Nahřívání studeného motoru

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 08.10.2003 do 10.10.2003, založil/a
řadit dle data
21:21:35
10.10.2003
Roman
Tak se taky přidám s tím vyhříváním.Já osobně to mám a hlavně žádný problém se startem NEMÁM,právě naopak vůbec nepoužívám sytič.
Jak se tady psalo tak tu ohřívací a dobíjecí automatiku mám,ale nepoužil jsem ji,nejde to.To topný těleso má hloupej tvar a hlavně to má příkon tuším asi 1kW,a to se hned roztopí a voda to nestíhá odvádět.Já použil ponorný ohřívač,ale ten starší typ co má zakroucenou spirálu,má příkon 300W.Ten novější typ má jen zahnutou spirálu a příkon 500W.Normálka se na to udělá z Cu plechu krabička s nátrubky.Jde použít i jiný materiál,ale Cu se dobře tvaruje a hlavně jde pájet.Zapojil jsem to mezi vodní čerpadlo (na tu silnou hadici)a trubku co vede do nádobky a do chladíče.Mám to zapojený na spínací hodiny a stačí hodina na ohřev.Netvrdím že to vyhřeju na 60°C,ale na takovejch 30-40 určitě,a hlavně tou vodou se to rozvede v celým bloku,takže já mám i ohřátý sací potrubý a svíčky samozřejmě taky.Jak jsem psal,ráno startuju bez sytiče,netrápím studenej motor a o to jde především.
Tak to jsou mé poznatky,toto zařízení jsem převzal z otcovi 110LS,když ji prodával.I v tomto voze to používal a zcela bez problémů.Nevím co to dělá při
-10°C,v zimě nejezdím a otec s tím také nejezdil.Zima je můj velký nepřítel.
12:42:05
10.10.2003
PPP
->Vladislav Ako teoria je to sice pekne, ale v skutocnosti nezmysel. Pravda, ak ma niekto zapalovanie v tahu, tak budu so startovanim problemy, ale zapalovaniu v poriadku to vadit nebude. Navyse pre Ladu nivu sa taketo volaco predava uplne oficialne bud vyrabane alebo podporovane vyrobcom samotnych vozidiel.

Ono ta voda tam moze byt len z predosleho spalovacieho cyklu a to je jej tak malo (vacsina vyhnana vyfukom pri vysokych teplotach) a je stecena na dno piestu, ze prvy splechot benzinu do valcov ma v sebe v pripade lpgckarov vody urcite viac :).
21:13:14
09.10.2003
Fén
A co třeba udělat regulaci teploty vzduchu nasávaného do karburátoru pomocí peltierových elementů.
21:00:14
09.10.2003
Marek
to Vladislav: no to mas pravdu takze napad pada.
09:13:49
09.10.2003
Vladislav
Tak to absolutne nedoporučuju. S traktorem je to uplne neco jinyho. To je naftak, tam neni zadna svicka, ktera zapaluje smes. Kdyz pri -10 ohrejes vodu v motoru, tak v spalovacim prostoru se to tim teplem orosi a tim padem navlhnou svicky a muze byt problem to nastartovat.
22:25:08
08.10.2003
Kurvapes
Takovejhle bázmek mám na Avii (origo)při -15stupňů pana Celsia za hďku startuje jak Fichtl.Je to malá topná spirála v zadních prsou.
22:11:05
08.10.2003
Sita
Strejc si tohle zarizeni kupoval za par stovek. V Agrozetu na traktora... :-|
22:08:57
08.10.2003
Boss
Při -10 ohřát těch 10 litrů na 30 stupňů..No jistě je to proveditelný..otázka je,jestli nevyjde levnějc to nechat běžet čtvrt hodiny na volnoběh..
22:00:31
08.10.2003
Martin
No oněčem podobným jsem slyšel. Dělalo se to na žigulíky. Byla to topná spirála, která se strčila někam do chladiče a prý to ve velkých mrazech nechávali přes noc zapnuté v elektrice a ráno startovali s teplým motorem.
20:26:43
08.10.2003
Marek
chtel bych si udelat nahrivani motoru elektricky (220V doma rano nez nekam jedu) chtelo by to nejakou vhodnou nadobku s dvema vyvodama a topnou spiralou treba z varne konvice a zapojit to na okruh topeni a tepla voda by mela chytit sama kolobeh a neni boha aby se to pri -10°C nezahralo aspon na 30°C, pak by byl start uplne v pohode a spotreba by byla samozdrejme nizzi.
Extreme Tyres