Škodovky se kradou pořád

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 02.12.2002 do 10.01.2003, založil/a
řadit dle data
20:34:05
10.01.2003
U-Geen
Jarda: Fajn. Hlavne když je to v pořádku
20:31:06
10.01.2003
Jarda
Tak jsem dneska přivez opravené auto. Nakonec když to všechno proměřil, tak zjistil, že alternátor je v pořádku, ale kabely kolem motoru byly děsně zprasený, takže mi udělal kabeláž z části novou, ostatní opravil a hlavně už by to nikde nemělo probíjet.
To U-Geen: Dík za tvojí nabídku ohledně toho kola jestli si ještě vzpomínáš, ale sehnal jsem chlápka kterej rovná kola ve Strakonicích a to je skoro doma.
19:03:57
07.01.2003
Bob
Jo nepočítal sem tu u budícího vynutí
19:01:29
07.01.2003
Bob
A já sem děda mrazík 36
Koukni se do jakýkoliv kknížky a uvydíš63
3 fázovej generátor prostě 3 diodama neusměrníš , teda usměrníš a zjískáš s toho hovno výkon jestli tam máte jenom 3 diody tak se nedivte
já mám 55 altik s 9 a dobíjí baterky v pohodě 47
23:42:31
06.01.2003
Samantus
Bobe ty diody tam sou fakt styri.................... .
11:38:27
06.01.2003
Luděk
Jo a jednou šel okolo mě kousek a ten měl opravdu fšechny součástky sólo dokolečka dokola94,ale jeho r.v. byl cca 1924 a kolik dával ampér to nikdo nevěděl.
11:36:02
06.01.2003
Luděk
To teda jsi mě teď dostal úplně 92.Hned střelhbitě okamžitě bleskurychle jdu zkontrolovat a rozebrat všechny alternátory,které kolem mě prošly a proletěly (to pro ty tryskáčový) a ještě navíc jdu vrátit vysvědčení z 1,2 a vůbec fšech tříd,protože ať počítám,jak počítám,tak Tvých výsledků se dopočítat nemůžu.Proto vono mě to tak málo dobíjí,páč šetřím na součástkách a dělám z jednoho altíku dva a půl kousku92.Mno jestli vono to nebude tím,že tři kousky diod po třech jsou jako komlet a čtvrtá sólo,takže já tomu říkám čtyři a Ty počítáš jednotlivé kusy.Ofšem to vůbec nemění nic na tom,že alternátor buď nedobíjí a pokud by vybíjel,tak jedině tím,že se rosvítí kontrolka dobíjení,na tom trvám.79
10:45:13
06.01.2003
Bob
Teda Luďku jeden žvást za druhým
sice nevim koliks vyděl rozdělanejch alternátorů je možný že třeba z tryskáče ale ze škodovky asi ani jeden protože v klasickym ¨škodováckým alternátoru je těch diod 10
Ha tak co ty nato ?
a propo ...když je probitá dioda,tak to prostě blbě dobíjí
kdybys vyděl co všechno může udělat probytá dioda tak by ses asi divil (nemyslím jenom v autě ale všeobecně)
09:41:26
06.01.2003
Luděk
To Bob:vymlouvat Ti to nebudu,ale vzhledem k tomu,že jsem viděl možná víc rozdělanejch alternátorů,než Ty Škodovek ...když je probitá dioda,tak to prostě blbě dobíjí,a vybíjet se to může jedině přes kontrolku (vís,voni ty diody tam jsou 4 kousky a vytvářejí usměrňovací můstek).
19:19:17
03.01.2003
Bob
Luďku pekně kecáš Jardoj to ta dyjoda klidně dělat může proto že když je problitá teda probitá tak de přez ní zkrat a batrerka se ti normálně vybije a s kontrolkou nabíjení to nemá pranic společnýho
12:39:08
02.01.2003
Jarda
Luděk: Nebudu se s tebou hádat, protože eletrikář moc nejsem. Vezu to autoeletrikáři aby mi to opravil, takže až to bude opravený dám vědět čim to bylo. Ale podle mně to alternátor bude.
10:50:45
02.01.2003
Luděk
To jest nebetyčná howadina,páč dioda je věc elektronická a nikoli elektromechanická.Pokud by byla w prdely,tak to jednak třeba nedoibíjí (páč alternátor jest zařízení,které vyrábí střídavý proud a diody to usměrňují),anebo se prostě zčista zjasna rosvítí kontrolka dobíjení,i když nemáš vubec klíčky v zapalování a tím se to vysvítí (za několik dní).95
13:31:13
01.01.2003
Jarda
Tak jsem konečně zjistil proč se mi vybíjí občas ta baterka. Na 90% je spálená některá z diod v alternátoru a podle toho jak se alternátor zastaví může vzniknout zkrat na kostru a baterka se vybije. Když se alternátor zastaví v poloze nepoškozené diody tak je vše OK. To mě to trvalo pěkně dlouho než jsem na to přišel. (Ještě že jsem dostal k Vánocům knížku od Andrta).
23:40:31
07.12.2002
Jarda
HP už jsou objednaný, bylo to těžký rozhodování vzhledem k ceně , ale myslím, že to je dobrá investice.
Jinak auto pomalu začínám zprovozňovat, už mám zavařený obě ramena, zatím jsem tam dal staré seriové tlumiče.
16:02:25
06.12.2002
Tuner#2 - zrušená registrace
Jarda: Monroe nekupuj!!!! - mám je a ze začátku super, ale strašně rychle odešly ( 20.000km ) a je to jak houpačka - teď mám škůdku odstavenou a na jaře po přestavbě tam jdou HP sporting - už je mam doma :o))
17:37:21
03.12.2002
U-Geen
Já bych šel asi do HPček
17:17:59
03.12.2002
Jarda
Dík za tvuj návrh. Neni na to kvalt, ne? Musim auto nejdřív zprovoznit. Tim pádem se tě rovnou zeptám na radu. Chci tam dát jiný tlumiče a nevim jaký by byly nejlepší (i s ohledem na cenu). Měl jsem tam sportovní tlumiče Koni ale byly děsně tvrdý. Když jsem je teď vyndal, kvůli tomu utržení z nápravy, tak jsem zjistil, že jsou ůplně zatuhlý a navíc jeden je mokrej od oleje. Přemejšlel jsem o tlumičích Monroe, myslim že jsou plynový.Chci nějaký co budou o trochu tužší než sériový, ale aby se s tim dalo normálně jezdit. Co ty na to? Jinak mám uřízlý a zarovnaný sériový pružiny.
S tim kolem bych se s tebou teda domluvil později. Nestuduješ taky v Praze?
16:42:19
03.12.2002
U-Geen
No je to z Phy bliz nez Jaromer, Lomnice n. Pop. Na pockani to ale nedela, takze bys to treba dal me a ja uz bych to nekde obstaral, on stejne bydli v Horce u Stary Paky
16:11:45
03.12.2002
Jarda
to U-Geen: u vás to je kde? Ta Jaroměř je hodně daleko, jsem od Strakonic a v Praze studuju. Kdyby to k tobě bylo blíž bylo by to lepší, ale kolo chci zachránit za každou cenu.

Jinak alarm co tam mám a obecně eletrika byla pěkně zprasená (spoje typu dva drátky zkroucený do sebe) takže jsem se snažil všechno projít a spoje udělat pořádně. Pět dní provozu alarmu snad nevycucne baterku do mrťky, takže si myslim, že tam byl nějakej kraťák.
11:57:37
03.12.2002
Luděk
Stačí zalistovat příspěvkama,nebo www.telecom.cz a mrknout do telefonního seznamu 491813025.
Alarm vybíjí baterku i tatovi,ale to asi všechny alramy.Jednak musíš mít baterku ready (ne žádnou umírající mrchu),druhak občas jezdit,aby se to oživilo,jenomže teď se světlama,topením atd. se to stejně nikdy nedobije.Třeba i pípák na světla bere za klidu 30 miliampér,takže si nevybereš.
11:54:37
03.12.2002
U-Geen
Kdyby ti nedopad ten Elkov tak u nas to taky jeden borec dělá, stojí to do 500,-
11:27:40
03.12.2002
Jarda
to Luděk: S tou opravou kola jsi mně opravdu potěšil. Neměl bys prosímtě nějaký konkrétnější kontakt na ten Elkov, třeba číslo?
to Max: Zabezpečení typu páka na volant nepomáhá, ta tam byla. Jinak tam alarm mám, ale protože jsem to před měsícem koupil a alarm mi asi vybil baterku tak jsem to začal procházet a opravovat a ten nešťastnej tejden jsem ho radši nezapnul. No mám dost velký ponaučení.
16:50:53
02.12.2002
Max
Jo v Jaroměři jsou dobrý... :o) doufám :o)))) Jinak lidi sou kurvy !!! To vim... doporučoval bzch ti nějaký yabeypečení,nejlíp vlastní...nebo nějakej alarm...do škodovek se žádnej sériově nedával,tak nevědi co můžou čekat :o))) Ale parkovat v Praze....brr..nechtěl bych.Sem rád,že sem na privci s dvorkem :o)
11:39:50
02.12.2002
Luděk
Nevěš hlavu,kolo Ti spraví za pár stovek v Jaroměři (Elkov) a jestli takhle dopadla přední náprava,tak musela už být asi načatá,anebo to byla pořádná bomba na podvozek a doporučuju Ti zkontrolovat všechno.V každém případě jsi měl stěstí v neštěstí a to nejen na zloděje,ale i na člověka nahlašovacího,ale hlavně na policii,páč jinak to většinou dopadá nenávratně.
11:15:56
02.12.2002
Jarda
Mám z minulého týdne nepěknou zkušenost. V noci z 28.11 na 29.11. mi ukradli před kolejema na Podolí mýho Rapida. Měl jsem obrovský štěstí protože se ještě tu noc našel v Praze Šeberově. Chtěl bych proto poděkovat neznámému slušnému člověku, který kolem auta šel a viděl poničenou palubku, že to nahlásil a tím mý auto zachránil. Městská policie u auta čekala než pro mě dojeli policajti a mezitim si pro odstavené auto přijeli dva parchanti. Policajtum se nepodařilo je chytit, ale mají jejich značku.
Myslel jsem že škoda bude akorát na palubce (rozlomená spínací skříňka, vytrhlý kabely...), ale druhý den za světla jsem zjistil poškození o hodně větší. Utžený tlumič který se urval i s kouskem ramene s přivařenýma matkama, druhý rameno v místě napojení tlumiče naprasklý , a co je nejhorší zkřivený kolo, hliníkáč který už asi nikde neseženu (je to atypický typ který jsem na jiné škodovce nikdy neviděl). To kolo mně štve nejvíc.
Doufám že ty hajzly chytnou. Takže si dávejte na svoje škodověnky bacha a nejlíp je parkovat doma v garáži.
Extreme Tyres