-> Kočislav: Děkuji Ti moc za velmi přínosné informace
Co se týče svědectví, tak se našel ještě jeden svědek z naší strany, který akorát přijel když incident zrovna probíhal, tudíž je to dva na jednoho. Nevím jestli to na situaci něco změní.
Dále ten náš pejsek byl oříšek, kterého přítelkyně našla před pěti lety ve vesnici, kde ho evidentně někdo opustil, ležel nějakou dobu pořád na stejném místě, byl příšerně zablešený apod. Tudíž jeho "cena" by se dala označit spíše za symbolickou...
Ještě mám dotaz co si mám představit pod pojmem stopy? Jelikož jediné co se dá považovat za stopu je z mého pohledu rozsáhlé poranění na našem pejskovi. Když ho napadl, tak ho de facto prokousl tak, že mu zlobil x žeber a těma tesákama mu projel skrz plíce až do srdce. Zprávu nám snad vyhotoví pan veterinář.
Úmysl majitele vlka asi jen těžko dokážeme, jediný důkaz je naše svědectví, ale to se dle mě nebude brát v úvahu, jelikož by to mohlo působit subjektivně.
A ještě dotaz, jak jsem tu psal, tak loni v létě tento samý pes vnikl k nám do domu až do obýváku a napadl toho samého oříška. V tu dobu majitel nebyl doma (dovolená) a tak toho psa předal svému známému, který bydlí kousek odtud. Tento "nový" majitel šel se psem na procházku, ale bez vodítka, tudíž mu pes utekl a šel přímo k nám do baráku, kde nás bylo tuším 4 nebo 5 svědků, je možné toto taky nějak zohlednit?
Ještě mě napadlo, jakým způsobem je možné dokázat, že ten pes v případě, že uteče míří rovnou k nám? Opravdu to tak je, protože ho učil už od mala na naše psi, ale je tam napytel ten důkaz, podle kterého by ho to usvědčovalo.