-> Matthes, záškodník z TechWebu: asi,ještě jsem o tom neslyšel.Ono tady u nás v kraji je umění narazit i na tu 600.Většinou jsou tady jen ty menší 440 nebo 450tky a i to je hodně slušný stroj.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A není to Joe Mlátička?
-> Vojtisek: Od kdy se dal Homer na jabka? Hmmm, jabko...
11:08:16 02.01.2011
Danster
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Něco obdobnýho jsem chtěl taky napsat sice mam taky Fabii ale na plochu bych si jí nedal
Zase na druhou stranu někomu se může líbit na ploše
11:05:31 02.01.2011
Arnold
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tak mysli na ruzovej golfovej micek
11:04:18 02.01.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Shadow_: Co je tohle za pozadí? Vždyť tam není ani hezká krajinka, ani pěkná baba, ani rychlý nebo hezký auto, ani pořádný stroj... prostě nic na co by se dalo koukat.
-> Stepan FUN: Jj tak takovou podobnou sklápěčku jsem kdysi na cestách potkal, jelo mu to fakt úžasně, měl plně naloženo asi štěrkem a já se 24t dlažby jsem ho nemohl dojet....Jinak tyto sklápěčky vždycky sotva dýchají. :o) a kolem nich přeletí člověk jak kdyby stál.
14:43:58 24.12.2010
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Arnold 24.12.10 13:04:33: Takovej dárek se rychle okouká.
14:38:33 24.12.2010
Athlonek
-> Stepan FUN: Ne kardan to přežil, jenom ta hřídel v převodovce se ulomila za guferem. Takže na silnici byla kaluž oleje z převodovky.
-> bibendum30 24.12.10 11:59:12: Na týhle jsou ty plasty, na který jsem se ptal. :-) Je to fotka prototypu a na těch ostatních už schodya zakrytý nebyly.
-> jate-line: Díky za upřesnění... Žil jsem v tom, že ten Detroit v Xeně byla 430. :-) Jediný co vím, tak měl kamarád v liazce (původně Detroit 400) čerpadlo z Xeny a bylo to neskutečně chodivý auto. :-D Tak jestli to byla 470, tak je to tím vysvětleno. :-) To bylo asi něco jako když jsme do Matesa s předkem nacpali motor s turbem z Torona a dalo se na něj čerpadlo z tý nejsilnější liazky. :-D Dost řidičů liazek i jinejch náklaďáků bylo lehce hotovejch z toho, že v kopcích od Teplic jim naloženej mates s vlekem ujíždí skoro rozdílem třídy... :-D
-> Athlonek: To že mu prasknul na liazce kardan není problém převodovky, ale z 99% údržby... ;-) Stačí povolenej unašeč a je to hned... Jediný co na liazce odcházelo při používání motorovky běžně byly těsnění pod hlavou. To se tam prostě nepovedlo. :-/ Ten motor na to byl bohužel poddimenzovanej. :-/
-> Athlonek: Xena má ameritcký motor Detroit o výkonu 470 Ps se systémem Common rail, převodovky se k němu dávali Orange nebo ZF obě 16stupňové. Zadní náprava Iveco.Kabina na měchách, hliníkový rám kabiny a jinak celolaminát. :o)
00:56:54 24.12.2010
Athlonek
-> Stepan FUN: No když jsme u té převodovky, tak se kámošoj stalo u 150ky Liazky sklápěčky, že začal brzdit motorovkou a ulomila se mu vyvodová hřidel a kardanem se zaryl do asfaltu.
00:16:47 24.12.2010
StepaNoFUN
-> Athlonek: Tak ZF není žádnej zázrak. Zlatá Praga. I 16tka i 9tka byly super. :-) A ty Ditority chodily neskutečně. Dokud někdo nevyhodil čidlo z expanzky (ty se nepovedly a odcházely) a pak mu z toho neutekla voda (při čemž to zásadně odsrala hlava, která stála cca 40tis), tak to jezdilo v podstatě pořád a byla to raketa.