skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Modrý Pasat na dálnici
prohledat
92 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 12.12.2009 do 14.12.2009, založil/a mark - zrušená registrace
00:06:37
14.12.2009
14.12.2009

haso
mna dneska na slovensku obehla ta policajna audi a6 na dialnici a som si myslel ze mi zoberu aj rodny list, nastastie pokracovali svojou rychlostou dalej...

00:03:59
14.12.2009
14.12.2009

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> David29: mám namysli tu tvoji poslední větu v tom příspěvku - teda není to myšlený proti tobě, ale proti tomu, čemu se už předem bráníš, protože se bojíš že tě zas někdo napadně a chytne za slovo
vůbec se ti nedivím, ale prostě mě *** že se to dělje. Poslední dobou tu dost lidí nedokáže pochopit když si někdo udělá z někoho srandu a stále více se tu někdo uráží a napadí... ale to by bylo vyprávění na dlouho.

23:16:27
13.12.2009
13.12.2009

P@nis
-> Syny: 13.12.09 01:05:01 Jestli si četl téma co jsem založil jak Nám zaparkovala nova policejní Octavia na dvorek, tak poznatky jsou takové.... Policejni auto rychlost 90-110km/h (celkem rozptyl :)) puštěný maják podle svědku asi 30-50m před křižovatkou načež ani nepřibrzdili smetli v křižovatce auto načež Nám rozbořili plot, skleník ... Viníkem policejní auto, podle vyšetřujcích nemá žadné auto s majákem absolutni přednost aby ohrozil ostatní účastníky provozu( navíc udajně policista nadýchal a ani nejel k žadnemu případu)... a věc se má tak že je to dost týdnu a vyjádření není, peníze na opravu taky žádné
23:12:41
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Co ted myslíš konkrétně?
23:05:42
13.12.2009
13.12.2009

-> David29: neber si všechno tak doslova, tohle věčný tahání za slovíčka mě nebaví, jedna věc je dělat si srandu, napadat se tady to už je věc jiná...
22:56:00
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To tu ještě nebyli-) A bylo to pochopitelně v noci, nikde nikdo.... - to zas, aby mě nikdo nenapad, že bych se divil kdyby mi tam někdo vjel...
22:54:30
13.12.2009
13.12.2009

-> David29: ono těch 150 bylo až až... nechtěl bych to pokoušet, taky i z důvodu co je v nadpisu tohoto tématu 

22:53:04
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To já jsem před rokem jel s Transitem do Berouna 180km/h. Naloženej a z kopce
A pak s Transit Connect (pick-up) jsem jel po D1 170km/h-)

A pak s Transit Connect (pick-up) jsem jel po D1 170km/h-)
22:49:23
13.12.2009
13.12.2009

-> David29: tak to já jsem to s tím Boxerem smažil 140kphcelou cestu po dálnici
a z kopce i 150 

22:48:08
13.12.2009
13.12.2009

-> David29: a myshaak se vyjádřit nemůže, páč utopil bagr a dostal domácí vězení 
(viz. téma "Jak utopit bagr" od Appla)

(viz. téma "Jak utopit bagr" od Appla)

22:47:16
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Vid-)
Taky nemám problém jet s pracovnim v pruhu pro kamiony a jet klidně 90km/h (stejnak můžu max. 100km/h). Je to jinej svět-)
Taky nemám problém jet s pracovnim v pruhu pro kamiony a jet klidně 90km/h (stejnak můžu max. 100km/h). Je to jinej svět-)
22:44:33
13.12.2009
13.12.2009

-> David29: tak já taky v práci jezdím autem skoro denně
akorát teda z větší části osobákem, ale co jsem u týhle firmy tak už jsem projel kus republiky. Třeba tenhle týden jsme celý dva dny proseděl na cestách v dodávce a je zajímavý, že s větším autem, kde sedím výš, se mi mnohem líp jede, mám větší přehled a rozhled, nemám potřebu tolik spěchat jako v osobáku a je i vidět, že ostatní si dávají víc pozor... ono je holt rozdíl vlítnout do cesty malýmu osobáku nebo velký dodávce.
Zkrátka s dodávkou se mi jede víc v pohodě

akorát teda z větší části osobákem, ale co jsem u týhle firmy tak už jsem projel kus republiky. Třeba tenhle týden jsme celý dva dny proseděl na cestách v dodávce a je zajímavý, že s větším autem, kde sedím výš, se mi mnohem líp jede, mám větší přehled a rozhled, nemám potřebu tolik spěchat jako v osobáku a je i vidět, že ostatní si dávají víc pozor... ono je holt rozdíl vlítnout do cesty malýmu osobáku nebo velký dodávce.
Zkrátka s dodávkou se mi jede víc v pohodě

22:40:06
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ono je zajímavý, že třeba myshak kterej jezdí se k tomu nevyjadřuje. A ani ostatní řidiči z povolání na tom neviděj nic špatnýho...
Ono je prostě rozdíl, mít volant jako denní chleba, než když s tim jedzí člověk jenom do práce nebo pro zábavu...
Ono je prostě rozdíl, mít volant jako denní chleba, než když s tim jedzí člověk jenom do práce nebo pro zábavu...
22:37:37
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: Casem to mozna pochopis 

22:37:20
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Matthes, záškodník z TechWebu: DN no 

22:37:07
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Syny: 

22:36:17
13.12.2009
13.12.2009

Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: Vetsinu ND? Vetsinu nahradich dilu? 

22:35:52
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: Tak jeste jednou:
Syny 13.12.09 22:26:39 napsal:
→ David29: Nezapnuty pasy spis svedci o blbosti ridice
Tim spis, kdyz ma pred
sebou na volantu napis airbag…
Jsou to dve vety :)
Syny 13.12.09 22:26:39 napsal:
→ David29: Nezapnuty pasy spis svedci o blbosti ridice

sebou na volantu napis airbag…
Jsou to dve vety :)
22:34:12
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Syny: Jo, neřikám že jezděj s rozumem... jsou tam holt hovada, co jenom s blikánim vletěj do křižovatky... jenže s tim stejně nic neuděláme-)
Možná tak jednou, jestli by Sdružení mělo zájem tim hnout... ale to je ve hvězdách.
A dovoluju si tě upozornit, že pokud je vozidlo vybaveno airbagem, jsem vždy připoután! Takže ses trochu netrefil-)
Jinak při tom smyku jsem boural do pevný překážky a zůstal jsem dokonce sedět na svym místě. Náraz byl čelní, s tendencí hodit tě do strany.
Kolega v 50 (100%) naboural do betonovýho sloupku. Náraz byl čelní, vychýlený napravo. Vozidlo na odpis, náraz šel až k PP kolu, to se vylomilo. Nic mu nebylo. Náraz 100% nečekal, protože spal-)
Pro mě postačující, že většninu DN přežiju....
Možná tak jednou, jestli by Sdružení mělo zájem tim hnout... ale to je ve hvězdách.
A dovoluju si tě upozornit, že pokud je vozidlo vybaveno airbagem, jsem vždy připoután! Takže ses trochu netrefil-)
Jinak při tom smyku jsem boural do pevný překážky a zůstal jsem dokonce sedět na svym místě. Náraz byl čelní, s tendencí hodit tě do strany.
Kolega v 50 (100%) naboural do betonovýho sloupku. Náraz byl čelní, vychýlený napravo. Vozidlo na odpis, náraz šel až k PP kolu, to se vylomilo. Nic mu nebylo. Náraz 100% nečekal, protože spal-)
Pro mě postačující, že většninu DN přežiju....
22:34:02
13.12.2009
13.12.2009

David29 13.12.09 22:22:00 napsal:
→ Syny: Kdo neboural, neumí jezdit-)
-> David29: tohle je drsný a zrovna od tebe to sedí dvojnásob

→ Syny: Kdo neboural, neumí jezdit-)
-> David29: tohle je drsný a zrovna od tebe to sedí dvojnásob

22:26:39
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: To ze ses ho nevsim kdyz vleti jen s majakem do krizovatky je tvuj problem? No to bych zrovna nerek... Navic na tu stranu pres tramvajovou zastavku ani nebylo moc videt. Videl sem jen na auta a ty staly, tak sem jel a najednou predemnou zachranka. Kdyby jel normalne, tak s tim problem nemam, ale tohle bylo kurva ohrozeni... A jak uz tu padlo, neni povinnost mit zaplou sirenu, ale nesmi ohrozit provoz, coz se mu moc nepovedlo, protoze i auta proti pekne brzdili...
Tezko to tu budu popisovat, ale kdybys tam byl, tak bys nadaval taky to mi ver... A takoej problem zahoukat pred krizovatkou opravdu neni, tim spis pokud potrebuje letet jako kokot...
Nezapnuty pasy spis svedci o blbosti ridice
Tim spis, kdyz ma pred sebou na volantu napis airbag...
Tezko to tu budu popisovat, ale kdybys tam byl, tak bys nadaval taky to mi ver... A takoej problem zahoukat pred krizovatkou opravdu neni, tim spis pokud potrebuje letet jako kokot...
Nezapnuty pasy spis svedci o blbosti ridice

22:22:00
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Syny: Kdo neboural, neumí jezdit-)
Rukama mi prošlo asi 12 aut (se všema jsem najezdil víc jak 50km, ostatní nepočítám). Jedno z nich jsem odstavil (nedávný smyk) a jednomu odřel plasty - to je ta tebou zmiňovaná přednost zprava
Nezlob se na mě, ale bodový konto odpovídá kvalitou řidiče?
Nezapnutý pás a vyšší rychlost opravdu ukaže, kdo je špatný/dobrý šofér
Jinak ano, sralo by mě to kdybych pod ní skončil.... jenže neni jeho povinost mít zapnutou sirénu a chápu ho když je to vypnutý. To že jsem se ho nevšim, je čistě můj problém. Ale jinak máš pravdu...
Rukama mi prošlo asi 12 aut (se všema jsem najezdil víc jak 50km, ostatní nepočítám). Jedno z nich jsem odstavil (nedávný smyk) a jednomu odřel plasty - to je ta tebou zmiňovaná přednost zprava
Nezlob se na mě, ale bodový konto odpovídá kvalitou řidiče?

Jinak ano, sralo by mě to kdybych pod ní skončil.... jenže neni jeho povinost mít zapnutou sirénu a chápu ho když je to vypnutý. To že jsem se ho nevšim, je čistě můj problém. Ale jinak máš pravdu...
22:09:09
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: Tyvoe od tebe mam tyhle rady a reci strasne rad :) Naboural si snad vsechno co si mel v ruce a to jsou jen veci co sem cet tady na virtu, buh vi kolik toho neni. Nevim kdo sejmul auto dodavkou protoze se ho nevism nebo nedobrzdil, bo jak to bylo, a podobne... Ja zas v zivote nemel nehodu no :) A opravud kvalita ridice neni od ujetych kilometru... Protoze znam dost lidi co maj celej zivot ridicak a ridit neumi a znam lidi co ho maj rok a ridi velice, velice dobre... A tvoje bodove konto zrovne nenapovida, ze nemas na ulici s nicim problem...
Ja se zachrankama taky problem nemam, jen me to vadi, protoze bych nerad pod ni jednou skoncil, ale zatim sem se ji vsim taky vzdy ;) A stat se to tobe, tak to tady budes psat uplne stejne jako ja, tak nevim co mas za problem...
Ja se zachrankama taky problem nemam, jen me to vadi, protoze bych nerad pod ni jednou skoncil, ale zatim sem se ji vsim taky vzdy ;) A stat se to tobe, tak to tady budes psat uplne stejne jako ja, tak nevim co mas za problem...
22:02:20
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Syny: Nechápu, kde si vzal že nesleduju provoz-) Sanitku, ani nic podobnýho jsem nepřehlíd, tak se uklidni..
Sice máš řidičák dýl, ale tim to vadne. O tom, kdo se má z nás co víc učit, můžem jen polemizovat. Pač to se odvíjí i z ujetejch kilometrů
A já na silnici nemám s ničim problém.
Sice máš řidičák dýl, ale tim to vadne. O tom, kdo se má z nás co víc učit, můžem jen polemizovat. Pač to se odvíjí i z ujetejch kilometrů

21:57:41
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: Jo, to rika ten pravej neco o sledovani provozu :) A proc ty ho nesledujes tak dobre? Ono koukat jestli te tam neskace chodec ne prechodu a nebo ze zastavky, kde ani prechod neni, jestli auta proti jedouci doleva pred tebe neodbocujou a jeste do toho se rozhlizet vsude kolem sebe, jestli nekde neni jen blikajici sanitka, to je tak na schyzu zachvili... Pritom je to otazka jednoho cudliku, kterej zapne pred krizovatkou...
21:53:53
13.12.2009
13.12.2009

David29
-> Syny: Když sleduješ provoz, tak ji nepřehlídneš
Pokud to neni sanitka s rotačnim komouškym AZD....

Pokud to neni sanitka s rotačnim komouškym AZD....
21:45:54
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> David29: Jo, pacienta netraumatizujou, ale zpusobi trauma na 9ti krizovatkach X ridicum... A po ceste dalsim...
20:32:34
13.12.2009
13.12.2009

David29
Ono to houkání.
Když v tom jedete, věřte mi že po 5min to máte sto chutí ukopnout, jak to řve. Proto to je vypnutý, když to jen trochu jde.
A sanitky ty to vypínaj už jen díky pacientovi, kterýho to může značně a zbytečně traumatizovat.
A třeba policajti při ostrym zásahu sirénu nevypínaj (když třeba někoho zatýkaj). To je zase z důvodu vyvolat zmatek
Když v tom jedete, věřte mi že po 5min to máte sto chutí ukopnout, jak to řve. Proto to je vypnutý, když to jen trochu jde.
A sanitky ty to vypínaj už jen díky pacientovi, kterýho to může značně a zbytečně traumatizovat.
A třeba policajti při ostrym zásahu sirénu nevypínaj (když třeba někoho zatýkaj). To je zase z důvodu vyvolat zmatek
16:05:24
13.12.2009
13.12.2009

-> Karel.: taky už jsem zažil, že těsně za mnou saniťák pustil sirénu (neviděl jsem ho přes dodávku za mnou)... a přitom stačilo aby tu sirénu zapnul dřív a tím by se i ta dodávka za mnou dřív uhnula a já bych ho i viděl.
-> takže vím o čem mluvím a věř že jsem naštvanej teda byl
-> takže vím o čem mluvím a věř že jsem naštvanej teda byl

15:57:58
13.12.2009
13.12.2009

Karel.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : já se prosím nerozčiluju
Kdybys to sám zažil, tak jseš taky naštvanej
Ale jak říkáš, nečetl jsem to, takže v dobrým

15:25:13
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny 13.12.09 14:59:20: stejně jako všechno, i tohle je o lidech... někteří to prostě dělají tak jak je to dobře, někteří to dělají ne úplně dobře... ale tohle by je měli naučit na školení, my je to nenaučíme.
ale v zásadě věci s tebou souhlasím, tento jev určitě není dobrý
------------------------- -------------------------- -------------------------- ----------------------
Ještě si neodpustím poznámku: ono při jízdě po státovce v rychlosti dejme tomu těch 90kph ta sanitka není slyšet, vždycky když jsem pouštěl sanitku tak jsem slyšel sirénu až když byla vedle mě nebo opravdu těsně za mnou a to už jsem jí dávno uhýbal, takže tam ta siréna nemá moc opodstatnění. Ale v provozu (např. přes den ve městě nebo mimo v koloně) určitě ano.
ale v zásadě věci s tebou souhlasím, tento jev určitě není dobrý

------------------------- -------------------------- -------------------------- ----------------------
Ještě si neodpustím poznámku: ono při jízdě po státovce v rychlosti dejme tomu těch 90kph ta sanitka není slyšet, vždycky když jsem pouštěl sanitku tak jsem slyšel sirénu až když byla vedle mě nebo opravdu těsně za mnou a to už jsem jí dávno uhýbal, takže tam ta siréna nemá moc opodstatnění. Ale v provozu (např. přes den ve městě nebo mimo v koloně) určitě ano.

15:17:39
13.12.2009
13.12.2009

-> Karel.: jak sám píšeš, tak jsi to tu nečetl
Tak než se příště začneš rozčilovat, tak si přečti co už tu bylo řečeno. Maják musejí mít zapnutý celou dobu, ne ho jen zapnout před křižovatkou jak píšeš. Řešíme tu hlavně sirénu a i to si myslím už tu bylo dostatečně vysvětleno stejně jako to, že nesmějí nikoho ohrozit.
A v noci, když není nikde nikdo a ta sanita jede po hlavní silnice, která má každým směrem dva pruhy a na každým křížení jsou z obou stran stopky, si nemyslím že by bylo potřeba mít celou cestu zaplou sirénu. Obyvatelé okolních domů by asi moc radost neměli když tam ta sanitka jede několikrát za noc. A když ta sanitka vyjíždí z té vedlejší, tak řidič zpravidla téměr zastaví aby se rozhlédnul.
Pokud máte někde ve 4 ráno tak hustej provoz, že tam ta sanitka neprojela (což bych se teda hodně divil, to není ani v Praze) tak by holt měl houkat furt.

Tak než se příště začneš rozčilovat, tak si přečti co už tu bylo řečeno. Maják musejí mít zapnutý celou dobu, ne ho jen zapnout před křižovatkou jak píšeš. Řešíme tu hlavně sirénu a i to si myslím už tu bylo dostatečně vysvětleno stejně jako to, že nesmějí nikoho ohrozit.
A v noci, když není nikde nikdo a ta sanita jede po hlavní silnice, která má každým směrem dva pruhy a na každým křížení jsou z obou stran stopky, si nemyslím že by bylo potřeba mít celou cestu zaplou sirénu. Obyvatelé okolních domů by asi moc radost neměli když tam ta sanitka jede několikrát za noc. A když ta sanitka vyjíždí z té vedlejší, tak řidič zpravidla téměr zastaví aby se rozhlédnul.
Pokud máte někde ve 4 ráno tak hustej provoz, že tam ta sanitka neprojela (což bych se teda hodně divil, to není ani v Praze) tak by holt měl houkat furt.
15:14:59
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny 13.12.09 14:48:09: nejspíš by to šlo na vrub řidiče RZS, protože nedodržel tu poslední větu onoho paragrafu, která tu přednostní jízdu podmiňuje. Nebyl by to první případ, kdy by byl viníkem nehody právě řidič vozidla s právem přednostní jízdy. Pokud by se potvrdilo, co říkáš, byl by jsi z obliga. Ovšem to dokazování je pak složitý, musel by jsi mít svědak, nejlépe několik, který to vnílmali stejně a povrdili by, že vás ohrozil (to by byl z jeho strany přestupek i kdyby k nehodě ani nedošlo).
14:59:20
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> Karel.: Psaly mi tady ohledne toho, ze jsem napsal, ze nebudu poustet ty co jen blikaj. Myslel sem to s nadsazkou, ale to tady nebudu vysvetlovat, pac to stejne nema cenu... Proste me sere, ze ac teda na aute sirenu maj, tak ji nepouzivaj ani v pripadech, kdy by si sobe usnadnili cestu a ostatnim leknuti a moznou nehodu, kdyz se pred nima zjevi blikajici dodavka, ktera jela na cervenou, nebo proletela stopku...
Konec koncu, kdyz pusti sirenu driv, tak auta uz stihnou u krizovatky udelat misto na prujezd, ktezto kdyz zacne zbesile troubit az kdyz je za kolonou, kde se zrovna nekdo nekouk do zrcatka, kdyz stal na svetlech, tak si to sami stezujou...
Kamarad mel kvuli tomu nedavno bouracku (daval sem sem i fotky toho jak to rozbil ve vzkazech pro Appla). Jel po po ulici tady v Plzni, kde vedli dva pruhy jednim smerem a najednou zanim zacala troubit zachranka, ktera jen blikala a dojela ho, on se ji samozrejme lek a snail se ji rychle uhnout a sejmul vedle sebe auto v pravym pruhu... Jako byla to samozrejme i castecne jeho chyba, ze si ji nevsim a nevsim si auta vedle, ale kdyby mel pustenou sirenu, tak by ji slysel, kouk by se do toho zrcatka a mel by jeste cas nejak zareagovat a nemuselo to dopadnout tak jak to dopadlo...
To, ze to ridicum zachranek asi vadi to houkani, to je sice fain (asi to sere kazdej den mit nad sebou zaplou sirenu) ale proste ve meste si myslim, ze by ji meli pouzivat furt a meli by si bud lip odhlucnit auto nebo pouzivat nejaky spesl sluchatka, aby byli ve spojeni s centralou a neslyseli tu sirenu...
Konec koncu, kdyz pusti sirenu driv, tak auta uz stihnou u krizovatky udelat misto na prujezd, ktezto kdyz zacne zbesile troubit az kdyz je za kolonou, kde se zrovna nekdo nekouk do zrcatka, kdyz stal na svetlech, tak si to sami stezujou...
Kamarad mel kvuli tomu nedavno bouracku (daval sem sem i fotky toho jak to rozbil ve vzkazech pro Appla). Jel po po ulici tady v Plzni, kde vedli dva pruhy jednim smerem a najednou zanim zacala troubit zachranka, ktera jen blikala a dojela ho, on se ji samozrejme lek a snail se ji rychle uhnout a sejmul vedle sebe auto v pravym pruhu... Jako byla to samozrejme i castecne jeho chyba, ze si ji nevsim a nevsim si auta vedle, ale kdyby mel pustenou sirenu, tak by ji slysel, kouk by se do toho zrcatka a mel by jeste cas nejak zareagovat a nemuselo to dopadnout tak jak to dopadlo...
To, ze to ridicum zachranek asi vadi to houkani, to je sice fain (asi to sere kazdej den mit nad sebou zaplou sirenu) ale proste ve meste si myslim, ze by ji meli pouzivat furt a meli by si bud lip odhlucnit auto nebo pouzivat nejaky spesl sluchatka, aby byli ve spojeni s centralou a neslyseli tu sirenu...
14:50:57
13.12.2009
13.12.2009

Karel.
-> Syny: nevím teda kdo tady co píše, nějak jsem to nečetl, ale souhlasím s tebou! Před každou křižovatkou musí pustit maják, aby o nich ostatní účastníci sil. provozu věděli. Někdo tu psal, že v noci moc nehoukají?? CO to je za "blbost"? U nás je i v noci jedna ulice frkventovaná a kdyby si tam každej jezdil se sanitkou bez výstražnýho znamení, tak jak by to vypadalo? By každej týden byly bouračky
Jednoduš řečeno, před každou křižovatkou by měli zapnout sirénu, aby se o nich vědělo, navíc oni taky musí dodržovat silniční předpisy, pokud houkají a jedou tak taky nesmí ohrozit ostatní účastníky, což dělají pokud jedou jen s blikačkou, respektive projíždí křižovatkou

Jednoduš řečeno, před každou křižovatkou by měli zapnout sirénu, aby se o nich vědělo, navíc oni taky musí dodržovat silniční předpisy, pokud houkají a jedou tak taky nesmí ohrozit ostatní účastníky, což dělají pokud jedou jen s blikačkou, respektive projíždí křižovatkou
14:48:09
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Takze v pripade ze bych tu zachranku tenkrat nabral, by me zajimalo kdo by to odnes... Protoze moc nechybelo. Ja bych mu nedal prednost protoze sem ho nevidel a neslysel (kdyz nehoukal) a on rozhodne nejel tak aby neohrozil bezpecnost provozu...
14:45:05
13.12.2009
13.12.2009

petr s
Ale i řidiči vozidel s právem přednostní jízdy jsou povinni dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozili bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a výstražné zvukové a světelné znamení mohou používat jen ve zvláštních případech. Většinou se jedná o případy, kde čas hraje hlavní roli, například může jít o záchranu lidského života. V těchto situacích jde opravdu o minuty, a proto pokud budete ohleduplní a budete respektovat zákon a umožníte všem vozidlům se zapnutým modrým majákem hladký průjezd, můžete i byť nepřímo pomoci zachránit lidský život. V opačném případě může mít zdržení těchto vozidel nešťastné následky
14:43:18
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny: viz. poslední věta § 41 odst. (1):
Jízda vozidel s právem přednostní jízdy
§ 41
(1) Řidič vozidla, který při plnění úkolů souvisejících s výkonem zvláštních povinností
užívá zvláštního výstražného světla modré barvy, 2) případně doplněného o zvláštní zvukové výstražné znamení (dále jen "vozidlo s právem prednostní jízdy"), není povinen dodržovat § 4 písm. c), § 5 odst. 1 písm. f), g) a h), § 6 odst. 5 a 6, § 7 odst. 1 písm. b), § 11, § 12 odst. 1, 2, 4, 5 a 6, § 13 až 17, § 18 odst. 2, 3, 4 a 8, § 19 odst. 2 a 3, § 20, § 21 odst. 2, 3 a 4, § 22, 23, § 24 odst. 3 a 4, § 25 odst. 1, 2, 3, 4, 5, § 26 odst. 3, § 27, § 28 odst. 2, 3 a 5, § 31, § 32 odst. 6, § 35, § 36 odst. 1 a 2 a § 39 odst. 4 a 5; je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
Jízda vozidel s právem přednostní jízdy
§ 41
(1) Řidič vozidla, který při plnění úkolů souvisejících s výkonem zvláštních povinností
užívá zvláštního výstražného světla modré barvy, 2) případně doplněného o zvláštní zvukové výstražné znamení (dále jen "vozidlo s právem prednostní jízdy"), není povinen dodržovat § 4 písm. c), § 5 odst. 1 písm. f), g) a h), § 6 odst. 5 a 6, § 7 odst. 1 písm. b), § 11, § 12 odst. 1, 2, 4, 5 a 6, § 13 až 17, § 18 odst. 2, 3, 4 a 8, § 19 odst. 2 a 3, § 20, § 21 odst. 2, 3 a 4, § 22, 23, § 24 odst. 3 a 4, § 25 odst. 1, 2, 3, 4, 5, § 26 odst. 3, § 27, § 28 odst. 2, 3 a 5, § 31, § 32 odst. 6, § 35, § 36 odst. 1 a 2 a § 39 odst. 4 a 5; je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
14:34:31
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No vida, tak to ziju teda v omylu... Ale nic to nemeni na tom, ze pokud teda pouziva jen majak, tak ma podle toho taky jet a pocitat s tim, ze na krizovatkach a prechodech ho asi vsichni nevidi...
14:32:21
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny: stačí modrý maják... ne všechny auta mají namontovanou i sirénu. ta je pouze jako doplňková k lepšímu výstražnému efektu.
14:31:03
13.12.2009
13.12.2009

Syny
A to, ze musi pouzivat majaky se sirenou sem fakt nekde cet nebo slysel... Mate nekdo nekde teda napsano, ze to tak neni? Docela me to zajima...
14:29:08
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Mozna u vas... Ale tady nehoukaj skoro vubec... Jak kdo... Nekdo houka porad, nekdo jen pred krizovatkama a nekdo na to sere... Bohuzel tech co na to serou je vic nez dost...
14:26:28
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny: a to že RZS má puštěnou sirénu celou cestu není nic neovyklého, většinou tak jedou přes celý město a před křižovatkou přepíná na jiný - intenzivnější tón. Jen v noci to dost omezujou, když jedou po hlavní tak nehoukají a při vyjíždění z vedlejší houkají jen když je to nutný aby si jich někdo všimnul. U nás to celkem funguje dobře. 

14:23:05
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> Karel. 13.12.09 14:20:23: No tak to je presne ono... Tady sou chytry reci jak maj prednost a vsechno... Jasny, ja bych jim prednsot dal, ale musim o nich vedet kua. Kdyz na tebe vybafne blikajcici a nehoukajici sanitka nebo cokoliv jinyho z poza rohu, tak to je dost neprijemny...
14:22:38
13.12.2009
13.12.2009

-> Syny: že by mi vletěla přímo do cesty se mi nestalo, ale i tak vím o čem mluvíš...
viděl jsem třeba když jela RZS jen na maják a v zrcátku ho těžko moh někdo vidět, když těsně za auty který stáli na červenou silnice zatáčí a saniťák pustil VRZ až když zastavil za auty... chudák staršá pán který stál poslední z toho musel mít dost šok. Myslím si že třeba v tomhle případě byla dost velká chyba že to nezapnul mnohem dřív. Je to u nemocnice a u stanice ZS a obvykle tak houkají už od brány nebo při výjezdu z garáží. Tenhle na to asi zapoměl.
viděl jsem třeba když jela RZS jen na maják a v zrcátku ho těžko moh někdo vidět, když těsně za auty který stáli na červenou silnice zatáčí a saniťák pustil VRZ až když zastavil za auty... chudák staršá pán který stál poslední z toho musel mít dost šok. Myslím si že třeba v tomhle případě byla dost velká chyba že to nezapnul mnohem dřív. Je to u nemocnice a u stanice ZS a obvykle tak houkají už od brány nebo při výjezdu z garáží. Tenhle na to asi zapoměl.
14:21:47
13.12.2009
13.12.2009

Syny
-> Dave - ten pátý: Samozrejme kdyz si jich vsimu, tka je pustim, ale uz asi po desaty tady pisu, ze me serou ti, co do krizovatky VLETI kdyz maj cervenou a maj zaplej pouze majak. Ono pak se moc pustit neda, kdyz o ni nevis. A u zachranyk fakt nevim proc by nemohla byt zapla sirena porad. U policajti dejme tomu, ale pokud jede jen s majakem, tak ma to tech krizovatek jet teda opatrne a ne jako kokot. Protoze pak by taky nemusel dojet vubec...
14:20:23
13.12.2009
13.12.2009

Karel.
-> Syny: mně se to stalo před pár dnama, když jsem jel v noci, naštěstí v noci na křižovatkách dost přibržďuju, protože kokotů jezdí dost a měl jsem štěstí, posraná záchranka jen blikala a nehoukala a málem do mě najela
A to už je po několíkatý, by mě zajímalo co by dělal kdybych jel a nedal mu přednost a to jsem jel po hlavní, takže jsem nemusel vůbec přibržďovat

14:17:42
13.12.2009
13.12.2009

-> pyroman: nevím, nevzpomínám si, ale je to možný... to by jsi mi musel připomenout
14:17:10
13.12.2009
13.12.2009

Syny
Pratele kamaradi, bavim se tady celou dobu o zachrankach... Ne o policajtech...
Syny 13.12.09 01:00:03 napsal:
→ pyroman: ...Hasici u nas houkaj furt, policajti
skoro taky (i kdyz ne pokazdy – treba dneska), ale sanitky tu na to serou
slusne…
Az se vam nekdy povede, ze vam pred auto vleti sanitka jen s majakama, ktera nehoukala a nevideli ste ji, tak si pak povime jaky to je
Syny 13.12.09 01:00:03 napsal:
→ pyroman: ...Hasici u nas houkaj furt, policajti
skoro taky (i kdyz ne pokazdy – treba dneska), ale sanitky tu na to serou
slusne…
Az se vam nekdy povede, ze vam pred auto vleti sanitka jen s majakama, ktera nehoukala a nevideli ste ji, tak si pak povime jaky to je

12:52:49
13.12.2009
13.12.2009

pyroman
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : btw... nebavil sem se s tebou o tom přerušovaným pouštění sirény před křižovatkou???