skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kouřovod
prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 16.05.2010 do 17.05.2010, založil/a ZdeněkH - zrušená registrace
17:34:15
17.05.2010
17.05.2010

ZdeněkH - zrušená registrace
-> FORM: A nevíš pls kde by se něco takového dalo sehnat za rozumnou cenu? Já našel v podstatě jen u prodejců a servisů těch kamen a tam chtějí za 60cm dlouhou rouru 850 korun což mi přijde trošilinku hodně. O revizi mi nejde na tu hážu bobek to co tu bylo doteď nesplňovalo revizi už aspoň 30 let a co rok to oprava nějaké hovadiny na tom. Opravu dělal borec stylem, že vzal součástku ze starých prozatím fungujících kamen bůhví odkud a šoupl to sem
10:18:51
17.05.2010
17.05.2010

FORM - zlomená ojnice
-> ZdeněkH: U sání je to celkem jedno, tam si dej co chceš, ale na výfuk rozhodně ne okapovou rouru a ani hliníkový vlnovec, ten se směl používat dřív ale dnes už ti asi na něj nikdo revizi neudělá. Podle teploty výfukových spalin můžeš použít buď speciální plastové trubky, hliníkové lité nebo nerezové. Plastové se používají snad jen pro nízkoteplotní turbo kotle a kondenzační kotle. Hliníkové měly myslím také nějaké omezení, pokud chceš vlnovec, pak jedině tlakový nerezový.
21:28:50
16.05.2010
16.05.2010

beastyLA - ten první
-> ZdeněkH: pozink - plech rychle hnije. já dával loni nový kotel - turbo a k tomu byla trubice taky z nějakého plechu (možná alu) ale s 1mm vrstvou spec. laku, protikorozni.
na přívodu-odvodu vzduchu bych nešetřil.
na přívodu-odvodu vzduchu bych nešetřil.
21:11:45
16.05.2010
16.05.2010

ZdeněkH - zrušená registrace
Řeším tu takový problém a dilema. Potřebuju doma namontovat plynové topidlo (lidově wafky) a mám takový problém ohledně druhu trubky pro přivod čerstvého vzduchu a hlavně odtah. Původní trubky co k tomu byli už nejsou, ale co vím byly takové hadrové hliníkové (měkké jak hadra dalo se to lehce zmáčknout) no a jelikož jsem našel nové jedině na netu za cenu kolem 800 za kus což se mi za kus trubky s délkou necelý metr nechce dávat napadlo mě použít rouru co se používá na svod okapu. Ta je cenou někde jinde a průměr sedí.
Otázkou je dá se použít nebo ne? Podle mě ano materiál je pevný a pochybuju že by se to rozteklo horkem takové peklo tam přece být nemůže. Je to pozink plech. Přece jenom jde o plyn a horko a rád bych se dožil slušného a požehnaného věku
Otázkou je dá se použít nebo ne? Podle mě ano materiál je pevný a pochybuju že by se to rozteklo horkem takové peklo tam přece být nemůže. Je to pozink plech. Přece jenom jde o plyn a horko a rád bych se dožil slušného a požehnaného věku