Tak, asi sem dozrál, takže vybírám nové auto. Naložím si ho asi až pod stromeček, ale začal jsem už teď, ať mám čas na úvahy :-)
.. no, pokaď to nekeho bude zajimat, tak se tady s vama podělím o dojmy z konkrétních aut a dealerství - třeba tím někomu pomůžu, nebo aspoň pobavím :-)
V prvním kole předvýběrů je toho zatím spousta a postupně začínám navšťěvovat dealery a zkoumat konkrétní auta. Možná už skryté favority mám, ale dokud člověk neokusí, nemůže si být jist .. Takže jsem se rozhodl nejdřív řešit užitečnost / jízdní vlastnosti / celkový dojem a teprva pak konfigurovat a bavit se o konkrétní ceně.
Budu pořizovat menší benzín a časem mu možná dopřeju lpg/cng, příjemná je dlouhá záruka a zatím nevím, jak velké auto chci :-) o tom ostatně napoví první seznam kandidátů:
ŠKoda Fabia Combi / Octavia / Roomster ( vše 1,2TSi )
Kia Venga / Ceed / Ceed SW ( 1,4, 1,6 )
Hyundai ix20 / i30 / i30SW ( 1,4, 1,6 )
Seat Ibiza ST / Leon ( obé 1,2TSi )
VW Polo / Golf ( obé 1,2TSi )
Chervrolet Cruze / Orlando ( 1,6i, 1,8i )
Fiat Grande Punto / Bravo / Qubo
Renault Clio Combi / Megane / Fluence ( 1,2Tce / 1,6 )
Dacia Sandero / Duster
Ford Focus ( 1,6i )
Citroen C3 Picasso
Peugeot 207 Sw / 308
Opel Astra
Suzuki Swift
Toyto Auris ( hsd? :-)) )
.. s tímhle vším si dokážu představit pár let života, jsou tady skutečně velké rozdíly, ale já doopravdy doposud nevím, co skutečně chci :-))
.. vlasntě trošku tuším:
Orig. centrální zamykání s do, klimu (nejlépe automat), rád bych pro mou paní ESP ( + pro mě vypínatelné

) a parking asist., alespoň 6x airbagů, stavitelné sedačky / volant, tempomat, rádio nejlépe ovládané na volnatu + usb, mlhovky, zrcátka v el + výhřev, ppc a velmi bych rád výhřev předního okna ..
Cena samozřejmě hraje roli, ale zásadnější bude v druhém kole výběru poměr cena / užitné vlastnosti :-)
( auťák bude čas od času využívat i moje paní, takže do finálního výběru promluví jistě i "dámský faktor" aka " takovy roztomily očička to má / jůú, krásny knoflíčky na tom rádiu .." )