-> Bukaj 05.07.16 18:33:48: Jo jo, jako třeba Volvo P1800, vyráběný 1961-73, jehož exemplář je zapsanej v Guinessovce jako osobák s největším nájezdem

Důvod proč se dělala u vozů s "velkým" nájezdem GO motoru byl podle mě jednoduchý - při vývoji toho motoru se prostě udělaly nějaký kompromisy a rozhodnutí - a jedno z nich bylo, že to prostě nemusí tak moc vydržet, když bude GO levná a jednoduchá (což byla). Což je přístup proti kterému nic nemám, ale rozhodně to není tak, že by motor s větší životností v té době nešel udělat a nedělal se - viz výše.
-> Bukaj 05.07.16 06:58:38: GO motoru podle mě nikdo neprovádí, max nějaký dílčí opravy typu výměna kruhů/pístů (Milan tuším říkal něco 1.8TSI kde se mění jak na běžícím páse), nebo nějaká oprava hlavy, jinak se na to prdí... většina motorů stejně nemá snadno vyměnitelný vložky a řešit výbrus by bylo nesmyslně složitý a drahý - prostě se dá jinej polomotor a ten mrtvej se případně pošle do fabriky kde udělaj "repas" - takový motory se pak právě dodáváj jako náhradní díl - tohle tuším dělá třeba Ford (technologie tý opravy je mimochodem docela zajímavá, někde jsem o tom četl článek, ale detaily si nepamatuju - jen že se na stěny válců vpodstatě "nastříká" novej materiál a následně se přehonuje, klasickej výbrus se nedělá).