Zkusím to i tady, pár lidí co PC rozumí se zde určitě najde a čím víc hlav tím lépe
Aktuálně řeším jaký vybrat NTB. Abych nastínil o co mě jde. V současné době máme doma NTB Lenovo asi 3 roky starý koupený napůl s tátou. NTB má displej 4:3 něco kolem 15" matný a na něm zpracovávám veškeré moje fotky. Jak můžete posoudit v galerii s barvama a vyvážením fotek bych řekl nemám problém: [ Link ] Stejný pocit mám i při kontrole fotek v práci na pěkném HP monitoru, stejný pocit jsem měl i u známého na zkalibrovaném EIZO monitoru. Prostě to Lenovo i když má jen korekci jasu ukazuje extra přesně a zvykl jsem si na něj. Až sem by to bylo všechno fajn, ale doma se teď zdržuju už jen minimálně a začínají se mě kupit nezpracované fotky. Takže nastal čas si koupit PC vlastní a teď babo raď...
1. Možnost je koupit NTB, ale 4:3 už není a 16:10 je 15" malej takže asi 17"? Nebo se vyplatí jít do 15" ale s tím větším rozlišením? Dá se sehnat ale ještě rozumný LCD displej s matným "sklem" a nejlépe i klasickým podsvětlením? Ty NTB s LED podsvícením co jen jen tak letmo projel v obchodě to je děs!!! Barvy totálně mimo, přezářený, bez kontrastu, prostě HNUS :-/
2. Možnost koupit obyč třeba i malý NTB a připojit k němu nějaký lepší monitor? Jde to přes HDMI a nebo musí být ten nový displejport? Co konkrétně zvolit?
Speciální požadavky nemám, doteď jsem dělal na RAMce 512MB a na občasné použití Photoshopu, dost často Zoneru a třídění fotek do adresářů v ACDsee to stačilo. Preferoval bych NTB bez OS (otázka je zda pro NTB jsou dnes sehnatelné ovladače???) protože mě tam známej dá XPčka. Nebo už se nemám bát W7 a koupit s origo? Jaká verze je pro běžnou práci třeba? a půjdou pod W7 všechny programy co mám pod XP od přehrávání filmů, přes úpravu videa, fotek atd.?
Díky za zodpovězení otázek bod po bodu a hlavně radu těch, kterým není jedno jak LCD ukazuje... Plazmu bohužel takhle malou nedělají :-/ :-))
Jo málem jsem zapoměl na cenovou relaci. Co nejméně, ale už jsem se smířil s tím, že to bude přes 15tKč. Stolní PC nechci, není kam ho dát a potřebuju být mobilní...