Ba - Dubravka - kde radsej nebyvat?

prohledat
52 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 31.12.2007 do 04.01.2008, založil/a Tomáš SK
řadit dle data
19:51:07
04.01.2008
Tomáš SK
-> chooki: A ja som si myslel, ze byvas na inej ulici 1
Porad nejake miesto, kde je tam aj trocha zelene. Pojdem sa tam mozno cez vikend pozriet.
14:21:14
04.01.2008
DuriQ
Tomáš SK: mno ja mam to stastie ze nemusim nasim davat nic... to je obrovska vyhoda... ale ja zato nemozem ze mam taketo moznosti niekto ma niekto nie... ty si zase omnoho nadanejsi ako ja v nasom obore, kazdy ma nieco iny dar... ale ked si to tak vezmeme ak budes mat stastie a kupis pozemok za milion... tak mesacna splatka bude cca4700,- v tomto case ak mas dobry plat co zrejme ano... tak povedzme ze 30zarobis to som teraz trepol... 10prenajom; 15, splatka a zo zbytku sa musis snazit vyzit... ak by si daval 10 na uver tak za 5r splatis 636tis to mas cca 64% zaplateneho uveru... ak by si stihal platit mesacne splatky 15tis... tak to mas za 5r 954tis... to uz mas 95.4% zo splatky... a keby ste to dali zo Zuzkou do kopy tak si myslim, ze po 5r mozte kludne stavat... sice zase uver na krku, ale mas uz rodinny dom 4 ked si vezmes ze 2i sa splhaju a uz aj presiahli 3mega tak dovydenia... pripadne by sa dal kupit starsi rodinny dom ale obyvatelny v okoli BA cenovo je to cca 1.5 - 2.5mega podla stavu a okolia... da sa zohnat len musis dobre hladat... takze treba sa rozhodnut ze co je cloveku blizsie ci dom alebo byt 1 sary byt taktiez bude chcet investicie na rekonstrukciu a vybavenie... je to fakt na zvazenie... ja viem co som chcel takze ja mam v tom jasno...
09:32:23
04.01.2008
chooki
-> Mishoooo: no sak hod nieco na tuto temu, nie ? ako prispiet s tym, ze "daco viem, ale nepoviem" :) nema vyznam...
ja este tolko k petrzke, ze urcite nechod na pecniansku, tak su sami buzeranti3
00:26:11
04.01.2008
Tomáš SK
-> Mishoooo: Nie "dakedy", ale tento vikend, co ty na to? Lebo takto ti tie puklicky v zivote nedam :)
00:24:46
04.01.2008
Tomáš SK
-> haso: Okolo tych ilavskych sme casto potahovali akurat sopel pri turach na okolite kopce 1

-> DuriQ: Neviem sice Duri, kolko prispievate vasim doma, ale kebyze chcem s mojou kockou niekde pocas tych 5 rokov docasne byvat, tak len garzonka vychadza na 10tis/mesacne a viac. Ak by sa ceny nemenili, je to za 5 rokov 600tis do luftu. A nechcem pripadnych malych stuplov vlacit po prenajmoch, co by z nich potom vyrastlo...

Pred chvilkou som nasiel peknu prezentaciu o Dubravke od ziakov jednej vasej ZS, sikovni su veru.
00:01:58
04.01.2008
haso
-> DuriQ: múry nejsu problem, ak by ti nevadili múry väznice v Ilave3
23:48:29
03.01.2008
DuriQ
Mishoooo: nechces prist potiahnut mury aj mne 3
22:10:59
03.01.2008
Mishoooo
-> minno: tak diki! priamo v BA v Raci4
22:06:09
03.01.2008
minno
-> Mishoooo: ooo super. A kde to, kde? Tak drzim palce, nech sa to dobre vyvija a nakoniec dobre dopadne.
21:58:29
03.01.2008
Mishoooo
-> minno: este nie... zatial sa doriesuje pozemok ale do pol roka sa tahaju mury4
21:56:17
03.01.2008
minno
-> Mishoooo: ty uz mas vlastny domcok?9
21:34:52
03.01.2008
Mishoooo
ja som byval v petrzke 24 rokov... ale nezapajam sa do debaty.. iba tiiisko sledujem a smejem sa....1
ja uz som absolvoval aj byvanie s rodicmy aj so svokrovcami aj panelaky na roznych miestach v petrzalke aj byvanie v rodinom dome a uz absolvujem aj vlastny rodinny dom... a este aj v praci pocuvam den co den o zazitkoch s byvanim , lokalitami.... dakedy hodime rec pri kofce4
17:20:40
03.01.2008
DuriQ
Tomáš SK: takto verejne ne :P inac ja to riesim takym sposobom, ze som kupil stavebny pozemok pri Blave za celkom slusnu sumu... tu sumu viem splatit za 5r potom zacnem stavat cize 6r mozem byvat ;) ak mas dobry a isty plat tak si podobnu formu mozes dovolit aj ty... proste ked som osobne zvazil ze co dam v BA za byt tak rovnako ma vyde rodinny dom aj s pozemkom : ) v blizkosti BA a ked uz splacat tak nieco po com tuzim :P
15:57:15
03.01.2008
Tomáš SK
-> DuriQ: To mas samozrejme pravdu, lenze predtym chcem mat istotu, ze niekde byvam. Ty byvas u rodicov, to sa da, sam som tak byval az do konca vysky. Ale kedze som v prenajme, tak kebyze mi nevychadza splacanie uveru, mozem sa ist rovno obesit. Jednoducho nemam zazemie. Takze rodinny dom urcite ano, ale az postupne. Napis cislo parcely ;)
13:06:35
03.01.2008
DuriQ
Tomáš SK: mno co sa tyce rodinneho domu je to tiez moj sen... ktory sa za par rokov naplni... ja osobne chcem ist z blavy von... vacsina blavakov ide z blavy von... to cestovanie neni tak hrozne... rodinny dom ma viac vyhod ale ma jednu nevyhodu... ked ostane zena doma tak to je tak na rozvod :( nema sa kam ist prejst iba beha po pozemku a po nedostatocnom okoli :( ale tu sa da vec poriesit zakupenim dalsieho auta... a zena moze ist veselo za kamoskamy do mesta a kade tade... v dome mozes podnikat bez toho aby si mal dake naklady za prenajom a pod. samoska servis si v zastavanej obci spravit nemozes :P ale napr. strojarensku dielnu a pod. ano ;) jeden znamy si robi na pozemku muzeum veteranov :) mno ne ze by si sa s toho uzivil ale tak je to hobby : ) proste mas uplne ine moznosti ako v panelovej bude, kde pocujes ako susedia trtkaju alebo sa hadaju, ziadne domove schodze a pod. kokotiny... nemusis sa nikoho pytat cim si zapraces pivnicu a pod ;)
10:22:36
03.01.2008
Tomáš SK
-> Skoda RBK: Bohuzial novostavby (aj 6-rocne) vychadzaju pri 2i viac nez 4miliony, nehovoriac o 3i. Neviem si predstavit, ako by som to splacal.
Inak v case, ked sa rozmohlo lietanie z BA vdaka SkyEurope a pod. zrazu klesli ceny nehnutelnosti v tej oblasti kvoli velkemu hluku lietadiel... teraz opat rastu...
08:12:25
03.01.2008
Skoda RBK - zrušená registrace
-> Tomáš SK: nad Ivankou alebo niekde tam si nerozmyslal? Moj brat tam uz byva druhy rok v takej 6 rocnej novostavbe kde je 6 bytov. Je to tam super, klud, ziadne zivly,kriminalita. Do mesta to ma autom cca 30-35min ked je taka uz horsia premavka.....
23:47:06
02.01.2008
haso
-> minno: snezny muz z oravy promluvil...40

-> gabo00000: pssst, nerobme im tu bordel...4
23:40:28
02.01.2008
MOLSO
-> minno: ty máš doma dosť snehu však ?? skús si zohnať origo zimáky OR 7 alebo OR 19 ... to je do snehu ako stvorené 4
23:34:24
02.01.2008
minno
-> haso: cim vic snehu, tim lip1
23:34:09
02.01.2008
gabo000000 - zrušená registrace
-> haso: 51 11 11 11 ja keby som mal taky pristup k dielom ako v cechach tak nemam s nicim prbolem1
23:31:21
02.01.2008
haso
-> gabo00000: tak pravdu na srdce, teda, ruku na srdce...:) na vychode to tiez nieje ziadna vyhra...

-> 12MOLS: poperu sa az vtedy ked bude zapas slovan X trnava3 inak bratislavcani byt mierumilovny...1
23:29:24
02.01.2008
haso
-> Tomáš SK: 1 ja som tym chcel len naznacit, aby si ked budes mat starsie deti :) nebol potom zasypavany otravnymi otazkami a frazami o tom ze byvas v prdeli daleko, kde ked vsade inde je -2°C, tak tam je uz 10cm snehu a podobne40
23:10:10
02.01.2008
Tomáš SK
-> haso: No ked uz sme pri tom, tak dufam, ze ked budu mat moje decka 16+, budem uz mat na vysnivany rodinny dom s garazou a dielnou ;) A keby aj nie, tak decka nebudu chodit do Slovak Pubu, ale do lokalneho vycapu, aby boli skoro doma 1
Ked sa nad tym zamyslime trocha vazne, tak momentalne je problem, ze na sidliskach nie su dostatocne rozvinute sluzby a socialny zivot. Vsetko preto lezie za zabavou do centra. Ked sa ale mesto bude rozrastat, tak sa aj tieto sluzby budu posuvat dalej zo stredu. BTW, decaky mi budu vykrikovat omnoho horsie veci 3

-> chooki: Cau Pepo, som rad ze si napisal. Tych ludi, co mi spominali okolie Drazdiaku je viac, byvali tam niekolko mesiacov a rokov. Samozrejme, mnohi mozu mat predsudky. Tvoj nazor je tiez subjektivny v tom, ze tam zijes odmalicka. Tiez som panelakovy odchovanec a na svoje rodne sidlisko nedam dopustit, i ked tam boli a su vselijaki ludia.
S tou teplotou mas pravdu, ale to je rovnako ako u nas v TN, takze to mi nevadi. Stupavu a pod. som nepozeral, ale zatial ma vsetci varovali, ze dom je nieco uplne ine ako byt moze to byt trpke sklamanie... inak vsetko dobre do noveho roku!
22:54:43
02.01.2008
MOLSO
už se poprali ??? 3 3 3
22:31:41
02.01.2008
-> haso: chces bitku?3
22:09:54
02.01.2008
haso
-> chooki: krasne krasne, tak toto je vidiet ze je nazor petrzalcana157

-> Tomáš SK: a este daco, ono, tebe sa to sice bude pacit ked budes mat deti vo veku 16+ ze byvas v krasnom prijemnom prostredi a podobne, ale ked sa bavim so spoluziackou ze rano cestuje 45min. do skoly (o to pokoj, vybrala si skolu daleko), ale sme napriklad na obchodnej niekde v podniku a ona vyrazi o 11tej domov a za 45minut pride tak je este rada ze jej to trva kratko...7 zato ja, mozem vyrazit aj peso z obchodnej a za 45minut som doma peso, a autobusom za 7 minut, to je k nezaplateniu, proste, aby ti potom deti netlkli o hlavu to ze "byvas daleko" 31
21:56:29
02.01.2008
Tomáš SK
-> alchstuip: Je to daleko. Ale dojem zo zapadnych casti mesta mam uplne iny nez tu. Uz len ked sa prejdes po okoli, tak zistis, ze je tu neskutocny bordel, ako keby kazdy hadzal vsetky smeti rovno na zem. Garaz je super, ja ju nemam a rozmyslam, ze aj kvoli tomu pojde rapidka z domu...

-> DuriQ: Ty sa vzdy tak pekne rozspises 1 To nove sidlisko, ktore spominas, je "Port" od Penty. To ale nebude pre beznych ludi. Uz ani dnes predavane novostavby si nemozem dovolit a to zarabam celkom dobre.
Kedze to budem splacat 25-30 rokov a planujem rodinu, tak chcem 3-izbak, stary ale v (relativne) prijemnom prostredi. Dlzka cestovania mozno nebude prijemna, ale pocitam s tym. Viem si predstavit, ze dostat sa k Polusu nebude zrovna easy...
21:39:01
02.01.2008
chooki
Tomas...akoze ten drazdiak a tak...ja tam byvam 25 rokov a uplna pohoda...chodim tu po nociach a uprimne ti poviem, ze neviem vlastne ako vyzera fetak alebo ozran...na velkych domoch su tu mimochodom policajne kamery...takisto z auta mi nikdy nic nezmizlo, ani nikomu koho poznam...
inac co sa tyka drazdiaku, tak v lete kupalisko, v zime plocha na korculovanie, zacinaju tu luzne lesy, kde sa mozes prechadzat do zblaznenia, par metrov je hradza, kde sa mozes korculovat, bicyklovat... v meste som autom, busom do 15 minut, takze ja si myslim ze petrzka je uplne v poho...skor tie okrajove casti petrzky...(ale aj ine casti blavy), kopcianska je nic moc ale do 2-3 rokov tam bude nakupne stredisko typu aupark a neprisposobivych budu davat prec. A je to len jedna ulica uplne odrezana od sveta...
K tej dubravke tolko, ze mozno nemusi tam byt zle ale su tam vacsinou stare domy, ale co mne vadi, tak to je doprava smerom do mesta, (to uz radsej si kupim dom v stupave) ale hlavne zima (minimalne o 5 stupn. menej ako inde v blave a furt tam fuka)..
20:40:03
02.01.2008
haso
-> DuriQ: mozes ist robit do realitnej kancelarie, tak si to komplexne zhodnotil1
16:06:22
02.01.2008
DuriQ
sulo: veci sa niekedy nezdaju byt take ako sa vravi 4 ale aj tak musim s tebou suhlasit, dubradavka je supis oproti inym castiam mesta... les, priroda,relax, kazdy kazdeho pozna 1 mne osobne trochu vadia pubisi co vysedavaju po lavickach a bonguju jedna radost... ale stale lepsie ako petrdzalga 40 apropo ked sme boli stence tak aj my sme vysedavali vonku do noci... ale nebogacovali sme tak okato, ked tak v diskretnosti 40
Tomáš SK: s cestovanim do mesta je to trochu horsie ako z petrzky ale uz mame sitinku a dufam ze pribudne casom aj prepojenie cez karpaty smer raca... projekt bol vypracovany ale bol zamietnuny nakolko je to ochranne pasmo karpat... ale casom to bude muset prist inac nam blava zase zacne kolabovat :) z ineho sudka rano ked je spicka tak som v meste za 20-30min. podla traficku a pocasia, ale smer avion a pod sa da v pohode zvladnut za 15-20min. a z petrzky sa rano dostat autom do prace v smere centrum, tez neni len tak picku lyzat takze 3min. jedine tak cez vykend 1 ked nebola sitinka tak cesta do centra bola aj cez hodku, ale teraz pagodicka 40 inac dubia je je fakt pohoda... 4 a aj u lamocov kosti je to celkom pekne pokial ti nelamu kosti 1 mam par znamych v lamaci a je to tam pohoda takiez les, relax a pod. v blizkej dobe budu eliny behat aj do lamaca 4 cestovanie je rovnakne da sa povedat z oboch casti... a tak isto aj byvanie je na rovnakej urovni 4 horsie je prepojenie lamac a dubradavka ale da sa to prekusnut, apropo len tak medzi recou medzi devinskou - dubravkou a lamacom ma vyrast nove sidlisko ale byty tam budu zrejme hodne drahe... este mala poznamka co si myslim ze je celkom gut je ze dubine mas 4 zakladne skoly pre detvaky opravte ma ak sa mylim jeden gympel a jednu el. priemyslovku *1* je to relativne vsetko blizko pri sebe... takze ak by ste mali drobca tak je fajn vybeer *3*
15:16:03
02.01.2008
haso
-> alchstuip: ja sa zas bojim ist v meste v oblasti heydukova / marianska odkedy som bol svedkom ako 5 nackov mlatilo dakoho nazemi8

v petrzalke z toho obavy nemam
15:14:48
02.01.2008
haso
-> gabo00000: jdi dořiti s východem3
12:50:23
02.01.2008
čečejovce 4ever!4
12:36:45
02.01.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
A nezda sa vam dubravka trochu daleko od Bratislavy??? 3

Inak,taky vacsi kusok od pentagonu byvam skoro dva roky a ziadny problem, jednoducho nemam potrebu chodit do tych miest, auto mam v zamknutej garazi.... A ked mas smolu, na blbcov a fetakaov a ine individua narazis kdekolvek... ja sa napriklad velmi nebezpecne citim kdekolvek v petrzalke uz pred zotmenim.... jednoducho sa tam bojim a posobi na mna velmi stresujuco az hororovo
12:08:37
02.01.2008
Tomáš SK
-> sulo: Cau, dik za info. Uz len dufat, ze sa nieco postasti a zaroven sa tam nikto nerozhodne zrusit zelen a postavit dalsie panelaky...
13:38:58
01.01.2008
sulo
-> Tomáš SK: caves,poviem ti tak ze v dubravke sa nemusis takychto veci bat od toho tu je dost velky klud a ziadneho fetaka posedavajuceho niekde vonku na zemi zo striekackou v zile tu nenajdes.je tu na to skupina ludi ktrora to ma na starosti aby sa tu nesirili a nepredavali tvrde drogy alebo fetaci.a funguje to dobre.tu lokalitu ktoru si vymenoval tak v nej uz byvam 23rokov a je tu super,nemenil by som za nic.takze dubravku ti mozem len odporucit.
13:21:00
01.01.2008
haso
-> D00little: ja viem kde byvas, tam kde zastrelili toho mafiana v obrnenom mercedese, respektive niekde vtom okoli pri tej pizzerii4

-> minno: tak ale minno, orava, sneh, lad, taky ako vy by u nas byt nemohol to musis byt mestsky typ, ja by som sa asi zblaznil keby som kazde rano mal odpratavat sneh a stale by ho bolo vela3
12:20:56
01.01.2008
minno
nechcel by som 8
11:48:36
01.01.2008
D00little
-> haso: ja som v baraku s priamym vyhladom na cele mesto, inchebu, mam pred oknami les a tecuci dunaj, do mesta to mam 3 minuty busom...no pecka1
02:41:44
01.01.2008
haso
-> Tomáš SK: tak kopcany to je samy cigan, pokial tam nechodis tak nemas problem4

pri drazdiaku som nikdy nemal problem, ano sice su tam individua ale zeby ti daco spravili zatial nie (klop klop)

a ja si myslim ze byvam fajn, neviem ci poznas petrzalku a dostihova draha ti daco hovori ale tu mam hned pri dome les, keby som isiel 10minut peso som na hradzi a pri dunaji, mam tu vsetko, za 5 minut BUSom som v meste, hodinu trva odialto cesta na slavin (pesi), ja by som to nemenil...4 ale len moj nazor, jedine co tu neni su garaze to je problem, inak tu je relativny klud som posledny barak na nasej ulici takze sem uz skoro nikto nechodi a na ulici poznam mladych +-5 rokov takze sa bat nemusim4
02:33:30
01.01.2008
Tomáš SK
-> haso: Tak ono prave v Petrzalke podobne miesta su, napr. Kopcany :) Tiez pri Drazdiaku to vraj nie je velmi ruzove. Obehal som to trocha aj tam, ale velmi sa mi tam nepaci. V Lamaci je blizko les, v Dubravke je to zasa trocha tichsie. Radsej by som byval trocha dalej a v klude, nez par minut do mesta, ale ziadna priroda, stromy, kopec...
02:27:05
01.01.2008
haso
-> Tomáš SK: tak ja poznam jednu slecnu co byva jednu zastavku od pentagonu a tiez si to nevychvaluje...

ale tak co uz, to je blbe miesto a myslim si ze takych moc v BA nieje...

respektive vsade mozes natrafit na blbcov...8
02:25:35
01.01.2008
haso
-> Tomáš SK: a neni to troska "odruky" od centra? akoze, ja byvam v petrzalke a to ze za 5 minut busom som v centre je k nezaplateniu...4
02:24:28
01.01.2008
Tomáš SK
No jo, Pentagon... naposledy ked som okolo prechadzal s priatelkou, tak medzi panelakmi v "parku" sedela na zemi na novinach polonaha (od pasa dole) asi 17-18 rocna slecna, uplne mimo a uzivala si svoju davku... a skolaci na bicykloch sa chodili pozerat...
Ale viaceri tvrdia, ze sa to zacina pomaly zlepsovat...
02:15:46
01.01.2008
Tomáš SK
-> disco_punk: Dik, ako prve som chcel ist byvat do Lamaca, lenze zohnat tam nieco je velmi tazke, ludia malo predavaju a ceny su velmi vysoke. Ale clovek nikdy nevie, mozno budeme susedia :) Taka Bakosova, Na barine alebo aj Studenohorska by bola fajn...
19:12:25
31.12.2007
disco_punk
-> Tomáš SK: byvam vedla dubrafky/lamač/..a mam pocit ze v dubravke nieje ziadne take miesto..ake opisujes vo vrakuni..takze podla mna idealna lokalita na byvanie..viac by mozno povedali ludia ako duriq,pipo26,damir,burger ,S_K_O_D_A a tusim sulo..ja mozem akurat povedat za lamac a to ..totalny klud1
17:55:21
31.12.2007
haso
-> D00little: ale aspon mozes ziskat kvalitny matroš3
17:47:34
31.12.2007
D00little
-> Tomáš SK: no pentagon je bratislavske peklo1
17:44:10
31.12.2007
Jožynek
-> Kaňa: jj tiež som o tom počul8