Zas dalsi magor 17let za volantem

prohledat
68 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 15.01.2008 do 19.01.2008, založil/a Kuladmin
řadit dle data
16:34:57
19.01.2008
TUNER
-> King: Jo určitě bych na silnicích nerad potkával nějaký ztřeštěný mladý trdla...Ale to mi bohužel neovlivníme.
Jinak na vesnici u rodičů jezdí asi už od 15 nebo 16 jeden kluk ve všem možnym co mají doma...(trabant,škodofka, tipo...) a mě osobně to nijak netrápí i když několikrát za den projede kolem baráku,protože nejzdí jako prase...možná má strach,nevim. Uvidíme až naskočí do provozu,aly myslim že bude líp připravenej než lidi který začnou jezdit až v autoškole.
Já osobně myslim jsem dávno vyřáděnej a spotřebákem se ani vyřádit nejde,takže jezdim 95% tak nějak na pohodu a jen občas když chvátam jedu svižnějc.
Na pořádní svezení za hranicema zákona si musim počkat až do léta....))))4
16:21:43
19.01.2008
Tampajs
-> King: Nad tim sem se nezamyslel ale bude to tak... Hold je pravda že tak 80% závisí na rodičích a jejich přístupu k vychování a zbylejch 20% ovlivňuje společnost a další věci okolo..
16:07:49
19.01.2008
Syny
-> King: Vonoje to taky o tom, ze dneska nemaj mlady z niceho strach (mozna to je srandovni kdyz mi je skoro 21, ale dufam ze termin "mlady" nevadi). Driv kdyby nekoho chytli ze jel bez papiru autem, tak by dostal do drzky vod rodicu ze by na to do smrti nezapomel a taky ty auta nebyli tak pristupny jako dneska, ze... Ale dneska kdyz nekdo neco udela, tak ho z toho rodice jeste vysekaj a von defakto zadnej pruser nema a to auto si poridi treba za 1000kc, coz dneksa taky neni zas takova bariera :)

BTW: az budes mit cas pod na ICQ 1
15:56:11
19.01.2008
King
-> Tampajs: ....ještě bych to opravil v tom bodě, kdy mluvíš o absenci rozumu dnešních mladejch. Toho rozumu tam bude stejně ne-li více, než u jejich rodičů, ale ta celková atmosféra ve společnosti vytváří dojem, že za prachy si lze dovolit všechno....
15:53:26
19.01.2008
King
-> Tampajs: To je přesně to, co mám na mysli - ty jseš možná ten, kterej by moh klidně řídit třeba v 17ti, ale..... Nedovedu si představit, že by v polovině 90. let kdy jsem (dost pozdě, 23 let) dělal papíry, měli moji vstevníci podobný hovězí nápady. 8
15:48:23
19.01.2008
King
-> TUNER: Ale no ták :) Samozřejmě, že jsem to částečně napsal i po přečtení tvýho příspěvku, ale je to myšlený obecně. Samozřejmě věřím, že i mezi 16ti nebo 17ti letejma je nějaký procento lidí, který jsou schopný odpovědně
řídit i 1,5t plechů (viz USA). Problém vidím v tom, že legislativně je nastavená hranice získání Bčka na 18let (imho rozumně) a řízení bez papírů je pokud vím tvrdě postihováno - a nedej bože, aby při tom řízení něco stalo. Ona kolikrát i 14letá slečna je po fyz. i duševní stránce připravená na "materstvo a veci s tým súvisiace", ale díky legislativě tě to může stát pár let za katrem ačkoliv
jinde na světě můžeš vesele prznit třeba od 13ti :)
Vzhledem k tomu, že patříme k národům, který si
s oblibou vybíjej svoje komplexy za volantem a to i v hodně pokročilým věku, prostě v tomhle případě "mládí má zelenou" nefandím. O statistikách si lze myslet cokoliv, ale když nejvíc "12ti boďáků" je mezi 18-22 lety, nějaký snižování věkový hranice by to asi nevylepšilo.
Takže znova opakuju, klidně si před řidičákem kravit na poli (já jsem třeba kravil v tanku :), ale silnice jsou až pro velký kluky4
15:40:37
19.01.2008
Tampajs
-> King: Ale je to vysoký procento u nás ve třídě už v provozu jezdí většina protože jsou idioti... dnes je fakt málo mladejch kluků s rozumem.. Když to porovnám s dobou kdy já byl menší a kluci kteří v tý době měli můj dnešní věk tak tam bylo vyjímkou že by se někdo našel kdo by si to dovolil 8 Hold nevim kde nabývaji toho dojmu..
15:12:26
19.01.2008
TUNER
Jo a ještě k těm instruktorům...Je sice hezký,že jezdí autoškoly po městě třicítkou,že když něco tak je po ruce ten instruktor kterej v nouzi může zabrzdit a nebo i strhnout volant........ale kdo to za ně udělá až onen bezchybnej řidič s "papírama" kterej má absolutní právo jezdit po komunikacích nezvládne nějakou nepředvídatelnou situaci a nebo za něj nebude mít kdo šlápnout v tu správnou chvíli na brzdu....
Bylo by hezký kdyby tohle nebylo potřeba a všichni z autoškoly byli připravený na všechno,ale realita je bohužel jinde....
14:58:50
19.01.2008
TUNER
-> King: Zřejmě reakce na muj příspěvek,tak to trochu objasnim...
Tak za drifty na louce se nestydim a po roce a půl ježdění se auto nechá celkem rozumě ovládat,nehledě na to že v tej době jsem měl už 2 kurzy autoškol za sebou (malá + velká motorka) a předpisy jsou myslim stejný pro všechny,takže v tom ježdění v provozu (jestli na motorce nebo v autě je myslim to samý)nevidim problém když člověk zná předpisy a značky (tim nechci nikoho nahánět aby sednul bez papírů do auta a hurá do provozu...)
A samozřejmě s jízdou na hraně jsi to pochopil zcela špatně...Nemymyslel jsem to tak jako že závodit ve městě na křižovatkách,jezdi na hraně a brzdit smykama atd. Ale tak,že můžeš na kruháči (kterej má uprostřed vysoký svodidla a neni moc přehlednej) potkat v protisměru blbou ženskou (jak se mě osobně tady v Plzni poštěstilo) a pak rychlý reakce,úhybnej manévr a následný zvládnutí smyku může zachránit nejen pomuchlaný plechy na autě.....
Další příklad zvěř na silnici (ta asi taky dopředu nehlásí jestli tam skočí nebo ne),neočekávanej nános bahna od JZĎáků na silnici v zatáčce,zledovatělá vozovka atd atd...je toho spousta.
Na to poslední můžeš namítnout že se musí přizpůsobit rychlost jízdy povrchu a stavu vozovky,ale to by jsi musel na tyhle naše cesty bejt jasnovidec a jezdit pořád 20 km/h a tahle formulace je pro mě docela směšná,zvlášť na našich cestách.
Takže já jsem rád za to jak jsem vstoupil do řad "řidičů" a vim že mi to určitě zachránilo několikrát minimálně plechy na autě....4
10:49:38
19.01.2008
King
-> Tampajs: Díky, už jsem myslel, že ten pocit, že "papíry na auto" jsou už jenom formalita je mezi dnešníma teenagerama standard.
Nemám žádnej problém s tím, když si někdo koupí
na prahu adolescence za pár šupů nějakou šunku a učí na poli řídit (nebo zvládat v extrémních situacích auto). Vadit to začne až v okamžiku, kdy dotyčnej nabude dojmu, že už si svoje na poli oddriftoval a že si může vyrazit do běžnýho provozu. Dovolím si tvrdit, že běžnej provoz má s nějakým divočením po poli společnýho jenom to, že při tom člověk sedí v autě 4 Kdo má rozum, nejezdí v běžným provozu "na hraně" nebo dokonce za ní a krizově brzdí jenom hóóódně zřídka. Obávám se, že nasimulovat hustej provoz se spoustou křižovatek a desítkama dopravních značek je malinko ořech :) To hlavní je tý nudě a šedi, kterou člověk absolvuje při jízdách v autoškole s nepříjemným kibicem na straně spolujezdce, kterej si občas dovolí i hrábnout do řízení :) Svýho kluka nechám, aby si někde na odlehlým místě rozumně zablbnul za volantem, hned jak došáhne na pedály. Ale kdyby by mi vzal klíčky a jel se projet, byť den před nafasovaním řidičáku, nakopal bych ho bodlem do prdele, až by mi nohu posral
4
20:55:46
17.01.2008
Tampajs
Dneska sem na lhotce na čtyřproudovce rozdělený ostrůvkem sem viděl krávu jak si to přisumírovala v protisměru no myslel sem že mě jebne a jak čuměla když sme si tukali na hlavu a řikali si jaká je píča1
20:44:29
17.01.2008
Nanjua
mam cerstvej ridicak,pritel me uvrtava at se skusim projet jeho autem(peugeot406 kombi),jenze na to se mam az moc rada a na to mam az moc rada a na to mam taky az moc rada to auto.Cekam az budu mit spatky konecne fazolka(ve kterem jsem se jezdit naucila)a vyrazim(se vsi opatrnosti).Fakt co nechapu jsou lidi kteri udelaj ridicak a myswli ze umi buhvijak ridit,je to kravina,vidim jak je to u me,ridicak je jen kus papiru.
21:45:10
16.01.2008
Bogy - autoclub MTx (startujem klukou)
no joo amerika , to unas je to este slabe kafco

http://www.youtube.com/wa tch?v=hofJ322V59o
21:44:54
16.01.2008
no joo v amerika , to unas je to este slabe kafco

http://www.youtube.com/wa tch?v=hofJ322V59o
21:21:30
16.01.2008
Mr.Lumpy
-> Tampajs: teď si na to kápnul záleží na vychování ... 7
21:21:06
16.01.2008
Tampajs
-> Tampajs:
Tak pro představu ta naše ulice :)
Škoda 100 II
21:18:01
16.01.2008
Tampajs
Mě táta učil jezdit v 11.. Kolikrát sem tu už na virtu opakoval že bych taky nesedl za auto a jel do provozu na to se mám rád.. Stačilo mi když mi cca před třemi lety děda půjčil octávku někde na vedlejší cestě a nečekaně proti mě jeli dvě auta rvní dobrý ale druhy a zrcátko v pytli.. Bylo to uzký moje vina to nebyla on tam jel přes kilo a já už byl na trávě... Srach mi nedá.. Maximálně když sem si vzal auto a někam jel tak sem volal tátovi že nakládám šrot a vezu ho do sběrnýho dvoras kterej mám cca 50m od vrátek v ulici a tak sem se i projížděl s kilem do ulice proč ne? Ale na silnici by mě nikdo nedostal.. Taky prostě záleží jak je kdo vychovanej.. Rozum si myslim mám.. rád si zajezdim ale proč riskovat svuj nebo něčí život? já vim že kdybych někam vyjel tak mě chytnou benga nebo bych něco provedl protože si prostě nevěřim a to jak řídit umim nebo ne? Nehodnotim třeba se umim rozjet zatáčet couvat parkovat ale jestli zvládnu sledovat provoz? Kdo ví.. BTW nějak "dětskotéky" jak říká Syny pro mě nejsou radši prosedim večer u virtu sem tam jdu s kamrádama na pivo to sic taky nesmim ale nikho při tom nezabiju.. Díky že ste dočetli až sem3 Tyhle témata mám rád a rád napíšu pěkně dlouhej článek..
21:16:56
16.01.2008
Mr.Lumpy
-> mb136gl: nemaj v Popradu pěkně hnusný pivo ? 3
21:12:01
16.01.2008
->poznam taketo pripady nanestastie aj unas je ich dost vela chlapci si myslia ze ked maju nove auto ze niesu napadny a mozu jazdit kade chcu , skoda ze sa vtom nemylia , ja sam som videl ten rozdiel vsetci nielen policajti sa namna inak divali ked som siel na skodovke a na audine
20:58:19
16.01.2008
mb136gl
Poznam este jedneho typka, ktoremu otec odisiel za pracou do ceska a on si pozical auto bez jeho vedomia, ale kedze nevedel soferovat zanho riadili jeho kamosi ( ani jeden nema vodicak), a oni si bezne davali trasi do 100km, ak vie niekto, kde je na SK Levoca ( blizko Popradu) tak sa chlapci isli povozit aj do Presova, alebo Kosic ( bez vodicaku), striedali sa dvaja sofery- jeden ma 19, a druhy 16. A poviem vam nechcel by som ich stretnut na ceste. A mali take stastie, ze to sa neda ani opisat, raz dokonca, ked sa vracali z Kosic domov po ceste vzali stopara..... to je sila
-> Kalibán123: mas pravdu, ze ten moj kamos je k.k.t...
20:22:22
16.01.2008
Syny
-> tomapa: Ono neni pozemni komunikace jako pozemni komunikace... A jak vidist tak kdzy nekdo nezletilej tim autem jede tak vetsinou ksonici pri nejpelsim ve skarpe nebo na poli - v jinejch pripadech ve stromu nebo pod nakladakem... Pokud si jezdis kolem baraku proc ne... Ale jako s provozem to je fakt vo hubu... Ja teda nevim jestli sem divnej nebo aspon trochu vic zodpovednej, ale ja jezdil bez papiru az v dobe, kdy sem mel autoskolu hotovou a na ridicak cekal... To uz sem jel normalne do provozu... Do ty doby ne... A verte mi ze sem chtel ridit auto asi jako kazdej z vas a mel sem ho...
20:14:31
16.01.2008
tomapa
-> Syny: jo a řekl to tady někdo ---ne neřekl každej má akorád plnou hubu keců, že každej kdo před 18 vjede na pozemní komunikaci je debil, nebo jak zní v názvu magor
19:55:35
16.01.2008
Syny
-> TUNER: Tak si debil 3 3 3 Nee musis uznat ze to je neco trochu jinyho nez kdyz nekdo sedne do auta a de se prohanet po Praze, Plzni nebo kdekoliv jinde a jede za pritelkyni nebo na deckoteku aby ukazal ze je drsnak 4
19:54:23
16.01.2008
gabo000000 - zrušená registrace
ale zato hned zobrat auto a ist na cestu...to zas ee8

-> Gabriel: tak tak4
19:43:02
16.01.2008
gabo000000 - zrušená registrace
-> TUNER: tak isto...s tym ze ja som zacal soferovat s ocom od 14tich..a som rad ze som sa to naucil...
19:38:23
16.01.2008
Gabriel
já jsem se učil řídit od 16ti. začínal jsem tátovou feli 1.6 pak fávo feli 1.3i feli 1.9D a fábie až teď. mezi tím jak jsem potom dostal řidičák jsem vystřídal spoustu různých typů značek aut. nicméně nikomu neberu jezdit bez řidičáku, ale chce to rozum a rozvahu. já jezdil na účelové komunikaci pro JZD. takže kdybych to měl někam naprat tak jen do pole nebo do protijedoucího traktoru. i dnes se na té komunikaci učí jezdit jiní.
19:23:53
16.01.2008
Kalibán123 - zrušená registrace
-> mb136gl: tak to máš kamaráda kokota já jezdil minimálně rok bez řidičáku pak jsem si začal dělat řidičák a udělal ze skupiny jediný napoprvé a bez úplatku a od te doby pár ťukanců jeden nedobrždění jednou jsem si blbě najel a zničil si blatník ale jen trochu a jednou mě chytly flojdi za rychlost na 50 jsem si fičel 70 což byla moje blbost a moje věc a dostal jsem to za dva body a za litr (peněz ne flašku)
19:17:14
16.01.2008
TUNER
Kua,tak to jsem debil...
V 16 jsme si s 2 kamarádam koupily za 1500,- auto a učil jsem se řídit a zvládat situace běžné i méněběžné až riskantní dole pod barákem na loukách kde nebyl problém auto dostat do smyku a pak se ho učit zvládat.....tam jsme ale nikoho neohrožovali...max. sebe.
V 17 jsem jezdil po blízkém okolí cca 10 km.Třeba i na kraj Plzně,kde jsem auto nechal a pokračoval do autoškoly třeba trolejbusem.......
Před tim jsem však najel několik tisíc km při těch "nestandartních" ; situacích a myslim že tohle kdyby si vyzkoušel každej,nebo to bylo součástí testů,třeba 2 hodiny jízd po nezpevněnym povrchu,tak jezdí uplně jinak než dneska ty připosráncí a machýrcí z běžnejch autoškol kde je na nepředvídatelný situace absolutně nepřipraví.....7
19:06:53
16.01.2008
mb136gl
-> Syny: mas pravdu, moj kamos chodil tri roky bez vodicaku po meste a nic sa mu nestalo... skusky potom spravil na druhykrat, ale stylom "flaska za vodicak" inak by ho nespravil vobec, a za 4 mesiace co ho ma uz rozbil 4 krat auto (jedno 2x, a druhe tiez)a raz dokonca 2x za 10min., stastie ho opustilo..
19:03:06
16.01.2008
zidlik
-> Rapid135: no jasný níííd for spíííd tojono jedeš 250 do zatáčky...pak nemaj bourat když tomuhle věřej žejo3
18:48:38
16.01.2008
Syny
At si kdo chce rika co chce, kdo sedne nezletilej za volant a jde jezdit do provozu tak je debil... Mozna se dotknu pulky virtu ale je to tak... Na poli, v lese a kdekoliv jinde proc ne, ale na normalni ulici do provozu fakt ne...
18:45:41
16.01.2008
tomapa
-> Kalibán123: no trochu jo teď nejezdím auto je na špalkách a je to dobře stejně ty prachy za benzín
18:42:09
16.01.2008
-> tomapa: Ale tak musíš říct taky že už jsi se změnil
18:38:59
16.01.2008
tomapa
-> Kalibán123: no kde sem všude jezdil nebudu psát do diskuze volně přístupné na internetu
18:37:31
16.01.2008
-> tomapa: Ehm a ty jezdíš nějak po běžné silnici? Co vím tak jen tam u vás ale už na benzinku u Výstaviště se bojíš a nechceš jet
18:36:01
16.01.2008
tomapa
-> Kalibán123: no tak v podobné diskuzi o žízení mladistvícch kdosi napsal, že by všechny tyto rádoby řidiče vystřílel sem mu apsal ať mě klidně příjde zastřelit, jestli si myslí, že svět bude lepší a jestli vůbec má čím to nevím 8
18:33:46
16.01.2008
-> tomapa: radši ne bys mi pak dal jednu a to já nechci
18:29:30
16.01.2008
tomapa
-> Kalibán123: jo
18:28:39
16.01.2008
-> tomapa: můžu odpovědět?
18:28:11
16.01.2008
tomapa
-> Reeaper: takže v 17 sem zkurvenej zakomplexovanej čůrák co chce na silnici zabít sebe nebo ostatní předvést se před ostatníma jakej su borec a když dostanu tu popsanou kartičku od magistrátu tak sem jen horší řidič51
12:15:28
16.01.2008
honnza
-> vhml: v domažlicích staví jen když se tam mladý učí kontrolovat a pak v sobotu a v pátek večer, když se to vrací z fontáná a royalu. jinak mě tu taky nikdy nestavěli.
12:02:04
16.01.2008
Nwkt
08:11:10
16.01.2008
Reeaper
-> chooki: těším se, až potkám na cestě nákýho fráju, kterej ´si chce vyskusat co to auto dokaze´
Auto v nevhodných rukách je zbraň! Až nákej fanda pistolek pude mezi lidi do obchoďáku´vyzkoušet, co ta bouchačka umí´ jistě pro něho budeš mít taky pochopení, když to bude dělat bezpečně 40.

Škoda lidskýho života, to rozhodně, ale může si za to sám. Výstraha pro ostatní (, kterejm se ale tohle stejně přece stát nemůže).
Prostě jsou tak daný zákony a mladiství pod 18 za volant nepatří, stejně jako jeidnci bez řidičáku.
A když už tak rozhodně ne na normální cesty! 41
23:03:59
15.01.2008
Syny
-> chooki: Ano a kdyz se stane tak udelas co? To je presne ono - kazdej si mysli ze se nic stat nemuze a kdz se stane, tak se vsici strasne divi...
23:03:31
15.01.2008
-> tomapa: Ty neděláš kokotiny
23:00:52
15.01.2008
chooki
s jazdenim sa musi zacinat od mala ...proste mna to k autam, motorkam vzdy tahalo bez ohladu na papiere (ani dnes moc papierovacky neriesim...)samozrejme nesmie sa nic stat :)
Kid does awesome sandrail wheelie at Glamis Dunes.
22:56:52
15.01.2008
vhml
Já měl tu výhodu, že se od 12 let pohybuju po uzavřenejch tratích :-) takže jsem ani nějak neměl potřebu si to někde v 17 zkoušet :-D
22:53:04
15.01.2008
Kuladmin
-> chooki: Tak ver tomu ze ja treba bez ridicaku na silnici - asfaltu - kdyz nepocitam samozdrejmne v autoskole nejezdil. Jen na parkovisti kam dojel otec a pak na ceste mezi zahradama - neco mezi polni a urovnanou bagrem.A to jen abych se naucil rozjizdet a couvat. A taky si myslim ze nas takovych bude vic.1
22:50:38
15.01.2008
Syny
-> chooki: V 15ti nebo v 16 fakt ne a moc normalni mi to neprijde...
22:45:46
15.01.2008
chooki
ja poviem za seba...ja som jazdil par krat ako 15-16 rocny...zobral som ocovi auto (sierru), bez jeho vedomia...(potom na to rodicia prisli a bol cirkus)...ja som proste vzdy chcel jazdit, niekde si zaradit na parkovisku...nevravim ze je to spravne a ja som mal tiez par krat na male ale tak kedze toto je web pre fanusikov aut, tak si myslim, ze vela ludi tu dokaze pochopit jazdu bez papierov...otazka ci je to buran, co nevie ako sa vola, alebo niekto kto si chce vyskusat co to auto dokaze a ma tolko inteligencie, ze to robi bezpecne...urcite kazdy z vas ako tu sme jazdil bez vodicaku, neverim ze nie
Extreme Tyres