měření rychlosti jako živnost?

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 23.10.2007 do 25.10.2007, založil/a fine_ray
řadit dle data
12:33:25
25.10.2007
fine_ray
-> Kloggie: zas je to o informacích který měl on. Kdyby jste Vy věděli kolik je investor ochoten platit, řeknete si třeba 170. Tu info jste neměli. Zdá se to nefér, to bezpochyby. Ale funguje to tak.
12:21:29
25.10.2007
Kloggie
-> fine_ray: no dobře, ale v takový míře?
12:19:25
25.10.2007
fine_ray
-> Kloggie: na tomhle není, ale přece vůbec nic špatného. Přidaná hodnota se může zdát být nula, ale jde o informace. Ty jsou nejcennější. Tzn investor platí za informaci, že o Vás prostředník ví a že někoho najde. Stejně tak vy platíte (jakoby menším ziskem) za to, že prostředník o Vás dá vědět investorovi. Obchod.
12:06:27
25.10.2007
Kloggie
Nebo třeba teď sme s mámou dělali parcelaci pozemků pro jednu španělskou investiční společnost. Ta firma tu má prostředníka a ten tu zařizuje všechny formality a věci kolem projektu, tudíž i objednávku - tzn. vybere někoho levnýho a přitom schopnýho nějakýho inteligentního návrhu tj. mojí mámu a mě a protože nemáme ateliér, tak si nemůžem moc vyskakovat. My si řeknem nějakou částku, řekněme třeba 100K kč, prostředník řekne: fajn, španělákům řekneme 300K kč. Těch 200 tisíc je provize pro prostředníka a vim že ani nehnul prstem. Je to rozdělený do záloh, takže to nedostane najednou, ale třeba první záloha se vyplácí hned při podepsání smlouvy, takže vydělal během 2min asi 60K kč. To je fajn ne?
11:57:50
25.10.2007
Kloggie
-> myl@s: -> zdenekz: Ale to neni jenom v politice, to se děje i ve společnosti a pomalu to začíná bejt standart. Příklad:
V baráku nám proreznul bojler - jeden z představenstva družstva má bráchu se stavební firmou, najme se tedy jeho firma, ta objedná bojler za dvakrát větší cenu, nějak se to v účetnictví zamlží, ale stejně do toho nikdo nekouká. Bráchové si vemou 90% z navýšený ceny napůl a 10% zbyde na zacpání huby zbytku představenstva aby mlčelo. A já když něco řeknu tak sem blbej a nerozumim tomu. A samozřejmě stavební práce se taky účtujou třikrát vejš než normálně, ale to už de do kapsy tomu bráchovi. Takhle se vydělávaj prachy. A to jsou částky v řádu desetitisíců...
10:02:47
25.10.2007
myl@s
-> zdenekz: tak mi to taky nekdy pripada,jako ted ten navrzenej system vraceni bodu za ucast na kurzech bezpecne jizdy,tam si taky neuveritelne nahrabou kapsy firmy,ktery to poradaji
23:45:20
24.10.2007
zdenekz
-> Kloggie: každej pro nás nesmysl navrženej nějakým poslancem má reálné pozadí a připravenou vlastní soukromou firmu.10
23:27:06
24.10.2007
Kloggie
-> King: Jo tak takhle nějak bych to viděl. Akorát si myslim že zainteresovaný politici by z toho měli provizi.
21:30:52
24.10.2007
King
-> Kloggie: Nebo tak, btw D-fens to
rozebral, jako vždycky, na jedničku :)
21:24:18
24.10.2007
Kloggie
-> King: Kdoví co za tim bylo. Ani bych se nedivil lobby nějaký společnosti co se třese na monopol měření a na dotace od státu.
21:13:38
24.10.2007
King
-> Kloggie: Naštěstí pro tentokrát návrh dementa Sehoře(ODS) neprošel. Ale není všem dnům konec, bohužel :)
18:07:29
24.10.2007
Kloggie
Dej blbcovi do ruky moc a pak nestačíš volat o pomoc, asi tak bych to viděl jak to tu pak bude vypadat...
10:40:07
24.10.2007
Petr Abrahámek
-> Syny: 3 3
23:17:28
23.10.2007
Syny
-> RadstaR: Kdyz se jede k nam do ulicky tak tady ty retardery jsou 2 a ty smradi si tu na nich hrajou a skacou prez ne na skejtech a vubec jim nevadi ze tam jede auto... Jednoho dne se tady bavili tim ze si sedli na zabradli a hazeli po autech kaminky... Kdyz me trefil tak sem o kousek dal zastavil a dosel si pro nej... A tam ho serval s podporou kolemjdoucich... Druhej den ten samej si asi myslel jak bude drsnej kdyz mi jako neuhne a jel predemnou schvalne na skejtu pred autem... Mno a na tom retarderu se blbecek vymlatil a jak jakoby zakop tak mi kopnul ten skejt pod auto a ja ho prejel 3 Tak sem ho serval znova a jeste mel po skejtu... Od ty doby jak vidim tu jejich partu ze tam opet jsou tak schvalne delam ze jako jeste pridavam (pritom sem pripravenej teda jeko ze bych zastavil) a jak krasne vypadnou jeste nez tam dojedu 1
23:09:06
23.10.2007
RadstaR
Joo retarder na prechodu u skoly je fakt debilita a jak nekdo poznamenal, tak deti si myslej, ze se jim fakt nemuze nic stat. Ted jsem mesic jezdil na Pankrac prave kolem takove skoly s retarderem na pomerne dost frekventovane silnici a ty deti tam fakt jako by nemeli vubec mozek a nestat tam obcas policajt, kterej zastavoval jak auta, tak i bezmozkove deti, tak tam musi kazdej den nekdo zajet alespon jedno dite.
Jinak sdilim nazor, ze pokud tohle schvalej, tak to povede jen k tomu, ze radary budou hlavne na mistech, kde se jim to financne vyplati, kde budou moc zdimat lidi a o nejake toleranci pri prekroceni rychlosti se cloveku bude moc jen zdat.
22:56:44
23.10.2007
fine_ray
-> bitmap: jakože neprojde, ten návrh 4
22:47:22
23.10.2007
bitmap - zrušená registrace
-> fine_ray: clovece, zijeme my ve stejnym state?
Ja momentalne ziju v Ceske Republice, kde ty?
9
22:36:34
23.10.2007
fine_ray
-> bitmap: není to úplně špatnej článek, defense čtu rád...ale ne až tak reálnej.. uvidíme.
22:26:19
23.10.2007
Ejhle, bitmap neni tak uplne mimo misu :)
-> www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
15:13:44
23.10.2007
Syny
šmaraj na co jeste neprijdou...
12:35:28
23.10.2007
fine_ray
-> bitmap: Asi si nerozumíme.. přečti si to co píšu v prvním i v druhým svým příspěvku.
Samozřejmě, že měření na přivaděči bude fajn job.
12:06:48
23.10.2007
myl@s
myslim si,ze uz bylo spatne dat mestakum moznost merit rychlost,protoze si nevybiraji mista podle rizikovosti,ale podle toho,kde vydelaji nejvic penez,protoze penize jdou do obecni kasy a obecni kasa se stara o jejich vyplaty a samozrejme,kdyz je spokojeny starosta je spokojeny i policista s vyplatni paskou a ted jeste kdyz by dali moc soukromym osobam merit rychlost tak by si samozrejme vybrali misto,kde je nejvetsi pravdepodobnost vydelku
10:49:42
23.10.2007
-> fine_ray: tak zrovna tricitka a retarder spise vychovava blby sklibaky k hovadismu, kdy se citi v suchu a bezpeci, pricemz nepovazuji za vhodne se pred vstupem do vozovky rozhlidnout.
Ty, jako soukromy subjekt, umistil bys zarizeni na mereni rychlosti za x milionu korun pred skolu, kde je tricitka a retarder?
Predpokladam, ze navratnost by se pocitala na stovky let, pricemz takova vypadovka z Prahy ... to je vylozene nebezpecny misto ... 47
10:40:46
23.10.2007
fine_ray
-> bitmap: opravdu si myslím, že dodržování rychlosti a znovu podotýkám, že v určitých částech města(!) pomáhá k bezpečnosti silničního provozu. Protože když je před školním přechodem retarder a 30km/h tak to je opravdu bezpečné a ne, že mi to zdržuje.
Samozřejmě, že 60 někde na obchvatu je kravina! 4
A v obou těch bodech jsem napsal, že nesouhlasím 4 je to téma k diskuzi.
10:28:25
23.10.2007
2. Jako návrh zvýšení bezpečnosti je to hodně dobrý, policajti fakt nestíhají nic, tzn rozumně rozestavěné radary (rozuměj město, školy atd..) by mohli pomoct. Ale pořád nesouhlasím, protože možnost zneužití je táááák vysoká.
Delas si srandu? Myslis, ze soukromy subjekty budou mit zajem merenim rychlosti zvysovat bezpecnost na silnicich? Pokud ten zas*anej prilepek projde, tak se priprav spis na to, ze ted uz na kazdy vypadovce bude stat usekovej radar, kterym si bude nejakej vyzirka sponzorovat luxusni ku*vy.
Myslis vazne, ze mereni rychlosti pomaha zvysovat bezpecnost na silnicich?78
09:55:05
23.10.2007
venni
-> fine_ray: mě se ten jejich návrh moc nezamlouvá,už teď se dá snado podplatit policista.Jsem zvědavej jak to tady bude zkorumpovaný až tu bude rychlost měřit každej druhej vocas co vyšel základku.
09:43:38
23.10.2007
fine_ray
Furt tady řešíme hlouposti, co si myslíte o tomhle

zpravy.idnes.cz/poslanec- navrhuje-soukrome-radary-u -silnic-fks-/domaci.asp?c= A071022_...

1. je to pořád jen návrh, který jde k jednání.
Podle mě je to zajímavý nápad jak si spousta šikovných soukromých osob přijde na slušný peníze. I když jsou už teď stanoveny podmínky, ale jsou průstřelný jak nevím co. Prostě každý je bohužel úplatný a i taková smlouva "kde přesně měřit" půjde směrovat do oblastní kde překračování je permanentní. Tzn nesouhlasím ani nápad.
2. Jako návrh zvýšení bezpečnosti je to hodně dobrý, policajti fakt nestíhají nic, tzn rozumně rozestavěné radary (rozuměj město, školy atd..) by mohli pomoct. Ale pořád nesouhlasím, protože možnost zneužití je táááák vysoká.
Extreme Tyres