To jsme si takhle o tomhle víkendu vyjeli s rodinkou na vejlet na Seč. Zvolil jsem naší vydechlou feldu, původně 50kW v plný palbě a f prdech a s předsevzetím, že pojedu podle tzv. předpisů :)
Při půjezdů obcí Žleby jsem já i můj Mišák zaregistrovali v protisměru hustou shade v modrým kabátě, dva rychlý pruhy přes celej kár, výhružně sníženej předek a masivní madlo na otevírání motorového prostoru :) Syn to komentoval slovy: "Táto, votuzér!" :) Přitakal jsem, ale současně namítnul, že
by nemuselo jít o pouhý stajling. A taky že ne - při výjezdu ze Žleb najednou koukám, že předmětný speciál se řítí horekopcom za mnou. Působilo to dojmem, že číhající dravec se otočil za potenciálně snadnou kořistí a otočil to :) Po vzoru F&F podřazuju a pomyslnou rukavici zvedám - celá rodinka na palubě, plnej kufr, čtvrt milionu km na hrbu naší feldy však hrajou na ruku "predátorovi". Pár set metrů a mám ho na šestý hodině, asi metr za zadním nárazníkem. Felda vřeští a řítí se vertikálně i horizontálně členitou silničkou a já začínám cejtit, že budu muset "položit krále", protože manželka, ač nepromluví, nadšení zbytku osádky viditelně nesdílí :) Ocas je tedy stažen mezi nohy a kurefsky nadupaná shade nás "bere" a se střelbou z laufu se vzdaluje. Já jsem mu tak záviděl :) Přiznejte se, kdo to byl?!