skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
buračka a bodovy systém.
12:21:49
23.09.2007
23.09.2007

King
-> bitmap: Ach so :) Ale dovolil bych si poopravit tvrzení, žes přijal část "klobouk driving philosophy". řek bych, že si spíš začal důsledně aplikovat pravidla defenzívní jízdy, což ostatně popisuješ i níže. Klasická" klobouk philosofy", aspoň tak jak je vnímaná většinou řidičů, právě neguje část pravidel defenzivnho ježdění - hlavně to, že je nanejvejš žádoucí vědět každej okamžik, co se děje KOLEM mě a předvídat chování ostatních. Pan klobouk obvykle vpíjí pohledem 20st zornýho pole před ním a na silnici se chová, jako by hustota provozu byla stejná jako před 40ti lety, kdy dostal svůj růžovoučkej řidičák :)
11:15:30
23.09.2007
23.09.2007

bitmap - zrušená registrace
-> King: no, okamzik vystrizliveni prisel asi pul roku po vydani ridicaku, kdy jsem na vlhke ceste nedobrzdil za Feldou combi (za volantem zena, predpokladal jsem, ze zastavi, jako kazdy normalni clovek metr - dva pred carou, ona zastavila asi 6m pred ni, ze by se tam veslo sedmickove BMW a ja tak nejak uz nestih zastavit). Nastesti se to zustalo u kajicne omluvy, utrene spiny na jejim narazniku ve tvaru meho a ja mel lehce prohlou masku a odlouplej kus laku. Od te doby jsem prejal jiste aspekty "klobouk driving philosophy" a nejake vaznejsi krizovky se mi vyhybaji obloukem (i kdyz nekteri jedinci by o tom klidne popsali kila papiru s tim, ze jim nekdo jde soustavne po krku).
10:34:49
23.09.2007
23.09.2007

King
-> bitmap: Ok - tyhle podmínky jsou pro nabití níže zmíněnýho pocitu ideální. Zbejvá jen popřát, aby okamžik vystřízlivění měl charakter jenom promáčklýho nárazníku a pod. :)
10:11:28
23.09.2007
23.09.2007

-> King: kde beru tu jistotu, hmmm, nevim :) Ale na moji 20km ceste tam a 20km zpatky, kterou jezdim kazdej den, muzu temer s jistotou rict, ze pokud nebudou nejake extremni povetrnostni podminky, tak nehodu nezpusobim. Znam tam kazdej kamen, pri rizeni se soustredim a cumim pred sebe, dodrzuju odstup, premyslim i za ostatni, od zen a kretenu udrzuju odstup nejen primereny, ale i nalezity, telefonuju jen obcas, radio ladim dalkou, a spulujezdkyni osahavam az doma. Pokud jedu nekam kde to neznam, tak uz si tak jisty v kramflecich nejsem, ale dodrzovanim vyse zminenych zasad si myslim, ze minimalizuji riziko srazky na rozumne minimum.
Samozrejme nejezdim 70t rocne pres pul sveta, to bych takovy reci netrousil, ale v situaci v jake se momentalne nachazim si troufnu rict, ze nehodu nzavinenou prokazatelne mnou, jiste nebude muset PCR jeste dlouho resit.
Samozrejme nejezdim 70t rocne pres pul sveta, to bych takovy reci netrousil, ale v situaci v jake se momentalne nachazim si troufnu rict, ze nehodu nzavinenou prokazatelne mnou, jiste nebude muset PCR jeste dlouho resit.
09:59:06
23.09.2007
23.09.2007

King
-> myl@s: Hm, párkrát za život.....řekněme, že si 18ti uděláš papíry a jezdíš do 68mi a protože seš "klobouk" - namotáš tak 3000km/rok - tak za celou svojí kariéru řidiče najedeš asi 150tkm a máš řekněme 3 zaviněný bouračky. Ok - no fýr o papíry nepřijdeš. Tohle ovšem já najedu za dva roky a kdybych byl "stejně dobrej řidič" jako ten modelovej strejda, můžu se do roka s papírama rozloučit.
-> bitmap: Rada nad zlato! :) Kde bereš svojí jistotu, že zrovna zejtra neďobneš do dveří nějaký X5ky a oprava bude nad 150tkč, což z tebe udělá v očích punksystému hnedle adepta na řidičskou abstinenci. Pocit, že já jezdím opatrně a nemůžu nikdy způsobit havárku je poukazem na průser. To, že někdo ujede x set tkm bez nehody je jenom o štěstí, kterýmu se dá trošku vyjít vstříc, ale konec pocitu vlastní dokonalosti je vždycky na dostřel :)
-> Reeaper: Po tomhle debilním systému postihů byla prostě "společenská poptávka" a tak tukanům nadělili, co chtěli. To, že snadno může dojít i na tukana, už jim snad taky dochází.
A taky se musíme rozhodnout, jestli tady chceme mít "ráj na silnici" díky radarům za každým bukem jako ve Švajcu, kde z absolutní hodnoty rychlosti udělali Satana a nebo imho rozumnější model Německa, kde se rychlost dodržuje řekněme "rámcově" a s přihlédnutím ke konkrétní situaci a kde policajti směj použít mozek při posuzování konkrétního přestupku. Osobně bych volil variantu "B".....
-> bitmap: Rada nad zlato! :) Kde bereš svojí jistotu, že zrovna zejtra neďobneš do dveří nějaký X5ky a oprava bude nad 150tkč, což z tebe udělá v očích punksystému hnedle adepta na řidičskou abstinenci. Pocit, že já jezdím opatrně a nemůžu nikdy způsobit havárku je poukazem na průser. To, že někdo ujede x set tkm bez nehody je jenom o štěstí, kterýmu se dá trošku vyjít vstříc, ale konec pocitu vlastní dokonalosti je vždycky na dostřel :)
-> Reeaper: Po tomhle debilním systému postihů byla prostě "společenská poptávka" a tak tukanům nadělili, co chtěli. To, že snadno může dojít i na tukana, už jim snad taky dochází.
A taky se musíme rozhodnout, jestli tady chceme mít "ráj na silnici" díky radarům za každým bukem jako ve Švajcu, kde z absolutní hodnoty rychlosti udělali Satana a nebo imho rozumnější model Německa, kde se rychlost dodržuje řekněme "rámcově" a s přihlédnutím ke konkrétní situaci a kde policajti směj použít mozek při posuzování konkrétního přestupku. Osobně bych volil variantu "B".....
11:55:07
22.09.2007
22.09.2007

Reeaper
-> myl@s: jo no a sme zase u toho.. hovada, který jezdí jak nesmrtelní, si dovolují a nic se jim nestane.. a normální člověk, kterýmu se bohužel podaří nabourat, z nějaký blbý náhody, na to doplatí a ještě by přišel o piloťák kuwa
ale to je OT 

07:21:40
22.09.2007
22.09.2007

myl@s
-> flexar: tak to byla spis nahoda ne?clovek snad neboura casto,spis parkrat za zivot nez za rok,takze zrovna tady bych se toho systemu 2x a dost nebal
23:15:09
21.09.2007
21.09.2007

flexar
bitmap: nj oslnilo me slunko a uz to bylo.... stve me to ze jsem auto privezl 2 dny ze servisu borec to do me naboural ze zadu škoda za 20 klacku a dneska tet tohle
23:05:36
21.09.2007
21.09.2007

Tak davej bacha a nebourej, ne?
23:00:44
21.09.2007
21.09.2007

flexar
kuwa

22:59:23
21.09.2007
21.09.2007

Jop
22:54:59
21.09.2007
21.09.2007

flexar
Zdarec mel jsem bourak ve vine jsem byl já nedal jsem udajne přednost v jízde. Dostal jsem 4 body a bengouš mi řekl ze jestli se to bude opakovat do roka tak přijdu o řidičak. Je to pravda??