Fábij...

prohledat
45 příspěvků (zobrazeno 1 až 45) od 01.08.2002 do 08.08.2002, založil/a
řadit dle data
20:13:09
08.08.2002
Dan
To je přesně moje představa, řečeno naprosto přesně.
Civilní auto ARO 243 a víkendová leštěnka Favo s dvousetkoňovým motorem, ochranným rámem, žádnýma zadníma sedačkama, nastavitelným podvozkem a žádnou korozí.....
Tosme si pjekně zasnili, co ?
16:40:24
08.08.2002
Jirik
No a nejni ta červená v autotuňákovi pěkná ? Nebo ta modrá v reklamě na Milotec.
By ste se divili jak by ste po ní všichni rádi sáhli výměnou za letitou škodověnku jejíž karosérie, co si budem namlouvat, i když nechceme a snažíme se tomu všemi možnými způsoby zabránit chátrá. To je prostě věk a nepomůže donekonečna vyvařovat nebo stříkat antikorozními ochrannými nástřiky. Každý se jednou možná se slzou v oku zbavíme svého miláčka aby uvolnil místo novějšímu kolegovi. Možná dojde i na to, že se nevyplatí auto ani prodávat a skončí v garáži na špalkách, projde důkladnou očistou a opravou. A pak bude sloužit coby víkendové vozítko neomezené žádnými pravidly a nařízeními pro běžná silniční vozidla. Uvidíme co přinese budoucnost. :o)
20:17:00
05.08.2002
U-Geen
U nás jezdí moc pěkná, 17ky OZ kola, snizena, spoilery, dvojitej vejfuk (na kazdy strane), ceran, ale je to TDi
18:46:11
05.08.2002
Bob
Fábie osobně nesnášim
Ale dneska jsem viděl vopravdu pěkně vytůněnou škoda že jsem nechal fotáček doma
Taková pěkná tmavězelená barva, 15 ky kola, brutálně snížená, přední spojler rovně až takřka na zem. prahy taky vzádu decentní křídlo

fakt pěkná
00:29:38
05.08.2002
PJ
No jo, jenze treba Polo a Fabie jedno jest... Akorat jina kastle, casti interieru a do Fabie si muzes objednat ten skvely OHV motor :-), jinak je to lautr to samy. Kouknes na pasy - VW OOOO, na volant - VW OOOO, na pedal - VW OOOO... Je to vsude, jak nemoc :-) Skodovka je takova montazni dilna...
23:33:08
04.08.2002
Jirik
Takle to nemyslím, tím německým PKW myslím čistě VW, Opel a tak.
Auto nacpaný muzikou nemám rád neposlouchám jukebox nikdy tak nahlas abych potřeboval zesilovače a další související věci, vadí mi moc velkej kravál. Hraje mi to pěkně, má to hezký hloubky, ale žádný Hifi in extremo za 20 000,- apod. Teď třeba poslouchám jenom vejfuk se staženym vokýnkem, to je jinačí musik. Ale zjistil jsem od sousedů a rodičů, že když odjíždím v 6:20 ráno od baráku tak vybrujou vokna. Stál jsem za tím a prošláp si plyn (na karbci) a zalehly mi uši. Kravál to dělá dost, na cestování = dovolená 2000 km to asi nebude. Vidíš to, ani jsem ti to nepodupal na tom srazu. Kdyžtak příště.
23:26:06
04.08.2002
Bob
Ale to si pak v kufru vozí elektrocentrálu :-))
23:10:54
04.08.2002
Dan
Ne, viděl sem i víc.
23:08:23
04.08.2002
Bob
2 Dan
tu 1 kW myslíš vážně ?
22:59:55
04.08.2002
Dan
To je fakt. Fšude je Made in Germany.
To už neni Škodovka.
Poslední Škodovka byl Favorit do ´93.
22:55:52
04.08.2002
PJ
2Jirik: No, pokud by sis nikdy nekoupil nemecke auto, tak nevim, jak by sis mohl koupit Skodovku. To je Deutschland kazdym coulem :-) At kouknes kamkoli, tak skoro vsude je akorat VW OOOO, cili Volkswagen Audi. Ceskeho je na tom opravdu minimum...
22:51:01
04.08.2002
PJ
2Boss: Samozrejme, ze zalezi na tom, co kdo od auta ocekava, ale jestli nekdo uprednostni slabsi motor, mensi vnitrni prostor, mensi bezpecnost a mensi spolehlivost pred pravym opakem, tak neni normalni. Zjevne nedostatky a horsi parametry se nedaji zargumentovat jinymi ocekavanimi. Rozumime si?

Takto se muzeme bavit o designu, to je subjektivni vec a neda se rici, ze to je lepsi a to zase horsi, ale vyse zminene parametry se daji posoudit naprosto jednoznacne a objektivne, v tom je jedno auto lepsi a jedno horsi.

Skodovku si muze koupit jen ten, kdo chce proste Skodovku a nic jineho. At se deje cokoli. A jednim z takovych jsi i ty. OK, ale takove rozhodnuti postrada jakoukoli racionalitu, a proto se o tom nema cenu dal bavit...

Proste rekni, ze bys chtel Skodovku, protoze je to Skodovka a je ti fuk, ze ma tolik neodstatku a tak vysokou cenu a diskuse je u konce, ja to budu respektovat.
22:49:46
04.08.2002
Dan
Oukej, nesmí se taky fšecko vykecat, neee ?
Hele, bere tě muzika v autě ? Jako dyž je např. kufr narvanej muzikou, výkon kolem 1kW, prostě celý auto narvaný muzikou ?
22:46:08
04.08.2002
Jirik
Tak skoč do mýho sexuelního saloonu, pozvánka ja v příspěvku Lítací svině.
Já to žeru jen tak normálně, ty už jdeš moc do xtrému, díry v haupně, skořepiny a podobně. Já jsem spíš na ty "normální" věci. Třeba moje přístrojovka. Hehe. Už o tom nebudeme mluvit. Ticho !!! Až po zimě....
22:39:15
04.08.2002
Dan
To je ale blbý přemejšlení, milej zlatej...
Já už mam palici nafouklou nápadama na zimu, že nebudu vědět, kam dřív skočit.
22:33:57
04.08.2002
Jirik
Taky myslím že je čas. Zima je tu co nevidět a během těch 4 měsíců co zima trvá si můžu vše připravit a promyslet. Nebudu osazovat kdoví čím před zimou. Možná že si to i rozmyslím a nakonec tam žádný nóbl kola cpát nebudu. Nechám to jak se to všechno vyhrotí.
22:28:53
04.08.2002
Dan
ÍÍÍÍhahahaha, na byt srát, hlavně, že nemam sériový auto..... :o)
Na to je čas.
Já sem zvědavej, až budou jednou švestkoni brát mě, kolikrát měli možnost a nic....
Na tý RZ mě akorát zkontroloval TK a neřek ani popel.... Divný... a to byl celkem rozjetej....
22:23:18
04.08.2002
Jirik
Ty si kůň, to stojí moc peněz a já si chci taky zařídit bydlení a tak. Na těch velkejch kolech moc nelpim a nějak mě to ani nebere. Po zimě uvidím. Jezdím s tím do práce a nemám náladu se se šveskama který denně potkávám dohadovat. Stačí že čuměj takhle, ale chválí a se zájmem chtěj vysvětlovat jak mám co vymyšlený a vyrobený.
22:20:21
04.08.2002
Jirik
Jak je vyleštěná tak se blejská jako sviňucha a drží se naní kapci. hehe
22:19:38
04.08.2002
Dan
Ty Mangelsy, nebo prostě ňáký řádný kolesa !
22:17:14
04.08.2002
Jirik
Co by chtělo ?
22:16:18
04.08.2002
Dan
To by chtělo.
Koukej jí teď vyfotit a šoupnout sem !
22:10:00
04.08.2002
Jirik
To je jak se to veme vzhledem k celku. Chtěl jsem 13" bílí Mangelsy, měl jsem to rozjednáno s několika firmama, ale nedopadlo to nakonec dobře. Chci to zkusit opět po zimě, nejraději bych 14" ale kdoví jak to ještě bude. Tíhnu spíš k těm plecháčům tak proto mangels, 15" pouze pokud neseženu menší. Chci odjezdit ty gumy co tam mám, jsou pěkný a tak je mi líto je hodit na půdu, nebo za pár korun, tedy s prodělkem prodat.
Mám 3 měs. staré plecháče s novou barvou a líbí se mi to jak to je. Teď jsem tam dal ty podložky a jsem spokojen. Jak povydam, po zimě se uvidí.
21:54:04
04.08.2002
Dan
Áno, kola dělaj auto, to je marný.
Starý autařský moudro.
21:51:08
04.08.2002
Jirik
Ale ta v reklamě na Milotec, je to v poslední Autotuňákovi na str. 45 vpravo dole, je docela pěkná. Dveře mi nevadí i když jsou víceméně prosty nějakého zvýrazňujícího prolisu, šak u Seatu je to zrovna tak. Ale vadí mi předek. Světla jsou moc vysoko a nárazník nemá nápad, poslední Felicie měla nárazník vyřešen velmi vkusně a dle mě líbivě.
A vadí mi jet za jakéhokoliv počasí proti Fabii když má rozsvícený světla. Jak jsou vysoko a dost podivně seřízený tak při každém houpnutí vám svítí čirou optikou do kukadel. Nic příjemného. Bobka bych si nevzal, ale sedan či kombík ano. Po koupi okamžitě snížit a kola 15" minimálně. Viděli jste ty mezery mezi kolem a blatníkem ? Nesnížená Š120 je proti tomu výškou formule jedna.
Vadí mi kolik stojí doplňky, laufy, kola a pružiny + tlumidla. Na Feldu je to za příznivější peníz a nadělá to podstatně víc parády. Přikrčenej Fábij vypadá pořád jak nákupní taška pro manželku, kdežto přikrčená Felda jenom s kolama, mračítkama a laufem získá na agresivitě.
Jojo. :o/
21:30:15
04.08.2002
Dan
Fábie má na muj vkus moc "hluchých" míst, co se týká vnějšího dyzajnu.
Např. dveře - velký jak vrata od stodoly a plochý jak prkno
nebo nárazníky - strašně rovný
Ta Fabie z Tuningu od Elisu vypadá celkem k světu, např. ten dvojitej vejfuck, zajímavé (hlavně ta cena :o))
20:59:15
04.08.2002
U-Geen
2 Jirik: sympaticky vajíčko... mno jako ješte nevylíhlý nedospělý auto.
17:48:44
04.08.2002
Jirik
Rejžový auta bych samozřejmě taky nechtěl. A i když bych se tomu trochu šprajcoval tak bych u té Fabie taky skončil. Třeba až si budu moct koupit nový auto, bude se vyrábět a prodávat něco lepšího než Fabie. Opět ale za větší peníz a nebo to bude pro obyč. člověka přijatelnější ? Je to prostě každého názor a vkus. V naší rodině byly vždycky škodovky a nechci nakopnout něco jako rodinou tradici.
Škodovce fandím i když s některými kroky nebo technologickými postupy nesouhlasím.
Uvidíme co přinesou příští léta, hlavně doufám že bude Fabie nahrazena nějakým dalším malým vozem a že se nebude vyrábět 10 let.
PS: Soused si koupil místo Fáva Fabii Combi v takové té bronzové metalíze na 15" kolech a moc se mi to líbí. Je to takové sympatické vajíčko.
Tak to je asi tak všechno. U mě bude vždycky při výběru první škodovka i přez zmiňované výhrady a v uvozovkách "nedostatky." Japonce, Francouze nebo říšské vozidlo nikdy. S tím s tebou souhlasím PJ. Ju ? :o)))
16:19:43
04.08.2002
Boss - zrušená registrace
Tak já chápu že tebe třeba bere almera..nebo prostě ty osobně by sis koupil cokoli,hlavně když to bude levný,bude to mít klimu a silnej motor..prosim..každýho věc..Ale jak řikám..požadavky na auto má každej jiný..a stejně tak každej od auta očekává něco jinýho...
Možná by nebylo od věci aby si teda každej sem napsal svoje úvahy co by měl kdyby si měl auto kupovat..Zaprvé proč a na co si ho kupuje a co u něho upřednostňuje...Jinak je to celkem o ničem se hádat že...Ty tady napíšeš že fábie je o ničem proto že je dražší než jiný auto a má toho víc..Budiž..A já zase můžu napsat,že ne asijský auta seru a nechtěl bych je..Ale to je tak všechno..
11:51:10
04.08.2002
PJ
Za prve: Fabie sice ma srovnatelne vykonne motory pri srovnatelnem objemu, ale za nesrovnatelne ceny! Musime vedle sebe stavet stejne drahe modely. Za tu cenu, kde jinde dostanu slusne naslapany motor, u Fabie dostanu 1,4 OHV 44 kW. A za cenu VW 1,4 dostanu nabusenou Almeru i s klimatizaci a 1,8 motorem, u Fabie podprumernou vybavu s 2 airbagy, el. stahovanim oken a palubnim pocitacem, tim to konci... Na to pozor.

A za druhe: Skodovka se nemuso soustredit na ceskeho zakaznika, to nikdo nerekl, jen si myslim, ze jeden takovy model je v nabidce Skody nezbytny, protoze cesky trh vzdy byl a bude jejim tezistem, proda tu podstatnou cast sve produkce a na zahranicnich trzich to nevyrovna.

Ad spotreba: S temi vozy vzdy jezdi jeden clovek a dodrzuje stejna pravidla. Hledat nejake vymluvy, proc to tak dopadlo, je typicky skodovkarsky defenzivni chovani. Sundej ruzove bryle Fabie je proste mimo misu...
01:38:20
04.08.2002
PJ..no díky za vyčerpávající příspěvek,ovšem beru to jenom jako tvůj názor..Já osobně bych si s tebou vypsaných aut nevybral ani jedno..Dobře,možná bych byl iracionální..ale prostě francouze ani rejži ne..i kdyby měla litrovej motor co má 100kW..Ohledně těch motorů jsi si odpověděl sám..fábie má srovnatelně výkoný motory při stejným objemu..takže tady není co řešit..
Proč je ta "nechuť" k fábii nevim...Mě osobně se líbí..A až na junioří motor a ty 13" kola na něm mi na ní nevadí nic..Mě to tak někdy připadá,že prostě českej člověk kritizovat něco musí,jinak nepřežije..A nejlepší je,když to podkládá nějakým svým dohadem jak by to mohlo vypadat kdyby tam ti ve škodovce chtěli..To je na jedné straně tomu se nelíbí že škodovka je v koncernu..zase ten z druhé strany mrčí že to nemá koncernový motory...A ten třetí to završí tím že škodovka by se snad měla řídit podle českýho zákazníka..No,to by opravdu dotáhla daleko..
Jenom tak na okraj by mě zajímalo kdo že to testoval tu spotřebu?Když už je to věc která celou tuhle debatu spustila?:)Protože testy čehokoli ať už v časopisech nebo televizi..No..co si budeme povídat...Taky jsem viděl jeden test..Testovalo spotřebu fabie,nebo to byla felicie,to už nevím asi osm lidí....A vyšlo z toho to,že to auto má kombinovanou spotřebu od asi 5 až do 8 litrů...A to podle toho,jakou má kdo nohu!Jasně že tam mladýmu nevydováděnýmu řidiči to žralo víc než usedlejšímu pánovi..:))A pak má člověk tomu věřit...
Takže nakonec..Opravdu..koupi auta,jakýho koli opravdu vyargumentovat nejde..Protože těch pro a proti je strašně moc a každej má nároky jiný...A jak jsem napsal,pokud by se to posuzovalo jenom z jednoho pohledu,tak je jeden typ auta...Třeba zrovna clio 1,2..No tak to potěš..to radši kolo..:o))
00:20:16
04.08.2002
Jirik
Škodovce stále klesá prodej, ale stoupají zisky. Proč ? Ceny nových vozidel.
Stále je u nás převážná většina lidí která si koupí jako další auto opět škodovku a tak nemají na výběr než tučný peníz za auto dát. Také se častěji oběvují inzeráty * přenechám leasing *. Lidi si nechtí koupit úplnou sračku a tak sáhnou po lepší výbavě, ale po půl roce zjistí že tolik zatěžují rodiný rozpočet že to prostě neutáhnou. Felda má motor stejné konstrukce a jede hezky. Když chtěli vyrazit do evropy a být konkurence schopní, měli už počítat s osazením auta modernějším motorem. Všichni máme náš milovaný OHV motor rádi, táhne odspodu, snadno se upravuje na vyšší výkony apod. Pro moderní evropský vůz je ale koncepce z roku 68 už přeci jen poněkud zastaralá. Vývoj motoru patří k nejdražším projektům a tak nevidím jediný problém v tom, proč se Fabie už od počátku výroby neprodávala s motory koncernových kolegů. I nová LADA je konstruována jako stavebnice a je uzpůsobena pro zakázkové montáže motorů Mitsubushi, OPEL apod. (např. sportovní Lada Tomcat). A mohli se mezitím soustředit na jiné části vozidla, než se donekonečna věnovat polaďování letitého agregátu. Na druhou stranu, budu moc rád když se na tento skvělý motor nikdy nezapomene a zůstane v podobě 50 KW ve výrobním programu co nejdéle. Ju a ještě : Dnes je doba proměnného časování ventilů a dalších vychytávek napomáhajících k vyšším výkonům a nižší spotřebě. 9,5 litrů ve městě na 44 KW motor je vzhledem ke konkurentům fakt hrozně moc.
23:06:17
03.08.2002
PJ
2Boss: Ono je to trochu jinak - Fabie je delane jako auto do mesta, nakupni taska pro zeny, proste druhe auto do rodiny a pro plneni tohoto ucelu je dobra. Jenze v CR se i auta nejnizsich trid kupuji jako vylozene rodinne vozy pro prepravu i na delsi vzdalenosti a pro to je Fabie zcela nevyhovujici. Chyba je ovsem jednoznacne na strane skodovky, ta nedokazala udelat auto, ktere by odpovidalo ceskym specifikum a misto toho vytvorila tuctove auto pro evropsky trh, kde se ale dost tezko chyta a mezitim postupne ztraci domaci klientelu.

Tim take odpovidam na Jirikovu otazku, proc byla Felicie mene kritizovana - protoze vice odpovidala potrebam bezneho ceskeho zakaznika. Bylo to auto nekde mezi nizsi a nizsi stredni tridou, se solidnim vnitrnim prostorem, vzhledem k vaze se slusnou dynamikou, levnymi ND i servisem a motorem presne pod hranici drazsiho povinneho ruceni. Nic z toho Fabie nema, je to auto uvnitr mensi, obvykle s velmi spatnou dynamikou, stejne drahym nebo i drazsim servisem (Peugeot, Nissan a dalsi maji dnes levnejsi servis nez skodovka...) jako u konkurence, drahymi koncernovymi ND a motorem presne tesne nad hranici levnejsiho PR.

A tim se vracim k Bossovi - Fabie rozhodne neni provozne levne auto pro nenarocneho ridice. Ma drahe PR, vysokou spotrebu, drahy servis... Jediny argument pro koupi skodovky je, ze nekdo proste chce skodovku a nic jineho, jinak je to zcela iracionalni koupe.

A jeste jednu poznamku k Bossovi - rici, ze nejake jine auto s podobnym motorem neni nejaky ohromujici rozdil, je velky nesmysl. Neznam jine auto s timto objemem motoru a tak mizernou dynamikou. Pro srovnani, 1,4 od Renaultu - 72 kW, 1,2 Renault - 55 kW, 1,4 Nissan - 64 kW, 1,3 Mitsubishi - 55 kW, 1,3 Hyundai - 63 kW atd. S temito motory jedou male vozy techto znacek i okolo 170 az 180 km/h a stovku maji nekde mezi 10 a 13 sekundami, protoze jsou nejen mnohem vykonnejsi, ale take minimalne o 200 kg lehci a pritom treba Renault Clio ma lepsi vysledek z crash testu. Ja vim, ze u Skodovky si take muzu poridit 1,4 s 55 nebo 74 kW, ale zaplatim za nej v prvnim pripade neco okolo 360 tisic, v druhem 400 tisic. Zde ale nejde o zadne vrcholne modely, Clio 1,2 stoji 314 tisic s velmi slusnou vybavou a u ostatnich je to podobne. Proste koupi skodovky zargumenotvat nelze, je to spatne auto za velke penize...
22:36:52
03.08.2002
Jirik
Jo, jo. Není to jednoduchý.
16:05:14
03.08.2002
Ale Jiřiku Jiřiku..:o)Já jsem přece hodnej..Takový vyloženě sluníčko co rozjasní chmurný den:o))Asi teda máme každej představu o lidovým vozítku no..:)Lidový vozítko prostě musí být levný,za levno jezdit,mít nízkou pojistku a na výkon ze až tak nehledí..Což asi auto s motorem 1,8 zrovna zcela nesplňuje,na to opravdu stačí cokoli co jede..Jasně že,pokud člověk najezdí ročně desetitisíce kilometrů,tak je mu asi rozdíl 4 tisíc v pojistce jedno..ale ne každej tolik najede..Takže zase takhle se to musí brát..A pokud si pořídí někdo třeba toho japonce s nějakou 1,3..tak tak zase tak ohromující rozdíl oproti Fabii není...Ono se na to člověk musí dívat z hodně stran a je na to hodně pohledů no..
Kdyby to bylo všechno černobílý,tak asi existuje jenom jeden výrobce a jeden typ auta..:o)
On je taky výběr auta taky hodně o vkusu..ne jenom o ceně a výkonu motoru,popřípadě o výbavě co dostanu zadáčo...Je spousta lidí,co by si auto od určité značky prostě nekoupili..Můj strejc když si kupoval auto,tak prostě neuvažoval o ničem jiným než o škodovce..jako představa jiné značky byla pro něj uplně absurdní..:o))A když já zapřemejšlím,tak bych asi taky nevybíral z moc značek,když bych vyřadil neoblíbený..:o))
22:02:38
02.08.2002
Dan
Víte o tom, že Fábije je stejně těžká jako Oktávije ? :o)
Bez prdele..... fakt.
A ten litrovej motor musí bejt hanba hanba a hanba. Nepojede to a nepojede.
Ale vůbec, ta Fabia JUNIOR je megashit.
16:20:08
02.08.2002
Jirik
Tak to souhlasím, 1,9 D byla i ve Felicii skvělá a nemohl jsem si jí vynachválit. Razantní zátah odspodu, jak říkáš žádný žihadlo, ale fakt pěkný lehký svezení.
Pak se mi líbí i ve jmenované Fabii, 1,9 TD, * 2,0 mě moc nebere, ne každý vyznává velké objemy a mimoto nebyla zrovna nejlépe hodnocena už kvůli svému stáří.
1,4 16V asi špatná nebude, ale vadí mi že se musíš pohybovat ve vyšších otáčkách, což tomuhle motoru sice nevadí, ale jako škodovkář s tím můžu mít občas problémy.
1,4 OHV je zobjemovaná klasika. Nejede špatně, ale kvůli povinému ručení mohli osazovat FEL motorem, když tam cpou i 1,0 nebo výhledově 1,2 (3vál).
Jediný co mi nesedí u Fabie je motor s výkonem nižším 50 KW a zmíněná 1,0 a 1,2.
V Corse je možná 1,2 ok, ale i u ní píšou že je těžkopádná a co teprv v o něco těžší Fabii a to oškubávání výbavy.
Felicie LXi a GLXi se nelišily v tak zásadních věcech aby to někomu až tak moc vadilo jako k tomu dochází zde.
Z čeho myslíte že plyne ta mírná "nechuť" k Fabii ? Fakt nevím, na Feldy si nikdo tolik nezasedl ani je nikdo tolik nekritizoval.
Četl jsem i testy Feld s najetými 70 000 km a měli k nim o něco méně výhrad než v testech jetých Fabií.
14:16:51
02.08.2002
Eva
cau lidi, doma jezdim ve fabii, 1,9 SDI kombi, sice zadnej trhac asfaltu, ale idealni rodinny vozitko, kombinovana spotreba 3,5l/100!!!
13:55:41
02.08.2002
bery
Dal jsem Fábku do Rapida a dobrý.Teda živeno karburátorem...V Fabii 1,4 jsem jel jednou,neřídil jsem,bylo to takový nemastný,neslaný...
07:12:10
02.08.2002
Jirik
Boss : Srovnáváš nesrovnatelný. Když někdo začne srovnávat Fabii s Matizem tak pravděpodobně ani jedno z těch aut nikdy neviděl a měl by vylézt z jeskyně.
Ani v jediném příspěvku to tady nikdo nesrovnával. Lidové vozítko je myšleno cenou.
A mimochodem co myslíš že znamená VW ? I když dnes už to není pravda. Ale v době Golf I, II ano. A taky ho nikdo nesrovnává s Matizem. A mimoto mají šikmovoký i jiný auta a tak netřeba se Matizem oháněti.
Nissan je za ty peníze dobrej, ceny Fabie už fakt nejsou pro normálního člověka, natož třeba pro čerstvě založenou . Akorát se tak zadlužit. Většina lidí je na škodovku jako značku zvyklá a tak k něčemu jinému přistupuje opatrně nebo odmítavě. Dneska je ale jiná doba než třeba před deseti patnácti lety. Ach jo... Zdar všichni a ty Bossíku nebuď takovej zlej. :o))
00:21:04
02.08.2002
PJ
Fabii nikdy, pokud neni minimalne s motorem 1,4 16V 55kW, tak se s ni neda jezdit, je to pomalejsi nez Rapid. Jenze s timto motorem stoji 350 tisic a vice a za ty prachy si ji koupi jen silenec.

Nissan Almera 1,8 dnes dostanete uz za 335 tisic. Za 397 je v plny palbe i s klimatizaci. Je to auto o tridu vys, s uplne jinym vnitrnim prostorem, stokrat lepsim podvozkem, motorem, ktery ho rozhyba i na 210 km/h, proste uplne jiny auto a stoji cca stejne jako bezna Fabie.

Fabii si dnes nikdo normalni koupit nemuze. Ta Almera s osmnactistovkou je opravdu spickovy auto, s tim podvozkem dostanete i Passat a dalsi mnohem drazsi auta, skoda, ze nemam 335 tisic, hned bych pro nej sel...
23:44:59
01.08.2002
No tak motor ve Fábii nechválili v testech už když ji testovali po uvedení na trh..Takže taky nevím proč dělají pokusy s jednolitrem a teď dokonce tříválcem..Taková Fabie s motorem 1,8 Turbo z oktávky,to by bylo něco..:o))
Na druhou stranu pokud si budu vybírat auto,tak to nebude jenom podle toho,jestli má spotřebu o litr menší než jeho konkurence..A i pokud by její konkurenti jako ta corsa nebo to putno stáli stejně,tak bych bral radši tu fábii..Proč to ani nevim..Prostě každej má jinej vkus..Třeba to punto je podle mě jedinečně odporný auto..A pochybuju silně že by mě k jeho koupi dokázala přinutit i o hodně nižší cena..Ta corsa,to už bych tak razantně nezamítl,ale škodovka je škodovka..
No a jako mi přijde trochu zcestný auto jako fabie srovnávat s "lidovým"vozítk em asijské provenience..Protože pokud někdo kritizuje jízdní výkony fabie tak asi těžko bude spokojenej s něčím takovým jako třeba Matiz..což je lidový vozítko..nebo spíš je to pěkná sračka..Než něco takovýho jako nový tak si radši koupím cokoli ojetý..:))
22:20:35
01.08.2002
Dan
My máme Fábij coby rodinnej a služební povoz. 1.4 / 50kW.
Nu a mé zkušenosti hovoří takto : to auto nejede od nízkejch otáček, je to mrtvý. Reakce na plyn do cca 3000ot sou de facto nulové, po sešlápnutí akceleračního pedálu :o) se chvíli neděje jaxi NIC. Od těch 3 tis už se to probouzí a začíná to trochu táhnout. Dynamická jízda (pokud se tomu tak dá říkat) je kolem 4-5.5 tis. Pak zasáhne omezovač. Jede to sice skoro 190 km/h, ale jak řikam, hrůza.
Sice se na to s tátou už dlouho chystáme, ale eště sme sprint Fábij vs Favo nedali. A já, kterej téměř obden tyhle 2 auta střídam, tvrdim, že Fábii vyklepu. Možná, že mě po překročení 100km/h dostane a dá mi, ale na rozjezd NENI šance ! No a až tam budu mít "A" palici, tak milý Fábijce ukážu mojí zavařenou prdel okamžitě a brzo jí ztratí.
S tou Fábijí jezdim celkem často M.L. - Plzeň (70km). Po odendání toho úžasnýho plastovýho deklu na motoru na vás vybafne Favo motor. S minimem odlišnostmi.
Jediný, s čim Favo nemůžu srovnat, je pružnost na 4 a 5. To ta Fáboška fakt jede (pokud se vytočí, jinak ni hovno).
Občas při výjezdu z obce překvapim silnější auta (trojka do pohody 2500, najednou meziplyn, dvojka plnej, tři, 5500, čtyři 5000 a je tam 130 jako nic a voni čumí jak svině.... )
To jediný se mi na ní líbí.
Jo a taky má excelentní podvozek. Fakt dobrej, to se musí nechat !
20:34:58
01.08.2002
U-Geen
Jojo... myslim, že pokud to nezměněj, tak jim nadále bude klesat prodej.. ty zakl. verze sou hrozne oskubany
14:35:07
01.08.2002
Jirik
Četl jsem srovnávací test : Fábij, Corsa a Punto.
Pravda, Fábij měl nejlepší jízdní vlastnosti, zpracování a bezpečnost, ale to si myslím není všechno, vadí mi ten chudej interiér. Ale co mě skutečně dostalo je spotřeba.
Nikdy jsem se o tohle auto nezajímal a tak mě dost překvapila spotřeba ve srovnání s konkurencí. Corsa: 7.2 litru, Punto: 7.3 litru a Fábie 9,5 litru na 100 ve městě.
Pokud si někdo koupí tenhle batoh jehož cena není opět ve srovnání s konkurencí 2x oslňující a bude ho provozovat z 80ti % ve městě tak aby za sebou tahal cisternu.
Tolik si normální karbecová škodovka ve městě ani omylem nevezme.
Dělají solidní a kvalitní auta a mrví si to nesmyslnejma motorama který žerou jak prokopnutý.
Známá měla služební Feldu nalítala s ní tisíce km a tu jí vyměnili za Fabii a říká že co do motora je těžkopádná, na pohodlí lepší.
Pak jsem četl zajímavou věc že v cenách servisních úkonů a náhr.dílu šlapou Škodovce na paty i tací konkurenti jako Peugeot a výrobním programem podobné německé značky.
Nu a tuším Japonci (nejsem si jist) s jednou evrospkou automobilkou by měli u nás zakládat automobilku na lidová vozítka. Ceny více než přijatelné a tradičně kvalita němců spojená s výkonem a spotřebou japonců. U nás lidi nemaj peněz nazbyt a tak si myslím sáhnou po něčem takovém. Blbě to určitě vypadat nebude, žrát to bude o 3 litry míň, ale hlavně finanční stránka věci. Nevím, ale takhle směřuje naše milovaná Škoda do pekel.
A ještě nechápu nynější "škodovácké" šetření na korunovejch položkách který dohromady vytváří dost krutě oškubanej celek.
Co si o tom myslíte vy ?
Extreme Tyres