Felda Lpg

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 11.10.2009 do 17.10.2009, založil/a Vojta - zrušená registrace
řadit dle data
21:46:21
17.10.2009
King
-> felda1,6: Hlavně, když kamaráda uspokojuje ilegální LPG přestavba :)
20:49:48
17.10.2009
felda1,6
-> King: no, za revizi dám dvě kila u nás a jsem tak nějak v klidu... :-)

dělám to v Dobroměřicích- je tam hodnej mechanik a hlavně proto, žě se do toho velice rád šťourám a mýdlová voda mě neuspokojuje.... někdy na jaře jsme vypárali plyn z baworáka E30 1,8 karbec a jali se se ho namontit do seata 1,8 íčka... dolaborovali jsme ho komponentama s favorita, saci zvedla odpadová novodurova roura ,přepínání plyn/benzín taky s fáčka světe div se jezdilo to... seřídil to pán v LPG servisu a my mu u toho vyprávěli jak jsme se u toho zapotili :-)a on jen kroutil hlavou,... kámoš už na to nalítel přes deset tisíc km.
upraveno 1x, naposled 17.10.2009 20:58:12
19:35:09
16.10.2009
JoseA
-> Vojta: To vypadá na dobrý kup. Možná ještě zvýší cenu / prodá nejvyšší nabídce. 8
19:32:18
16.10.2009
Vojta - zrušená registrace
autobazar.avizo.cz/skoda- felicia-1.3lpg2.majitel-27 96034.html tak jsem tam dneska volal, pan to tam dal 3 hodiny tomu a uz ma 2 zajemce, kteri se prijedou podivat zitra rano: je mi zasne ze pro me uz je to pase, pac si myslim ze to vemou hned:/ skoda sakra...
16:49:23
14.10.2009
King
-> krup: Přesně, jak píše Josef - v lepším případě to ledabyle vočuchaj měřákem nebo klasicky postříkaj mejdlovou vodou spoje a vytopíš 2-3 stovky za štempl a 3 minuty práce. Za měsíc to klidně může někde utíkat. Takže se radši spolehnu na svůj čuch a vlastní mejdlovou vodu. A čas od času překontroluju/dotáhnu spoje trubek a hadic, případně hadice zkrátím/vyměním.

Pokud se najde podobnej nadšenec, co to takhle kontroluje za pár šupů, budiž :)
22:41:16
13.10.2009
krup
-> JoseA: nu, já když sem si to dovezl, tak sem s tim taky ihned pelášil do jednoho "autorizovaného LPG servisu" kde kolem toho asi pul hodiny chodil, vyměnil mi jendu hadičku, dotáhl dva šrouby na sponách a pítal si 700 bez dph .. pak sem prozřel a pochopil, že tudy cesta nevede, od té doby jezdím do jednoho zapadlého servisu, kde mi vždy s nějaky "čihačem" proletí celou plynovou cestu nastartovaného vyplého auta, nastartovaného a znovu vyplého, což už mě docela "uspokoujuje" :-)
22:36:44
13.10.2009
JoseA
-> krup: Nevím jak taková revize probíhá u vás, ale já když koupil poslední auto na lpg, tak sem hned pro jistotu zajel na revizi, protože nebyla dělaná dva roky a tam prolezli kolem plynové nádrže s detektorem plynu (jestli ho i zapli nevím), zabouchli kufr a šel sem si pro razítko za tři kila. Tak takovou jistotu si udělám i doma s mýdlovou vodou. Čekal sem že to auto prolezou i ze spodu a všude kde ten plyn vede a mohl by ucházet.
22:28:20
13.10.2009
krup
-> myschaak AZNP K.Hora: mám pocit, že chtěl naposled 280 nebo tak nějak .. v každém případě je nesmysl tam s tím nejít :-)
22:03:10
13.10.2009
Jarda - zrušená registrace
-> krup: ja to mam za stovku ze znamosti a jezdim 1x za nekolik let (na rapu mam zrovna revizi platnou - prislo mi, ze mi nejak smrdi plyn a na nic neprisli, ale kdyz jdu k autu v noci a je klid, tak slysim slaboucke syceni :/ 10x jsem zkousel pritahovat trubku na regleru, ale bezuspesne, tam se jim to pri revizi prave moc nezdalo...
20:50:42
13.10.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> krup: 300 za revizi?u nás 150kč
20:18:49
13.10.2009
krup
-> Vojta: mrkni i na sauto.cz :-)

-> King: já sem třeba jeden z těch magorů, co na ty revize jezdí .. ono ty 300 za jistotu, že to nikde "neuchází" rád dám .. mám z toho přec jen trochu respekt :-)

jináč MPI už jen koncepčně vysvělejší zařízení, a s tím plynem si dle mě rozumí trošku lépe .. ( resp. vlastní zkušenost s užíváním asi 3 bmm a dvou mpi lpg fled potvrdila, že byť byly servisovány stejně důkladně, u mpi nebyl tak zásadní rozdíl benzín/lpg.. )
10:33:15
13.10.2009
dik kluci za info :)

koukam na avizo.cz a annonce.cz ..znate jeste nejake servery zabyvajici se prodejem aut? vim je jich hodne, ale takoveho neco v stylu annonci a aviza?
21:32:41
12.10.2009
King
-> krup: Pokud je to plynivka, tak tam volba MPI vs Mono moc roli nehraje. Kdyby byla ta jednobodovka zachovalejší, šel bych spíš do ní. LPG oba sytémy stejně degraduje na dtto rádobyřízený "karburátory" na plyn.

-> felda1,6: Ještě jsem snad neviděl plynivkáře, kterej vyhazuje peníze za revize 1x ročně nebo dokonce po ujetí 10tkm. Prostě jednou za dva roky technická/emise a před tím revize. Nevylučuju, že se nějaká taková opečovávaná plynivka nejde, ale bude to raritka :)
19:45:37
12.10.2009
krup
taky mám, viz. id, a spokojoneost je velká, když zanedbáme vlastnosti felicií ( ať už jízndí, tak korozi ) tak je to perfektní auto :-) Volil bych být tebou taky MPIčko a nebál bych se i chvilku přebirat, těch aut je spusta ..

jak tu padlo, většina těchto LPGček už jsou "poloautomaty", takže start je z pravidla na benzín ( většinou ani není možné jinak ) a pak se dle otáček přepne ..

a výsledná cena 1km jízdy je zlatá .. tady stojí LPG 12,90 a plnou nádrž ( cca 54l ) vypotřebuju na cca 530-550 km .. takže pohádka :-)
12:55:58
12.10.2009
felda1,6
bude asi lepší pokukovat po feldě kterou nejlépe znáš... mnoho felicií na plyn je před smrtí (některé už po smrti) jezdí v nich různí dělníci po stavbách či party řemeslníků delší trasy z domova do zaměstnání. Každopádně vždy když jsem měl felinu na plyn, byl jsem s ní nesmírně spokojenej, protože jezdila za pár korun, jednu jsem měl, měla přez 300tisíc, ale pravidelně v servisu, pravidelně revize a věřím že slouží ještě dnes. Volil bych kombíka novej model 1,3 MPi, i kdyby měla platnou bombu jen na jeden rok, další investice se Ti vrátí v podobě ušetřených peněz za palivo. K techničáku musí být přiložen doklad od plynu, podívej se na revize, měla by být provedena každý rok. Pokud je plyn v autě dýl jak deset let, musí být vymněněna bomba, na tu se podívej každopádně.
12:30:06
12.10.2009
Preve, tech filet je hodne a nektere v zalostnem stavu. Tak uvidim jestli se podari neco sehnat. Na tu bombu si dam pozor, dik za upozorneni.

Jeste nejake pripominky, nazory atd?
19:26:20
11.10.2009
King
Feldu 1,3 plynivku vlastním (jezdí s ní drahá polovička do práce) a pohoda.

U feldy v plynu (obecně u jakýkoliv plynivky) je potřeba prověřit věrohodnost počítadla km.

Spotřeba je cca 1,2 násobkem benzínový spotřeby tzn. kratší tratě 9/100 na dálku 7-8/100.

Prakticky každá felda na plyn má benzostart, takže mrazy netřeba řešit. Moje nastartuje s potížema i při -20C na i plyn, ale nemá cenu to testovat - zvlášt MPI je háklivější na zášlehy do sání.

Bacha i na expiraci LPG nádrže, životnost je 10 let a pak je potřeba ji vyměnit za novou (popř. novější) vč. tzv. multiventilu, což je investice kolem 6000, takže něco s dosluhující nádrží z ekonomickejch důvodů radši nebrat nebo si vykomunikovat další slevu :)

Ovšem občas si to žádá nějakej ten zásah do motoru i LPG systému, což se při statusu "ryba" docela prodražuje :)
19:19:07
11.10.2009
myschaak AZNP K.Hora
hele feldu n lpg nemám,neměl jsem každopádně je to jedna z nejlelvnějších variant co může být....mladá chce něco novějšího tak mám vyhlídlou fábii lp ale to už je finančně od 80ti vejš....spotřeba u feldy bude o malinko víc jak benzínu...starty v pohodě jelikož co vím tak jsou automaty že startujou na benzín a pak se po překročení nějakých otáček na určitou dobu automaticky přepnou na plyn....
11:42:44
11.10.2009
Zdravicko,

jelikoz jsem trochu zmenil bydliste a dojizdim ted kazdy den cca 80km tam i zpet do prace, tak hledam reseni dopravy. Zatim jezdim nasim rodinnym druhym autem (mazda 323F BA 1.8 16V) ale je to pro jednu osobu financne neunosne. Zkousel jsem jet par krat vlakem coz taky neni problem (mam kousek na nadrazi v jednom i druhem miste), ale sluzby CD stoji za dva hovna, taky v praci potrebuju nekdy skoncit driv, pozdeji apod takze me to stoji cas a nervy.

Premyslim o koupi filety na LPG. Plyn v Ostrave kde ted bydlim stoji 10,90 a v druhem meste a tim je cesky tesin tak mam kousek prez hranice plyn v polsku za 9,50. Coz si myslim ze cenou je srovnatelne mesicne jak CD vlakem. Nepocitajic opotrebeni auta apod.

jezdi tady nekdo s filetou na plyn? Nejake zkusenosti, poznatky. Jak to jezdi v zime? starty. Premyslim o 1.3 motorizaci. Kolik to tak zere plynu apod.

Diky za info!!5
Extreme Tyres