Strojari - pomoc s vykresom

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 06.12.2009 do 09.12.2009, založil/a haso
řadit dle data
10:06:17
09.12.2009
Saky
-> haso: vzpomínám si na školu a na různé předměty a různé semestrálky a práce.. pokud učitel zadal něco stylem pro celou skupinu obdobné zadání všichni to obšlehli jen dopočítali svoje hodnoty a nebo nějaký aktivní blbec udělal prográmek a po zadání vstupních hodnot to vysypalo výsledek celkem složitého výpočtu za zlomek vteřiny osdevzdal si to a měl jsi klid.. z takovýchto předmětů dnes nevím vůbec nic, tenkrát jsem byl rád že to bylo hotové dnes toho trošku lituju..

narozdíl předměty s individuálním projektem se museli individuálně řešit a i po relativně dlouhé době o tom člověk něco ví a vyřešil by asi cokoliv obdobného.. předtím mě to štvalo asi jako tebe dneska jsem rád že to tak bylo.. názor se vyvíjí..

školství jde díky internetu a kopírování projektu hodně do řiti.. obdivuju naše otce kteří museli dát o mnoho a mnoho víc do studií, v dnešní době většina lidí všechno obšlehne a neumí v podstatě nic.. jakýkoliv samostatný projekt mu bude dělat problém..

zajímavé že člověk si toho co má zadarmo neváží a později za vědomosti platí a lituje toho.. názor se vyvíjí.. to co mě tenkrát přišlo jako buzerace k ničemu, že to nikdy nevyužiju a člověk hledal cestičky jak to ojebat se později třeba i hodí..
upraveno 1x, naposled 09.12.2009 10:07:44
22:24:18
08.12.2009
vhml
-> haso: to děláš do školy a řešíš takové věci? Za použití strojařského srdce rozumně zvolíš ;-)
22:07:13
08.12.2009
haso
-> Saky: ale uz som to vymyslel som to ofotil od spoluziaka co to uz ma, takze uz to nejak odrbem1

vies mozno keby to nebol uplne prvy vykres co mam robit, tak by som to aj vedel4 ked som kukal na daco lahsie tak mi to davalo zmysel a uz zacinam chapat aj hento ale...to sa nejak vymyysli

ale diiiky4
21:50:14
08.12.2009
Saky
-> haso: tolerance pro sváření najdeš v tabulkách a celkový průměr musí být větší než průměr hlavní kružnice abys měl přídavek na opracování zubu
21:47:13
08.12.2009
Saky
ja teda nevim co delas za skolu ale pokud neco strojniho tak pocitani zubu je zaklad a pokud cokoliv jineho tak se ptam nehledas v tom moc velkou vedu? pokud víš počet zubů a průměr toho ozubeného věnce a víš že je zkružen z tyče tak si v tabulkách najdi nějákou použitelnou tyč průřezu s * r (ty obrázky jsou malé tak nevím jestli ty písmena čtu správně) musí to mít nějáký přesah na průměru to se pak zkruží a svaří a z toho se pak ozubení vyfrézuje délku toho plocháče vypočítáš jako obvod středové kružnice, mrskneš tam nějáký typ sváru ty vnitřní čtverce a ta středová kulatina snad není problém okotovat a vyrobit a máš polotovar pro ozubené kolo.. pak bych tam dokreslil detail jednoho zubu dopočítal základní parametry ozubení ze všeobecných vzorců a hotovo.. nevím co by na tom mělo být za problém..
23:17:21
06.12.2009
haso
-> petr s: o to pokoj rozmery kolecka, to tam mam na tom vykrese napisane ze D = 1,6d

to by som este zvladol cele to koliesko okotovat a poratat rozmery, taky blbec zasa niesom4 pretoze to su len ciste rozmery

ale ako pisem, netusim jake mam dat + - ktym castiam z ktorych je nakoniec to kolecko zvarene...

napriklad vyratam ze aby sa to dalo spojit musi ten kruh dlzku 90cm

ale netusim z kade pridem na to ze to ma byt od 89.98 po 90.02 cm (vymyslam hodnoty) to mi robi najvacsi problem...skratka secky tie debilne tolerancie tych vyrobkov z ktorych sa to bude pak zvarat

edit: a ako vidim tak hentam to frezuju z kusa materialu ale ako vidno ten moj vyrobok ma byt pozvarany zo 4...
upraveno 1x, naposled 06.12.2009 23:20:34
23:01:45
06.12.2009
Evž@
-> Peopas: tou ,,rozpětní kružnicí'' jsi myslel asi roztečnou že 1
upraveno 1x, naposled 06.12.2009 23:02:02
22:53:27
06.12.2009
haso
-> Peopas: secko by to bolo pekne keby som aj rozumel tomu co si napisal...4

to ze to tam je to viem ale neviem jak to spojit dokopy, vravim NIKDY som daco podobne nerobil, nerobil stym a ani sa o to nikdy nezaujimal...4
22:37:43
06.12.2009
Peopas
-> haso: podle poctu zubu a modulu vypocitas vysky hlavy,paty a celkovou vysku zubu,z toho dostanes kruznice hlavovou rozpetni a patni.Jestli znas MK navrhnes si pero a zkontrolujes na otlaceni a strih.Vsechno to tam tam nekde je,jen to chce hledat
22:27:13
06.12.2009
haso
-> Peopas: 3 to je sice pekne ale to je asi take jak keby som ti poradil ze nevies programovat? zacni hladat v googli1
22:25:09
06.12.2009
Peopas
-> haso: mrkni do strojnickych tabulek tam jsou vsechny vypocty ozubenych kol popsane
22:21:21
06.12.2009
haso
-> peti: mne tam daco ratal ale po tom co napisal ze 80+8 = 90 som prestal chapat pretoze sorry ale ako gymnazistovi mi ratanie 80+8 = 90 vobec nesedi3 3
22:06:35
06.12.2009
peti
-> haso: sak ani ja neviem co stym mojim, nam na celom cvicku hovoril prave o tom co mas ty ale ajtak to nikdo nepochopil a vzdy ked som sa ho chcel spytat na nieco stym mojim tak bez reakcie odisiel ako ma vo zvylku
21:47:37
06.12.2009
haso
-> peti: sorry ale aspon daco mu chcem dat sak mi odtrhne hlavu, ja vobec neviem co stym8 debil
21:34:11
06.12.2009
peti
chlapce ani sa nesnaz ten clovek nieje normalny, ja mam stastie ja som dostal iba obycajnu trapnu remicku s preimerom asi 60mm ale ajtak je vyrobena z 3 casti pozvarana dokopy 3 3 3 ,a jak to spocitat ani nemam ponatia, ale mam pocit ze ani on sak nakreslit take veci , to dokaze iba on, ale som rozmyslal ze dam taku remenicu vyrobit a prilepim ju na vykres a odovzdam 3
20:01:09
06.12.2009
haso
jedine co si ztych jeho milion poctov pamatam je to ze na to bude treba 90cm dlhy plat plechu na ten obvod ale fakt netusim jak to vyratal a dalej uz vobec neviem jak to robil...

takze moja prosba je jasna, snad sa tu najde dakto, kto mi pomoze to vyratat pretoze myslim si ze to neni zas tak zlozite ked tomu clovek rozumie
19:59:38
06.12.2009
haso
toto su jednotlive casti z ktorych to ma byt zlozene, pricom ich rozmery netusim ako vyratat...9
zvětšit Strojari - pomoc s vykresom - obrázek od haso vložen 06.12.2009 19:59:38
19:59:12
06.12.2009
haso
tak toto je ten "skvost" tie cisla co tam su popisane to profesor vyratal ale fakt a vazne netusim ako a odkial skratka what the hell, najprv na nas skusaju hovadiny zobrazenia a podobne a teraz ze mame robit takuto kokotinu...
zvětšit Strojari - pomoc s vykresom - obrázek od haso vložen 06.12.2009 19:59:12
19:58:24
06.12.2009
haso
tak dostal som takuto zvlastnu, divnu, debilnu, a este neviem ako to opisat 30 ulohu

mam navrhnut ozubene kolecko kde vyslednu zostavu mam uz vopred zadanu ako to ma vyzerat..

takze co je mojou ulohou?

mam nakreslit vykres kolesa ozubeneho ktore ma 52zubov, priemer 52cm, pricom mam nakreslit a vypocitat /netusim ako/ jednotlive casti z ktorych je to koliesko zlozene...taktiez tolerancie + opracovanie materialu 36

a vcom je chyba? vobec neviem jak to mam spravit, este tak opracovanie by som vedel navrhnut ale ze jak vyratam tie menovite rozmery pre tie suciastky?

jedine co chapem ze to bude zlozene z 2 stvorcovych platni, jednej gulatiny ktora bude nejak vysustruzena a z jedneho pasu plechu ktory bude po obvode, ale vobec vobec netusim jak to mam vyratat...je tu dakto schopny kto by mi pomohol? 8 8 do piatku to mam mat...
Extreme Tyres