-> haso: Mno tak tyhle šokový reakce jsou dost individuální. Jednou, dávno tomu ve svý cyklo-minulosti, jsem projížděl asi 30tkou na kole kolem autobusáku v K.Hoře. Najednou se z roští vyloupla nějaká kráva a bez rozhlídnutí vystřelila do silnice. Zmoh jsem se na na nějakej výkřik, asi "pozor!" - kravka byla už skoro v prostřed silnice, takže jsem plánoval objetí po kraji. V kravčině mozku se aktivovala pravděpodobně nějaká vzpomínka na minulý životy (asi byla ninjou :) a naprosto neočekávaným skokem dozadu mi přistála rovnou pod kolo. Naštěstí jsem měl už díky shimano brzdám nižší rychlost, takže jenom lehla na asfalt. Samozřejmě, že opodál na zastávce začal jeden "postbitevní generál" píčovat něco ve stylu "Tos nemoh brzdit, debile?!" Nasrání a adrenalin v Kingových žilách proměnilo jinak slušnéhu chlapce a zařval jsem na něj cosi jako "Ty tam radši drž hubu!!!" :) A byl klid. Ženská ze začátku držkovala, ale nakonec uznala, že elementární věc pro přežití na silnici je rozhlídnout se a že míisto mě tam mohlo jet MBčko rozvášněný na tehdy povolených 60. Akorát ráfek byl na vyhození a 10km domů jsem odklusal :)
Ale jsem chtěl napsat, že sice 99pct cyklistů nejsou vypatlanci, ale to procento se v řádu desítek pohybovat bude

A posuzuju to i z hlediska pošahance, kterej v pre-shade období za řidítkama nakroutil kolem 5tkm/rok. Hlavně dnešní cyklomamrdi odmítaj akceptovat, že provoz několikanásobně zhoustnul a serou se i tam, kam se soudnej cyklista při smyslech nevydá. Skutečný cykloharcore je pak možný vidět na D1

Stejně tak těžko odhadovat co se honí bandě vymaštěnců v duhových oblečcích, co ve všední den odpoledne vydaj v "pelotonku" na silnici první třídy. Pozn.: i já mám ve skříni schovaný second-handový duhový trikotek, ale v zájmu dožití se potomstva jsem se jenom zřídka kdy odvažoval jezdit mimo krajnici. Argument, že krajnice jsou dneska rozmrdaný od přetíženejch kamionů a proto si to budu šněrovat prostředkem jízdního pruhu je jenom poukázkou na vyšetření patologem a nemusí tam cyklouše poslat zrovna žádnej pirát.....