Digitální vysílání

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 17.01.2008 do 21.01.2008, založil/a Kapřík
řadit dle data
09:21:22
21.01.2008
aDAm
-> King: no ja sem napsal jen jakou mas viditelnost ;)
23:20:37
20.01.2008
Bobesh
-> King: To už nebyla ani volba ale holý nezbytí5
21:39:15
20.01.2008
King
-> Bobesh: Tak tady je ta volba asi jasná :)
21:33:57
20.01.2008
King
-> aDAm: Pak jsem si větu: "....-> kaprik faster: tak zalezi jakou mas viditelnost na visilac......"

asi vyložil špatně ;-)
15:53:30
20.01.2008
aDAm
-> Bobesh: a co sis poridil? gital nebo TaT?
14:37:00
20.01.2008
Bobesh
-> King: Dokud jsme měli antény na střeše,tak i když v dolíku,na Černou horu jsem dosáhl,pak nám udělasi střechu novou,ovšem už bez komínů,vikýřů atd,čímž tato možnost padla,jedině na oknu kolorku podél stěny s modulem Phillips taktak Litickej chlum nebo Praděd,další problém je zástavba v obci plus plechový silo výkupu za barákem=milion variant ale všechny s duchama,takže jsem se v r.2003 namíchl a investoval do kompletu Mascom s Cryptoworks a Czechlink kartou,navíc jsem později sadu upgradoval přidáním dalšího lavoru z analogovýho Schweigera a do každýho brejle s 2 LNB,4 multiswitch a může mi pozemní analog i digitál políbit pozadí,taky jsem se rozhodoval mezi UPC a tímhle ale Czechlink byla jednorázová platba,zatímco UPC a podobným bych měsíčně solil minimálně za základ,takhle mám při plným obsazení 1600TV programů a 1000 rádií,po selekci zbývá stále 300TV což je ažaž.
12:36:13
20.01.2008
aDAm
-> King: dovoluji si taky oponovat (-: ja o prime viditelnosti nemluvil ;)
11:30:52
20.01.2008
King
-> Bobesh: Mno, pro nás co si vystačíme s jakousi základní nabídkou pořadů a platit za telku nad rámec "daně pro ČT" se nám příčí, je terestrickej multiplex A v cajku. Náklady na anténu a kabel 400czk - kolenovrtův sen :)
21:57:17
19.01.2008
Bobesh
Zladej lavór s twin LNB krát dvě s Czechlinkem5
15:26:27
19.01.2008
King
-> aDAm: Hehe, dolím si oponovat. Kolín třeba leží už vzhledem ke svojí "dolíkový" poloze
mimo ofiko mapky pokrytí a přesto jsem okno do ulice
zhyzdil 13ti prvkovou domorobo Yaginou a vesele jedu na 150km vzdálenej vysílač u Ústí n/L. Mno, pravda, Buková Hora má brutus výkon 150kW, takže to s tou přímou viditelností není tak horký.
Mám ale zkušenost, že ten signál jde u nás (sídliště) chytit i na obyč. skládanej dipól, ale vzhledem ke spoustě odrazů, je směrová anténa nutnost. A to pokud možno taková, která má co možná nejvíc potlačenej příjem ze zadu tzn. minimálně víceprvkovej reflektor. Jinak se jednou za pár minu podaří díky odrazům "vynulovat" sílu signálu na nulu z původních 80pct na "VU metru" tuneru.
-> kaprik faster: Na hranici pokrytí je kritcká i volba antény a její umístění. Třeba já jsem při prvním digi-pokusu málem zaplakal, protože na anténu vystrčenou z okna obýváku jsem na všech kanálech chytil kulový. Když jsem si koupil 15m koaxu a zkusil to na opačný straně bytu v přesně stejným směru, byl signál jak víno...
21:57:04
18.01.2008
aDAm
-> kaprik faster: na finalni verzi si jeste nejakou dobu pockame, moc se do toho totiz nehrnou.
17:45:20
18.01.2008
Kapřík
Jak to vlastně s tou stavbou vysílačů je?? Mám pocit že postavily vysílače v Praze, Brně, Ostravě a tím to skončilo8
17:44:18
18.01.2008
Kapřík
-> aDAm: limity download.......8
Já jsem to pokrytí porovnával s těma mapama pokrytí. Vím že 3km od nás pokrytí je, ale pak se ztrácí zhruba na naší úrovni (podle mapy). No a u nás bohužel nechytnu8
17:15:08
18.01.2008
aDAm
-> kaprik faster: tak zalezi jakou mas viditelnost na visilac. Jinak kdyz chces ocko a sedis na dobrem netu...tak pro se na neho necumis pres net?
16:22:36
18.01.2008
Kapřík
-> aDAm: no já se těšil v Ostravě na kolejích na očko a tak nic....Ale neva, aspoň že ta ČT4ka...2
Jinak doma jsme zkoušel točit anténou a nepomohlo, takže zatím se musím českého digitálu doma vzdát...8Ale na tom rakouským je docela dobrej sportovní kanál... 3
10:49:43
18.01.2008
Pet
-> aDAm: máš pravdu, v Praze máme myslim 2 nebo 3 multiplexy a pak je v tom eště prima, óčko, noe TV, public TV a občas galaxie sport. Možná eště něco, musel bych se jít mrknout
08:07:37
18.01.2008
aDAm
-> kaprik faster: hele staci se podivat jaky mas v ostrave multiplex...tady u nas proste nic jineho nechytnes, jen jeste digi radia. pokud chces v digi primu musis jit do prahy.

jinak pokud antenu natocis na vysilac tak to logicky pomuze, treba u nas na baraku mame anteny na jiny anal vysilac tudiz nemam sanci na spolecne anteny chytat digi z ostravy.

jinak jak jiz psal saky u analogu byl problem ze kdyz si bydlel treba pod vysilacem mel si velke problemy ten analog chytat z duvodu odrazu signalu v okoli.
22:26:03
17.01.2008
Kapřík
-> Saky: ok, takže doporučuješ zkusit natočit anténu na Brno a uvidí se hned4 Zítra to vyzkouším....
Jinak díky za vysvětlení, zas su o trochu chytřejší...
22:14:08
17.01.2008
Saky
-> kaprik faster: jinak ty mapky pokryti jsou teoreticky vypocitane absolutne to neodpovida skutecnosti, treba na Ustecku a Domazlicku se stovky vesnic premerovali a ve skutecnosti to je uplne jinak.. taky mapka pokryti je vypocitana pro hodnoty doporucene doporucenim ITU a to podle pouzitych kmitoctu kolem 56dBuV/m intenzity elmag pole.. a na tuto uroven standartni prijimaci antena a standartni settopbox chodej bez zesilovace.. tzn ze to chodi mnohdy se zesilovacem /i bez nej) mimo vypocitanou oblast.. a atky je spousta mist kde to ackoliv pokryte dle vypoctu je nechodi.. jinak takovejch mapek si muzu vycucat s prstu kolik chci.. -)
22:01:44
17.01.2008
Kapřík
jen aby bylo pochopeno, bydlím kousek od Brna, ale taky jsme to testoval v Ostravě na kolejích4
21:59:41
17.01.2008
Kapřík
-> Saky: chápu jak to myslíš4 Podle té mapy digi vysílání končí buď u nás nebo kousek od nás. Tak to ještě zkusím natočit na Brno a uvidí se...4
21:57:26
17.01.2008
Saky
-> kaprik faster: natoceni anteny ma samozrejme vliv na uroven prijimaneho signalu,pro digital je dulezita aby svorkove napeti bylo vetsi nez minimalni uroven kterou je schopen settobox nebo tuner pobrat (lisi se od srackovych po profi tunery v radu 10dB) nicmene pokud jses blizko vysilace tak mas pravdepodobne signal daleko silnejsi a natoceni nebude mit u digitalu takovy vliv... u analogu hrozi duchy z odrazu atd, u digitalu to v podstate bud pujde nebo nepujde.. samozrejme vysvetleno uplne nejjednoduseji jak jde.. jinak se samozrejme smeruje antena na vysilac
21:50:34
17.01.2008
Kapřík
A může mít na příjem vliv natočení antény? Bydlím totiž kousek od Brna a podle mapy pokrytí končí signál zrovna někde u nás. Anténu mám natočenou ne k Brnu ale na Třebíč, odkud chytám analogovou tv lépe než od Brna.
České digitální vysílání jsem nenaladil ale rakouské mi jde nádherně.
Změní se něco když natočím anténu na Brno? Nebo to pomáhalo pouze u analogu??
21:34:03
17.01.2008
Kalibán123 - zrušená registrace
Prima digitálně nevysílá to už jsem se jich ptal a očko to bude to stejné vysílání max po satelitu
21:29:00
17.01.2008
Kapřík
Mám dvě otázečky:

1, v Ostravě mi automatické hledání našlo Čt1, Čt2,Čt4, Čt24 a novu. Nic víc. Proč?? Myslel jsem že je tam ještě Prima a Očko a snad i něco dalšího? Má někdo vysvětlení? Signál snad nejlepší (cca 1km od vysílače)

Dotaz 2)... Kdy se začne s výstavbou dalších vysílačů? Nikde jsem o tom nic nenašel. Jde mi o signál ze směru Třebíč
Extreme Tyres