skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Firemní auto x soukromá cesta
11:56:59
18.03.2010
18.03.2010

kirri is back
-> Luboš: pokud to máš oficialne povolene od reditele neres to, jen pokud ti neni jasny jak to mas napsat do knihy jizd, zeptej se nadrizenych a je
11:52:44
18.03.2010
18.03.2010

Tasek
do knihy pak napíšeš km a soukr. cesta, pokud to máš nahlášené, tak bych to asi dál neřešil...
10:19:24
18.03.2010
18.03.2010

Luboš
auto nemám přidělené. Máme tři firemní auta pro 20 lidí a na služební cestu každý dostane příkaz k jízdě.
Mám to ofic. s povolením ředitele a placením km. Jen nevím, jestli mi má provozní vypsat normální příkaz nebo se jen pak do knihy zapíšou km a "soukromá jízda".
Mám to ofic. s povolením ředitele a placením km. Jen nevím, jestli mi má provozní vypsat normální příkaz nebo se jen pak do knihy zapíšou km a "soukromá jízda".
10:04:48
18.03.2010
18.03.2010

koate
Játo měl tak žesem nic nehlásil dopředu.Bylo pouze na mě kolik měsíčně nahlásim soukromejch Km.A bylo fuk jestli jedu o víkendu.Občasně se koukli nato kolik sem ve fakturách upsal km zákazníkovi a muselo to aspon zhruba odpovídat.Dokonce mi 200km měsíčně dali zadarmiko-zbytek 2kč/km.Nikdo z 60aut nenajel více než 200 :D..a lítalo se pořád.Kniha jízd vedená na notebooku.Pouze se připsalo soukromá jízda občas.Jako servisáky nás nikdo nebuzeroval.Cožse změnilo z nástupem GPS...toužsem odcházel.
Pak u další firmy sem to měl hlásit.Řekli mě akorát co projedu at dotankuju.
Při poměrech jaký tam panovaly smeto už ani nehlásili.A popravdě ani nedotankovávali.
A bežný bylo aspon u mě 20km soukromejch denně a o víku 50-více :D se sprinterem.
Pak bohužel auto dostalo firemní polepy a už měto i vadilo páčsem byl flojdum víc napadnej.Jeden kluk nato málem dojel páč nenahlásil že o víku pojede a někde hodil dodávku do škarpy.Než sehnal pomoc zmerčili jí flojdi a naháněli majitele kerej o ničem neveděl a řešilo seto jako černá jízda a defakto krádež.Ale tam byla kniha jízd tak trapná žese to nák zahrálo do ztracena.
Jábych se prostě zeptal šéfa jakto řešej oni.U každý firmy asi jinak.
Pak u další firmy sem to měl hlásit.Řekli mě akorát co projedu at dotankuju.
Při poměrech jaký tam panovaly smeto už ani nehlásili.A popravdě ani nedotankovávali.
A bežný bylo aspon u mě 20km soukromejch denně a o víku 50-více :D se sprinterem.
Pak bohužel auto dostalo firemní polepy a už měto i vadilo páčsem byl flojdum víc napadnej.Jeden kluk nato málem dojel páč nenahlásil že o víku pojede a někde hodil dodávku do škarpy.Než sehnal pomoc zmerčili jí flojdi a naháněli majitele kerej o ničem neveděl a řešilo seto jako černá jízda a defakto krádež.Ale tam byla kniha jízd tak trapná žese to nák zahrálo do ztracena.
Jábych se prostě zeptal šéfa jakto řešej oni.U každý firmy asi jinak.
09:58:34
18.03.2010
18.03.2010

Luky
Záleží na tom, jestli s tím budeš o víkendu jezdit oficiálně, nebo jestli to firma bude tutlat
09:52:06
18.03.2010
18.03.2010

Tasek
u mě to funguje tak, že pokud jedu soukromně, tak to jen na hlásím, kdyby se něco stalo aby se o tom vědělo a do knihy jízd potom zapíšu soukr. cestu
co se týká příkazů k jízdě, tak žádný nevedem a neděláme, jelikož mám firemní auto i pro dopravu do práce....
co se týká příkazů k jízdě, tak žádný nevedem a neděláme, jelikož mám firemní auto i pro dopravu do práce....
09:45:58
18.03.2010
18.03.2010

SOMALECEK (martin120)
no u nás to funguje tak, že buď ti šéf udělá "služební cestu" pro případ nehody, nebo si zažádáš o zápůjčku vozidla a musí ji podepast šéf. Jinak pokud máš auto i k soukromému užívání a platíš z něj daň 1% z hodnoty vozu tak by to mělo být jedno kam s autem jedeš
09:37:10
18.03.2010
18.03.2010

Luboš
Poraďte, kdo se v tom vyzná.
Půjčuju si firemní auto na víkend. Musím mít příkaz k jízdě i na soukromou cestu?
Půjčuju si firemní auto na víkend. Musím mít příkaz k jízdě i na soukromou cestu?