Udržíte vášně na uzdě ..... ?

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 04.09.2003 do 16.09.2003, založil/a
řadit dle data
06:58:55
16.09.2003
Jirik - zrušená registrace
Výhledově asi jo. Ale teď to vypadá že to drží. Zatim je to suchý.
To víš, ale jeden mechanik nám ukazoval na Feliciích (starších i 98) jak ten volej už taky prolíná i krz ten silikon. Volej je holt svině.
Jsem hrozně vznětlivej a během 14ti dní 3x vypouštět volej a během tejdne 2x sundavat a nandavat vanu bylo moc - nadával jsem jako pes......Já nevim že u těch škodnejch, když chceš aby to nějak vypadalo a jezdilo, tak musíš bejt furt vod něčeho umazanej a smradlavej...3
22:33:24
15.09.2003
Baghira
Hele, to těsnění tam už nedávej. Já tam dal jen silikon , pořádnou vrstvu, decentně přitáhl a ráno po zatuhnutí dotáhl na moment a od tý doby ani kapka... S těsněníma jsem měl totiž stejný zkušenosti...
20:34:26
15.09.2003
Filip Ráž
na uzde sem se s mym starym motorem 120GLS se sniženou palici atd proste udrzet nemohl... ale vod te doby co mam 105ku elko sedrzim na uzde kvuli spotrebe, ktera cini po praze ca 6,5litru... a to je pro me prioritni nez zavodit a riskovat ze si zborim auto popr. zpusobim nwekomu uhonu na zdravi... a dalsi plus : neku*vy se tak motor, kdyz se jezdí normalne... 118
15:15:08
15.09.2003
Jirik
Když jsem před "sborkou" lepil Hermetikem těsnění na víko ventilů a pak jsem jel MHD domů, tak vedle mě postával takej malej klučina a furt natahoval hlavu a čuchal ke mě. A pak z něj vypadlo - Pane, vy máte koně ? Debil ! Koně bych rád, ale nepřišlo mi že budu hermetikem smrdět ještě dva dny potom i po řádné očistě.
Dyž je v tom člověk celej den, tak mu ten smrádek ani nepřijde.
:o)))) Jooo to jest holt daň za parádu. Toť fše....
15:10:58
15.09.2003
Jirik
Teď jsem neudržel svoje vášně na uzdě. Během 14ti dní jsem 3x vypouštěl volej a 2x sundaval a nandaval vanu.
- poprvé běžná výměna oleje za dosti drahý Motorex (mejd in CH)
- vana krásně držela a těsnila (stáří těsnění cca rok)
- najednou začala v předním pravém rohu chcát
- vypustil jsem olej (najeto cca 1600 km), vyměnil těsnění za nové - to staré bylo v tom místě chcaní naprasklé. Nechápu co to dneska prodávaj za těsnění, je sice z gumy nebo tak něčeho, ale ňáký tvrdý. Po nadávání do kurew a řádného naštelování na sací koš, což je dosti skurvená práce, blbě se pod tim leží a navíc se blbě trefuje sacím košem do toho plechu ve vaně, musí se to přiložit přesně.
- tejden pokoj a pak chcaní nanovo. U spojky sucho, takže to bylo opět z vany kolem těsnění - koukal jsem na to a bylo to opravdu tak. Přetahovat to těsnění nemá smysl, musí se utahnout na citovku aby nevyjíždělo ven a těsnilo "plochou".
- za nadávání do tisíce kurev jsem opět vypustil olej a sundal nové těsnění. Propouštělo na tomtéž místě. Vzali jsme úhelní a měřili zda není nějaká nerovnost na vaně nebo bloku. Nic - krásně rovný.
Teď v sobotu jsem dal opět nové těsnění v kombinaci se silikonovým tmelem na motory. Ono ten tmel sice trochu vyjede a i když se ořízne (což jsem nedělal a dělat nebudu) tak už nevypadá tak hezky uhlazeně jako těsnění, ale zatím to drží. Následovalo opět "strefování se" na díry a sací koš, opět nadávání do statisíců kurev, čuráků, sviní, kopání do vrat garáže - byl jsem celej zasranej od tmelu a umazal jsem si zespoda i motor - už jsem ho vyčistil.
ZÁVĚR: jestli to budu muset ještě sundavat kvůli chcaní, tak to asi už rozkopu a pro změnu zkusím pouze tmel, bez těsnění.
DODATEK: nechápu proč dělali čurimudi konštruktéři žlábek na vaně dolů, když ho mohli dát nahoru a aspoň by při utažení nemohlo těsnění vyjet ven.
TĚSNĚNÍ: nechápu proč se dělají dnešní těsnění tak tvrdá, na tisícovce jsme měli tvrdé asi jako guma na gumování, to se pěkně zamáčklo a krásně dlouho těsnilo.
DODATEK2: nesnesu totiž když je na motoru byť malej čůrek voleje, všechno musí svítit čistotou a to taky svítí, na to sem náležitě pyšnej i když je to za cenu SKURVENÝHO SMRADU A ŠPÍNY NA HADRECH, HLAVĚ, RUKÁCH. ČLOVĚK SMRDÍ V MHD HERMETIKEM, SILIKONEM, BARVAMA ATD....

15:45:30
05.09.2003
Bery
To do škodovky aby se potom člověk bál sednout,to máš pravdu.Prošlápnul bych podlahu,utrhnul fofrklacek a do uší si nacpal prsty až po lokty...
Co s audinou...rapid to je 167
15:13:18
05.09.2003
Jirik
2 Bery: eště že si na svýho budeš zvykat až za dýl. Páč kdyby sis musel zvykat hned - tj. přesednout z A6 do škádle, tak by sis řikal, že to ňák nejede a nebo že je to rozbitý. hehe. To já znám, sem pak nasranej a chcu pekáč prodat a koupit cizí našláplý stroj.
Je to ale jenom takovej monentální výpadek ? Nebo slabost, která velmi rychle odezní. Ale stejně jednou přijde moje vytoužené TDi. :o)
13:54:46
05.09.2003
Bery
Dneska jsem se ničemu nebránil Audi A6 biturbo a já za volantem.MŇAM
Jinak v týdnu jsem se svezl kámošovo rapidem a bylo mi moc smutno.Už se těším,až si na sebe s tím mojim budeme zase po roce zvykat...
22:57:36
04.09.2003
Boris S
To poznam po tyždni za volantom tak to chce trochu osoliť.Minulý piatok vecer 170,ale bolo to kratkodobe naj.1600km a tiež som potom hneď počúval motor či je všetko O.K.
22:30:04
04.09.2003
Vojta - zrušená registrace
Jo tak na takove radeni asi planuju nejakou druhou Skodu bez TP a SPZ proste pojizdnou a trochu se vyradit, mame tu takovy mensi okruh tak by to bylo gut! uvidime
22:17:15
04.09.2003
Lukáš
2Max: ty se máš, já když si pustím žilou ;-) a trošku na to šlápnu, tak hned platím pětikilčo našich bratrům ochráncům silnic ;-(
22:15:05
04.09.2003
Max
hm... já s autem jezdim často....
A nškdy i spěchám. A někdy hodně spšchám.... jako dneska...
Sem koukal kolik že jedu když se to celý klepalo a vono sem valil 130. No pro vás žádná velká rychlost... ale na moji 105ťu na LPG bez tuňingu.... je to až dost :o)
20:23:31
04.09.2003
Martin
Jsem na tom stejně jako CHIP. S autem moc často nejezdím, tak když jedu, snažím se trochu si to užít. Navíc teď auto stálo skoro půl roku. Ale také když udělám nějakou prasárnu, obhlížím auto, jestli se mu nic nestalo.
17:12:47
04.09.2003
GeTeX
muhehe, po tom, co se povolil setrvák jezdim přísahámbohu maximálně 5q 2500ot což je nějakejch 80 km. Bojimbojim
16:42:31
04.09.2003
Lukáš
a to já když mám tyhle chutě, tak se snažím vybít se jinak - třeba hodně troubím, blikám dálkovejma, solím rádijo a tak ;-) ale předjet nějakou jinou šáde novější provenijence taky není od věci ;-)))
16:38:02
04.09.2003
CHIP
2Jirik: No ja myslim, ze to bude tim ze jsi dlouho to auto neprovetral ... kdyz treba auto 3 tydny nejede, tak pak zrovna prozivam euforii z rychle jizdy ...
16:34:43
04.09.2003
Jirik
To já pak taky. Kolikrát po jízdě překontroluju zda je vše v "pořádku". Jezdím většinou normálně, ale teď mě to nějak chytlo. Asi to bude tím, že se 3/4 roku nejezdilo.
16:31:50
04.09.2003
CHIP
2Jirik: Jiriku, tohle me potkava docela casto .... Ale vetsinou si uvedomim, ze to auto co mam uz neni nejmladsi ... takze to jenom tak testnu, predjedu si nejakou feliciju, nebo favorita a jsem spokojenej. Pak zase pekne normalne ... tak 85 na 5q a setrim palivo...124
16:17:45
04.09.2003
Jirik
Nějak mám v poslední době problém se udržet za volantem v klidu.
Jsem spokojenej že to pěkně dřepí a tak jezdim dost svižně a občas si řádně strouhnu nějakou zatáčku. Prostě třeba dva dny nejedu a pak do toho sednu a mám chuť na to šlápnout a pořádně se projet.
Včera jsem jezdil na letišti mezi kuželkama (pneumatikama) co tam má rozestavěný autoškola, mají to sice na menší rychlosti a mají je celkem blízko u sebe, ale přesto jsem se vyřádil. Začalo i trochu pršet a bylo to mokrý a o to větší byla sranda. Pak jsem si i trochu zasprintoval 0-100 na rovnej silničce, bohužel nebylo čím měřit, ale cejtil jsem že je to solidní. Hlavně na 105. Jsem zvědavej jak dlouho vydrží gumy a poloosy. FUJ, kdyby mi prdla poloosa a upadlo kolo, tak mi ta 15"ka utrhne blaťas a to nechcu a tak si dávám pozor.
A jak jste na tom vy, tak máte chuť si někdy zařádit ?
Extreme Tyres