeslti nemáš žádný záznam a jseš "bezproblémový" ) nu a to je "celý" pamatuji si na stresy co sem kvůli své autonehodě, proto se snažím uklidnit.
Právník mě stál dvojku a velkou kytku na konci. A teď nesmím udělat "úmyslný trestný čin" což je asi tak úmyslně někoho píchnout nožem...i kdyby se ti stala další taková nehoda, která bude neúmyslná, tak se pořád nic neděje 4 fakt hlavně ať je on v klidu..to bez debat. A ty budeš taky 4
21:42:41
08.03.2008
-> JayZee: No me se tohle stalo s nejakou starou babou - sla dokonce pesky, po blby strane a jel sem na 1 pomalu ... a kdyz sem byl kousek za ni tak nevim proc zacla jit sejdrem me pred auto 9 OR34 na mokrym asfaltu se zablokovaly a kousek sem se svezl, nastesti ok ... a este pak krava cumela jak tele na novy vrata.
21:40:06
08.03.2008
Tomik...
-> Jarda: Tak to bych asi začal mlátit do něj...
21:36:47
08.03.2008
JayZee
Raz som isiel z ryb...bola nedela,slniecko svietilo...vosiel som do mesta,mame tam nepouzivany zelzenicny prechod(v sucasnosti uz nie),pred ktorym bolo treba velmi spomalit...kedze som sa neponahlal,asi 100m pred nim som si dal neutral,ze k nemu pomaly dojdem...po mojej pravej strane isla cyklistka s malym dietatom v predu...blizil som sa standardne k nej,ked z absolutne nepochopitelneho dovodu akoby strhla korman a vbehla mi pred auto,jedine stastie bolo,ze sa to nestalo o sekundu neskor,lebo este som mal asi meter rezervu,takze som hamol na brzdy a takmer hned zastal...takze som to ubrzdil...ist ale o nieco rychlejsie,alebo ona to spravit o nieco neskor,neviem co by bolo s tym deckom.....je pravda,ze bol neutral a auto nebolo pocut,ale to ju neospravedlnuje....odvted y sa cyklistom maximalne vyhybam a uz na nich len nadavam...sorry za kecy trosku mimo tema
21:29:55
08.03.2008
Jarda - zrušená registrace
-> Davo: tak hodne stesti, at to dobre dopadne .
Ja jednou zatroubil na cyklistu, ktery se motal po silnici a on me pak dojel na krizovatce a zacal mlatit do auta :(
21:28:34
08.03.2008
Davo
zitra tam jedu do nemocnice abych se zeptal jak je natom a uvidime pokud na tom bude spatne tak to vydim na toho pravnika
21:27:15
08.03.2008
Nwkt
-> Jarda: Hmm nápodobně, to se mi stalo před dvěma hodinama
21:26:15
08.03.2008
Jarda - zrušená registrace
je to des, vcera jedu v 4.30 rano a chodce jsem uvidel az kdyz byl vedle me, stesti, ze byl na krajnici a ja mam ve zvyku jezdit u stredove cary..., byla tma a nemel nic reflexniho, sel po spatne strane, zady ke mne, nevim, jestli, kdyby byl ve vozovce bych si ho vsiml, snad jo, ale toto by se mi proste stat nemelo, dost jsem se lekl, ze jsem si ho nevsiml driv :/
21:25:29
08.03.2008
Šemik
Njn, cyklisti jsou ve valné většině absolutně vylízaní kokoti, motají se středem silnice, v noci jedou potmě, nemají ani odrazky a podobné věci 10 Snad to dobře dopadne a nechají tě na pokoji.
21:24:47
08.03.2008
Davo
-> fine_ray za 500- jo ja si myslim tak jeste jednu nulu k tomu
21:24:05
08.03.2008
Njn, cyklisti nemusej znat predpisy, muzou jezdit dva vedle sebe, muzou jezdit prostredkem silnice, nemusej svitit ani davat znameni o zmene smeru jizdy ... 8 Je tu aspon nekdo dalsi kdo nema rad slapalisty? 2
21:20:52
08.03.2008
fine_ray
kua ta moje čeština.. 8
21:19:10
08.03.2008
Syny
-> Matthes130: Co dela cyklista na ulici? Mno asi jede, pac po chodiniku jezdit nesmi... A treba mimo mesto ani chodniky nejsou jak znamo 3
21:19:02
08.03.2008
fine_ray
-> Davo: btw jakékoliv takovéhle zranění se platí z pojištění tvého auta!!! opravdu rlx! Vyjdeš z toho nejhůř s podmínkou, nebo se zkušební dobou. Horší je pokuta.. ta by mohla být dost a proto opravdu dojdi za nějakým právníkem 4 poradí víc, než mi všichni dohromady.
21:18:12
08.03.2008
Nwkt
-> fine_ray: Asi tak no
-> Matthes130: Jel jsi někdy na kole po silnici? Zkus si to, ať to poznáš z obou stran
Extreme Tyres