šachta na vodoměr....

prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 11.11.2009 do 13.11.2009, založil/a myschaak AZNP K.Hora
řadit dle data
19:15:56
13.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: tak to určitě....jen jsem nevěděl zda se tam vejdou....
18:51:48
13.11.2009
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: Není to jednodušší?
18:32:31
13.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
tak dnes vyřešeno,vodoměr je v domě za zdí)...sice zatím v krabičce ale v pondělí má přijet instalatér si předělat hl uzávěr a nainstalovat ho
00:01:19
13.11.2009
gim
-> Rapid135 - doktor: s tou zdenou sachtou bych to nevidel tak cerne, mame ji uz 15let a ani se nehla, to nema dokonce ani betonovy dno, jen jen zakladovy pasy pod zdivo, a drzi, nikdo si na nic nestezoval
22:43:13
12.11.2009
Vita ze Sudet
já ji mám koupenou a již nainstalovanou tu plastovou Plug and play... 6,5 bo kolik stála
19:05:27
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: to je fakt....a nejlepší sranda byla když mi přijel borec s kamerou projet asi 800m odpadu a říkal,jdi otevřít další kanál....a kurva,nejbližší byl po 150m1byly tři pod balenou,šéf je shrnul grejdrem a šachty byly plný makadamu3
19:01:52
12.11.2009
Hurdis
-> Hurdis: Jinak to, že to dělá výhradně provozovatel sítě, nebo specializovaná firma v rámci stavby má logiku, i když to vypadá jednoduše.

Když to udělá Olda Hrouda prasácky majzlíkem do kameninové trubky, narve odpad co nehloub, pro sychr jako jó a voplácá betonem, tak pak balastní vody zbytečně zatěžují čerpací stanice a čističky, nevhodně zaústěná přípojka vede k zanášení, hlavní stokou neprojede revizní kamera nebo robot pro opravy potrubí apod.

Stačí pár takových idiotů v jedné čtvrti a provoz stokové sítě jde pomalu do kytek.

A to se řekne blbej kanál, stejně je to na ho*no. 4
19:00:38
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: jinak zlatý demolice....zas bych zboural nějakej statek nebo kousek fabriky....tyhle hrabáníčka jsou s otočákem otrava...teď jsem na slovači asanoval tu plochu pro nakladače s dřívím.....momentálně jsem doma a řeším ty přípojky,jsem zvědav až dokončím dovolenku co zas bude za vejmrd8
18:58:54
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: to je fakt no....4
18:55:08
12.11.2009
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: To ale děláte většinou uliční vpusti, ne kanalizační přípojky na splaškové kanalizaci.
18:51:46
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: jj,díkes...oni tam maj vhs vypsaný že to musej zapojovat výhradně oni takže je mě jedno jak to udělaj,jen jsem nevěděl co to je,my v práci klasika navrtáme skruž nebo šachtu a šup tam s tim....zapěnit,ořezat,lep idlo a pryč od toho....
18:48:34
12.11.2009
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: oskenoval jsem ti kousek katalogu co tady mám, takhle se osazuje in situ vložka do potrubí, je to jeden z mnoha typů, asi ten nejobyčejnější, jsou lepší varianty a tvarovky, princip je ale stejný
zvětšit šachta na vodoměr.... - obrázek od Hurdis vložen 12.11.2009 18:48:34
18:37:19
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: přes vodič to vypípali....ale nikdo netuší jak je hluboko...v tý uličce je napojenej jen jeden barák a šoupě bych tam našel asi jen detektorem....zejtra půjdem do dvou metrů a uvidíme....každopádně je to mazec....
18:23:48
12.11.2009
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: Jak ti vytyčovali vodovod? Přes signalizační vodič, nebo na starém řadu podle zákresu? Počítej s tím, že nemusí sedět trasa, raději si najdi v okolí šoupata nebo ventily na přípojkách pro obě strany, zjistíš polohu řadu, jestli sedí s vytyčením.
18:21:09
12.11.2009
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: In situ je napojeni montážní vložkou do jádrového vývrtu na potrubí, prostě náhrada odbočky.
17:37:21
12.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
Tak jsem to poměřil v baráku a vypadá že se tam nejde...sice se bude muset vyndat hl uzávěr,vyříznout co napojil instalatér a pak dozapojit ale vyjde to...takže to dám do baráku....takže dík všem,je to vyřešeno...

jo a dneska jsme kopali od baráku k hlavnímu řádu a jsme ve 140ti a voda nikde,to byc se z nich posral,to snad dali do dvou metrů...damej šutr takže mazec....zejtra to dokopem a v pondělí jdou připojovat

PS! neví někdo co je napojení kanalizace do řádu "in situ"?nebo tak nějak...zamítli mi napojení do šachty-což by bylo pro mě nejlepší a musim buď odbočku na řád nebo to "in situ"
15:36:13
12.11.2009
spartra
no sakra na to jsme zapoměl, jak píše -> Saky: zaveď si to přímo do baráku, pokud máš šikovný místo, na šachtu se vyser, bejt tam vážně nemusí
22:56:07
11.11.2009
Saky
-> myschaak AZNP K.Hora: nejjednodussi mas stejne pouzit to primo v dome vzdy najdes nejake misto kam to dat, dneska vetsina projektantu nakresli sachtu na hranici pozemku ale vubec tam byt nemusi..pokud je privodni trubka myslim do 15m muzes mit vodomer uvnitr objektu.. ja bych se snazil jit touhle cestou
21:43:29
11.11.2009
Baghira
Nebo si sežeň dvě betonový skruže, kterejch se všude válej tři pr... sice si mákneš (jedna váží tak 200 kilo), ale taky se to tak dělá, pokud chceš ušetřit. Jinak nejlepší a hlavně nejrychlejší je ta plastovka.
20:56:48
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Rapid135 - doktor: jasný...ještě se pozeptám a začnu to snad zítra řešit.....

dík všem
20:48:48
11.11.2009
Rapid135
-> myschaak AZNP K.Hora: tak i ta 8-16 se da pouzit.je to lepsi nez davat beton na hlinu jako takovou.radsi nekaje sutr nez zadne.pokud ju budes mit prilepenou na baraz tak ti staci ju nalepit na zaklady domu tudis to pribetonujes k zakladu.to se klidne da.vlastne vytvoris ctverec ktere se jednou stranou opre o zaklad a po vytvrdnuti betonu by to melo fungovat jako prefabrikat tudis jeden pevne spojene kus.jak pises ze terenni upravy se budou delat minimalne za pul roku tak ono to tak fofrem zas nesedne.pokud to udelas dejme tomu ted tak pres zimu si to sedne,muzes dosypat.pokud to udelas po jarnich destich leto bude spis suchy tak to moc ani nepoznas.ona nejvic dokaze voda.Pokud chces michat beton doma tak to nemusi vyjit na tak moc.betonovou ti doporucim radsi nez tu zdenou.ale pokud budes mit rec s vodarnama zjisti ti presny udaje o rozmerech na to je nejaka norma a odrbat to je jen na pozdejsi problemy 4
20:44:23
11.11.2009
spartra
bíden cena plastový šachty je +-7tkč, vodoměr 1500, montáž 1000

máme plastovou, díra 130x130x130, na dně byl drť plácnu 10-20mm, 10-15cm, jistě na to bude norma

zaházel jsme to pískem a hlínou, hotovo
20:21:30
11.11.2009
Jarda/felda
my máme betonovou a dobře vodotěsnou jakmile se tam dostane voda už tam zůstane 3
20:11:41
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Rapid135 - doktor: no mám to nalepený hned při kraji baráku,u základu....hutnění není třeba.....dosypy nevaděj,terenní úpravy se budou dělat min za půl roku,spíš dýl....makadam nemám ale mám tam trochu drti asi 8-16...to by stačilo...
20:09:23
11.11.2009
Rapid135
-> Hurdis: jasny chapu co myslis.toto sem videl kdyz se delala nova nakalizace a bagrovala se silnic.ze sem to nevidel sem myslel jako u modernich staveb.stary budiz to je chapatelny ale ja mel na mysli pripad dnesniho stavitelsvi
20:08:20
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Hurdis: jj,asi tak...co dům dá...když si to vezmu tak za 7000 jí můžu dělat celej tejden a to ji stihnu dřív....
20:06:55
11.11.2009
Rapid135
-> myschaak AZNP K.Hora: jasny,samozrejme kazda takova vec je svym zpusobem individualni ale ted sem si este vzpomel ze by mela mit jakysi rozmery aby ti tam vubec vlezli a namontovali smaotnej vodomer.takle kdyz mas kamenitou zeminu to neznamena ze nenarusi zdenou sachtu.dive tady to spociva v tom ze ty musis udelat samozrejme to dno,pak vyzdit ty steny,olepis ipou a jak ti zatvrdne malta/lepidlo (podle toho cim to budes delat) tak tu sachtu musis zeminou prihrnout zpatky.pokud mas mit sachtu v pulce travniku (priklad) tak musis obsypavanou sachtu po 30cm vrstve hutnit.a ikdyz nechas material co spojit cihly vzrat tak protoze to nema armovani tak se muze zacit hroutit kvuli hutneni(mysleno žaba nebo žehlička).pokud bys to okolo nehutnil a nechal to na prirode tak to okolo samozrejme zacne sedat a budes to muset dosypavat.deste udelaji svy,nemusis mit uplne 100pro spary na venkovni strane a vodla v zamrzne hloubce v tech sparach taky muze udelat svy... . jako takle i kdybys ju vyzdil nechal vyzrat a obsypal piskem,vrsek hlinou tak by ti mela sednout jen ta hlina.pisek jako takle se pouziva na zasypani kanalizacnich rour a pripojek,posleze nasleduje fereto ktery se zhutni az se dostanes na povrch ale to je jen odbocka.kazdopadne bych s enad tou zdenou sachtou rozmyslel.pokud jak pises ze ju vybetonujes tak to je jina.armovanej beton (ze dna a do ctverce) uz ti nedovoli pohyb sten.ale ikdyz das karinu do dna sachty tak bych pod to jedny nebo dvoje kolca makadamu urcite dal.na betonovani bych pouzil urcite beton s kamenivem,piskovej ee
20:05:12
11.11.2009
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: Děláš to kvůli ceně? Kolik myslíš, že tě zděná vyjde? Jestli máš v plánu použít co dům dá, chápu.

Jinak bych se na to zvysoka vykašlal a koupil plastovou šachtu. Cena je dle typu kolem 7k.

-> Rapid135 - doktor: Naprosto běžné jsou i zděné armaturní komory, spousta až několik desetiletí stará, najdeš je v každém městě, klidně i na hlavní ulici. Dnes už se to nedělá, náhradou je monolit, nebo se nedělají vůbec.
19:53:46
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: jasný,to jo...ale oni jak uviděj že tam je málo místa tak to tam na 99% nebudou chtít udělat....můžu to ještě zkusit zejtra s nima pořešit,za to nic nedám....

-> Rapid135 - doktor: jasný,proto to píšu sem abych se dozvěděl jak to chodí,jsem rád za každej postřech včetně tvýho....asi bych to teda vybetonoval,je teda fakt že ta zemina je hodně kamenitá,že to nejde narušit krumpáčem tudíš to ty cihly neohrozí ale vyšalovat,dát nějaký roxory a zalejt to betonem je to nejmenší....s tím spodkem bych to až tak nehrotil,bych dal 10 betonu s kari sítí a srát na to....
19:50:31
11.11.2009
Rapid135
-> petr s: ja ti nevim ale ted sem byl ve sklepe zmerit vodomer a ma od priruby k prirube 22cm.on samotne tech 20cm nema ale este musis pocitat ty propojky mezi polišem z pripojky a pak uz tvym vlastnim vedenim
19:45:53
11.11.2009
Rapid135
-> myschaak AZNP K.Hora: jasny ale kdyz to vyzdis tak je tu jakasi moznost ze se ty cihly muzou bortit jelikoz na ne muze tlacit puda ve ketre to bude a jestli dobre chapu tak armovani tam nebude tudis ipa to udrzet nemuze.jako vyzdenou a nahozenou sachtu sem este nevidel.bud sem videl vyšalovanou a vybetonovanou+ armovaci roxory a potom to dava smysl.ale z cihel s tim sem se nesetkal.ja su jen blbej ridic ale kdyz neco takovyho delame tak normalne fakcim s klukama(sme mala firma).ten podklad bys stejne musel delat pokud bys to zdil tak ze bys musel dat na dno makadam nebo odval 0-32 uskakat žabou a pote vybetonovat.kamenivo se dava podkladu proto ze nepusti do toho betonu vlhkost.zatepleni te zdene sachty uz ti nepovim ale max muzes snad pod dekl neco dat.ale jak rikam zdenou bych asik moc nedaval.samozrejme nemam stavebni prumyslovku nebo vysokou ale z toho co sem kde videl a vyzkousel si vlastnima rukama bych volil tu plastovou.je to samozrejme jen na tobe jak se rozhodnes
19:44:55
11.11.2009
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: Vodoměr není větší jak 20 cm
19:42:19
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: já mám cca 20cm místa mezi podlahou a uzávěrem v baráku....a tam se mi asi ty hodiny nevejdou
19:37:28
11.11.2009
Rapid135
-> petr s: myslim ze nemas pravdu.venku ma dneska vodomer 99% novostaveb a navic voda je min v 80cm hloubce.udava se 80-120cm coz je nezamrzna hloubka a ikdyz je jen tak "ve vzduchu" pokud je v nezamrzne hloubce tak nemuze nic delat
19:37:09
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Rapid135 - doktor: no s tou vodotěsností bych to moc nepřeháněl...udělám si podklaďák,vyzdim si obvod z plnejch cihel,nahodim to,zevnitř to vyvařim ipou a udělám si nějakej železobetonovej stop...toť moje vize...asi bych to viděl na 1mx1mx1m...vlez 60cmx60cm......musí se to ještě nějak zateplovat aby to nezamrzalo nebo to stačí uzavřít a teplo odspodu nedovolí zamrznutí?kdyžtak bych na vodoměr ještě nacpal vatu
19:33:06
11.11.2009
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: A proč nemáš vodoměr v baráku venku ti bude mět snahu zamrzat
19:30:20
11.11.2009
Rapid135
no takle abys vyzdil sachtu na vodomer a mel to vodotesny tak to nevim jak bys to delal.teda ze by sis nechal vybagrovat(nebo vykopal diru)udelal zaklad z kanalizacniho vodovzdornyho betonu B20 potom to vyzdil(tezko rict cim) a olepil ipou.uplne nejlepsi varianta je plastova sachta se schudkama a poklopem.ta je vodotesna na stopro.navic pokud potrebujes do te sachty privest pripojku vody s vodomerem tak neni problem si do te sachty vyvrtat dirku na poliš s vodou a posleze to okolo polišu utesnit.jen me nejde do hlavy proc musi byt vodotesna.nerikam ze to je blbost ale o uplne vodotesne sachte na vodomer sem neslysel.s tou drenazi taky nevim jak bys to delal.kdybys dal do podlozi makadam (32-63) tak stene uz nemas co dat na neho aby to fungovalo jako drenaz,tudis pochybuju ze dno z makadamu by ti nekdo podepsal jako kolaudaci ci tak neco.kdybys jako drenaz okolo cele sachty pouzil drenazni trubky nebo kačírek tak stejne tu vodu musis nekam odvest.to by chtelo znat upnou situaci,jestli mas moznost vykopat nejakou ridu nebo kde vlastne tu sachtu hodlas umistit.zkus nahodit foto nebo podrobnejsi nacrt jak to ma asi vypadat.ale vyzdit sachtu se me opravdu nezda.kdyz uz si ju udelat sam tak vybetonovat.na kanalizaci,pripojkach a nespoctech sachet sem uz byl.
19:15:53
11.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
chystám se jí vyzdít....bylo mi řečeno že musí být vodotěsná což mi přijde jako blbost....co tam nateče to tam zůstane....spodní vodu mám někde v 50m takže odspodu to nehrozí,spíš bych udělal drenáž aby se mi tam voda nedržela....co vy na to?dělal někdo šachtu?min rozměry?vím že na googlu je všechno,jen bych rád postřehy od vás4
Extreme Tyres