Přednost na hlavní? Opravdu?

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 22.11.2007 do 25.11.2007, založil/a Reeaper
řadit dle data
17:55:05
25.11.2007
Pedros
-> Reeaper: bohužel velmi často ta motorka není vidět,nebo je vidět,ale když tě rozpárá půlku auta 8
17:51:46
25.11.2007
Reeaper
-> pyroman: jo, máš pravdu 52 bohužel ale jsou i nepřehledný úseky.. 8
-> Gryzly: snad ne, i ten maník by měl dostat flastr..
Když to tak počítáš, trošku přeháníš s těma sekundama, to bys musel bejt blondýna po autoškole 3 ale v podstatě máš pravdu, je to všechno moc moc rychle.. 8 a proto se raději koukám dvakrát a pořádně..
Dalo by se taky říct - Vidíš motorku, tka prostě raději počkej..ale to je rada jak cyp 8
Rozhodně za to musí dostat flast ten maniak a všici ostatní, co jezděj jako prasat, jen proto, že sou na hlavní..pokud flastr nedostane, bude to jen ipulz pro ty, co nedodržují předpisy 8
17:14:30
25.11.2007
Pedros
-> Gryzly: no je to fakt,jsou to nebezpečný hovada,nezažil jsem motorkáře co má silnější mašinu,aby jel podle předpisů,zrovna včera jel po městě jeden maňas,valil to tam tak 130,jen profrčel..Já bych to snad i zakázal,jezdí jako hovada,bohužel všichni..a pak to dopadá,tak,že sundaj auto nebo někoho v jiným prostředku,motorkář je na sračku a ty v autě nebo v něčem jiným z 90% taky viz ta rozpáraná felicie od DDO)
16:59:57
25.11.2007
Gryzly
-> Reeaper: Myslím že se jeden z účastníků se odvolal a pujde to k dalšímu soudu a tam to podle mě dopadne zase tak že navině bude baba z vedlejší.

Pamatuju si tady z okolí dva případy oba se stali tak kilometr od sebe na široké silnici oba s motorkářema.
První někdy tak před čtyřma rokama, rovná cesta mezi polama kde je 80km/h po hlavní jeli dvě motorky jedna normálně a druhá asi 150km/h předjížděla tu první. na křižovatce z vedlejší na vedlejší přes hlavní přejížděla 20ti letá holka na kole, motorka ji trefila, holka roztrhaná na kusy, části těla sbírali po celém okolí, blily tam policajti i pohřebáci. motorkář taky mrtvej na místě, jeho spolujezdkyně těžký zranění a následky. asi po pul roce to policajti uzavřeli s tím že je to nerozhodně, jednak ani jeden z častníků nehody nemohl vypovídat. a prostěasi holka neodhadla tak vysokou rychlost motorky která mohla být schovaná za pomalou motorkou, a motorkář v takové rychlosti kdy ujede za sekundu přes 30 metrů nemohl ani zareagovat.

druhej podobnej případ se stal v opravdu mírné zatáčce skoro rovince, kde se otáčela nebo vyjížděla ženská autem a motorkář který jel taky kolem 150km/h ji nabral. On na místě a tři osoby v autě se zraněníma v nemocnici. v těchle místech je dokonce jen 60km/h. podle mě na vině byli pokaždé motorkáři. protože já když se na křižovatce podívám na levo a pak na pravo tak v takové rychlosti motorkář za ty třeba čtyři sekundy ujede tak 130 metrů a na takovou vzdálenost ho nemusím registrovat, když mi pak třeba dalších pět sekund trvá než vyjedu do jeho pruhu. tak to je další 150metrů jeho jízdy, takže když si to sečteš tak já se podívám on je ode mně třeba 300m a já se rozhlídnu dám jedničku rozjedu se a buch. je ve mně. Mohl jsem za to?
19:42:56
23.11.2007
Ovečka
Já si myslim, že chyba je na obou stranách.... Kdyby nejel jak debil a ona raději počkala, až přejede, tak by se to nestalo....
Já, pokud jedu z vedlejší na hlavní silnici, raději si počkám až se ujistim, že to opravdu stihnu a že mi nic nehrozí, i když jiní by odbočili 4x rychlejš.... jistota a opatrnost je jistota a opatrnost4
11:54:04
23.11.2007
Martin2705
-> Syny: jasně, já si taky myslim, že když je člověk na vedlejší, tak nemá řešit co dělá kdo na hlavní, ale počkat až bude dost volno ať se děje co se děje
19:05:16
22.11.2007
Syny
-> Martin2705: Nevim, ale kdyz jedu v aute, tka vetsinou vim co stiham a co ne... A pokud je tma jak rikas, tak radsi pockam az bude volno... Zas takovej provoz tam asi nebly kdyz to moch valit 90 bo kolik... Todle by se dalo praktikovat vsude... Kdo dneska jede po mete padesat? Jak rikam, pokud to tam bylo prehledny, tak bych rek ze se rychlost da odhadnout celkem v pohode (alespon ja s tim problemy nemam), pokud je tam ale treba blbe videt, nebo tam neni vubec videt, tak pak bych to nechal zaplatit toho strelce... Zalezi dost na okolnostech... Taky to muze bejt tak ze pani tam vjela 10m jemu pred auto pac si spletla plyn a brzdu a ted nevi jak z toho ven...
15:42:27
22.11.2007
pyroman
-> Reeaper: vina je na obou stranách - jak na tom/té, co jel/a po hlavní jak hovado, tak na tom, co mu tam vjel/a z vedlejší (nečetl sem článek)...Provinili se oba tak by oba měli dostat flastr...řidič vyjíždějící z vedlejší by měl být schopen se rozhodnout jestli stihne nebo nestihne bezpečně odbočit...

a pokud jde o to diskutování ohledně odhadu rychlosti vozidla, tak pokud už ste v křižovatce, tak rychlost moc dobře neodhadnete..."nejpř esněji" se rychlost odhaduje, když ste ve větší dáli od křižovatky a sledujete za jak dlouho projede auto určitej úsek.... ale tohle nejde praktikovat ve městě s bytovou zástavbou
14:18:24
22.11.2007
Reeaper
-> Pedros: jasně no, to se pak jinak musí posuzovat tkaovýhle věci 8 ale přecejen opatrnost na prvním místě.. a rozhodně musí bejt potrestanej i ten, co jel tka rychle.. na hovno je, kolik lidí na to spolýhá, že sou na hlavní a tím to je v cajku.. a pak to vodnese někdo jinej 8
13:01:29
22.11.2007
Pedros
-> Reeaper: a nebo horizont,taky fajn věc..
12:57:44
22.11.2007
Reeaper
jasně, nebo blbej výjezd, blbej připojovací pruh, nebo žádnej připojovací pruh. tak to ut je u nás v Ově častý.. a z prduký zatáčky se najede rovnou do levýho pruhu cesty, kde je 80ka 8 a než to rozjedu, tak to taky chviluk trvá.. pro člověka, kterej to nezná a automaticky počítá s připojovacím pruchem, což je normální, tak to je šok 8
12:50:15
22.11.2007
Pedros
-> Reeaper: souhlasím s tím,že by měl mít vinu ten,co jel víc než měl,sice nevím,jestli je kritickejch těch 36 km/h navíc,tady to bude spíš vina obou,ale když třeba pojede o 50% rychleji než by měl,tak bych to neřešil a dal flastr tomu na hlavní..Ono když kolikrát jezdí jako čůrácí,a jedou místo devadesáti 140,a třeba ta křižovatka není zrovna přehledná(zatáčka),tak se to nedá odhadnout.Kapitola sama o sobě jsou DDO na motorce,jezdí jako hovada.
12:16:45
22.11.2007
Martin2705
-> Syny: třeba to bylo v noci a to dost těžko opznáš jak rychle to auto jede když vidíš jen světla
11:16:20
22.11.2007
Syny
joo to znam... jedes po hlavni a z vedlejsi prijede auto. Zastavi a kdyz si kousek od nej a myslis, ze te teda dava trednost, tak na to dupne a vleti do krizovatky... Jestli ta zenska nepozna jak rychle cca jede to auto po hlavni a jestli to "stiha", tak nema mit vubec papiry... Pokud by to byl neprehledny usek, tak nereknu. Ale jestli nepozna od oka ze auto nejede 50 a 90 bo kolik, tak to potes panbuh...
10:35:19
22.11.2007
Reeaper
fuj, koukám, že já píšu jako čuník 85
10:34:16
22.11.2007
Reeaper
-> Luky.: v podstatě ano.. jsi povinen umožnist autu na hlaví silnici projet, aniž bys ho omezil, nebo ohrozil.. a jsi povinen se zachovat podle vzniklé situace..
Ale tady na tomhle tkaky záleží, jselit mu tam ta ženská prostě vlítla a nebo jen neodhadla jeho ryhclost.. to ti nikde nanapíšou.. a co to znamená, že seš/nejseš povinen předpokládat, že pojede jako prase? co to je ´jako prase´ ? řidičák mám proto, že jsme udělal zkoušky.. a pokud nedokážu odhadnout, jelsit to před tím autem stihnu, nebo ne, tak nemám co dělat na cestě.. to je jako s chodcem! vidím auto, stihnu/nestihnu - jdu/nejdu.. až mě srazí a zabije, tak si tak pak řeknu..Mno, já za to nemůžu, nečekal sem, že pojede jako prase 6
jůj.. ale prdel je ta, že taky nevím, jelsit byhc dto dokázal odhadnout, jen doufám, že ano a sypu si popel na hlavu.. ale asi byhc prostě počkal..
09:46:13
22.11.2007
Montér
Samozřejmě že v globálu by to s tou vinou když jedeš moc rychle záleželo případ od případu, páč potom by tady začala naprostá silniční anarchyje a každej kdo by daval přednost by zkouk jak jede rychle po hlavní a příležitostně by mu to tam šoup... Něco jako chodci... ty to dělaj porad
09:43:44
22.11.2007
Luky
-> Reeaper: Článek jsem nečet, ale to jako kurňa jseš povinen předpokládat že pojede jako prase? 8
09:42:59
22.11.2007
Montér
V takovýmhle případě bych vinu dával jenom tomu co jede po tý hlavní a překračuje rychlost... On si s porušováním pravidel silničního provozu začal, tak jak potom může čekat, že ostatní se jima budou řídit...
To je jako když máš na autě nějaký ilegální úpravy, nebo třeba nemáš technickou.. Staneš se účastník nehody a hned je z tebe viník, protože si tam neměl co dělat a předpisy porušil jako první..
08:55:45
22.11.2007
Reeaper
-> Martin2705: nejel 100 4 a při dnešních řidičích přece nebudeš očekávat, že pojede ´jen´ +- 50 8 ale v podstatě máš pravdu 8
-> Mr.Lumpy: tak myslím, že se vždy posuzuje individuálně situace 452
08:46:50
22.11.2007
Mr.Lumpy
-> Martin2705: ještě jde o to když je před křižovatkou zatáčka tak ten co vjíždí na hlavní nemá šanci nějakého spěchálka spatřit
08:36:26
22.11.2007
Martin2705
no já si taky myslim, že je vina na obou stranách, ale možná víc na straně toho co jede po hlavní, protože ty když vyjíždíš z vedlejší tak předpokládáš že máš určitej čas a vycházíš z předpokladu, že jede +/- 50 a ne 100 ve městě
08:00:11
22.11.2007
Reeaper
-> Mr.Lumpy: jo, takhle 1

ale já vůl tu nedal to hlavní - odkaz 33
aktualne.centrum.cz/domac i/.../clanek.phtml?id=5145 36
07:56:14
22.11.2007
Mr.Lumpy
možná to nechápu 1
myslíš že když osoba1 nedá osobě2 která jede rychleji než je povolená rychlost přednost, tak za to mohou oba?? Plně souhlasím
07:25:23
22.11.2007
Reeaper
Tak co říkáte na tohle?
Podle mě je rozhodně vina na obou stranách. Možná by si páni soudci taky měli sednout někdy za volant a skutečně si ověřit, zda by opravdu nepředpokládali překročení dovolené rychlosti 92 Smutný je, že mají v něčem opravdu pravdu 52
Extreme Tyres