Schody - statik

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 24.01.2010 do 28.01.2010, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
řadit dle data
18:09:29
28.01.2010
P@nis
-> Jirik_Tuňák: Zvířatka se u Vás maji teda hezky ;-))

-> Jirik_Tuňák 28.01.10 15:46:31:

Spodní polička 3 věc z prava je mi nějaka povědomá 1 4
upraveno 1x, naposled 28.01.2010 18:09:58
16:28:00
28.01.2010
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> P@nis: Mě ještě žádná nepraskla a to jsem do nich dělal díru na zásuvky apod. Bez prasknutí jsem řízl i proužek dlažky 33 cm dlouhý a široký 1,5 cm. Jinak polička na hejzlu má čas, teď opalujeme všade futra a budeme ještě přemalovávat předsíň. Pak jsme se domlouvali s Tuníkem na nějakejch javor deskách, potřebuji ještě odkládací desku na vršek zídky u kuch. linky a na nějaký skříňky aby bylo kam schovat prášky na praní atd., páč pračku jsme schovali v kuchyni za jídelnu do výklenku taky z té zídečky. Pak jsem ještě modeloval ze sádroše domeček pro myčku, která je zasunutá v místě původní výlevky v kuchyni v zaslepeném výklenku do kterého je jakoby ze strany koupelny zapuštěná ta vestavěná skříňka. Ono se ve starém domě dá vymyslet docela dost věcí.
16:20:13
28.01.2010
P@nis
-> Jirik_Tuňák: Připadá mi to WC nějake malé : -)) Jinak kde máš poličku na ten časák co leží na zemi (já se bez novin, časaku ani nevyseru řádně :).. a jestli budeš dávat tak at ti nepraskne kachlička jako mě, je pak žůžo ji vysekávat :-ů
upraveno 1x, naposled 28.01.2010 16:20:32
16:01:29
28.01.2010
Malovat jsem maloval v neděli, ladila se barva příbuzná k javoru a šafránu a světle modrá, aby to sedlo k lince a podlaze. Barva se rozvrhla vždy stejná na protilehlé rohy a cca do půli každé příbuzné stěny. Barvy se pak oddělily nepravidelnou vlnkou v neutrální bílé. Na zeď se dával obklad bližší javoru a tmavší odstín na podlahu.
upraveno 2x, naposled 28.01.2010 16:03:31
15:58:15
28.01.2010
Zkouška pokládání linoleja. Stříbrná kostka (sokl linky a madla), světle modrá a bílá kostka. V pozadí rozdělaná zídka ze sádroše. Ještě nás čeká koupě nového sporáku, nerez nebo stříbrnej a kamna.
zvětšit Schody - statik - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 28.01.2010 15:58:15
upraveno 2x, naposled 28.01.2010 16:02:25
15:57:18
28.01.2010
Další fáze, obkládání kuchyně. ještě se pak malovalo dvěma tonovanými odstíny.
zvětšit Schody - statik - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 28.01.2010 15:57:18
15:53:50
28.01.2010
Někdy mám i pocit, že člověk udělá méně bordelu v okolních pokojích (prach apod.), než profi firma. Resp. dělá ohleduplněji.
15:52:05
28.01.2010
Co se týká koupelny a hajzlu, tak dnes bych dělal extravagantnější dnes moderní barvy, než usedlejší tohle s jednoduchou listelou. Ale to je daň za to, že jsem to dělal už pár let zpět. Až bude hotové podkroví, rozbourám to znova. 1
15:47:30
28.01.2010
Vyvýšený stupínek pro kuch. linku, porobeton, dlažba.

Před ním ještě sádrokartonová obložená zídka oddělující eLkovou kuch. linku a jídelnu.
zvětšit Schody - statik - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 28.01.2010 15:47:30
upraveno 1x, naposled 28.01.2010 15:48:04
15:46:31
28.01.2010
Vlastnoručně dělaná vestavná skříňka s lemováním buk + koupelna, stejně jako na skříňce pro umyvadlo. Dozdíváno pod. Barva obkladu stejná jako hajzl, jen vyšla jinak fotka.
zvětšit Schody - statik - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 28.01.2010 15:46:31
upraveno 2x, naposled 28.01.2010 15:50:42
15:45:36
28.01.2010
Jinak něco z mojí práce.

Obložený hajzlík s falešným rohem (uzávěr vody, stoupačka). Bot si nevšímejte, nebyla hotová předsíň.

Potom jsem ještě zkracoval přívodní hadici k hajzlu.
zvětšit Schody - statik - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 28.01.2010 15:45:36
upraveno 1x, naposled 28.01.2010 15:53:13
09:10:17
25.01.2010
-> dušan: Když se dá dvojmo a dostatečně dlouhý šrouby, tak takový riziko nebude. Obkládal jste a izoloval někdo na OSB desku ? Třeba pro místo, kde bude sprcháč. O patro níž vana, o patro výš sprcháč, tak proto se ptám.

Jinak díky, přesně tohle tam máme (ta první fotka před rozkopáním). 1
07:26:02
25.01.2010
dušan
hlavně pořadně prošroubovat do tramů at to piozději nevrvrže
07:24:25
25.01.2010
dušan
07:23:45
25.01.2010
dušan
07:23:08
25.01.2010
dušan
je to jak pišou kluci , taky jsem neco podobného dělal
zvětšit Schody - statik - obrázek od dušan vložen 25.01.2010 07:23:08
21:36:51
24.01.2010
Baghira
-> Jirik_Tuňák: Udělej to jako to dnes dělaj všichni...na úřady se vys...pak ti odpadaj věci jako povolení, ohláška a podobně. Zvlášť pokud jde o rekonstrukci, tak mi přijdou nějaký posudky jako naprosto vyhozený prachy. Pokud tomu vyloženě nerozumíš, radši si pozvy šikovnýho fachmana, ten by to měl mít v oku a určitě ti i dobře poradí, co kde a jak.
20:34:44
24.01.2010
pyroman
-> Jirik_Tuňák: co se statického posudku týče, tak možná na strop, pokud se tam bude muset udělat nějaká výměna nebo převázka 4
16:49:48
24.01.2010
Díky díky. OSBčka jsme dávali dvojmo. To vím. Tím statikem jsem si jistej nebyl, mě říkal právě táta, že možná bude muset bejt jeho posudek.

Protože jak říkám, bude se dělat na etapy střecha s podkrovím, abysme mohli rozšířit byt. S tím i okna a pak časem fasáda. Nejraději bych to nechal udělat od jedné firmy, aby věděli kde co a jak bylo. Nějaký nabídky včetně známých už mám. I s dobrejma referencema.
15:23:26
24.01.2010
matisek
-> Jirik_Tuňák: Ešteby som ti tu doplnil aby si nezabudol že na vrchu budeš zrejme musieť urobiť zábradlie takže si dopredu rozmysli že o čo ho budeš kotviť často na to ludia zabudnú a práve predvčerom som jedno také montoval navrchu boli dosky pomerne tenké a nikto už nevedel že čo a hlavne kde je pod nimi takže to kotvenie bolo zbytočne komplikované a aj tak to neni ono.Najlepšie keby si toho čo ti bude robiť schody zavolal ešte než zečneš niečo viac robiť.Lebo je fakt že najhoršie natom je to všetko prepočítať.Poviem ti že už dávno som nerobil schody ktoré sú pohodlné,večšinou vyhrá požiadavka úspori miesta.No a točené schody tak ako písal Baghira pekné ale nepraktické.Keby si chcel aby boli pohodlné museli by mať priemer tak tri metre a to už viec miesta zostane z tím elkom Naviac ak by si chcel nebodaj celodrevené točené tak tie by boli hnusne drahé.Mi občas robíme schody,aj také,aj také ale vždy je nosná konštrukcia kovová a drevenné nášlapi.

Jo a statika som teda ja ešte pri tom tiež nikdy nevidel asi záleží od toho či bude prebiehať nejaká kolaudácia,neviem.
upraveno 1x, naposled 24.01.2010 15:40:03
12:39:57
24.01.2010
pyroman
-> Jirik_Tuňák: více méně souhlasím s tím, co sem napsal Baghira: , pokud budeš chtít schody do tvaru L, tak si dej pozor, aby si se vešel podchodnou a průchodnou výškou. trámy myslím budou tak po 90cm +-, ale kdo ví... doma máme na trámech prkenej záklop a na tom 2x dřevotřískový desky, a je to přibito na trámy :-)
12:39:19
24.01.2010
Baghira
-> Jirik_Tuňák: Záleží jak je ten starej beton silnej a kolik místa je dos tropu, jestli tam jsou někde dveře atd...ideál je na trámy vyrovnat OSB, nejlíp na rošt, na to třeba 20-30mm kročejová izolace a na to znovu OSB, třeba 2 x 12 mm a pod to mezi trámy samozřejmě taky nějakou vatu podle výšky trámů. Suprově se to odhluční, pokud je to ovšem potřeba, což je v jednom bytě otázka...pokud by stačí jen srovnat podlahu, tak buď na trámy vyrovnávací rošt + OSB, nebo obložky na trámy + OSB...podle rozestupů trámů bych volil tloušťku, ale vždy je lepší dát dvě slabší přes sebe, než jednu silnou. Jinak samo pokud by byla možnost celej ten strop vysypat, odstranit všechen ten bordel, bylo by to nejideálnější. Co se týká těch schodů, tak pokud máš místo, tak lomený s mezipodestou, jsou samozřejmě lepší.
12:25:14
24.01.2010
-> Baghira: Taky jsem spíš pro ty klasický. Uvidíme jak jsou rozestupy trámů. Místo pro ně už vybrané máme, tak se snad trefíme. Přemejšleli jsme ještě o schodech v půli lomené do pravého úhle a pak až nahoru. Lomené kvůli místu.

Co se týká OSB desek, tak ty mě napadly taky. Každopádně ten starej beton je rozpraskanej a musí se vykopat. Pod ty OSBčka bude nejlepší dát co, nějaký rošty a prošroubovat až do trámů ? Snad to bude ta půda aspoň trochu rovná.

Stropy jsou dřevěný. Podlahy v bytech taky. Jak jsem psal, klasika co se dřív dělala, trámy prkna, škvára. Na půdě je beton, ale nevím jak silnej. OSBčka jsme plánovali dávat dvojmo místo litýho betonu do bytu už dávno, takže v tomhle případě u tý půdy říkáš raději taky než obnovovat těžkej beton ?
upraveno 1x, naposled 24.01.2010 12:26:53
12:12:08
24.01.2010
Baghira
Zdar, prvně...točitý schody radši zavrhni, pokud někdy chceš mít děti a chceš, aby se dožili svejch pěti let a pokud plánuješ, že v tom bytě budeš i v důchodovym věku. co se týká těch stropů...jsou tam dřevěný trámy, bednění a omítka, nebo je to beton? Protože pokud je ten strop dřevěnej, prvně bych hooodně popřemejšlel nad tim, jestli obnovovat nahoře betonovou podlahu a neřešil bych to radši něčím podstatně lehčím, třeba OSB + kročejová izolace...? Se schodama je ideální se trefit podélně mezi trámy, pokud tam je dostatečněj rozestup jinak by se museli nějak přeložit, nebo převázat. A na schody statika snad ani nepotřebuješ, pokud chceš dřevěný, tak ti je v podstatě udělá každej šikovnej truhlář, ideálně ten, co má se schodama už zkušenosti...jediná alchymie u schodů je to správně spočítat, aby byli pohodlný, dobře osazený, nosný, ale statika jsem u běžnejch domovních schodů, ještě neviděl...pokud se nelejou z betonu s armaturou.
01:35:08
24.01.2010
Zdravím. Máme dům z roku 1948. Na příští rok plánujeme propojení stávajícího bytu, kde bydlíme, s podkrovím klasickými nebo točitými schůdky. Počítám, že se budeme muset obrátit s plány na statika. Bývají obecně problémy s aplikací schůdků u takhle starých domů ? Stropy / podlahy klasika jak se dělalo, trámy, škvára, prkna, nahozenej rákos. Na půdě nás čeká novej beton, neb starej je poškozenej a nová střecha. Už jsem tady na virtu viděl, že se tady staví, nebo přestavujou starý domy. Ptám se hlavně kvůli tomu, jak se řeší v případě schodů pak trámoví a konstrukčně ideální místo na bourání pro ně (podél stěny, roh místností pod apod.). Dost stavebních prací, zedničiny a obkládání si dělám sám, ale tohle je pro mě zatím velká neznámá, takže než se na někoho profi budu obracet, tak si rád poslechnu i rady lidí, co už to maj za sebou. Díky
Extreme Tyres