-> Sejki: Když uspáváš/probouzíš z/do RAM tak je to i na Slacku rychlý dost, na to systemd nemá vliv... a uspávat na disk je nesmysl.
-> krtik: Podobnej hardware fakt nemá dneska smysl držet při životě za cenu jinejch než nulovejch (==někdo ti něco věnuje) nákladů. Jako rozumím ti, taky většinu hardware používám dokud vyloženě nezdechne a nouzově jsem schopnej fungovat i na Thinkpadu X31 s 512MB RAM když na to přijde... ale dělat na tom každej den, to bych umřel.
Sežeň nějaké Core2Duo (něco jako nabízí cPetan), pokud se ti poštěstí, tak CPU+desku+4GB RAM dostaneš pomalu zadarmo, a bude to tak neuvěřitelnej skok dopředu, že si to nedovedeš představit. Na běžný fungování klidně i s integrovanou grafikou. Velmi srovnatelnej přechod jsem absolvoval, když jsem kdysi konečně poskládal PC pro ženu a mohl přestat s "dočasným" (asi na 2 roky
) používáním předchozího PC (Athlon 2500XP Barton, 1.5GB RAM) a vzít si zpátky svoje Core2Duo E8200... to si pak hned říkáš, jak jsi to sakra mohl používat. Pak jsem to ještě při nějaké příležitosti upgradoval na 8GB RAM a funguja na tom doteď - ale firemní Core i7 je zase trochu jinde a už si říkám, že bych po těch osmi letech možná mohl zase upgradovat.A co se týče rychlosti používání, pokud ti vyloženě nějaký bloat nevyžere RAM, tak mezi linuxovejma distribucema žádnej zásadní rozdíl není... v rychlosti bootu atd možná, ale aplikace jako takový běží skoro stejně rychle. Rozhodně se nepouštěj do Slacku jen z nějaké bláhové naděje, že se tím vyřeší tvoje problémy s výkonem - nevyřeší. Rychlejší PC je rychlejší PC, ať na něj dáš software jaký chceš. A to říkám jako uživatel Slackare od roku 1999

.
.

. Hledal jsem nové desky a AGP už nemá snad žádná. A protože se před lety investovalo do ATI 512MB, je nutné ji udržet v provozu