Každej názor potřeba ( půjčka + průser¨

prohledat
48 příspěvků (zobrazeno 1 až 48) od 10.11.2009 do 05.12.2009, založil/a Karel.
řadit dle data
01:58:16
05.12.2009
COL
-> JoseA: nemi mi jasny, kdo je v te smlouve uveden jako ten, co si pujcuje a kdo ji teda podepsal.... ale to nam rekne Karel.

Jak jim pomoci? Treba takhle, ale furt je potreba mit papir, ze temito penezi splaci ten puvodni dluh 160.000, pokud to neni je to per huba a casem muzou zacit tvrdit uplne cokoliv - treba i to, co jsem napsal nize.
01:54:19
05.12.2009
JoseA
-> COL: právě toho bych se bál. Ta baba co si pučila je asi velký flegmoš, když podepíše cokoliv, ale čert ví co jí časem napadne, nebo co jí kdo poradí a že by ideálně splatila celý dluh se asi nikdo nespoléhá. Na druhou stranu jak si líp pomoc v jejich případě.
01:39:30
05.12.2009
COL
-> Karel.: Takze ty penize si vypujcili oni, zastoupeni tebou? A penize ta firma vyda tobe? A to se ani nezajimali, kolik vlastne pujcite, kdyz pises, ze jste si pujcili neco navrch? Zvlastni......

A kdo teda podepsal tu smlouvu s tema co pujcujou ty prachy?

A nejaky papir, ze vam oni timto zpusobem vraci dluh je? Jinak taky muzou zacit tvrdit, ze si ty penize pujcili, aby je mohli dal pujcit vam a ze jste si to dokonce sami vybehali a zaridili..... a muzou to byt ve vysledku jeste vetsi sracky nez ted.
upraveno 1x, naposled 05.12.2009 01:41:55
01:01:07
05.12.2009
JoseA
-> Karel.: Tož taky držím pěsti ať to všecko klapne. Ta co dluží kámošce se naučí splácet, kámoška se naučí nedůvěřovat a lichváři mají žně. Kurec ale stejně bych se bál, že na to bude srát zas, lichváři přitlačí na pilu a jí někdo poradí zase Vás do toho kolotoče vrátit zpět. Nepřál bych vám to, ale jestli není všechno v richtiku na papírech, lidi su kurvy.
17:40:59
04.12.2009
fine_ray
-> Karel.: dylina potrestala dylinu :D

Držím palce aby to dopadlo dobře. Každopádně jak dostaneš peníze, rychle pryč a "tamty" lidi neznat. 1
upraveno 1x, naposled 04.12.2009 17:54:03
17:06:42
04.12.2009
stana1
-> Karel.: tak to ti takej gratuluji že to dopadlo takhle protože bratr má podobný problém dá se říct že za stejnou částku,kamoš ho ukecal ať si na sebe vezme uvěr na auto za 160 litru zaplatil akontaci a pár splátek a od tej doby nic,tak jsme přitlačili na pilu a řekli mu že když nám peníze co jsme místo něj zaplatili nedá tak si přijdeme pro auto (výhodu pokud se to dá tak říct máme v tem že auto je psané na bratra takže když nezaplatí tak stačí zajit na policii a už se to víceméně vyřeší samo) zítra má termín tak jsem zvědav...
13:59:00
04.12.2009
Karel.
-> Mr_Kubas: no ještě neříkám hop, ale u je to schálený atd, takže snad bud dopřáno i jiným lidem, než takovým debilům co všude dluží a spravedlnost se jim vyhíbá obloukem8
13:56:00
04.12.2009
Mr_Kubas
-> Karel.: Tak to gratuluju, jestli jste to takhle vyřešili 6 No aspoň před Vánocema trocha štěstíčka bylo dopřáno 1
13:48:29
04.12.2009
Karel.
tak se to nakonec řeší takovým způsobem, že jsme hledali různý půjčky ( z novin, drahý splátky, o hubu), ale to mi je jedno ať to z nich pak vymláti no ne? A štěstíčko nám je trošku přikloněny na stranu a snad bude ( ťuk ťuk ), jsme našli půjčku, která je již schválena na úvěr 200 000Kč. Akorát chtěli občanku a potvrzeníá příjmu za poslední 3 měsíce od jejího manžela ( té kámošky co dluží mé kámošce ).......byla to půjčka po telefonu, tam se vše dohodlo, smlouva došla dom, která se prostudovala, podepsala a už čekáme na penízky2 Ale všechno jsme museli zařídit my, ta kámoška co jí dluží love neměla vůbec snahu, srala na to, nezvedala telefony atd.......tak jsem se nasral, že takhle to dál nejde, takže nám dali věci co jsme potřebovali a mluvili jsme za ně. A proč si vzít půjčku jen na to co nám dluží že? úroky + telefony co jsme volali, různý vyřizování atd, tak jsme dali víc aspoň budou hezčí vánoce1 Doufám, že až z nich budou vymáhat částku, tak je fakt zmlátí, protože takoví lidi na světě nemají co dělat8
22:31:22
13.11.2009
P@nis
-> COL: Ok pochopeno, díky :)
22:29:00
13.11.2009
COL
-> P@nis: nepochopil jsi to.... skutkovy stav je to, jak se veci maji (tedy to, ze ty babe pujcila penize) - jestli se to povede prokazat, je vec druha a nesmi se to mixovat.
22:17:58
13.11.2009
P@nis
-> COL: Co hraje pro Karla? Přijde baba k soudu a řekne, že ty peníze dostala darem, zapoměla zaplatit darcovskou daň (asi by z toho byl menší průser) a dokazuj, že to tak není, nebo že jsi ji vůbec ty peníze kdy dal, když nemaš nic podepsané anebo nějake svědky..
21:29:18
13.11.2009
COL
-> P@nis: Mas tu tri roviny:

1) skutkovy stav, (tej je znamy a je ve prospech Karla a spol.)

2) bude se muset prokazat (coz bude bez papiru orech, ale muse to jit)

3) kdyz se prokaze a bude tu rozsudek, bude tu zas otazka dobytnosti te pohledavky (Je ti celkem na nic, kdyz mas v ruce rozdudek, ze ti nejaky homeless musi ma zapltit 1.000 000)

Takze sance tveho ""vysoudit" ;" se ve vysledku odvozuje od toho, zda se povede "prokazat" a zaroven "vydobit". Jinak k vlastnimu vysouzeni to staci prokazat.
21:01:59
13.11.2009
P@nis
Když tu jsou "právnici" tak se zeptám: Když jim tedka nic nepodepíše mají nějakou šanci peníze vysoudit když nemaji ani jeden papír podepsaný ? anebo se můžou s penězma rozloučit ?:)
upraveno 1x, naposled 13.11.2009 21:02:17
20:45:54
13.11.2009
COL
-> Domajz: co by bylo sproste?
20:36:42
13.11.2009
Domajz
-> COL: v Brne. No kdyz nad tim tak premejslim tak mas nejspis pravdu.... to uznani dluhu by melo stacit,samozrejme bych ji nerikal ze to hlasim vsude mozne, bylo by to sproste ale tim vetsi sance ze uvidi svoje prasule....
20:23:46
13.11.2009
COL
-> Domajz: A kde studujes? Ja bych se radeji ridil heslem, ze mene je nekdy vice.... Myslim, ze je spis sance, ze podepise jeden papir nez hafo papiru a podepise ho spis, kdyz kolem toho nebude nejaky moc velky rozruch. Taky bych nesel do antidatovani, jednak ti to nikdo neoveri (tedy podpis, leda tak kopii, ale to nepotrebujes) a za druhe se pak muze zacit ohanet tim, ze podepisovala neco antidatovaneho a muze se ji to povest i prokazat a budou problemy. Proto jsem psal o "uznani dluhu", coz je podle mne nejlepsi, reseni. Staci i na vymahace i na soud.
upraveno 1x, naposled 13.11.2009 20:24:52
18:47:36
13.11.2009
Domajz
no kazdopadne tady pis jak se to bude vyvijet, jako studenta prav me to celkem zajima tydle pripady ze zivota. Ale muj nevyznamny nazor... je teda ten, ze bych si od ni nechal podepsat vsecko mozny, i zpetne, nechal to overit, nahlasil to vsude mozne, urcite na policajty,ti s tim nebudou nic delat, ale bude to hlaseny a o to jde....(a pomalu si hledal nakyho pravnika,kterej by me pak zastupoval u soudu na ktery nejspis dojde).... no a potom jeste chvili zkouset slusnejsi cestu a pak asi nakou tu vymahacskou firmu, jesli do toho nejaka pude, nebo ukrajinske pravniky uz asi jedine... myslim si ze, ale slusnou cestou to pude tezko... presne jak tu nekdo rikal, za blbost se plati, ale zas knucet nad chybou je zle musi se to co nejrychlejc resit.

jo a potom a podle myho nazoru by soud nejspis vyhrala, a vysoudila by i vic nez o kolik prijde... ale zas je otazka jesli by to z ty jeji kamosky dostala, kdyz teda bydli v takovy nobl ulici... jenze je to bez na nekolik let
upraveno 1x, naposled 13.11.2009 18:51:49
16:34:26
13.11.2009
darklord
-> Karel.: skus si napisat na PresBloky jako student VUT, tam by ti mohli poradit (mne poradili). www.presbloky.cz/
19:24:24
11.11.2009
Crestik
Pokud si najme nějaké tupé mozky na vymlácení dluhu, kteří si vezmou např 10tis, tak jim kámoška dá 11tis, aby se původnímu odesílateli taky nějak odvděčili
17:38:44
11.11.2009
Karel.
-> COL: Je jasný, že kdyby vyšla ta druhá půjčka, tak se všechno udělá pečlivě, aby to bylo čistě na ní, prostě právnicky podložený, to určitě! Spíš problém je, že neotvírá a nebere telefony, už z toho začínám šílet a nejradši bych vykopl dveře, ale ještě by na mě podala žalobu8

-> Jarda: právě, aby se to vůbec vyplatilo, ještě by chtěl kdoví kolik, ale tahle částka asi na něj bude malá8 Navíc jseš celkem daleko a asi by se mu sem nechtělo1
15:26:49
11.11.2009
tunerlada
mno pokud nebudeš mít ani ten papír tak mak jedíně jak píše pavel P. přez agenturu nebo někoho ''jinýho'' mě se to dycky osvědčilo

4
09:20:48
11.11.2009
Vojťas
-> Jarda: to bude nejakej zabavnej chlapik, ma to i s ohnostrojem? Jednotlivé způsoby jsou vždy ve své podstatě efektní.
08:12:22
11.11.2009
Jarda - zrušená registrace
-> Karel.: ja mam souseda www.agentura98.cz/ ale asi je dost drahej, jezdi v SLK nebo v audinach a jednou mi vyhrozoval, ze mu branim v prujezdu, pry mi udela takove problemy, ktere jsem jeste nevidel1
23:11:08
10.11.2009
P@nis
-> spartra: Někdy když splatiš dříve, tak pravě zaplatíš ještě víc..
23:04:29
10.11.2009
spartra
jak psal mathes voloda vasil, berou kolem 30procent z částky, ty asi budou maliko drsnější

taky znám podobnýho blba, sic ze sleovenska, stejenj případ, ca 150t.sk, ani když mu peníze dával nic nesepsal, pak přišla exekuce, měl štěstí, že mu končilo spoření, zaplatil to z toho

šlo to na policajty, zjsitilo se že má 3,5mil popučovanejc, peníze nikdy neuvidí nesjpíš

col, jeslti to splatí dřív nesmusí snad tolik přeplatit
upraveno 2x, naposled 10.11.2009 23:05:26
22:24:15
10.11.2009
COL
-> Karel.: Jo, navalit ji do ty pujcky je mozne reseni, ale chce to podlozit dokumentama, aby se treba nestalo, ze za rok bude pro zmenu tvrdit, ze si pujcila u nejakejch vydriduchu penize kvuli tomu, aby tve kamosce pomohla splatit dluh.... a ze to chce zpet i urokama

Ale jinak dobry pouceni, proc nepujcovat kazdemu jen tak... na slovo a bez zajisteni. Bohuzel trochu drahy. Jestli je pujcka na 160.000 tak se bude splacet tak 220.000, ne?
upraveno 3x, naposled 10.11.2009 22:27:35
22:21:29
10.11.2009
COL
-> Karel.: jestli je ta kamoska k podepisovani neceho svolna a k tomu pujceni neexistuje zadny papir, tak at podepise "uznani dluhu", coz si myslim, ze je lepsi nez delat antidatovany fake nejake smlovy. V uznani dluhu musi byt jeho vyska a ! duvod jeho vzniku ! (v tomhle pripade pujcka).
22:17:11
10.11.2009
Karel.
-> petr s: to tvrdím taky, ale říkal jsems i kdyby náhodou.........ale sám tomu nevěřím no8

-> Matthes, záškodník z TechWebu: právě, je to v takové situaci, že je to celý v pi*i!!!8

-> COL: no takže jsme tam kde jsem si myslel,

Takže jediný, donutit ji vzít si tu půjčku, kde není potřeba výpis z rejstříku, výpis o výdělku atd.........tam jsem volal, stačí české občanství, platná občanka a ještě něco, takže ji jedině nahrnout do toho jinak nic, takže nic novýho, bohužel8
22:14:03
10.11.2009
COL
Karel. 10.11.09 22:02:30 napsal: → Pavel P..: to si myslím, že by nebyl problém ji dát podepsat smlouvu, že ji dluží tolik a tolik peněz, to by asi podepsala, tady jde o to, aby se co nejrychlejc vyřešila banka, víš jak 6500Kč měsíčně je dost8

Když jsme u toho má tu někdo s tímto vymahačstvím zkušenost?

banka se nejspis nevyresi nijak, to bude must splacet tvoje kamoska az do konce. Otazka jen je, jestli a jak neco z toho vyrazi s te sve povedene kamosky.
22:11:04
10.11.2009
COL
Ja si myslim, ze pokud mezi tema dvema holcinama neni zadna dohoda, tak seriozni vymahacsky firmy do toho nepujdou a odkup pohledavky nepripada tuplem v uvahu. Leda jako vymahace zjednat nekoho z podsveti.... Muze se s tou kamoskou taky soudit a pokud se ji podari prokazat, ze ji ty prachy pujcila - povede to alespon k tomu, ze bude uz k vymahani nejaky titul a bude se o co oprit (pri vymahani, ci odkupu).
22:05:55
10.11.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Karel.: Nebo Voloda s Vasilem by se o to mohli postarat. Kazdopadne at to bude jakakoli agentura, tak nepocitejte samozrejme se 100% navratnosti - resp zalezi na urokach. Hlavni je, aby byl ten papir u pujcce byl korektne vyplneny.
22:05:50
10.11.2009
petr s
-> Karel.: Máš jedinou možnost aby si vzala pújčku v hotovosti a dala ji kamarádce jinak nedostane nic
22:02:30
10.11.2009
Karel.
-> Pavel P..: to si myslím, že by nebyl problém ji dát podepsat smlouvu, že ji dluží tolik a tolik peněz, to by asi podepsala, tady jde o to, aby se co nejrychlejc vyřešila banka, víš jak 6500Kč měsíčně je dost8

Když jsme u toho má tu někdo s tímto vymahačstvím zkušenost?
21:59:33
10.11.2009
Pavel P..
Karel. 10.11.09 21:57:02 napsal:

Když jsme u toho, nejsou aji firmy vymahačský, který ti dají peníze a

pak oni nazávisle na nás už se snaží z těch dlužníků dostat peníze?

Je mi jasný, že to nebude zadarmo, ale je takovýho něco ne?

to je odkup pohledávek... ale tam je problem že pokud to nemaj nijak podložený třeba smlouvou mezi sebou nebo nějakým dokladem tak se tim zabejvat nebudou.
upraveno 1x, naposled 10.11.2009 21:59:56
21:58:09
10.11.2009
Karel.
-> Pavel P..: tak 160tis není málo, teda pro nás asi no8 Ale díky, to určitě zkusím4
21:57:06
10.11.2009
Pavel P..
-> Karel.: spíš jestli je bude zajímat takováhle nízká částka.... oni většinou berou větší dluhy z kterejch jim víc kápne.. poptej se.
21:57:02
10.11.2009
Karel.
Když jsme u toho, nejsou aji firmy vymahačský, který ti dají peníze a pak oni nazávisle na nás už se snaží z těch dlužníků dostat peníze? Je mi jasný, že to nebude zadarmo, ale je takovýho něco ne?
21:55:47
10.11.2009
Karel.
-> Pavel P..: myslíš, že by to až tak nějak fungovalo? Já s tím zkušenost nemám, takže doopravdy nevím, jinak sviňárna to není, já osobně bych jí nejradšii rozbil hubu, takže vymahač mi vůbec nevadí, ok zkusím o tom něco víc zjistit, díky4
21:54:07
10.11.2009
Pavel P..
-> Karel.: to by ses divil.. kámoš tohle za mladejch let dělal a lidi když viděli že je zle tak najednou peníze měli.. je to sice sviňárna vůči jeji kámošce ale nedá se svítit.
21:50:55
10.11.2009
Karel.
-> Mr_Kubas: přesně takovejhle názor mám taky bohužel8

-> Pavel P..: nevím, jak to z ní vymůže, když nic pořádně nemá?10

-> Vitek: nemá vůbec nic!!Ale ona řekla, že jí všechno podepíše..........

Jediný co mě napadá, je prostě ta půjčka, aby si ji vzala, nějakou tu pofidérní a pak ať si to splácí jak chce ne?

Je tu nějakej právník prosím?8
21:22:18
10.11.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Karel.: A ma nejakej papir ze to ty dyline pujcila?

S kamaradama je to tezky, ja prisel o 5000 8
21:21:52
10.11.2009
Kapřík
-> Karel.: dle mého jedině domluva. Nic jiného s tím nezmůžete. Když jim budete vyhrožovat, vykašlou se na vás úplně. Bance je to jedno, je tam vedená tvoje kamarádka. Hold za blbost se platí, takže bude muset platit. A když bude mít štěstí, snad jí tak "dlužnice" něco splatí... a když bude mít smůlu, nedostane z ní nic8
21:17:29
10.11.2009
JoseA
Ošemetná situace, to chce asi fakt právníka. Ale to jsou další nemalé výdaje, takže pokud není známý, tak bych hledal aspoň nějakou právnickou poradnu na internetu. Tohle je hrozně velká půjčka, divím se jak to někdo může pro někoho udělat a pučit si prachy na sebe pro druhého, neudělal bych to asi ani pro vlastní rodinu, ale jak píšeš, co se stalo nejde vrátit. Spolupracovník mi v práci říkal, že kdysi dávno jednomu kamarádovi, který potřeboval peníze taky pomohl, šel mu ručit asi na 20tis, pár splátek ten kamarád splatil, pak začal chlastal, rodiče ho vyhodili z baráku a tak prej musel nějakých 16tis doplatit za něho a nemohl prej udělat nic. 8
21:16:09
10.11.2009
Vitek
-> Karel.: má aspon něco podepsaný,že ji ta kamoka dluží?
21:16:08
10.11.2009
Mr_Kubas
Tak v tomhle případě je v bance vedena tvoje kamarádka jako dlužník a o té druhé slečně banka vlastně vůbec neví, tak s tím nic dělat nebude a když se nebude platit skočej na tvojí kamarádku a to bez "debat"...

Jediné řešení je v tomhle případě pouza úvěr splácet, aby nenaskočila exekuce či nebyla kamarádka uvedena na bankovním registru (defacto nemožnost dalšího úvěru - závisí na situaci)...

Nicméně co s tím? Asi jedině se "dohodnout". Jiné řešení mě bohužel nenapadá, dělám trochu v oboru a mam klienty také v podobné situaci a bohužel je z toho nemůžu dostat 10 Směnka by byla teoreticky možná, ale to by sis ji musel napsat a nejlépe by bylo nechat ověřit její podpis na matrice... Pak jí můžete dát k soudu, ale jestli nemá majetek (ani hmotný a ani finanční) tak z ní asi nic nedostanete 8

A nebo jak píše Pavel P. 4
21:08:45
10.11.2009
Pavel P..
vymahače pohledávek... ale něco vác to bude stát.
21:06:01
10.11.2009
Karel.
Ahojte všichni, takže nastala tu taková situace, kterou už musím řešit i já, protože kámoška už z toho nemůže a já ji chci pomoct.

Před 1 rokem si kámoška vzala půjčku na 160 000Kč, že je půjčí kámošce ( už tohle byla strašná kravina, to všichni víme, ale stalo se:o( )Zaplatila prvních pár splátek a konec. Takže to musí platit ta moje kámoška, samozřejmě ta druhá ji slibuje, že to bude platit, ale skutek utek. Ale další problém.,........má trvalý bydliště na Husové 5, což tam mají trvalej pobyt bezdomáči. Navíc ani ona majetek nemá žádnej, akorát pc a televizi! Takže majetek co bychom jim vzali prostě není! Její přítel je to samý, taky na Husove, ale pracuje a má 13tis, jenže z toho nic dávat nebude, aby se sotva uživili. Našel jsem půjčku, kde může být záznam v rejstříku a kdoví mco, takový ty pochybný, ale to mi je fuk! Dneska jsme tam měli jít, ale ta kráva si vypla telefon a dělala mrtvou, takže teď jak na ně?

Pomůžou nějaký směnky v té hodnotě? Aby je podepsala? ALe to asi bance bude jedno, ta chce peníze, že ? CO doporučujete? Díky8
Extreme Tyres