-> Jirik_Tuňák: Tak jistě, chce to vyzkoušet, nejsem hazardér, abych riskoval fungl nové vybavení zcela nového bytu, ačkoliv jsem uzavřel slušnou pojistku

.
Eta za 399 mi funguje výborně čtvrtou sezonu, ale nechal jsem jí nejdřív důkladně "zahořet" v plechové buňce na stavbě.
Ono v místě, které je napojena na ÚT je také nutnost to zkombinovat s programem ovládání CZT nebo lÚT, takže malá alchimie.
U RD to nebude tak horké, prostě se přívod do garáže uzavře.
Přečetl jsem si i názor od MOLSA, má pravdu. Lamelová nebo vyklápěcí vrata klidně nechat nedovřená na "cihlu" nebo na "prkno" také pomůžou, když jsou ve zdivu otvory.
Ale pokud má Eidy garáž z porothermu, měl by mít po této zimě, kdy se bude muset s problémem smířit a odstraňovat následky, pokoj.
Předpokládám z popisu, že je to novostavba, takže díky současné technologii P+D odpadají svislé spáry a ložné se minimalizují hydraulickými pojivy předmíchanými s použitím min. w. I když se použije klasická malta (při české vidině úspory = ve skutečnosti zvýšené náklady) tak to neovlivní hmotnostní obsah vody ve zdivu, který musí být vždy do cca 10% i kdyby keramické tvárnice plavaly týden ve Vltavě jako rohlíky z Michle.
Něco jiného je u použití porobetonových tvárnic, kterým ze zásady a druhé profesionální deformaci fandím. Tam už jsou problémy časté, ale téměř vždy zaviněny rychlostí stavby u profi staveb, nebo neznalostí u staveb svépomocí.
Běžná hodnota hmotnostní vlhkosti u tvárnic (Ytong a tvárnic HEBEL = obojí XELA, Q-por apod. je z výroby 30% a při zabudování cca 28-29). Tam je vymrznutí, vyschnutí před zaklopením nutností a zásadním předpokladem.
U Porothermu můžou být problémy jen při spojení s ŽB kcí, tj. jen a pouze špatnou stavební výrobou ruku v ruce s demencí projektanta, který ani při letité praxi mnohdy není schopen pochopit základy stavební termomechaniky. Díky tomu musím v zimě kupovat Savo s rozprašovačem.