v Plzni se dozávodilo?

prohledat
91 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 16.01.2008 do 03.02.2008, založil/a fine_ray
řadit dle data
13:07:38
03.02.2008
Syny
-> King: To jo, ale jako fakt husty... 51
11:40:19
03.02.2008
King
-> Syny: To máme zocelený lidi, co? :)
01:58:35
03.02.2008
Syny
-> King: Mno ma kliku, ze potom jeste za pomci policie kterou sem zavolal vstal 4 Pac kdybych tma nejel ja, ale treba takova nalozena Tatra, tak by mel asi napraveny zada...
01:51:28
03.02.2008
King
-> Syny: No jo, šel po silnici a najednou se ta potvora přerušovaná čára vztyčila a už ležel. To asi zažil každej :))
01:39:21
03.02.2008
Syny
-> King 02.02.08 17:23:47: Nebo tem co maj tu smulu ze maj 3 promile v krvi a nenapadne je nic jinyho, nez si uslat uprostred dvouproudovky... Zaplat panbuh za moje osvetleni vozu...
17:23:47
02.02.2008
King
-> fine_ray: No proto :)
O dálnici žádná, ale v noční obci se obvykle krotím ani ne tak kvůli nějakejm kašparům, co číhaj za bukem, ale spíš kvůli těm, co maj tu smůlu bydlet u silnice 4
17:16:26
02.02.2008
King
-> petr s: Ach ano, taky si vzpomínám na ty poetický časy, kdy jsem si jezdil denně tam a zpátky v rozsahu necelých 40tkm/rok. Bylo to ale bohudík v dobách, kdy pevnejch radarů bylo jako šafránu a tak jsem měl taky průměrnou dobu mezi pokutama za rychlost asi 8let4
Poslední dobou nám ale nabírá síle big brother a navíc jsem nucenej jezdít 2x víc, než před tím, takže uvidíme.
Cheš mi třeba namluvit, že nikdy v obci nejdeš víc jak 53km/h - pakliže nejseš Mirek Dušín, systém mobilizuje síli, aby tě někde pár metrů od cedule konec obce nachytal, je to jenom otázka času
Bejvalej kolega se mi nedávno svěřil, že mu chybí ten adrenalin, co měl na našich společnejch služebkách jako spolujezdec :) Hlavně takový ty akcičky, kdy jsem zmerčil policejní auto s bradavkou na poslední chvíli (měření zezadu) a akčně jsme pak ujeli "výběrčím" :) Tím mám samozřejmě na mysli situace, kdy "výběrčí" stojej někde 0,5km od radaru a dá se nějakým "teréním dobrodružstvím" s nima vyjebat :) Na žabky číhající před dálnicí pod Cukrákem ve směru od prahy jsme měli už rutinní strategii, kdy naše felda, po detekci nepřítele s bradafkou, zbaběle využila přerušení svodidel a v oblacích prachu vyletěla ze strakonický, aby se na ní zase vrátila až u Řitky beze ztráty květinky :)
14:07:34
02.02.2008
fine_ray
-> King: omg, jasně že 1pcnto :D to by byla řacha mít +35tis k dani.1
Njn, pochopm že jsme tu MY piráti silnic co se po dálnici rádi svezem 180. A po městě na výpadovce kilčo...1 Prostě porušujeme pravidla a tečka.1
13:38:40
02.02.2008
petr s
-> King: 25-30000
13:33:23
02.02.2008
King
-> petr s: Vskutku chválihodné, ale
smím vědět kolik toho za rok najedeš?
12:56:16
02.02.2008
petr s
-> King: Proč neomylný? udělám přestupek tak zaplatím a nevymlouvám se na nikoho je to moje blbost Jinak průměrně jedna pokuta na 10 let tak to není tak hrozné
12:47:33
02.02.2008
King
-> petr s: To, že pár dementů se snaží nějakým způsobem vyjebat s ústavou, ještě automaticky neznamená, že se jim to povede4 Nikdy jsem se nezdráhal zacálovat za svůj přestupek, pokud mě benga chytli rovnou při činu, ale neznám nikoho, kdo by se dobrovolně nechal buzerovat stále rostoucím počtem kamer a stacionárních radarů umístěnejch všude možně, jenom ne tam, kde by mírný překročení limitu někoho ohrožovalo. Až neuvěřitelně mi zněl plán naší radnice umístit stacionární radar v obou směrech před základkou. Stejně tomu moc nevěřím a vsadil bych se, že jeden bude před tou základkou (kde většina jezdí dobrovolně rozumně) a druhej bude jinde "vydělávat" na oba.
Stejně tak nechápu, proč píšeš "vám" - ty sám nemáš řidičák? Leda že by sis myslel, jak jseš neomylnej a vzornej řidič, kterej může stávající legislativu chápat jako požehnání a bič na tzv. "piráty silnic" - už i ty nejskalnější začínaj střízlivět 4
12:34:36
02.02.2008
King
-> fine_ray: 10 procent? Tak s takovým kontraktem bych se zaměstnavatele asi poslal do řiti :) Pokud vím, standard je 1 procento.
Ale i to je v případě lepších kár problém, takže můj bejvalej kolega, kterýho už nudilo dělat programátora, tak šel dělat ředitel a nechtělo se mu platit zbytečně dardu za BMW X3ku. Tak prostě řek, že daňovej základ navýšenej měsíčně o 15000 je už hrozná "rána" a že to platit nebude.....a tak to neplatí :))
-> mortuary: Dobrá, možná to tak je, ale rozhodně když firma označí mě, můžu já tvrdit, že v době přestupku řídila manželka a ta dostane flastr (pokud je to dobře vychovaná manželka :)
Ale podobný pikačoviny bysme tady asi neřešili, kdyby si pár blbů neusmyslelo, že spasej svět vyššíma pokutama, bodama div ne za prdění v autě a projektama na dodatečný zdanění autobilismu typu "bezupečná města" :/
12:13:20
02.02.2008
petr s
-> fine_ray: Už se vám to chystají zakázat žádná osoba blízká
11:43:41
02.02.2008
fine_ray
-> King: taky se na to dívam tak, že oni mě prásknou (jsou z obliga), a já už osobu blízkou neprásknu. Ale správný pohled to neni.
Taky mam základ daně navýšen o 10pcnt hodnoty auta. A odečet soukromých km.
-> mortuary: No, už sem to zjišťoval na víc místech a zdá se že všichní to říkaj tak jako ty... sákryš...8
10:47:19
02.02.2008
mortuary
King 02.02.08 10:16:32 napsal: -> mortuary: Firma práskla, kdo má auto svěřený do péče, ale není povinná zkoumat, kdo v inkriminovanou dobu spáchání přestupku auto konkrétně řídil.
Firma musí přesně vědět kdo v daný čas vůz řídil. Takto označený viník nemůže používat žádná ustanovení správního řádu(ke správnímu řízení přichází jako pachatel přestupku), neboť je mu přiřknuta odpovědnost za přestupek ze strany firmy a tím je viník nalezen. Kdyby např. použil úzus o osobě blízké, rozporuje tvrzení firmy, potom by musel správní orgán na základě důkazů rozhodnout kdo má pravdu, to znamená jít ve výpovědi proti zaměstnavateli.
10:16:32
02.02.2008
King
-> mortuary: Nejsem vůbec žádnej expert přes právní kličky, ale když firma označí zaměstnance XY jako toho, kdo má auto svěřený a XY
má současně povoleno používat auto k soukr. účelům (smí ho používat zaměstnavatelem schválená "část" mojí rodiny), pak XY může ve správním řízení použít "blízkou osobu" a firma je z obliga. Firma práskla, kdo má auto svěřený do péče, ale není povinná zkoumat, kdo v inkriminovanou dobu spáchání přestupku auto konkrétně řídil. Nezažil jsem firmu, kde by se do knihy jízd zapisovalo při soukr. jízdě, kdo to auto řídil. Je to prostě soukromá jízda uskutečněněná tehdy a tehdy a ujeto tolik a tolik km, tečka. Užívání služebáku k soukr. účelům mě stojí měsíčně asi 2,5 litru (navyšování daň. základu), takže by mě asi nasralo, kdybych měl mít jiný podmínky pro vyjebávání s přestupkovým řízením, než řidič-vlastník :)
07:38:09
02.02.2008
mortuary
-> Baller: Ne to nelze. Pimárně podezřelý ze spáchání přestupku je provozovatel vozidla, ten může (v některých případech) využít příslušná ustanovení správního řádu. Jakmile označí konkrétní osobu, tak ta s přestupkem souhasí, nebo rozporuje výpověď provozovatele vozu. Výpověď na osobu blízkou (nebo jiných paragrafů) proto nelze použít neboť by došlo v rozporu ve výpovědích a provozovatel by se tak vystavoval sankci.
21:09:19
01.02.2008
Baller
takze teoreticky-kdyz bude v knize jizd zapsana jen soukroma jizda a firma to uvede s tim, ze zamestnanec je ten a ten(ale jeho rodina ma take moznost vyuzivat vozidlo) a prislo by predvolani, tak by to firma predala zamestnanci, ktery ma vozidlo k uzivani a i kdyby to bylo ve spravnim rizeni a pcr ci mp neudelala fotku zepredu s oblicejem ridice-kde by to byl temer nevyvratitelny dukaz, kdo s vozidlem jel, tak by se ten zamestnanec pri podani vysvetleni mohl odvolat na prislusne paragrafy o mp ci pcr a pri spravnim rizeni by mohl vystupovat jako svedek a take se odvolat na prislusny paragraf a pote by mu nic nemeli dokazat....
17:42:06
01.02.2008
mortuary
-> Baller: To nevím, kniha jízd slouží pro daňové účely.
Ale je v zájmu zaměstnavatele, aby věděl kdo kdy kde s jeho vozem jezdí. Jak si vede evidenci je pouze na něm, aby mohl pravdivě vypovídat při případném přestupku a tak se vyhnul sankci.
09:17:19
01.02.2008
fine_ray
-> Baller: u nás je v knize jízd stažený s pdf jen "soukromá jízda" nic se nedopisuje.
00:43:09
01.02.2008
Baller
-> mortuary: Mel bych jeste jednu otazecku:jestlize se jedna o firemni vozidlo urcene i k soukromym jizdam, kdy ho muze vyuzivat vice clenu rodiny, tak se do knihy jizd vozidla musi zapisovat konkretni osoba, ktera s vozidlem jela-tzn. syn, zena,..., nebo pouze, ze vozidlo bylo vyuzito k soukrome jizde a dale uz se nemusi uvadet konkretni osoba??
18:07:44
31.01.2008
mortuary
-> Baller: Baller 31.01.08 00:34:10 napsal: -> mortuary: podle tohoto paragrafu ve spravnim radu(zakon c. 500/2004 Sb.) lze uzit osobu blizkou i ve spravnim rizeni(4), tudiz by se na ni dalo pripadne odvolat i tam, pokud by mp ci pcr postoupila vec rovnou do spravniho rizeni: a to pod tou podminkou, ze by mohlo vozidlo uzivat vice lidi v rodine, pote by by se jednalo o svedeckou vypoved, nebo se mylim??pokud by provozovatel byla firma, tak predpokladam, ze vec preda osobe, ktera s vozem v danou chvili jela a ta pujde bud podat vysvetleni ci do spravniho rizeni...a pokud by prece jen sla podavat vysvetleni firma, tak jedine co by mohla udelat je sdelit kdo s vozem jel... a pote se veskere veci stejne presouvaji na tu dotycnou osobu...
Ano pravděpodobně takhle to proběhne. Pokud mohou služební vozidlo využívat i ostatní osoby bízké tak to nebude problém. Nicméně pro daňové účely musí být vedena evidence jízd vozidla a z té by měl provozovatel vozidla zjistit která osoba v předmětný den(čas) řídila a uvést ji před správním orgánem. Pokud by neuvedl jméno (nevěděl by ho), nebo by neoznačil správně dotyčného, hrozila by mu pokuta 10 000 Kč.
Pokud někdo není provozovatelem vozidla které spáchalo přestupek, nemůže se odvolat na osobu blízkou.
14:15:32
31.01.2008
pyroman
-> TUNER: no já sem chudej student... jezdím na 95 1

ten dojezd je samozřejmě +-...a ono pokud by si tankoval v Jaroměři u benziny nebo v Černožicích, tak ten rozdíl tam je celkem značnej 4
13:54:21
31.01.2008
TUNER
-> pyroman: jo ale 95 vs 98...to je taky rozdíl...))
A že by jsi měl při změně benzínky rozdíl na 100 km nějaký 2 litry....tomu se mi nechce věřit....to určitě nebude tim benzinem....1
13:48:17
31.01.2008
pyroman
-> TUNER: no sice rozdíl 70 halířů oproti shellce, ale když si člověk vezme, kolik stojí pak nějakej aquafobin nebo technickej líh na to, aby tu vodu dostal z nádrže pokud možno co nejrychleji a pak čas strávenej případným vyčištěním karbce, tak to vyjde skoro na stejný peníz... nehledě na to, kolik člověk najede na jednotlivý benzín km...když fungovala ještě aralka, tak sem tam měl cca o 100 km na nádrž větší dojezd než například na robin oilu a nebo u klasický benziny
13:39:07
31.01.2008
TUNER
-> pyroman: U tý Hyperstarý počítam bude benál kolem 28 kč a u ONO mají i 98ku za 29,50.....ale kvalita neznámá...))
13:16:38
31.01.2008
pyroman
-> Nwkt: o cca 3 kč na litru draží jak v Praze 95 3
13:15:00
31.01.2008
Nwkt
-> pyroman: A 100vka za 34,50 3
13:09:55
31.01.2008
pyroman
-> Nwkt: tak to je krásná cena na shellku 4
12:39:05
31.01.2008
Nwkt
-> pyroman: Ceny na Shellce N95 30,20 asi +-
11:53:28
31.01.2008
pyroman
-> TUNER: oki...díky za info 4
11:47:09
31.01.2008
TUNER
Ceny netušim páč tam moc nejezdim...
11:46:37
31.01.2008
TUNER
-> pyroman: U tý Shelky je asi kvalita zaručena a u tý Hypernovy jsem bral párkrát do forda (ale jinak jezdí na plyn takže objektivně ti neřeknu) a do skůtra kde bylo všechno v pohodě... 4
11:39:18
31.01.2008
pyroman
-> TUNER: a ceny +- a kvalitka... nerad bych natankoval o5 vodu... to si kdyžtak raději něco málo připlatím
11:34:55
31.01.2008
TUNER
-> pyroman: Tam je ze začátku dobrá nová cesta.Pak pojedeš kolem benzinky,je to Shellka,tak tam můžeš natankovat. Nebo když pojedeš na sjezd k Olympii tak tam je čerpací stanice Hypernova...Tam mají docela levnej benzín...4
11:09:51
31.01.2008
pyroman
zdravím plzeňskou partu.... v pátek odpo bych měl jet autem na náměstí generála píky...podle mapy sjezd na E49 a pak pořád rovně.... chci se zeptat jestli v tomhle směru se mám připravit na nějaký bukvice a nebo třeba nějaký dopravní omezení...a pak ještě jedno info bych potřeboval, kde v plzni natankovat nevodnatej benzín za slušný peníz, nebo aspoň přibližné ceny 5
00:34:10
31.01.2008
Baller
-> mortuary: podle tohoto paragrafu ve spravnim radu(zakon c. 500/2004 Sb.) lze uzit osobu blizkou i ve spravnim rizeni(4), tudiz by se na ni dalo pripadne odvolat i tam, pokud by mp ci pcr postoupila vec rovnou do spravniho rizeni:
§ 55 Důkaz svědeckou výpovědí
(1) Každý, kdo není účastníkem, je povinen vypovídat jako svědek; musí vypovídat pravdivě a nesmí nic zamlčet.
(2) Svědek nesmí být vyslýchán o utajovaných informacích skutečnostech chráněných zvláštním zákonem, které je povinen zachovat v tajnosti, ledaže byl této povinnosti příslušným orgánem zproštěn.
(3) Svědek nesmí být vyslýchán též tehdy, jestliže by svou výpovědí porušil státem uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže byl této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěn.
(4) Výpověď může odepřít ten, kdo by jí způsobil sobě nebo osobě blízké nebezpečí stíhání pro trestný čin nebo správní delikt.
(5) Správní orgán svědka před výslechem poučí o důvodech, pro které nesmí být vyslýchán, o právu odepřít výpověď, o jeho povinnosti vypovídat
pravdivě a nic nezamlčet a o právních následcích nepravdivé nebo neúplné výpovědi.

a to pod tou podminkou, ze by mohlo vozidlo uzivat vice lidi v rodine, pote by by se jednalo o svedeckou vypoved, nebo se mylim??

pokud by provozovatel byla firma, tak predpokladam, ze vec preda osobe, ktera s vozem v danou chvili jela a ta pujde bud podat vysvetleni ci do spravniho rizeni...
a pokud by prece jen sla podavat vysvetleni firma, tak jedine co by mohla udelat je sdelit kdo s vozem jel... a pote se veskere veci stejne presouvaji na tu dotycnou osobu... - pokud tomu tak neni, tak me prosim oprav...
18:36:16
30.01.2008
King
-> mortuary: K tomu podávání vysvětlení k "rychlejm fotkám". Několikaletá praxe, krerá byla v bejvalý firmě byla taková, že odbor dopravy poslal našemu "dopravákovi" rychlý foto a ten ho forwardoval příslušnýmu rychlíkovi, kterej si to pak šel na ouřad vyjasnit. Neexistovalo, aby otravovali firmu, aby někdo šel podat vysvětlení.
18:27:10
30.01.2008
mortuary
-> Baller: Ano nejprve půjde o podání vysvětlení na PČR (MP), ale ta to může bez udání důvodu rovnou posoupit na odbor dopravy.
K podání vysvětlení půjde provozovatel vozu.
17:52:12
30.01.2008
King
-> fine_ray: Záleží jak to máš ve vztahu auto-firma-řidiči ošéfovaný. Předpokládám, že
máš auto přidělený jenom tobě (ne referentský) a máš možnost ho používat k soukr. účelům.
Já mám to samý a navíc mám povolení pro manželku, takže v případě krajní nutnosti by to auto holt řídila "blízká osoba" :)
Jeden kolega to nedávno musel využít, protože jel v noci skrze prahu na servis a ve strahovským tunelu přehlíd v jednom úseku dočasný snížení rychlosti na 50 (99 pct času je tam 70). Tak vysvětlení šla podat jeho manželka, protože s jejíma 2000km/rok si nějaký 2 body a litr může "prasit" ještě dalších 20 let :)
17:49:56
30.01.2008
fine_ray
-> Zdany: hehe, nýřany sou hnusný, radar je blbej. Ale jinak pohodička za litřík :)

Mno já mam gps modul4 a naštěstí sem jel na "soukromé" km.
15:55:58
30.01.2008
Zdany
-> fine_ray: Ted jsem byl zrovna resit svuj rychlostni prestupek v Nyranech.
Z radaru mam krasnou fotku, jak xichtu tak SPZ. :) A to jsem jel samozrejme sluzebnim vozidlem. :) Pokuta litr a nastesti beze ztraty bodu.

Ve firme to vetsinou funguje tak, ze kdyz jezdi vozidlem jen jeden ridic, plne zodpovida za provoz tohoto vozidla a dopravni prestupky s nim spojene.
Pokud je to sluzebni vuz, se kterym jezdi vicero zamestnancu, tak se vetsinou da odvolat na knihu jizd, kterou je povinnen firma (zamestnavatel at.. evidovat). V knize jizd se eviduje den, kilometry ujete (stav pocitadla), ucel jizdy a jmeno ridice, tankovani PHM. V knize jizd jsou evidovany jak pracovni jizdy, tak soukrome, pokud jsou povoleny. Pokud kniha jizd neni vedena hrozi majiteli vozidla vysoky postih ze strany financniho uradu. Jedna opravdu o vysoke castky. Kniha jizd muze byt resena pomoci GPS modulu a nebo rucne vyplnovanym formularem.
11:13:26
30.01.2008
fine_ray
-> Baller: tývole ono by to možná šlo udělat takhle.. ptž to je i pro soukromé účely... zkusím po tom víc pátrat, zatím nic nepřišlo, tak sem zvědavej 3
Každopádně moc díky, naděje umírá poslední.4
22:28:23
29.01.2008
Baller
-> mortuary: firemni subjekty maji povinnost sdelit jmeno zamestnance, ktery vozidlo v danem case vyuzival a PCR ci MP si potom dotycneho predvola k podani vysvetleni a zde by se pri trose sikovnosti daly tyto paragrafy vyuzit...
jinak pokud se nepletu, tak nejdrive je predvolani k podani vysvetleni a teprve pote se vec postupuje do spravniho rizeni.. tudiz pokud je nekdo zachycen na radar a hlidka ho nezastavi na miste, tak si predvolava vlastnika vozidla k podani vysvetleni....
19:40:57
29.01.2008
mortuary
-> Baller: Ve správním řízení neprojednává přestupky police.

Firemí subjekty nemají (až na vyjímky) možnost se vymluvit na osobu blízkou.
01:01:12
29.01.2008
Baller
-> fine_ray: tady by zalezelo asi na tom, jestli je auto pouze pro sluzebni ucely, nebo i pro soukrome jizdy. Pokud by to bylo i pro soukrome jizdy, tak tam uz by se melo dat odvolat na paragraf 11 op ci 12 pcr... ale tot jen muj nazor a nejsem v tomto odbornikem....
00:55:48
29.01.2008
Baller
-> Nwkt:
Paragraf 12, odst. 3, 4 a 5 zákona č.283/1991 Sb., o Policii ČR:
§ 12

Oprávnění požadovat vysvětlení

(1) Policista je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od
osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro
odhalení přestupku a jeho pachatele, jakož i pro vypátrání
hledaných nebo pohřešovaných osob a věcí, a v případě potřeby ji
vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo
k sepsání protokolu o podání vysvětlení.

(2) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 1 vyhovět.

(3) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě,
svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli,
osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném
nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu
vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí
postihu za přestupek.

(4) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím
porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost
mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem
nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.

(5) Policista je povinen osobu předem poučit o možnosti
odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4.
23:27:09
28.01.2008
fine_ray
-> Nwkt, Baller: byli to měšťáci.

no jo, ale to vysvětlení půjde dodat firma, tzn ne osoba soukromá...v tom je průšvih. A firma mě samozřejmě nepokreje, ptž by to byl její náklad.
22:24:19
28.01.2008
Nwkt
-> Baller: A co když ho změřili státní?
Extreme Tyres