Tak už na mne taky došlo

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 07.09.2007 do 11.09.2007, založil/a Hurdis
řadit dle data
22:09:35
11.09.2007
dyrup
11.09.07 21:16:43-> King:
Hrdelní zločin to není určitě, ale jak už jsi uvedl tachometry přeměřují a když mu byla naměřená hodnota 78 tak měl na tachu. určitě více. Mě třeba tacho. přeměřuje o 10 km. Já bych tam v tom případě měl 88 km. No na 50 bych to měl slušný výkon. 3 Jistě, když někdo neumí jezdit tak pro něj bude rychlá i 50. Já jsem nepsal, že jsem dostal flastra za pásy nebo světla. Je to o zvyku, ale bez pásů bych asi nejel. Jen jsem to myslel tak, že je cajty vidět jak berou tyto přestupky. Vlastně jsem flastra ještě neplatil co jezdím. Tak nějak to všechno dodržuju a snažím se u toho řízení myslet a nemyslím si, že bych byl nějaká brzda v provozu. Ono to nějak vyhnije, třeba tomu pomůžou body za přestupky aspoň teda u některých. I když za některé přestupky jsou ty body uplně směšné a nechápu jak někdo mohl vyplodit takovou kravinu. Nechápu jak takové nesvícení, nepřipoutání, nebo zastavení v zákazu ohrožuje bezpečnost provozu. Ta plná není zase taková blbost. Viděl jsem borca jak předjíždí do kopce před horizontem 2 osobáky a nákladní auto. Pokud by něco vyletělo do protivky tak by to byla rana jako kráva. A to jen proto, že borec spěchal. Další příkladem je, že si jedu tak za 3 autam v obci a okolo nás proletí borec odbočovákem minimálně 90 a zadupne to před těmi autama, aby se stihl dostat do našeho pruhu. Borec se potom asi divil, protože za chvilku za ním doletěla civilni octavka s cajtama a tak to měl chlapec asi drahé. Ale prasárna to byla brutální. Ono máš pravdu, že je to v mentalitě, ale přece jen je potřeba takové hovada dostat ze silnice a to půjde jedině tak, že se cajti budou více snažit a nebudou na to srat.1
21:16:43
11.09.2007
King
-> dyrup: Čili souhlasíš s tím, že Hurdis nespáchal hrdelní zločin, když jel o 28km/h přes "obecní limit"? A doufám, že nevidíš problém v tom, že když je skoro prázdná jižní spojka, lze jet i víc, než 79,99.
A jedna faktická poznámka - statistiky nehod říkají, že nejčastější příčinou nehod byla např. NEPŘIMĚŘENÁ rychlost. Z toho si hned každej jouda vyvozuje, že překročení rychlosti na silnici 1. třídy o 10km/hod je automaticky pokus div ne o obecný ohrožení. Nepřiměřená rychlost přitom znamená to, že řidič havarovanýho auta nepřizpůsobil rychlost např. v zatáčce a zkončil omotanej vo strom. Přitom na silnici byla povolená 90tka - on, dobrý řidič jel 80, a přesto průser. Neměl dostatek zkušeností, nezná chování svýho přibližovadla v mezních situacích, zabrzdil při průjezdu zatáčkou a bylo.
Jediný co denodeně na silnici vidím jsou naschvály, dětinská snaha mstít se, neochota vyjít vstříc jinýmu a někdy až neuvěřitelný mimoňství (hlavně víkendy). Tohle prostě musí časem vyhnít samo a vůbec tomu nepomůžou benga zašitý za bukem ala Hurdisův případ.
BTW: buzerovat za pásy.....je nějakej problém zapnout si pás a nedávat jim zbytečnou záminku?4 I já se přiznám, že prvních prvních pět let svojí autokariéry jsem se nechával ovlivňovat většinovým názorem lidí kolem sebe, že pásy jsou jenom pro bobeše :) Takže jsem měl na sloupku klipsnu, která blokovala navíjení a pás jsem měl přes sebe jenom přehozenej, aby se neřeklo. Zpětně to byla neuvěřitelná blbost, ale takový jsem holt byli :) Ale aspoň jsem nikdy neplatil za pásy.
A pak jsi tam vypích předjíždění - jak tohle kontrolovat? Nepředstavuju si to např. tak, že si hajzlík s dalekohledem stoupne pod kopec z kterýho je z nějakýho důvodu plná čára a pak buzeruje řidiče, kterej předjel traktor, když 2km daleko nic nejelo (to je příklad z nedávný minulosti ze silnice Kolín-Praha).
19:01:54
11.09.2007
dyrup
Jarda 11.09.07 18:47:27 napsal:
-> dyrup: dal jsi rychlost na prvni misto, tak ja bych ji dal na posledni4 rychle se necha jezdit relativne bezpecne 4

Jo to souhlasím. Spíš jsem to myslel tak, že by se cajti měli zaměřít na tyto přetupky a né, že budou buzerovat za pásy, světla a technický stav, když není aouto na pokraji rozpadnutí.
18:47:27
11.09.2007
Jarda - zrušená registrace
-> dyrup: dal jsi rychlost na prvni misto, tak ja bych ji dal na posledni4 rychle se necha jezdit relativne bezpecne 4
18:39:08
11.09.2007
King
-> Labros: Zrovínka jsem psal reakci na dyrupa, ale kleklo mi to, tak se mi nechce vyvracet ty bláboly znova 4
Pokud vím, maj na to lhůtu 60dnů s tím, že si můžou několik přestupků kumulovat a pak to dtto 60 dnů po spáchání 1. přestupku na tebe vybalit najednou.
Jinak všechny průjezdový radary v Praze by údajně měli mít toleranci +10km/h a když se k tomu připočte proměřování většiny tacháčů, pak jízda s 10-20km/h na tacho nad měřenej limit je bez odezvy. Další naděje je v tom, že se z "buzerprocesu" automaticky vyřazujou fotky, kde ne špatně rozeznatelnej gesicht řidiče - prej taky docela slušná část. Takže aby něco přišlo, musí už člověk jet výrazně nad limit a hlavně musí vyjít ta fotka. Tomu většinou preventivně pomáhám sluneční clonkou :) Pak jsou samozřejmě města ovládaný bezmozkama typu Neratovice atd., kde nějakej mentální gigant a expert na metrologii stanovil nulovou toleranci a pak se místní divěj, že každej desátej co nevidět přijde o papíry.
17:56:31
11.09.2007
Labros
-> King: Za jak dlouho posílaj ty fotoreportáže z Jižní spojky? Jestli je vůbec posílaj? Abych pak nezjistil rovnou už že jsem bez papírů 203
17:50:25
11.09.2007
dyrup
07.09.07 20:56:31 napsal:
-> Hurdis: Upřínou soustrast :) Naštěstí střední čechy dneska skoro čistý. Můžeš se když tak s náma podělit, kde to ty ČURÁCI VOHRNUTÝ rozbalili? Každopádně takovou zhovadilost bych si minimálně vyfotil a rozmáz to aspoň na netu. Takže Bambase poslali do řiti, ale jeho duch bude u dopravky strašit ještě nějakej ten pátek 8
Taky si nemůžu vyskakovat, protože minulej tejden nějakej vykuk přesunul průjezdovej "radar" na Jižní spojce ve směru do centra (u lanovýho mostu) o pár set metrů dál na ten úsek se 60tkou a já trouba jsem to v sobotním piánko provozu projel tak jako obvykle :) Sice jsem si nečekaný rampy s kamerama za mostem všimnul a dokorigoval "průměrnou rychlost" pomocí brzd, ale kdo ví :) Ostatně cejtim, že po nějakejch 8mi letech několika stovkách tkm a jenom s "mentálním antiradarem" na mě prostě systém taky už musí šáhnout :)

Nechci do tebe vrtat, ale vidíš co se děje na našich silnicích? Ono je super, že jedeš na měřeném úseku 50 a pak to rozjedeš na 70. 4 A to stání jim tam nejspíš někdo nařídil. Hold stojí kde se dá vydělat a to je špatně. 8 Taky mě sere, když mě zastaví orgán a buzeruje, že nejsem připoutaný, nesvítím nebo mám rezavé prahy. Co se dá dělat, ale oni na druhou stranu dělají taky svou práci. I když je pravda, že něktří jsou opravdu dementi. Myslím si, že rychlost, předjíždění, přednost a chlast jsou jedny z těch nejhorších přestupků. Toť můj názor.

Tady je pár odkazů a není třeba slov:
www.novinky.cz/krimi/o-vi kendu-zahynulo-na-silnicic h-10-lidi_122334_knbsj.htm l
www.novinky.cz/krimi/ridi c-prisel-o-zivot-pri-srazc e-ctyr-aut-s-kamionem_1223 10_g596v.html
www.novinky.cz/krimi/sani ta-skoncila-po-nehode-prev racena-v-prikopu_122245_sg smq.html
16:53:29
11.09.2007
King
-> Syny: Z čeho tak usuzuješ? 4 Ono taky záleží na tom, kolikrát si byl s jejich příslušníkama ve styku a jak se chovali. Za těch asi 11 let co aktivně jezdím autem, jsem toho viděl a slyšel dost na to, abych si o tý partičce udělal představu. Mj. ze svýho okolí vím, jak končej slušnější policajti (rozumněj rozumný policajti, který se snažej odzdola poměry v tý smečce změnit). Stačilo mi jenom vyslechnout pár slov ve frontách na bejvalým dopravním inspektorátu, ketrý prones nějakej okresní bengo boss. Stačil mi ksicht a kecy kreténa v uniformě, když jsem jednou za život ztratil občanku atd. atd.
Pak si stačí jenom všímat, kde ta pakáž obvykle měří rychlost a je mi z jejich "managementu" na blití ...
14:30:28
11.09.2007
Syny
-> King: Hele ty nemas Policajty moc rad co?
00:05:57
09.09.2007
Hurdis
-> King: nj, tady se aspoň jasně ukazuje, že alkohol je metla lidstva, protože na to, odkud příslušníky znám, mi došlo až dneska, jinak věřím, že bych to illegal vyřešil náhradním způsobem, bez ohledu na černou skříňku, ale holt jak se říká, pozdě bycha honit.....
23:54:11
08.09.2007
King
-> Hurdis: Njn, pak je potřeba hodně zvažovat, kde tu nebezpečnou hračku použít. Docela by se mi její použití líbilo třeba před základkou mezi 7:00 -8:00, ale na to je Ramerů holt škoda :/
Ale docela mi to do sebe zapadá, když od drahé polovičky slyším jak to v tý "partě" chodí. Nepracuje přímo jako policajtka, jenom jako "občanská zaměstnankyně", ale jakej "odpad" se místy fláká třeba na policejním prezidiu - to je síla.
Mě se strašně líbilo, jak dostala ze začátku jebáka, za to, že psala služební dopisy na policejní vrchnost ve stylu na jakej byla zvykklá z obchodní korespondence z normální firmy - tzn. například "nevinné" větičky typu "...předem mockrát díky" nebo "...dovolte mi požádat Vás". To je u PČR největší hereze! :) Prej občas musí přepisovat dopis celou pracovní dobu, dokud se nelíbí šéfovi a teprve až když je dotatečně neosobní, je možné ho odeslat gumám na MV :) Pak se není čemu divit 8
23:37:52
08.09.2007
Hurdis
-> King: nj, dobrý je, že jsem s těma borcema co mě vyhmátli chlastal cca měsíc zpět v HK na divadelním festivalu kořalku, takže vím, s kým už se nemám dlouho bavit, když mají tu pekelnou skříňku zapečetěnou a údajně to nejde vymazat ani kdybych zaplatil co jsem měl u sebe :-)
23:25:57
08.09.2007
King
-> Hurdis: Samozřejmě, že je přínosná, typoval bych, že hošani měli 99pct "úspěšnost" :)
Oni sami o umístění toho radaru nerozhodovali - to jejich soudruh velitel a otázka zní, proč se v PČR 18let po "plyšáku" může vyskytovat takovej ksindl8
Možná kolega Jeník Bobr a jíní by nám mohl leccos objasnit :)
16:46:54
08.09.2007
Hurdis
-> King: no foťák mám jako součást pracovního vybavení a jezdím tam skoro denně, tak popř. vyfotím, abyste si udělali představu, jak jsem krutě ohrozil bezpečnost silničního provozu1

dobré je, že mě vyhmátli cca 200 m od otcovi firmy a já sám nadávám když tam lidi jezdí jako krávy (to je ovšem většinou kolem 100 km/hod), protože během prázdnin se tady pohybuje dost cyklistů a bruslařů, po zbytek roku je tam skoro mrtvo a jízda 3 km po prázdné silnici mezi poli 50kou je opravdu přínosná
16:24:00
08.09.2007
myschaak AZNP K.Hora
-> King: jj,u toho lanovýho mostu jsem taky asi tenhle týden pohořel...uvidíme no...
22:30:55
07.09.2007
De Tomaso
-> zdenekz: Nj co se da dělat ,ale život jde dál
22:26:50
07.09.2007
zdenekz
-> De Tomaso: hezky,ty ses teda rozjel10 1
22:23:53
07.09.2007
De Tomaso
-> Hurdis: Taky na mne po 4 rokách došlo.A nejhorší je na tom že vše v jednom týdnu.Za rychlost(ve 40km jsem jel 70km/h)tudiž 2500 a 3 body a za necelý tyden za pásy.Pan policista byl urputný a dal tu nejvyšši sazba co šla(2000kč).Ale nelíbil se mu můj podpis(podepsal jsem to 3x),tak to poslal na úřad.Na úřadě se to vyřešilo za 500kč a bez bodu.Ale musím rok sekat latinu10
20:56:31
07.09.2007
King
-> Hurdis: Upřínou soustrast :) Naštěstí střední čechy dneska skoro čistý. Můžeš se když tak s náma podělit, kde to ty ČURÁCI VOHRNUTÝ rozbalili? Každopádně takovou zhovadilost bych si minimálně vyfotil a rozmáz to aspoň na netu. Takže Bambase poslali do řiti, ale jeho duch bude u dopravky strašit ještě nějakej ten pátek 8
Taky si nemůžu vyskakovat, protože minulej tejden nějakej vykuk přesunul průjezdovej "radar" na Jižní spojce ve směru do centra (u lanovýho mostu) o pár set metrů dál na ten úsek se 60tkou a já trouba jsem to v sobotním piánko provozu projel tak jako obvykle :) Sice jsem si nečekaný rampy s kamerama za mostem všimnul a dokorigoval "průměrnou rychlost" pomocí brzd, ale kdo ví :) Ostatně cejtim, že po nějakejch 8mi letech několika stovkách tkm a jenom s "mentálním antiradarem" na mě prostě systém taky už musí šáhnout :)
20:43:53
07.09.2007
bitmap - zrušená registrace
-> Hurdis: legalne to nejde, ale pokud jde o krk, tak je to jediny reseni.
Pokud ti vemou papiry do cistirny a jsi na ridicaku jaksi existencne zavisly, tak si ho muzes udelat treba na SVK, ale pak musis sekat rok latinu a doufat, ze se na to neprijde. 50/90/130 a STOP opakovat kazdou noc pred spanim :)
19:59:48
07.09.2007
Hurdis
-> Martin2705: já si z toho nic nedělám, aspoň mi na pár dní klesne spotřeba nafty, než na to zase začnu sr**
19:45:35
07.09.2007
Martin2705
-> Hurdis: nic si z toho nedělej, já zas dneska přijdu k autu a čevená rejha od nárazníku přes dvoje dveře. prostě den blbec
19:36:27
07.09.2007
mortuary
-> bitmap: Slovenský řidičák nic neřeší, jedná se o zákaz řízení, ono to je podezřelé, občan Čr a slovnský řidičák. Ověří si to a je problém.
19:28:47
07.09.2007
baal
uz ani u nas na SVK to nebude take sladke , vyda sa nova novela zakona a konec ...
19:18:13
07.09.2007
Hurdis
-> bitmap: A jde to tak legálně udělat?
19:17:00
07.09.2007
bitmap - zrušená registrace
Myslim, ze slovenskej ridicak to jisti 4
19:10:51
07.09.2007
gabo000000 - zrušená registrace
tha dost odveci no....
19:09:39
07.09.2007
party_boy - zrušená registrace
Hele, tohle se stane ať už dřív nebo pozdějc každýmu, tak hlavně teď víc koukej na ten tacháč no. 4
18:49:23
07.09.2007
Hurdis
Podle hesla tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se dojde pro pivo se mi dneska zachovali příslušníci policejních složek při dopravních kontrolách. Potkal jsem jich rekordní počet, včetně skrytých radarů a až v pátek odpoledne ostražitost polevila a nechal jsem se nachytat.
Po 6 letech a nějakých 110 tkm první opravdová pokuta.
Sice od příslušníků klasická zmrdovina - rovný úsek III. třídy, vlevo les, v pravo pole, ale úředně obec a těch 78 km/h mi těžko někdo odpáře.
Nenechal jsem si zkazit náladu před víkendem a přestupek vyřešil na místě, těch pár bodíků a pokutu vem čert, dokud mi nedošlo, že díky pravidlu 2x a dost budu od zítra muset dodržovat rychlost, nebo se už nesmím nechat celý rok chytit, pokud nechci dát noty do čistírny.
Blbá představa. 39
Extreme Tyres