Jak se zachovat při nehodě?

prohledat
46 příspěvků (zobrazeno 1 až 46) od 27.02.2008 do 24.07.2008, založil/a Luky
řadit dle data
10:17:43
24.07.2008
Labros
Luky. 28.02.08 12:58:17 napsal: Jinak už jsem slyšel i verzi že když zavoláš zbytečně policajty k drobnému ťukanci, můžou ti za to dát flastr.

No záleží na tom kdo ten ťukanec způsobil, když zavoláš poliše, tak za jakoukoliv dopravní nehodu je flastr 2000 a myslim 2 body pro viníka.
09:00:37
21.07.2008
Luky
Zajímavé čtení - třetí osobou se v případě nehody nerozumí "auta účastníků nehody a věci v nich přepravované. (tady to jednoznačně míří na to, aby nebyla povinnost volat policii k sebemenším škodám aut, která nepatří řidičům – tj. autům na leasing, firemním, půjčeným apod., jak tomu je doposud); fakticky tato povinnost bude vznikat např. tam, kde řidič vyletí s autem mimo silnici, poškodí plot, dům, strom apod."

Takže od 1.9. změna

Zdroj: www.autoweb.cz/pravni-por adna-bezplatna/.../15350
18:58:38
29.05.2008
red.bill
28.05.08 09:14:40 mu nidko nic nedá ani kdyby je zavolal (pokud nemá havárku) z čeho by se to platilo?? dyk ta chudák srnka nemá žádný pojištění... 4 3
15:45:34
28.05.2008
Majkl
-> fine_ray: no jako asi jo, ale rozhodne to neni spravnej postup 4
15:25:31
28.05.2008
fine_ray
-> Majkl: nemusíš...;-) vyřídí to pojišťovna a lidi ve firmě co se staraj o vozovej park.
09:17:12
28.05.2008
Luky
Hm, to jsem si myslel, taky jsem to říkal. Jenže sem se o tom dozvěděl až dneska... 8
09:14:40
28.05.2008
Majkl
-> Luky.: Pokud vznikne skoda treti strane (coz je u sluzebaku vzdycky) tak byl povinnen zavolat policajty.. takze mu nikdo nic neda..
09:09:58
28.05.2008
vaclav785
-> Luky.: jestli to bylo u služebáku tak myslím že problém bude
09:01:53
28.05.2008
Luky
Otec přítelkyně včera služebnim autem celkem brutálně sejmul srnku, srnka to odnesla totálně, auto docela dost, ale jezdí. Policajty ale nevolal.
Bude problém s pojišťovnou? (aby třeba nemusel platit to vyčištění motorového prostoru od střev 1 )
18:06:37
02.03.2008
King
-> fine_ray: Jestli jsem někdy kvůli drobnejm š´touchancům musel volat benga, pak to nebylo kvůli tomu, že by to chtěl zaměstnavatel, ale proto, že pojišťovna v tom případě nějak krátila plnění. Zaměstnavatele, kterej by na tom trval jenom proto, že se to prostě musí, bych asi brzo poslal do prdele :)
Při velkejch objemech naježděnenjch km se člověk někaýmu tomu šťouchanci nevyhne a platit za to pokaždý nesmyslný sumy a přicházet o body dle kokotsystému, není ani v zájmu zaměstnavatele.
20:54:34
29.02.2008
David29
Suchos 29.02.08 11:00:14 napsal:
-> Petr105l: který je plný, řekněme divnejch týpku a stane se to někde v lese, daleko od civilizace4

Tak tě tam zmlátěj a žádný policajty volat nemusíš 3
20:50:31
29.02.2008
fine_ray
-> Luky.: to sice vlastně jo, ale nevím jestli tedy porušujeme zákon, ale fakt nemusíme.. (což může být jen na benevolenci zaměstnavatele tedy..vlastně jeho lajdáctví) prostě než hrotit situaci, která nemusí být hrocena (samozřejmě nějaký ťuk na plasty atd..)
18:09:12
29.02.2008
myl@s
-> Luky.: ale DN jde samozrejme nahlasit zpetne a jak jsi mluvil o ty pritelkyni,tak kdyz se s ni dohodnes,tak se policie volat nemusi
11:13:12
29.02.2008
Luky
-> fine_ray: No ale můj zaměstnavatel je pro mě třetí osoba, takže pokud dojde újmy služební auto, je škoda způsobena třetí osobě, čímž máš ze zákona povinnost volat policii. Nebo ne?
11:00:14
29.02.2008
Suchos
-> Petr105l: každej jsme to mysleli trochu jinak. Já si to vztáhnul na sebe a na svoje auto(favorit) a ty asi zase na svoje auto... Taky pořád vidim tu ženskou,jak chtěla volat policajty, přitom se prakticky nic nestalo... Ty by toho tam asi viděli... Na moje auto taky nestojí nárazník 20 000,- Na tvoje asi jo... Kdybych jel s novým superbem a někdo mě lehce bouchnul, tak to taky nenechám jen tak, protože škoda na takovým autě za 50 000,- je hned... Taky je něco jinýho, když jedeš s plným autem lidí, který ti to dosvědčej a stane se to někde na náměstí. Nebo jedeš sám a bouchne do tebe auto, který je plný, řekněme divnejch týpku a stane se to někde v lese, daleko od civilizace4 Myslim,že máme každej svým spůsobem pravdu, jen každej má před očima jinou nehodu a jinou zkušenost...
10:49:16
29.02.2008
fine_ray
ani na firemní auto není potřeba volat. Důležitý jsou údaje o majiteli vozidla a pak "jen" na pojišťovnu. Důležitý je že NIKDO není zraněn!!! na to hlavně pozor. Aby (v případě že ty způsobíš autonehodu) pak někdo nevytáhnul že je zraněn.
Tohle se mi stalo a je z toho rok zkušební doba. Paní si druhý den vzpomněla, že jí bolí hlava a za půl roční marodění a ještě následky jí pojišťovna vyplatila 120.000 (!) a já dostal rok zkušebku4
10:45:02
29.02.2008
Luky
-> MATTESS: Aha, takže pokud se teda šprajcne a nic nenahlásí, tak mam smůlu, jo? No to je hezký, ještě že většinou jezdim se služebákem, kde policajty musim volat pokaždý 1
10:39:05
29.02.2008
MATTESS
-> Luky.: jistě, viník to musí nahlásit na své pojišťovně, pak se u nich hlásíš ty. U Český mi viník řekl jednací číslo a já tam zavolal. Ověřili si údaje, zajel jsem k nim kvůli "ohledání".
10:29:47
29.02.2008
Luky
-> King: A ten co tu škodu způsobí to teda musí na pojišťovně nahlásit, jinak smolka? Čili nestačí ten papír, fotky a tak? Musí se k tomu přiznat?
10:07:58
29.02.2008
King
Já jenom k těm "majetkům třetích osob" a nutnosti volat benga kvůli každýmu škrábnutí. Tohle byla po zavedení kokotího zákona 411 moje noční můra. Naštěstí máme auta od jedný velký solidní leasingovky, která u škod, který jsou evidentně pod 50litrů, netrvá na volání polišů - zaplaťpámbu! :)
Manželku taky sejmul nějakej "vlhkej a neklidnej řidičák" na parkovišti u Kauflandu (promáčklej zadní nárazník a blatník), tak to sepsali a když se ten jantar neměl k nahlášení na pojiš´tovnu, dostal po telefonu bu,bu,bu, že manželka dělá u PČR a do tejdna bylo deset litrů doma :)
21:20:02
28.02.2008
haso
-> Petr105l: suhlas, teraz nikdy nevies na jakeho blba narazis, a kde kto ta chce ojebat len pre svoje zvyhodnenie, dakomu nerobi problem vysolit 50tis za opravu auta a dakomu aj hej, hlavne ked to je naraz a odrazu

ja osobne keby do mna dakto narazil (do skodovky konrektne) tak by som obhliadol ako tak skodu a spisal papier ak by si mi to navrhol pretoze nevidim dovod ak to on chce nejako viac natahovat, ale keby som isiel s tatikovim fordom tak by som volal zelenych hned, pretoze uz som nacuval do kvetinaca z vlastnej blblosti a novy naraznik, vystuha, lak, praca to vyslo cele 26,5tis. a radsej nebudem riskovat ze ma "ojebes"6
20:13:42
28.02.2008
Luky
Ví tedy někdo jak je to v případě co jsem psal tady?-> Luky. 28.02.08 12:58:17:
19:39:28
28.02.2008
Petr105l
-> myl@s: no, ja uz jsem o krok dal, kdy se o prachy soudime :)

-> Suchos: ja to chapu, je to vopruz, ale taky chapu typka, ze naraznik na jeho karu stoji 20 litru i s lakem + nejaky ty drobnosti jako listy, mlhovka atd. a nema chut to tahnout ze svyho, kdyz ja budu delat nejaky obstrukce. Je to porad moje chyba, ze jsem se poradne nepodival a zpusobil jsem nehodu. Mrtvej uhel nemrtvej uhel, rodina nerodina, zpusobil jsem skodu na cizim majetku a s tim jsou spojeny ruzny neprijemnosti.

Treba do auta rodicu moji mlady onehda asi pred rokem nacouvala na prakovisti stara, hnusna, tlusta bachyne. Nic moc se nestalo, praskly svetlo, lista pod svetlem, promacklej blatnik, odrenej naraznik. Policajti se nevolali, sepsal se papir, ona uznala vinu, vsechno vpohode. Za tejden si to rozmyslela a nejenomze poprela svoji vinu a nehlasila nic pojistovne, ale jeste oznacila za viniky rodice moji mlady. Doted se o to handrkujou, skoda na aute stanovena na 45 tis, oprava asi za 20 z vlastni kapsy.
Kdyby se tenkrat zavolali policajti, bylo by vsechno jasny, zaplatilo by se to z jejiho ruceni, po pul roce moh bejt klid.
Proto ja radsi vzdy zavolam policajty i kdybych tam mel tvrdnout celej den a toho druhyho bych musel privazat taznym lanem ke kandelabru.
19:18:21
28.02.2008
myl@s
-> Petr105l: ja nevim no,ale me treba tohle rikala i pani v pojistovne,ze se s timhle kolikrat setkali,ze to ten clovek nenahlasil a doporucila mi sepsat tenhle papir,ze to staci
19:15:31
28.02.2008
Petr105l
-> myl@s: vsak ja to nemam za zle tem samotnym policajtum co musi ven na ulici, ale kdyby generalita presunula par lidi a nejakou tu techniku z oddilu "buzerovacich" do oddilu "uzitecnych", tak by se vubec nic nestalo a bylo by tojen ku prospechu. To by se ale pak vybralo min na skrytych danich a nebylo by na premie, takze dostanem leda nas*ano :)
Ten papir + foto, to je sice hezka vec, ale jen kdyz narazis na slusneho cloveka. Pokud se z toho bude chtit vykroutit, tak jakmile tam neni nejaky zaznam od policie, nebo alespon dva svedci, pripadne neco jineho, dostatecne prukazneho, tak se to da velmi snadno zaonacit tak, ze nakonec ten nevinny na to zle doplati :(
19:14:48
28.02.2008
Suchos
-> Petr105l: jak řiká Myl@s... Navíc si představ situaci: Pospíchaš z rodinných důvodů domu, jseš nasranej z prace, přehlídneš auto v mrtvím bodě... Nic moc se nestane, praskne mu třeba nárazník, no ale týpek má dost času, nevěří ti...Tak zavolá policii...Půl dne čekáš v mrazu na policajty, přijedou napařej ti body a pokutu a můžeš jet dom. Tam na tebe budou naštvaný, že jedeš pozdě a máš to... At si každej dělá co chce, každej má na to asi hold jinej názor, ale třeba si na mě vzpomeneš4
19:01:37
28.02.2008
myl@s
-> Petr105l: problem je v tom,ze vubec neznas strukturu policie,ti co meri a kontroluji auta je nekdo uplne jinej nez ten,kdo dela nehody a ono jak uz jsem psal nize je JEDNO auto na okres,tak nevim,jak by jsi to chtel vsechno stihat a jako kdyz si zajistis svedky,sepises s nim ten papir a mas nejaky fotky tak si myslim,ze fakt neni potreba volat policii,kdyz mas odrenej naraznik
18:32:16
28.02.2008
Petr105l
No, s tim skrabancem jsem to trosku prehnal :)
Mel jsem na mysli, ze kdyz vidim, ze bude treba neco vymenit, ze to neni jen na kus hadru a tempo, tak pak bych chtel mit neco poradnyho v ruce. Nerad bych z vlastnich penez sponzoroval autorizovany servis kvuli nepozornosti nekoho jinyho.
18:22:27
28.02.2008
Petr105l
-> Suchos: njn, ale to je jen dusledek toho, ze policajti misto aby dokumentovali nehody, nebo delali jiny uzitecny veci, tak lezej v krovi za trojnozkou, nebo buzerujou ridice starych aut za nekompletni povinnou vybavu.
Vsak taky te nikdo nenuti ty policajty volat, s vyjimkou drive zminenych pripadu, jen se pak nediv, kdyz budes ojeban, protoze jsi k tomu dal nejakemu vykukovi prilezitost :)
18:00:49
28.02.2008
Suchos
-> Petr105l: byl bych tý ženský strašně vděčnej, kdyby zavolala policajty kvůli takový bejkárně... Dostal bych 4 body plus 2000,- až 5000,- pokutu...Vlastně kvůli ničemu...Ještě bych tam trčel půl dne, ne-li dýl... Před našim barákem se stala jednou nehoda a jedno auto to hodilo k nám do dvora, napral nám to do dodávky. Stalo se to asi v 10 dopoledne, bylo to v zimě, mrzlo...a ty lidi tam čekali na policajty do 8 hodin do večera, pak tam s baterkama vyšetřovali... Lidi z těch aut byli pěkně zmrzlí...
17:41:50
28.02.2008
Petr105l
-> myl@s: pak bude hezky, kdyz se dotycny na ten canc papiru podepise levou rukou, az dojde na lamani chleba, bude tvrdit, ze on nic nepodepsal, nikdy se s tim clovekem nevidel atd. U pripadneho soudu fotky jako hlavni dukaz neuznaj, svedek zadny, skoda na aute vinika uz zadna, grafolog potvrdi, ze rukopis vinika se neshoduje s podpisem na cancu papiru a je vymalovano + jeste nahradis soudni vylohy 3

Ja bych teda policajty volal i na odrenej naraznik, dneska se kazdej s kazdym snazi akorat vyjebat, tak je treba mit neco poradnyho v ruce.
17:12:52
28.02.2008
Suchos
jak řiká myl@s, hlavně se pak na ně čeká děsně dlouho... půl dne jako nic...
16:40:05
28.02.2008
myl@s
-> haso: tak si sepises ten papir jak jsem psal nize a mas to vyreseny,mas neco v ruce,plus ty fotky z mobilu a neni problem pak dojit na policii a ohlasit to a jinak s tim volanim policie ke kazdy hovadine bych to zas tak neprehanel,ono kdyz vezmes,ze mas jedny nehodare na celej okres,tak se za celej den nezastavej
13:54:53
28.02.2008
haso
-> Suchos: lenze ty si slusny clovek a ked si tu nehodu sposobil tak sa ku nej aj priznas na poistovni...

ale cim viac je takych ludi /hlavne vo velkych mestach/ ktory sa nepriznaju poistovni, ze na mieste sa snim dohodnes ale potom po case ked si to odlezi v hlave tak zmeni to co sa s tebou dohodol a uz je problem na svete, ja som zato ze policajtov vzdy a vsade aj ked ma zprdnu ze naco ich volam sak je to ich praca tak co...snad ich volat nikdy nebudem muset6
12:58:17
28.02.2008
Luky
-> Suchos: Jj, auto (a tim spíš i motorka) se za sloupek schová jako nic, je to zrádný...

Jinak už jsem slyšel i verzi že když zavoláš zbytečně policajty k drobnému ťukanci, můžou ti za to dát flastr.
Ano, i sloup či patník je třetí osoby, ale myslím že to se až tak neřeší. 1

Jo a ještě - pokud bych jel třeba autem mojí přítulky (čili třetí osoba), někde mě ťuknul, a pak bychom to řešili jen přes pojišťovnu bez účasti policie - byl by problém z toho že jsme je nezavolali, když byla způsobena škoda třetí osobě? Třeba že by pojišťovna odmítla plnit?
11:43:54
28.02.2008
Suchos
-> mortuary: Ke každý nehodě??? Takhle se na ty policajty čeká půl dne... Pokud se srazíš s blbcem a ten svou vinu nepřizná, tak samozřejmě... Ale pokud s ním sepíšeš nějakej papír jak řiká myl@s tak si myslim,že je to v pohodě. Př. Vyjížděl jsem na hlavní v takovým zrádným místě. Kouknu nahoru, nic tam nejede...kouknu dolu taky nic. Tak se rozjedu a najednou prd... PTčko se mi schovalo v mrtvým bodě. Bylo to v obci, takže moje rychlost byla takřka nulová a PTčko jelo 50. Trefil jsem levý zadní kolo, já měl lehce promášklej blatník a odlouplou barvu na nárazníku na PTčku byla na hliníkáči hlavně moje barva a trošku odřený, ale fakt malo...Normálně by to šlo vyleštit. Shodou okolností PTčko řídila ženská... a že zavolá policajty. Tak jsem jí nějak dlouze vysvětlil, že škoda je minimální... Tak jsme si vyměnila všechy čísla atd. a ještě ten den jsem zašel na pojištovnu nahlásit, že jsem se stal účastníkem silniční nehody a že jsem její viník. Všechno se vyřešilo, ženská dostala od pojištovny 2000,- a bylo... Kdyby zavolal policajty tak dostanu pokutu a body... To se stalo asi 3 měsíce co jsem měl papíry, dneska si dávám větší pozor... Člověk si hold musí nabit trochu hubu aby se poučil. Ještě při tý nehodě vedle seděl brácha, místo toho aby řekl špatný, tak mi jen řek, že jsem vůl a co dělám. Když tam jedu a jede auto, tak jsem si všiml, že opravdu tak vteřinu neni za sloupkem vůbec vidět....8
09:44:53
28.02.2008
WGeorge
treti osoba je i pripad pokud srazis treba patnik u silnice, nebo narazis do sloupu verejneho osvetleni
08:48:13
28.02.2008
Luky
-> myl@s: Vyčerpávající, díky 6
18:54:40
27.02.2008
myl@s
-> Luky.: nejlepsi je,kdyz te nekdo naboura sepsat s nim na kus papiru: Ja Franta Flinta jsem autem RZ dne toho a toho v tolik hodin na miste naboural Frantu novaka RZ a uznavam se vinikem dopravni nehody a zavazuji se nahlasit tuto nehodu na svoji pojistovnu podpis tebe podpis jeho,protoze se mu to pak muze vylezet v hlave, pripadne jestli jsou nejaci svedci,tak je poprosit o telefonni cislo a nacionale,kdyz budou ochotni,dneska uz ma vetsina lidi mobil s fotakem,tak to tky neni marny si to vyfotit,vezmes si jeho nacionale, on to nahlasi a ty zavolas na jeho pojistovnu a reknes,ze jejich klient te naboural,myslim,ze chteji cislo jeho pojistky,ale podle RZ ti to asi vyhledaji taky,ale tady si ted teda nejsem jistej,kterej udaj budou chtit,ale stejne je nejlepsi si od nej opsat vsechny,tak zavolas na tu jeho pojistovnu a dohodnes se,kdy prijde odhadce se na auto podivat,na me zkouseli neco jako,at za nima prijedu tamhle a tamhle,tak jsem jim rekl,ze na ne kaslu a at koukaj prijet,technik vyfoti,popise a odhadne skodu a pak ti penize putuji na ucet,pripadne posles fakturu ze servisu,to zalezil,jak se dohodnes a co se tyce policie tak nemusi se hlasit DN do 50000,ale jen tehdy,pokud tato skoda byla zpusobena přímým ucastnikem nehody,Pokud byla způsobena třetím osobám,hlásit se musí. Třeti osoba je třeba leasingova spol., kdyz to je sluzebak tak zamestnavatel, nebo kamarad od kteryho sis to auto pujcil
18:29:15
27.02.2008
mortuary
Ke každé nehodě je lepší si policisty zavolat. Protistrana pak nemůže účelově měnit výpověď před pojišťovnou. Dá se tím předejít mnohým problémům.
13:49:25
27.02.2008
Luky
-> pyroman: Jo vidíš, to je pravda že ten služebák je vlastně třetí osoby, to mě nenapadlo 3 71 Tak v tom případě je to jasný...
13:38:54
27.02.2008
pyroman
-> Luky.: pokud nejsi majitelem služebáku, tak byla způsobena škoda 3. osobě, tzn zavolat policajty... takhle nám to aspoň říkali v autoškole - ale to už je nějakej pátek z5
13:38:16
27.02.2008
james.bond
kdyz sme bourali a skoda nebyla do 50000 tak ty lidi ze maj znamyho u polisu tak tam volali a polisi rekli je to mala skoda, mame svou praci, nazdar
13:11:47
27.02.2008
Mr.Lumpy
-> Luky.: na služební auto policie vždy myslim a na normální nehodu snad do padesáti tisíc volat policajty nemusíš pokud se nikomu nic nestane... ale je lepší je tam mít vzlášť když se nemůžeš dohodnout!!! kdo za nehodu může, jinak pak se pokračuje pojistnou událostí, zavoláš si na svojí pojišťovnu a voni ti řeknou postup 4
13:04:43
27.02.2008
MerHanz
-> Luky.: POkud si pamatuju, tak když je to služební auto, tak se policajti volaj pokaždý
13:00:01
27.02.2008
Luky
Nejde mi o ty praktické věci (všechny zachránit a pokudmožno se u toho nenechat přejet 63 ), ale spíš jak je to s papírováním, pojistkou, policajty a tak...

Když do mě někdo drcne, domluvíme se že za to může on, tak co? Namalujeme, nafotíme, opíšu si jeho nacionále, SPZ, pojišťovnu a tak, a na tu se pak obrátím že mi jejich klient způsobil škodu? Platí to tak i v případě služebního auta? A policajty teda až při škodě vyšší 50 000 CZK, zranění či způsobení škody třetí osobě?
Extreme Tyres