Pomoc s diskem

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 28.10.2009 do 28.10.2009, založil/a Vojťas
řadit dle data
23:19:29
28.10.2009
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj mel sem live cd ale nemuzu ho najit :(
22:50:07
28.10.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Vojťas: Tucnaci SW na deleni disku je docela ok. Zkus... a nebo pak format C:/ 3 4
22:22:33
28.10.2009
Flacek
Nedelam si to Acronisem?:) Ja delal neco podobneho a dopad sem stejne chvili sem se s tim jeb.. a pak sem tam hodil novej OS.Jinak na zachranu dat je dobrej GetDataBack ale nevim jak to udelas bez OS:)
upraveno 1x, naposled 28.10.2009 22:24:44
22:20:55
28.10.2009
Vojťas
-> darklord: zalohuj zalohuj pisal :-D

ja vim, linux me taky napadl, zkusim
22:17:14
28.10.2009
darklord
nechcem byt protivny ale vies co partition magic pisal za hlasku predtym ako si klikol na "YES" ?

ja soobne by som to skusil cez nejaky SW pod linuxom bud opravit do povodneho stavu alebo aspon precitat vsetky data co sa daju..
22:07:12
28.10.2009
Vojťas
Nemáte někdo prosím nějakej nápad? celkem to spěchá, fotr mě zabije 1 psal sem to jinam ale zeptam se i tu kdyby nahodou

O co jde, na disku(160 GB) rozdeleném na dva oddíly jsem chtěl zvětšit první oddíl na kterém je system(XP),

dříve jsem to dělal tak že jsem pomocí Partition magicu volné místo z druhého oddílu přesunul na ten první, ( starší disk 15 GB, FAT32), ale tady to nějak nešlo, pouze tam bylo kolem dvou giga nevyužitého prostoru na konci disku, s tím jsem se spokojil a že to tedy přesunu před druhý oddíl a pak přidělím k prvnímu, což tedy bylo samozřejmě špatně.

Operace přesouvání selhala, druhý oddíl se stal pro systém nečitelný, po restartu pocitac nenajel, NTLDR nenalezen, to uz se mi driv taky stalo ale myslim ze jsem to pak znovu rozchodil, ale o to nejde.

Tak sem disk z pocitace vyndal a dal ho do druheho, kde se zdanlive vse zdalo byt ok, lec pri pokusu o zalohovani druheho oddilu nektere veci nejdou precist, moc toho neni, dulezite veci vetsinou mam,

ale...dal sem scandisk prvniho oddilu, blbec sem rovnou zaskrtnul opravu chyb! coz byla ta nejvetsi blbost kterou jsem mohl udelat. Tak ze scandisk to vsechno opravil a cely oddil vyhodnotil jako chybne sektory.

Tak ze prosiiim, dají se nějak zachránit data z prvního oddílu se systémem ?

při restartu počítače se objevil pozadavek na kontrolu disku ( obou oddilu ), preskocil sem to abych nenapachal vice skod, nebo by se to tim opravilo? Diky :(5
Extreme Tyres