Shell V-Power

prohledat
33 příspěvků (zobrazeno 1 až 33) od 10.12.2002 do 29.12.2002, založil/a
řadit dle data
11:08:35
29.12.2002
Jiří Čech
U 136 dělá 1,5 mm snížení kompresní stupeň asi 11,5, což je dost, zvláště v nízkých otáčkách. Pro běžný provoz doporučuji 10,35 - 10,50. Ale kdo chce kolik, tak ať se rozhodne podle sebe. Větší přínos mají spíše důkladně provedené sací kanály, než stupeň komprese.
18:26:26
27.12.2002
Žaky
No,mam 136, celkove upraveny motor,upraveno je celkem skoro vse co lze ale nic z toho brutalne ,ale je fakt,ze ta kebule je trochu vic.Mam ho nedavno komplet nove postaveny,a vyhledove uvazuji o vacine nekde kolem 270°,zatim jezdim 247,takze kdyz jeste lepsi plnemi tak at to ma tlaky.Mam u nas pumpu JET,kde maj za stejny peniz 98 jako u sousedu SHELL 95 w-p,zkousenim mi SHELLaci vysli na detonace za horka lepe.43
19:10:40
25.12.2002
Jiří Čech
V-Power má o něco více oktanů než je psáno, to vše většímu množství přísad. Nevím sice, co máš za auto, ale snížení u 120 LS, 130 a Fa o 1,5 mm už pomalu žadoní o 98 oktanů.
22:19:33
22.12.2002
zaky
Ja jezdim w-power 95 druhym rokem,nedavno jsem musel motor rozebrat jelikoz mi praskl krouzek na 2 valci a je fekt ze na ventilech a sp.prostoro nebyl ani naznak karbonu a jinech sracek,kdyz nepocitam zasekane kousky krouzku...,navic mam mj. sniz.hlavu o 1,5 mm a normalni 95 nat.ani od omw,aralu... to nezvladne s detonaceme kdyz je horko,95 power klepani dost odchyta,nechtelo se mi ubirat fora,kdyz uz mam ten motor podruhe vylepsen,a to jsem to tentokrate vzal z gruntu zvrchu az po kliku,ne jak predtim,sice prachy na dovolenou byly razem fuc.zkusil jsem parkrat i 99w ale ten je uz dost jinde v cenach.
16:10:40
22.12.2002
Jiří Čech
Ještě bych dodal, že těch 0,013 mg/l asi není přesně norma, ale maximum olova v benzínech České rafinérské. Norma má č. ČSN EN 228, ale zatím jsem jí nečetl. A upozorňuji, že motor musí mít něco naběháno, sedla ventilů se provozem zhutní a odolávají opotřebení daleko lépe, než ihned po zabroušení.
13:43:37
21.12.2002
Jiří Čech
V-Power 95 je obyčejný natural, který má větší množství aditiv, které skutečně čistí motor. Ale motor čistí i paliva od Aralu a dalších oficiálních firem, jen jim to trvá déle (asi 4-5000 km). V-Power Racing 99 oktanů je benzín tzv. syntetický. nebo-li není vyrobený prostým krakováním ropy (výroba je složitější, ale to sem napatří), ale smícháním již vyrobených substancí v určitém poměru. Pokud máte vozidla s kompresním poměrem 8,5:1 a pod., musíte na tato paliva zvýšit předstih, jinak může dojít k poškození motoru, jak jsem se zde dočetl od několika nešťastníků. Zvýšení na 95 okt je asi o 3-4 st., na 99 okt. až o 8 st. nedá se to přesně říci, musí se to prostě vyzkoušet. Údajně mezi Shell Formula 95 a Shell V-Power 95 je rozdíl jen v množství aditiv. Ještě k Benaditu a podobným přízadám - pokud máte na škodovce najeto více než 50 000 km a za tuto dobu nebyly ventily zabrušovány, není nutné žádné aditiva přidávat, mám to vyzkoušené. Aditiva, která dávají výrobci do paliv mají také jakési ochranné účinky a i natural obsahuje jakési malé množství olova (norma předepisuje max. 0,013 mg/l a pro škodovky stačí 0,010 mg/l - hodnoty změřené ve Výzkumném ústavu paliv a maziv). Ovšem je na každém z vás, jak se rozhodnete, každopádně Benadit neuškodí ničemu.
08:06:04
16.12.2002
Bery
Když jsme se v létě vraceli ze Štilce,tak jsme někde nabrali taky.Jako jelo to pěkně,ale od tý doby mi ve větších otáčkách něco mlátilo v nahoře v motoru...Zase jsme si ale pěkně zajeli jednen členitější úsek cesty:-))Teď jsem motor rozhodil a nic neni vidět,tak nevim.
06:48:32
16.12.2002
wekky
2 Vojta: Co má společného kontakt v rozdělovači s benzínem??? Jestli ta oprava nebyla spíš důsledkem stylu jízdy než 100km s V-power. Vyšší oktanové číslo by nemělo na motor mít žádný vliv, ani pozitivní pokud na něj není motor seřízen. Jediné plus jsou čistící přísady. A to ještě není tak jisté, jestli u starého zakarbonovaného motoru jeho kompletní odstanění spíše nezvíší možnost profouknutí těsnění.
15:14:36
15.12.2002
Vojta ATC 175
to Shell v-power: Tak já vám tedy povim mojí zkušenost se Shell v-power. Motor se pročistil a to velmi důklladně když mi v servisu rovnali hlavu a měnili těsnění, který bylo úplně spálený, svíčky byly úplně černý a kontakt v rozdělovači taky poněkud ohořelej. Shrnu to, po natankování Shell v-power a ujetí parádních 100km mě stála oprava 2500Kč, opravdu to za to téměř nulové zvýšní výkonu stálo :-)))
11:01:27
15.12.2002
Zazaa
benadit to urcite nedegraduje
udajne je to jedno z nejlepsich aditiv vyrabene nekde v rakousku nebo podle jejich licence to uz si nepamatuju a obsahuje i nejake prisady co pridava shell do toho Vpoweru
aspon to me rikal jeden clovicek co pracuje v perochemickem prumyslu dyz sem s nim jel stopem :)
10:04:13
12.12.2002
Luděk
No vono ho to zase vezme míň,takže se to trochu vyrovná,jenom bych se informoval na to aditivum,jestli není nějaký origo Shell (to bude mastný),páč benadit by to třeba mohl degradovat ...
17:40:33
10.12.2002
Max
Jo jasně...ja vim.Ale kdo by nechtlě mirné zvýšení výkonu zadarmo.....teda zadarmo...to sem se přepsal...za asi třicetkorun litr,nebo kolik to je.... :o)
14:48:01
10.12.2002
CHIP
2 Max: Jak jsem psal ani mi tak nejde o zvyseni vykonu, jak o to, ze to ma procistit spalovaci a palivovy system.
14:36:55
10.12.2002
Max
Hm...taky bych na jaře rád zmáknul spoustu věcí,ale asi mi budou chybět ty koruny :o)))
Jinak k tomu V-poweru....jezdil jsem s tim(ne ve svym) a myslim že je o určitě znát!
14:24:05
10.12.2002
CHIP
Dobra, tohle beru, udelam si tydeni dovolenou a budu nekde u HK. Jo, korun je dost, ale nikdo se nesmi dozvedet (obvzvlast moje draha polovicka) ze je vrazim do auta. :-))))
14:05:51
10.12.2002
Luděk
Ignoruj to a nelam si stím hlavu,vyřešíme to společně se zadní nápravou,protože fréza na ventily a vůbec všechno má ta autodílna k dispozici,šetři koruny a na jaře to zmáknem.
13:58:25
10.12.2002
CHIP
Jo navic ten borec rikal, coz vypadalo docela logicky, ze vetsina takovyhle skodovek s ORIGINAL motorem proste ma problemy s tesnosti spalovaciho prostoru minimalne u jednoho valce. Tak nevim..
13:55:19
10.12.2002
CHIP
2 Max: Jel jsem s tim asi tak 3-5 minut, pak jsem si vsiml, ze je teplomer na doraz......
13:54:09
10.12.2002
CHIP
Ludo, neprodam vsak vis.... Ja si myslim, ze vidim spoustu chyb, kterych by si polovina skodovkaru vubec nevsimla. Napriklad ta petka, bylo to asi to lozisko v prednim kole, proste jak jsem jel rychle tak to zacalo delat. Prevodovka s tim asi nema nic spolecnyho. Ta hlava? Kdybych nesel za tim borcem co mi premeril tlak ve valcich, tak nevim nic o netesnosti a byl bych spokojen. A kdyz tak nad tim premyslim, tak jsou vlasne jenom tyhle dve veci, ktery mi vadi. Jinak ta zadni naprava jak jsme o ni jednali pujde na jare do opravy, to s tebou pocitam (jeste se domluvime). Jinak zadne dalsi problemy nejsou. Olej to nezere, trosku vodu, benzinu to taky moc nezere, koroze temer zadna (az na mala mistecka napr. pod zadnima chromovanyma listama), co vic si muzu prat. Ja si myslim, ze lepsiho Rapidka bych sehnal tezko........
Jo dotazecek na konec, myslis, ze jsem tu hlavu uplne neznicil, ze to frezka da do pucu?
13:48:21
10.12.2002
Max
No kámoš jezdí na V-power pořád.....ve feldě.No hele....to když ti utekla voda,tak sis snad všim že ti najednou vylítla teplota,ne?Nebo jsi se až kouknul do zrcátka a byl ti divnej kouř za tebou?:o)
13:43:38
10.12.2002
Luděk
Já bych ji sám sundal,ale když ji dávám zpátky,tak si musím půjčit momentový klíč,né že by to bez toho nešlo,ale moment utažení je moment utažení.Pokud by byl nějaký problém s těsněním,tak to na něm uvidíš a to radecco (pravítko) si taky musíš někde půjčit.Hlavu pak musíš nechat někde slíznout na fréze do roviny.Netěsnost ventilů poznáš sám,ale zase si to musíš někde nechat vyfrézovat,sám to maximálně zaleštíš do sedel,aby to bylo 100% ...tak nevím (na odprodej se už radši ani neptám ...)
13:28:57
10.12.2002
CHIP
No prave ze jsem jednou varil a to brutalne ale ja za to nemohl, vypadla mi hadicka od expanzky a vychcala mi voda a ja si toho vsiml pozde..... Pak jsem pockal az motor schladnul a dolil jsem novou vodu. Kurva, ted me to pekne sere, ale ja za to fakt nemohl.
Myslis, ze bych tu hlavu mohl sundat sam a podivat se na to?? A nebo to mam nechat odbornikum..... Ale zase znas to u nas je jeden vetsi odbornik nez druhej.....
13:21:30
10.12.2002
Luděk
Pokroucená hlava se stává při přípravě pokrmů a to Ty jsi určitě nevařil,spíš třeba nepatrně podcházející těsnění,osobně bych navrhnul hlavu dolů,nové těsnění,rovnost hlavy si změříš takovým ksindlem pravítkem (teď si nemůžu vzpomenout,jak se to jmenuje) a když se naleje benzín na ventily,tak hned poznáš,jestli to někudy utíká ...
13:03:59
10.12.2002
CHIP
Ludek: A co treba pokroucena hlava a nebo zaneseny (lehce) sedla ventilu. Co myslis???
12:59:48
10.12.2002
Luděk
Gdyž to nebere olej,tak nemůšou bejt vychozelý ventilový vodítka,páč by to stýkalo po dříku do spalovacího prostoru a zanášely by se svíčky (můžes si je zkusmo po nějaké delší štrece demontnout a překontrolovat).V tom případě je zapotřebí hledat problém někde jinde.Lubrifilm tedy,nedávej,mě to taky bere vodu občas inu není to uzavřený systém jako Fávo ...
12:55:21
10.12.2002
CHIP
Ludek: Nalil jsem olej pred 3000 kilometru uplne novej olej a do dneska jsem dolil 0.5 litru a to uplne zbytecne, protoze ted je ho tam k te horni carce. Tedy z toho plyne ze olej to nezere temer rekl bych vubec, ale zase se mi potratila voda, musim dolit tak kazdych 1000 km asi tak 0.5 litru, ale mozna je to normalni.
Jo, do Lubrifilmu asi nepujdu, nechce se mi ten Castrol GTX co tam mam nijak vylepsovat.
Rapid: Myslim, ze mas pravdu, proste ozelim jednu tu hospodu... Pro jednou se nic nestane.....
12:15:15
10.12.2002
rapid
píšou, že to chce tak čtiři nebo pět nádrží aby se to vyčistilo.........

zas tolik peněz to neni, holt voželíš jednu akci v hospě a je to:o))
11:30:11
10.12.2002
Luděk
Tak to zkus,to zase taková drahá sranda není a za pokus to stojí,konzultoval jsem Tvoji hlavu s našimi mechaniky a připustili z čistě teoretického hlediska takovou možnost,ale uvidíme,až se ukážeš osobně.Zkus i Lubrifilm do nového oleje+filtr,jestli máš pocit,že pro to chceš něco udělat,to taky nestojí svět. (teď nechci slyšet od nikoho hanivé komentáře,já s tím mám ty nejlepší zkušenosti).Bere Ti to olej? A kolik?
11:11:25
10.12.2002
CHIP
Ludo ty si nedas pokoj..... To je strasny.... No jde mi jen o to, ze jak jsem tady uz psal, ze mi nejak spatne tesni 2. a 3. valec a jestli jsou zasrany ventily, tak by to mohlo pomoct. To je vsechno co od toho cekam.
11:06:02
10.12.2002
Luděk
V testu psali,že to chce minimálně 1t km,aby došlo k pročištění a že to velice rádi používají Škodovkáři před prodejem,aby kupujícímu ukázali,jakej ma Schade tah,ale kvůli mě to tam dávat nemusíš,já ho vezmu na ND i bez benzínu ...
11:00:08
10.12.2002
CHIP
Aha, a co aditiva, muzu je do toho chrstnout?, nebo to ty dve nadrze vydrzi bez aditiv..... A 99 oktanu nic ventilum neudela??? MAm trosku obavu abych si neznicil muj moturek....
09:48:14
10.12.2002
tina
Jo skoušel sem to a neco na tom bude....auto je o poznání živější a jede líp. Ale musíš vzít plnou a to apoň dvakrát. Pozor prodávaj se dva druhy- V power a V pover plus, ten druhej má 102 oktanů a do starej auťáků se nedoporučuje-páč podpaluje ventily...
09:19:48
10.12.2002
CHIP
Lidi chtel bych se zeptat. Zkousel jste nekdo V-Power palivo ve sve skodovce?? Ma 99 oktanu a podle atestu a zkousek by mel vycistit ventili od usazenin a vubec procistit palivovej system. Nechci na to jezdit porad, ale natankoval bych to uz jenom kvuli tomu procisteni spalovaciho a palivoveho systemu..... Nebo mate nekdo lepsi napad jak procistit spalovaci prostor? Hlava se mi sundavat nechce.
Extreme Tyres