pojistná událost

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 29.02.2008 do 03.03.2008, založil/a JoseA
řadit dle data
22:08:25
03.03.2008
JoseA
Dneska sem mluvil se známým mechanikem, a říkal podle fotek na mobilu, že ten blatník pujde hezky vytáhnout a zalakovat k nepoznání. Cena opravy blatníku prej když přežene tak do 5tis, což mi přijde ještě v pohodě. Světlo bych nejrači sehnal požité, nejlépe obě, aby nebylo každé jiné (staré zašlé a nové lesklé apod.), ale na sedana bude možná problém sehnat. A na nárazník kašlu, ale když ho pojišťovna vezme v potaz nezlobil bych se.
21:54:25
03.03.2008
King
To je vždycky otázka, jestli si nechat proplatit faktury nebo jít do "rozpočtu". Třeba se starou shade byla volba víceméně jasná. Když mi jeden parkovací talent při vyjíždění zdestruoval částečně zadní blatník, kus čela a kryt zadního světla, volba byla jasná - rozpočet. Pojišťovna dala 4000 a já do toho investoval asi 3 stovky za kryt světla (new) a kilčo za hnědej sprej "hnědá světlá", sobotní klempířské dopoledne a zbejvajících 90pct peněz od pojišťovny šlo na tjúnink :)
Podobně to dopadne s těma 10 litrama za feldu, protože masivní násadou tchánova báchamru jsem už zformoval zadní blatník do stavu podobnýho před nehodou, nárazník se taky "umoudřil" a zbytek sumy bude investován do nový lpg nádrže, benz. čerpadla a solidnějšího obutí :)
17:44:18
03.03.2008
chooki
Ja robim v poistovni, vinnik musi nahlasit podla zakona skodu do 15 dni od havarky.
Ak nie, tak ho bude vyzyvat poistovna.
Samozrejme, nahlasit to musis aj ty..
Mozes poziadat o likvidaciu preplatenim
faktury zo servisu (mozes ist do zmluvneho alebo nezmluvneho), samozrejme fakturu musis najprv zaplatit v servise a poistovna ma 15 dni lehotu na zaplatenie po dolozeni posledneho dokladu.
Alebo mozes poziadat o likvidaciu rozpoctom, to znamena, ze dostanes peniaze na ucet.
Blatnik je samozrejme na opravu, svetlo vymena.
Ak pojdes do servisu, a naklady budu, co ja viem 10000 Kc, tak sa ti bude odpocitavat zhodnotenie (amortizacia), pretoze tebe nabural stare auto, ale opravou si tie vymenia diely za nove....takze ti preplatia mozno 8000kc...
Na rozpocet tiez dostanes tak do 8tis. Kc tipujem...
Zalezi v akej poistovni je vinnik, ale vacsina poistovni pouzivat kalkulacny program audatex a plus program na vypocet vysky skody , na slovensku je to abacus..
No snad som ti trochu poradil.
22:21:12
02.03.2008
haso
-> JoseA: pokial ja viem tak naruku ti peniaze predom nedaju, naprv musis zaplatit ty fakturu za opravu a potom snou ist do poistovne a potom to preplatia...teda toto viem ja...

a pred par rokmi to este bolo tak ze ti dali peniaze na ruku a potom si to opravoval, stryko tak dostal na opravu skodovky a len to vybuchal, vygitoval a ostatne si nechal1
21:11:27
02.03.2008
JoseA
Tak sem to dneska koumal a teda nevím kde se dá ta lišta nárazníku oddělat, vypadá ta jako jeden odlitek, zboku je nárazník vcelku.
Stejně to musím dát někomu na opravu a jak poctivě to udělá už si nepohlídám, ale pokud mi dají peníze na ruku, tak to dám kamarádovi, kterému můžu aspon trochu věřit, že to nedoprasí.
18:57:04
01.03.2008
Jožynek
-> JoseA: tak ako spominal Haso, podla mna tiez je to skoda menit cely blatnik, este to by to opravar odprasil a potom si myslim by ta to viacej mrzelo, vyklepat a strieknut tot moj skromny nazor4
18:46:51
01.03.2008
petr s
-> JoseA: Dá se a dodává se jako náhradni díl
18:45:37
01.03.2008
haso
-> JoseA: je to mozne...napriklad na tom forde su tieto listy prichytene uchytkami podobnymi ako mas v tapaciry a konce su prichytene obojstrannou lepiacou
18:19:58
01.03.2008
JoseA
-> petr s: to sa dá vydělat ta část co je odřená z nárazníku?
18:12:52
01.03.2008
petr s
-> JoseA: To je jenom lišta nárazníku
18:08:01
01.03.2008
JoseA
-> haso: nebyl sem u toho, ale dokážu si to představit v pohodě. Prostě se chtěl vecpat v úzké uličce kolem peugeota a měl špatný odhad jak ho objížděl. Ten nárazník jak je odřený, tak je takový světlejší a hrubý ten plast, na funkci to vliv nemá, ale je to škaredé.
17:48:53
01.03.2008
haso
-> JoseA: zalezi jak dokladne to chces opravit, ked to chces mat uplne rovnake jak predtym tak novy zadny naraznik, ale myslim si ze ked si ktomu sadnes s brusnou pastou tak tu farbu iveca das dole z toho naraznika, a ten blatnik vyklepat ako som pisal je to lepsie nez menit nikdy nevis jaky kus ti tam daju len aby mali fusku za sebou...

ale nejak si neviem predstavit jak sa ta nehoda stala...ked iveco je skrable z boku a peugeotik len zozadu pri svetle...
17:38:11
01.03.2008
JoseA
foto mobilem
zvětšit pojistná událost - obrázek od JoseA vložen 01.03.2008 17:38:11
17:36:21
01.03.2008
JoseA
iveco dopadlo ještě líp
zvětšit pojistná událost - obrázek od JoseA vložen 01.03.2008 17:36:21
17:29:52
01.03.2008
JoseA
tady je vidět ten škráblý nárazník - celkem to vypadá dobře
zvětšit pojistná událost - obrázek od JoseA vložen 01.03.2008 17:29:52
17:28:32
01.03.2008
JoseA
17:27:42
01.03.2008
JoseA
nárazník by možná stačil něčím přeleštit na plasty, protože to asi chytlo jenom vrchní půlku, která není lakovaná, ale tak zatím na to samozřejmě ani nešáhnu. Světlo taky nějak surně řešit nemusím, je jenom prasklé, ale neměl by být problém sehnat použité světlo, ikdyž na sedana to bude asi trochu horší sehnat.
17:13:59
01.03.2008
haso
nas toto stalo 26,5tis...a keby to auto nebolo nove tak nejdeme do autorizovaneho servisu zbytocne je to drahe...

pokial mas prasknuty naraznik tak si to daj zvarit (ja vim lahko sa to vravi), nechaj si to vyklepat, casto krat je to lepsie nez davat novy nejaky smejdny blatnik, a svetlo sa rozhodni ci chces nove alebo nie, ale ja si myslim pokial nemas to auto v zaruke tak to opravis za pomerne prijatelnu sumu4
zvětšit pojistná událost - obrázek od haso vložen 01.03.2008 17:13:59
15:09:32
01.03.2008
Dušan
ja dosta na skodovce loni za promackle zadni celo, prohlky naraznik a praskly svetla 7000 1
14:40:52
01.03.2008
JoseA
-> petr s: za desítku by to šlo snad v pohodě opravit. No sám su zvědavý.
14:11:12
01.03.2008
petr s
-> JoseA: Tak to bude světlo a nárazník počítám kolem 10 000 vše origo žádné repliky
13:54:25
01.03.2008
JoseA
-> petr s: plus prasklé světlo a ten podřený nárazník taky musím opravit.
12:17:10
01.03.2008
petr s
-> JoseA: To je 3dm3 vyklepání a lak do rozstřiku Více ti pojištovna nezaplatí ale nevím v jakém stavu je nárazník
12:11:15
01.03.2008
petr s
-> JoseA 01.03.08 12:08:49: To není na výměnu blatníku jedině vyklepat a nastříkat
12:08:49
01.03.2008
JoseA
12:08:17
01.03.2008
JoseA
-> haso: Někdo mi psal, že pojišťovna mi nabídne dva druhy řešení. A) vypočítají mi nějakou sumu na opravu a jestli se mi za ty penízky podaří auto opravit je můj boj.
B) Pošlou mě do svého smluvního servisu, kde mi auto opraví a pak mi část peněz za opravu uhradí. Ovšem auto je z roku 1997 a pojišťovnu prej nezajímá v jakém je stavu a u tak starého auta dají velkou amortizaci, protože pro pojišťovnu auto výměnou dílu zhodnotím a prej bych v tomto případě nedostal téměř nic a proto bych asi volil možnost A) a auto bych dal někomu známému opravit a světlo sehnal použité, a třeba bych nemusel tolik doplatit ze svého. Každopádně počítám, že oprava vyjde minimálně na 5 tisíc.
00:05:14
01.03.2008
haso
-> haso: a este som zabudol jak to po sebe citam, ze niekde medzi behanim poistovna servis poistovna si vypisoval papier kde si pisal meno, znacku auta, typ auta, kto bol za volantom, kedy sa to stalo, ako sa to stalo, druhy vinnik nehody, obrazok ako sa to stalo a taketo podrobnosti pre poistovnu4 a ani ta vymena neni zapisana v servisnej knizke som si teraz spomenul...

a strykov pripad ked nabural renaulta asi za 100 000korun tak on auto potreboval tak to dal hned vybavit ale poistovna mu nechcela uhradit celu sumu pretoze sa tam jednalo uz o amortizaciu vozidla a ze to auto uz nema same o sebe taku cenu a nezaplatili mu celu ciastku...8

a vlastne mozes si ustrazit aky blatnik tam davaju len by si musel ist do servisu kde nekoho poznas aby si mohol byt pritom a vlastne by si zaplatil opravu vtomto servise a zasiel stym na poistovnu a oni by ti to pak preplatili4

idealne sa spytat dakoho blizkeho kto bural a ma stym skusenost
00:00:05
01.03.2008
haso
-> JoseA: no nejaka skusenost odo mna, nacuval som otcovi forda do kvetinacu a rozbil som naraznik troska40

zavolali sme do poistovne /hlasenie na havarijnu poistku/, tam chcel od nas cislo zmluvy, meno atd...a ze sa ozvu, asi za 7 hodin volal pan ze ci je auto pojazdne, a ze kedy mame cas prist na pobocku, v dani den sme prisli, chlapik omrkol auto vyfotil a vypisal taky papier pre servis, potom si zaniesol auto do servisu aj s papierom od poistovne (otec isiel do origo fordu), a vymenili naraznik (mimochodom 26.5tis), vyplatil si na mieste sumu v servise a s papierom zo servisu si isiel zas na poistovnu a na druhy den nam zaslali 24,5tis pretoze 2000 bola spoluucast na skode...

neviem ako to prebieha pri povinnom zmluvnom poisteni, ale snad ti aj toto pomoze4
22:11:17
29.02.2008
JoseA
Dnes naboural přítelkyni chlápek s IVECEM. Nebyl sem u toho, ale prej vyjela s autem od baráku, zavřela bránu a než se stačila rozjet tak přijel s tím ivecem a vzal zadní bok. Hned mě volala, ale taky sem nevěděl jestli volat policajty, ale potřeboval sem zpátky do práce a mladá by nic nevyřešila, tak sme jenom opsali čísla pojistek, jména a tel čísla. Ted už můžu jenom doufat, že majitel auta nahlásí pojistnou událost na pojišťovnu nebo musím ještě něco udělat? Jak probíhá likvidace škody? Zavolá mi někdo z pojištovny, přijede nafotit auto, pak mi napíše limit škody, pošle do servisu, tam zaplatím opravu a dojdu s účtem na pojištovnu a budu čekat až mi pošlou peníze? Zaplatí mi celou škodu nebo jenom část? Su z toho trochu nešťastný. Sice nejde o velkou škodu, ale mrzí mě to tím víc, že mám peugeota po prvním majiteli, udržovaný, pravidelně servisovaný včetně servisní knížky, nikdy nebouraný a teď můžu jenom doufat, že mi ho někde pořádně opraví a ne jenom zakytují a přestříknou. A jestli budou měnit celý blatník, tak si asi nepohlídám aby tam dali originál a ne nějaký polský šmejd, co začne po zimě rezavět :(
Extreme Tyres