skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Platba dálničních poplatků Itálie
13:12:53
17.06.2010
17.06.2010

Mr_Kubas
Super, díky hoši 

12:24:19
17.06.2010
17.06.2010

Luky
-> vhml: Jj, platí se to podle ujetých kilometrů: www.uamk.cz/cs/index.php?
option=com...
12:22:28
17.06.2010
17.06.2010

vhml
-> Mr_Kubas: já už si to taky úplně přesně nepamatuju. Ale myslím, že vjedeš na dálnici, u kadibudky dostaneš lísteček a až sjedeš tak ho u další kadibudky proplatíš podle kilometrů.
12:17:02
17.06.2010
17.06.2010

Mr_Kubas
Díky, to se mi hodí, akorát jsem to chtěl taky zjišťovat. Takže jestli jsem to pochopil, tak na každém vjezdu na dálnici je mýto? V Itálii jsem byl naposledy před XY lety, takže si to vůbec nevybavuju a jen bych se rád ujistil, jak to tam probíhá. Jak je to teda s platností vjezdu? Platí se při každém vjezdu na dálnici nebo je nějakej paušál, kdy můžu jezdit po dálnici třeba celej den dle libosti a při sjezdu mi to nějak spočítaj?
10:36:09
17.06.2010
17.06.2010

vhml
Na klasickou platební kartu jsou tam zvlášť okýnka. Zajedeš k němu a naťukáš tam pin jak v tescu na pokladně...
10:30:34
17.06.2010
17.06.2010

havlik
s kartou nevim s prachama je normálně hodíš bud do automatu nebo tam sedí bába v budce a vyjede ti tiket kterej dokazuje to žes zaplatil
10:21:37
17.06.2010
17.06.2010

Luky
Má někdo zkušenosti s platbou dálničních poplatků v Itálii? Je možno v hotovosti nebo úvěrovou kartou VIACARD.
Dálniční poplatky lze hradit kromě hotovosti v Eurech také kartami VIACARD nebo klasickými kreditními kartami (viz níže). Karty VIACARD však nemohou být použity na sicilských dálnicích. Karty VIACARD lze u nás koupit v cestovní kanceláři Autoturist a na pobočce ÚAMK, Praha 4-Krč, Na Strži 9. Tyto dálniční karty vystačí pro osobní vozy na cca 600 km dálnic. Průměrný dálniční poplatek za 100 km je v Itálii 6.10 Euro.
Dálniční poplatky lze hradit na 90-ti% dálničních úseků i kreditními kartami Aura, Visa, Eurocard/Mastercard, Postamat Maestro, American Express nebo Dinners´ Card.
.
.
.
Na většině dálnic motoristé mohou platit poplatky úvěrovou kartou VIACARD. Tato karta může být použita pro každé vozidlo a je dostupná v hodnotách 25, 50 a 75 . Motoristé ji mohou získat v kancelářích ACI (italský autoklub), v některých dalších autoklubech (např. ACS, ACL, ACN, ADAC, OAMTC, TCB, TCS ad.), na stanovištích placení poplatků, v některých bankách, poštách, turistických kancelářích a prodejnách tabáku, na území ČR v CK Autoturist a pobočce ÚAMK v Praze 4.
Tato magnetická karta na dálniční poplatky nemá omezenou platnost. Nevyužitá karta proto může být použita při příští návštěvě Itálie. Při nevyčerpání Viacard se peníze nevrací. VIACARD však nemůže být použita na sicilských dálnicích A18 a A20.
zdroj> www.uamk.cz
Jak to v praxi funguje? Přijede se k mýtnici, hodí se tam hrst drobáků a jedu? A jak to funguje s tou kartou? Někde tam s ní šermuju u čidla, nebo ji to rozpozná na dálku a já normálně projedu?
Díky
Dálniční poplatky lze hradit kromě hotovosti v Eurech také kartami VIACARD nebo klasickými kreditními kartami (viz níže). Karty VIACARD však nemohou být použity na sicilských dálnicích. Karty VIACARD lze u nás koupit v cestovní kanceláři Autoturist a na pobočce ÚAMK, Praha 4-Krč, Na Strži 9. Tyto dálniční karty vystačí pro osobní vozy na cca 600 km dálnic. Průměrný dálniční poplatek za 100 km je v Itálii 6.10 Euro.
Dálniční poplatky lze hradit na 90-ti% dálničních úseků i kreditními kartami Aura, Visa, Eurocard/Mastercard, Postamat Maestro, American Express nebo Dinners´ Card.
.
.
.
Na většině dálnic motoristé mohou platit poplatky úvěrovou kartou VIACARD. Tato karta může být použita pro každé vozidlo a je dostupná v hodnotách 25, 50 a 75 . Motoristé ji mohou získat v kancelářích ACI (italský autoklub), v některých dalších autoklubech (např. ACS, ACL, ACN, ADAC, OAMTC, TCB, TCS ad.), na stanovištích placení poplatků, v některých bankách, poštách, turistických kancelářích a prodejnách tabáku, na území ČR v CK Autoturist a pobočce ÚAMK v Praze 4.
Tato magnetická karta na dálniční poplatky nemá omezenou platnost. Nevyužitá karta proto může být použita při příští návštěvě Itálie. Při nevyčerpání Viacard se peníze nevrací. VIACARD však nemůže být použita na sicilských dálnicích A18 a A20.
zdroj> www.uamk.cz
Jak to v praxi funguje? Přijede se k mýtnici, hodí se tam hrst drobáků a jedu? A jak to funguje s tou kartou? Někde tam s ní šermuju u čidla, nebo ji to rozpozná na dálku a já normálně projedu?
Díky