Chtít to někdo jinej, tak by pro mě nebyl problém mít tu formu hotovou za odpoledne z laminátu...ale takhle u formy z modelíny jsem se málem pochcal smíchy...to sou technologie co tu padaj
-> wondraz: tak jsem jim napsal , a uvidime co jak a za kolik :)))
21:17:07 16.12.2009
Tomaso435
-> suri: no do toho se házek výkresy z catie nebo myslim autocadu, ale v tom já zkoro neumim a táta jen lehce,,, a dávat to někomu za 800 na hodinu se snad nevyplatí :(
-> Miky: myslíš to vyklepat z plechu? to nééé, to tak vylisovat, ze spodu je to tvarovaný na sklo světla. jesi si viděl fáčkovský světlo tak víš jak to cca je
já bych to asi řešil uplně jinak .. podle mě jednoduší udělat to norml z plechu .
21:08:38 16.12.2009
suri
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: na frézke by si spravil podľa modelu
21:07:29 16.12.2009
Tomaso435
-> suri: ted mě napadlo že v práci máme cnc frezku když by se předmět na 3Dčku oměřil a parametry by se vložili do frezky tak by na to možná dovedla vyfrezovat otvor,,,,,,, ale potázkou je kdy bude frezka volnější,,
no ze dřeva mě to ještě nenapadlo:) jak by si udělal ten tvar? ten záhyb hlavně?
mě furt lepší varianta než obtisk nenapadá jak to dokonalejc udělat aby to bylo aspon trochu přesný
-> wondraz: maj nějaká stránky? :)
21:02:48 16.12.2009
wondraz
a dělaj i se dřevem..
21:01:18 16.12.2009
wondraz
maj to unás na škole v Hronově
21:00:53 16.12.2009
suri
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: z hlíníku to bude forma drahšia ako pol auta, ale dalo by sa to vydrézovať z dreva
21:00:11 16.12.2009
Tomaso435
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): kouknu po lukoprenu co a jak se s tím dál :)
-> Motomaniak: tad yto je otázka pár peněz jinak pro výrobu několikati párů se to nevyplatí:)
-> wondraz: to je taky fakt.. zkusim oslovit nějakou školu...:)
20:54:29 16.12.2009
wondraz
tu hliníkovou formu by ti mohli udělat i nekde na škole kde maj počítačem řízenou frézku ale nevim kolik by to stálo...
U nás v práci se dělají formy z dvousložkového silikonu ale je potřeba vakuová komora jinak bude samá bublina jak forma tak odlitek. A nebo nechat udělat 3D model a vyrobit hliníkovou vstřikovací formu ale to by jsi se asi nedoplatil.
00:59:11 16.12.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> THOMMY : bingoooo, Lukopren to bol
21:53:16 15.12.2009
THOMMY
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Tou pružnou hmotou nejspíš myslíš Lukopren, myslim že by se dal použít i pro tenhe účel
21:46:12 15.12.2009
Tomaso435
-> venca5: a co to třeba vytunelovat ze školy a poslat mi to
21:28:17 15.12.2009
venca5
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: tá forma sa dá vyrobiť zo zlievarenskej zmesi - spojiva a ostriva....vyzerá to ako piesok,.. nedávno sme to v škole robili a fungovalo to:)..Utláča sa to ručne kladivom, potom je to tvrdé jak prasa:)...lenže neviem kde to zohnať..
17:35:20 15.12.2009
Klubko_
ja bych to videl realny i do te sadrove formy, jaks psal. Zvlast kdyz jde o takle jednoduchej tvar. Vzniklou formu vylit laminovaci priskyrici treba s pridavkem vlaken a nakonec dokitovat nedokonalosti.
17:21:59 15.12.2009
suri
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: ja by som radšej laminoval
17:20:43 15.12.2009
Tomaso435
-> suri: mě ještě napadlo, rámeček vyplněnej zahlazenou modelínou když to tam vložím obtisknu na vrch položim ten samý kus modelíny a tam jen nechám otvor pro vlití hmoty,, a apak položím na sebe a vyleju nějakou hmotou nehcám zaschtnout tejden a modelínu seškrábu.....lehce dobrousit do hladka a stříknout ..... ale to je asi velikej nesmysl.....těžko říct jeslti by ta modelína vydržela vařící hmotu....
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): to by chtělo zjistit co to bylo :) to pružnhé nevim co :))))
17:08:41 15.12.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Da sa to aj jednoduchsie, ked mas original, Marty zo 110r.com tak daval vyrobit repliky plastovych veci na erky, forma sa urobi z nejakeho pruzneho neviemcoho, ked to stuhne je to ako guma a do toho sa potom odleje replika z nejakeho epoxidu.... len je idealne, ked mas vakuovu komoru, aby sa vo forme netvorili bublinky.... ja som tak chcel robit repliky smeroviek na prasa, ale prave na tej forme som zlyhal, bola bublinkova....
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: ja práve tiež nemám skúsenosť , ja som to robil raz aj to takú prkotinu podla toho návodu , polystyren a pur pena orezaná obrúsená v určitom tvare , kúpil som nejakú tkaninu za 150 korún sused mi požičal epoxyd a hovoril ako to spraviť , náhodou to držalo a drží dodnes
16:56:50 15.12.2009
Tomaso435
-> suri: s laminováním nemám zkušenosti, ale nedržela by jen samotná ta priskiřice? že by se do toh onemotalo skelný vlákno? ono totiž to muže bejt tlustý max 2mm.....kvuly zavření kapoty
16:53:00 15.12.2009
suri
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: no neviem vybrať svetlo , miesto neho upevniť polystyren ten tam vytvarovať aj smerom doazdu , celé zalaminovať čo je otázkou pár dní , polsytyrén oblaiť riedidlom a ostane ti laminát , ten si odrežeš , vybrúsiš a napasuješ ako treba vybrúsiš vygituješ nastriekaš a máš
16:50:43 15.12.2009
Tomaso435
-> vhml: však toho se chci vyvarovat :) odlití by mi udělal kámoš, zdarma :)... ted jenom tu formu nějak pořešit,,,,,,
16:44:51 15.12.2009
vhml
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: odnes to do firmy, kde následně plánuješ ten plast vstřikovat a oni to za patřičně vysokej poplatek vyrobí kompletně
16:40:14 15.12.2009
Tomaso435
kuci, kdo by doved vyrobit formu podle hotového výrobku? :)
případně z čeho bych si ji mohl vyrobit já sám.... osobně mě napadla sádra a a do ní ten kus plastu vložit a nechat zatvrdnout, ale nevím jak ho udělat oboustraně aby to mělo tvar který chci z obou stran....
jde o to že pár lidí včetně mě shání tyto dobové homologované "mračítka" ale spíš výplň fuky mezi světlem a kapotou ..... které mají jen dva lidí co znám, tak mě napadlo podle výrobku udělat formu a odlít je z¨nečeho znovu :) . . . má někdo zkušenost jak něco takového zrealizovat? pokud by se něco takového povedlo , rád bych znásobil i ruzné jiné plastové díly třeba plastové držáky na repro do A sloupků . . . taky to má jen pár lidí ... :)
no možná je to kravina a uplněj nesmysl, ale tak zkusit by se to nějak snad mohlo:)))