28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 25.10.2010 do 26.10.2010, založil/a David29
řadit dle data
20:39:53 26.10.2010
Mr_Kubas
-> LiMaK - 742 forever:
-> Stepix:
Takto to zní pěkně, že za byt v hodnotě 1,5 mega zaplatí "jen" 70.000,-, ale jde spíš o princip, že má zaplatit něco, co on sám nezavinil a chce to hodit na někoho jiného bez toho, aby on a jeho byt v tom byli namočení.. Taky jde o to, že jak píše na to nemá a půjčka je pro něj problém, tak asi tak... Ale nechci se v tom nějak šťourat, reaguju jen na to, co tu čtu...
20:29:51 26.10.2010
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> David29: Nezbyde ti nic jinýho, než to zaplatit. Kde to seženeš je zajímat nebude. Hlavně si neber nějakou tu nebankovní půjčku jako je ten Cofidis apod., to je vstupenka do ještě větší propasti.
20:28:17 26.10.2010
-> LiMaK - 742 forever: -> Stepix: To jste mu teda poradili...
20:25:38 26.10.2010
David29
-> petr s: Ten už je - to bude maminka údajně cálovat.. Pokud ne, to už bych pak řešil...
Ted jde o ty peníze, který chtěj hned - než se to promlčí...
-> Stepix: Jenže auto prodám možná tak za 5000 Navíc ho potřebuju....
-> Mr_Kubas: Chápeš správně...
-> LiMaK - 742 forever: Tak jinak... Kdybych se v penězích topil, tak bych nějakejch 70tyček neřešil.... Ale kde bych je měl sehnat?
Nejde jenom o princip, ale i o to, že ty peníze zkrátka nemám....
17:51:57 26.10.2010
LiMaK - 742 forever
-> Stepix: presne, kolega bere 2 mega hypoteku aby mel kde bydlet s rodinou.A to ma prijem 15 + materská. asi tak. To je teprve masakr.
Sice to muze mít dedictví po svatem krystofovi,ale v dnesni dobe sedet ve vlatnim byte, kterej ti spadne do klina a vysolit za nej 70tyček je luxus nad luxusy. Presne jak rikas, sedel bych a pak a mnul si ruce jakyze to mam bejvák za 70....
pripada mi to uplne stejne, jako vozit si prdel v nejnovejsim infiniti v plne palbe za 1,4 mega a brecet ze nemam na zimni gumy :-(
-> Mr_Kubas: a i kdyby? já jsem nedostal zadarmo ani kralíkárnu... prostě bohužel, ještě toho bude muset v životě zaplatit... kdyby jen tohle. A nadale předpokladam že dluh nevznikl jen z matčinych rozmaru, ale třeba jako samoživitelka s dětma měla zcela jistě jiné příjmy a výdaje. Nechci se ale zaplejtat do jeho rodinných vztahů, jen říkám že na jeho místě bych to zatáh a mnul si ruce s tim co nemám za supr vlastní byteček....
15:59:22 26.10.2010
Mr_Kubas
-> Stepix: On v tom bytě bydlí už XY let, dříve patřil jeho dědovi a ten ho na něj v roce 199x přepsal.. Tudíž on ho za tu cenu nekoupil, jen je to jeho odhadní cena. Jestli jsem to teda dobře pochopil...
15:57:30 26.10.2010
Stepix
čtu to správně, žes dostal byt za 1,5 milionu a krkáš se zaplatit 70 tisíc? byť z principu? než se to dostane kamkoliv i k soudu jak píšeš, tak určitě to do 1.12. nestihnou řešit, takže to dle mě propadne... ale 70tis za byt v 20ti násobný hodnotě bych dal okamžitě i kdybych měl prodat auťák.
13:29:05 26.10.2010
VeTeV
-> David29: jak radí ostatní primární je teď řešit onu pohledávku u SVJ - nebo se z toho pak po.ereš
10:38:11 26.10.2010
David.
-> David29: rozhodně bych nejdřív řešil splacení dluhu vůči sdružení vlastníků, protože pokud si to budete přehazovat doma tak dojde k soudu a tam nezaplatíš 70tis. ale dnes s úrokama za těch X let, soudní výlohy a právníka žalované strany klidně i 300tis. 400tis.
10:07:05 26.10.2010
-> David29: Ale poád zůstává to, že ty musíš sehnat prachy a zaplatit to. Pak už si to musíš na ní nějak vymáhat. Způsoby jsou, jde jen o to, jak moc drsně proti ní chceš jít. Každopádně jí už nic neplať. Blbý je, že se na to nepřišlo dřív, takhle jsi jí zbytečně platil ten svůj podíl na nájmu, který si strkala do svojí kapsy.
09:34:53 26.10.2010
David29
-> COL: Mno jasně... Takže do 8/2009 se to dá bez problémů uhrát na ní - podklady, že mě měla živit jistojistě jsou...
A zbytek jedině na uznání pohledávky...
23:15:21 25.10.2010
COL
David29 25.10.10 22:58:44 napsal: → COL: Vznikl, ale jak za něj můžu mít zodpovědnost, když mi není 18? Popřípadě když jsem byl student, a pobírala na mě dávky, vdovskej důchod a já nevim co ještě…
→ Jarda/felda: Jak ručila? Prostě neplatila nájem…
Zavazek platit vznikal tobe, ikdyz ti nebylo 18. Ona mela do te doby tvuj majetek spravovat (povinnost platit najem "ze sveho" dokonce ani nemela, ale mela zas vyzivovaci povinnost vuci tobe), coz v sobe obsahuje i uhradu "najemneho" - ovsem uhrada najemneho by spis vyplyvala z jeji vyzivovaci povinnosti, nez toho, ze tobe neni 18 a ona je tvuj zakonny zastupce. Zavazan jsi jen ty, treti stranu zbytek nezajima, leda by ti stale nebylo 18 a ona byla stale tvuj zakonny zastupce (pak by museli jednat s ni), coz neni. Treti strane je jedno jak se mezi sebou vyporadate.
22:58:44 25.10.2010
David29
-> COL: Vznikl, ale jak za něj můžu mít zodpovědnost, když mi není 18? Popřípadě když jsem byl student, a pobírala na mě dávky, vdovskej důchod a já nevim co ještě....
-> Jarda/felda: Jak ručila? Prostě neplatila nájem...
21:50:30 25.10.2010
-> COL: Jo na ten jsem zapoměl. Respektive jsme pak místo uznání dluhu sepsali exekuční zápis a na jeho základě jsem potom dával exekuci.
20:50:56 25.10.2010
Jarda/felda
-> David29: pokud ručila bytem byť nebyl její, je to jen a jen tvuj problém
19:40:08 25.10.2010
COL
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
uznani dluhu samo o sobe preci neni exekucni titul....
-> David29:
Jinak ten dluh vuci SVJ jde za tebou, bud jsi ho zdedil, nebo za tveho clenstvi vznikl.
15:35:35 25.10.2010
-> David29: To uznání dluhu je dobrá věc. Nejrychlejší způsob jak se zbavit hrozby ze strany SVJ je ten dluh uhradit ze svého a postavit celou věc tak, že matka bude dlužit tobě. V tom případě si od ní nechat podepsat uznání dluhu, což je potom dobrá pomůcka při vymáhání dluhu, protže s tím papírm pak stačí zajít k exekuci a rozhodování soudu je tím velice urychleno. Dá se na to stáhnou nějaký vzor z internetu, ale lepší je nechat si to napsat od exekutora, nejlépe tak, že se tam obě strany dostaví, sepíše se to a před ním podepíše. Pak už nepotřebuješ žádné další notářské nebo podobné ověřování. Je to ovšem horší varianta pro tebe, protože musíš sehnat prachy. A taky s tím musí matka souhlasit, že ti to podepíše.
Pak mě napadá, ale s tím zkušenosti nemám a nevím jak přesně to udělat, donutit ji, aby podepsala to přiznání dluhu vůči SVJ, ale s tím by muselo souhlasit i SVJ a tím pádem ty bys byl z obliga a matka by si splácení dluhu musela zajistit sama. Ale nevím, jestli by na to z SVJ přistoupili.
Kdo je vůbec psanej, že ten byt provozuje? Ty nebo matka? (nemyslím majitele) Jakým způsobem máte ošetřené provozování bytu mezi sebou, když ty jsi majitel a ona (jestli jsem to správně pochopil) k tomu bytu nemá žádný majetkový vztah - nějaká smlouva nebo něco?
15:26:35 25.10.2010
David29
-> Jakub M, darklord.: Rozhodně nemínim to platit já...
Za prvý já mám nájem defakto zaplacenej, takže takhle bych ho zaplatil po druhý, a za druhé na to nemám
Úvěr mi u mojí banky nedaj, tam jsem si už vzal a nevím, zda bych něco dalšího utáh...
15:22:46 25.10.2010
Jakub M.
-> David29: zkus se se sdružením vlastníků dohodnout na mimosoudním vyrovnání a navrhnout vhodný splátkový kalendář. Případné soudní výlohy by myslím totiž také šly na tvoje triko.
Připadně jak píše vhml
15:22:45 25.10.2010
darklord
-> David29: no tak by som to zaplatil (evt zobral na to pozicku/uver/kontokorent/
kreditku) este pred tym ako zacne sud ak nebude mozne sa toho dlhu nejakym sposbom (popisanym nizsie) zbavit. Ale uz chcem vidiet niekoho kto si dobrovolne na seba zobere dlh.
15:20:52 25.10.2010
David29
-> darklord: To určitě, hodnoty těhlech bytů se pohybujou okolo 1 - 1,5milionu...
-> vhml: Ha, to vypadá na něco, co by mě vysekalo-) Díky..
Takže se dá dohromady tento papír, nechá se ověřit asi podpis a měl bych bejt očištěn?
A když dojde na soud, já zamávám timhle lejstrem a oni začnou obesílat ji?
Matka ti podepíše papír, že za dluhy může ona a bere to na sebe. Pokud se ale bránit, je to horší
15:16:33 25.10.2010
darklord
-> David29: ma ten byt vecsiu cenu ako je dlh?
15:15:11 25.10.2010
David29
Kromě zaplacení nevím zatím o ničem, co by pomohlo - i kdybych se vystěhoval, byt je pořád můj...
15:14:14 25.10.2010
David29
Doufám, že se někdo vyznáte - popř. znáte někoho, kdo se vyzná...
Jde o to, že na bytu v osobním vlastnictví, psaný na mě od roku 199x v rámci děditství je dluh asi 70tkč, který pcohopitelně není zavinněný mnou.
Dlužné částky jsou jak před dovršením mých 18-ti let, tak hlavně po dovršení 18-ti let, ale ve správě ho měla pochopitelně i nadále matka - která na platby srala (lépe řečeno, neměla na to) i když jsem ji adekvátní částku na nájem přispíval po ukončení studia (8/2009)
Jenže sdružení vlastníku to chce k 1.12.2010 (než se dluh z roku 2008 promlčí) dát k soudu - kterej půjde pochopitelně za mnou, jakožto za majitelem bytu...
Tak, a co ted? Nevěděl byste někdo, jak ten "nemůj" dluh přepsat oficálně na matku?