buračka a bodovy systém.

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 21.09.2007 do 23.09.2007, založil/a flexar
řadit dle data
12:21:49
23.09.2007
King
-> bitmap: Ach so :) Ale dovolil bych si poopravit tvrzení, žes přijal část "klobouk driving philosophy". řek bych, že si spíš začal důsledně aplikovat pravidla defenzívní jízdy, což ostatně popisuješ i níže. Klasická" klobouk philosofy", aspoň tak jak je vnímaná většinou řidičů, právě neguje část pravidel defenzivnho ježdění - hlavně to, že je nanejvejš žádoucí vědět každej okamžik, co se děje KOLEM mě a předvídat chování ostatních. Pan klobouk obvykle vpíjí pohledem 20st zornýho pole před ním a na silnici se chová, jako by hustota provozu byla stejná jako před 40ti lety, kdy dostal svůj růžovoučkej řidičák :)
11:15:30
23.09.2007
bitmap - zrušená registrace
-> King: no, okamzik vystrizliveni prisel asi pul roku po vydani ridicaku, kdy jsem na vlhke ceste nedobrzdil za Feldou combi (za volantem zena, predpokladal jsem, ze zastavi, jako kazdy normalni clovek metr - dva pred carou, ona zastavila asi 6m pred ni, ze by se tam veslo sedmickove BMW a ja tak nejak uz nestih zastavit). Nastesti se to zustalo u kajicne omluvy, utrene spiny na jejim narazniku ve tvaru meho a ja mel lehce prohlou masku a odlouplej kus laku. Od te doby jsem prejal jiste aspekty "klobouk driving philosophy" a nejake vaznejsi krizovky se mi vyhybaji obloukem (i kdyz nekteri jedinci by o tom klidne popsali kila papiru s tim, ze jim nekdo jde soustavne po krku).
10:34:49
23.09.2007
King
-> bitmap: Ok - tyhle podmínky jsou pro nabití níže zmíněnýho pocitu ideální. Zbejvá jen popřát, aby okamžik vystřízlivění měl charakter jenom promáčklýho nárazníku a pod. :)
10:11:28
23.09.2007
-> King: kde beru tu jistotu, hmmm, nevim :) Ale na moji 20km ceste tam a 20km zpatky, kterou jezdim kazdej den, muzu temer s jistotou rict, ze pokud nebudou nejake extremni povetrnostni podminky, tak nehodu nezpusobim. Znam tam kazdej kamen, pri rizeni se soustredim a cumim pred sebe, dodrzuju odstup, premyslim i za ostatni, od zen a kretenu udrzuju odstup nejen primereny, ale i nalezity, telefonuju jen obcas, radio ladim dalkou, a spulujezdkyni osahavam az doma. Pokud jedu nekam kde to neznam, tak uz si tak jisty v kramflecich nejsem, ale dodrzovanim vyse zminenych zasad si myslim, ze minimalizuji riziko srazky na rozumne minimum.
Samozrejme nejezdim 70t rocne pres pul sveta, to bych takovy reci netrousil, ale v situaci v jake se momentalne nachazim si troufnu rict, ze nehodu nzavinenou prokazatelne mnou, jiste nebude muset PCR jeste dlouho resit.
09:59:06
23.09.2007
King
-> myl@s: Hm, párkrát za život.....řekněme, že si 18ti uděláš papíry a jezdíš do 68mi a protože seš "klobouk" - namotáš tak 3000km/rok - tak za celou svojí kariéru řidiče najedeš asi 150tkm a máš řekněme 3 zaviněný bouračky. Ok - no fýr o papíry nepřijdeš. Tohle ovšem já najedu za dva roky a kdybych byl "stejně dobrej řidič" jako ten modelovej strejda, můžu se do roka s papírama rozloučit.
-> bitmap: Rada nad zlato! :) Kde bereš svojí jistotu, že zrovna zejtra neďobneš do dveří nějaký X5ky a oprava bude nad 150tkč, což z tebe udělá v očích punksystému hnedle adepta na řidičskou abstinenci. Pocit, že já jezdím opatrně a nemůžu nikdy způsobit havárku je poukazem na průser. To, že někdo ujede x set tkm bez nehody je jenom o štěstí, kterýmu se dá trošku vyjít vstříc, ale konec pocitu vlastní dokonalosti je vždycky na dostřel :)
-> Reeaper: Po tomhle debilním systému postihů byla prostě "společenská poptávka" a tak tukanům nadělili, co chtěli. To, že snadno může dojít i na tukana, už jim snad taky dochází.
A taky se musíme rozhodnout, jestli tady chceme mít "ráj na silnici" díky radarům za každým bukem jako ve Švajcu, kde z absolutní hodnoty rychlosti udělali Satana a nebo imho rozumnější model Německa, kde se rychlost dodržuje řekněme "rámcově" a s přihlédnutím ke konkrétní situaci a kde policajti směj použít mozek při posuzování konkrétního přestupku. Osobně bych volil variantu "B".....
11:55:07
22.09.2007
Reeaper
-> myl@s: jo no a sme zase u toho.. hovada, který jezdí jak nesmrtelní, si dovolují a nic se jim nestane.. a normální člověk, kterýmu se bohužel podaří nabourat, z nějaký blbý náhody, na to doplatí a ještě by přišel o piloťák kuwa 78 ale to je OT 6
07:21:40
22.09.2007
myl@s
-> flexar: tak to byla spis nahoda ne?clovek snad neboura casto,spis parkrat za zivot nez za rok,takze zrovna tady bych se toho systemu 2x a dost nebal
23:15:09
21.09.2007
flexar
bitmap: nj oslnilo me slunko a uz to bylo.... stve me to ze jsem auto privezl 2 dny ze servisu borec to do me naboural ze zadu škoda za 20 klacku a dneska tet tohle
23:05:36
21.09.2007
Tak davej bacha a nebourej, ne?
23:00:44
21.09.2007
flexar
kuwa10
22:59:23
21.09.2007
Jop
22:54:59
21.09.2007
flexar
Zdarec mel jsem bourak ve vine jsem byl já nedal jsem udajne přednost v jízde. Dostal jsem 4 body a bengouš mi řekl ze jestli se to bude opakovat do roka tak přijdu o řidičak. Je to pravda??8
Extreme Tyres