autom na dovolenku

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 02.07.2009 do 02.07.2009, založil/a Staf1221
řadit dle data
19:28:54
02.07.2009
rolls
-> Staf1221: sorac doma mi nejde net, som teraz na chvilu u brata. v madarsku si kupis 4-dnovu cenu netusim. v bosne sa za dialnicu plati, maj pripravenu 5eurovu bankovku, kedze ratam ze ich menu nemas a vetsinou oni beru len papierove eura a vydavaju ich menu, kurz 1euro -2marky. zbytocne nemusis pouzit chorvatsku dialnicu, je to len kratky usek pred hranicou, skoda za to platit, dostanes sa tam aj po normalnej ceste.

aj v madarsku ti stacia eura, ale najlepsie je platit kartou a mas pokoj. v montenegru potrebujes eura, nieje tam problem platit kartou popripade vybrat z bankomatu, v budve je hafec bankomatov.

bosna ma svoju menu4 ale ako som uz pisal, da sa platit aj eurom, len vydaju ti v ich mene. ak ti zostane cestou naspet ich mena, oplati sa kupit niekde na benzinke cigarety, paramontky alebo co to bolo som tam kupoval za 50centov za skatulku, cize 1 marka1

drz sa tam, dufam ze tak ako ja, nebudes mat cestou problem4

btw...cez bosnu pre teba ak to tam nepoznas odporucam radsej cestu cez mostar ako cez Focu4
16:16:25
02.07.2009
Tasek
addA v madarske koupis takovej kupon, vypada jako listek s pokladny, loni stal na 4 dny - 7eur,

add B co se tyka dalnice v chorvatsku, mela byt hotova, takze zpoplatnena bude klasicky mytem, pokud nebude spoplatnena, bude vcas znacena pokracovaci trasa tvym smerem, toho se neboj, vChorvatsku jsou dobre znacene cesty

add C v Bosne nevim jak to je s poplatkama na dalnici, ale davej si pozor na dodrzovani predpisu, kdyz jsme tam byli pred 4 roky, tak za kazdou hloupost solili tezky Eura, rekl bych ze na tom lehce pres sezonu vydelavaji do statni kasy, cca co 5km stala hlidka a brali za svetla, rychlost a kdyz videli znacku nemce nebo svycara ci rakusaka, automaticky na kraj, najeli jsme tehdy po Bosne cca 500km

add D V Bosne maji svoji menu, je rto neco jako Marky jejich, drobne maji nazyvany Lipy, Eura berou nebo brali v pomeru 2ku jedne (1euro - 2jejich marky bo co to je) ale vrati ti poze v jejich mene at uz v obchode, ci na trhu nebo v suvenyrech, takze i kdyz pojedes s Eurami, tak pocitej ze ti zbydou jejich drobny minimalne, jinak se da v bosne levne nakoupit temer vse, od padelku az po originaly jako treba v Turecku nebo v Tunisku

co se tyka dalsi penez, doporucuji si vzit madarskou menu, protoze nevim jak v madarsku uspejes s Eurama kdyby se ti neco stalo nebo na benzince, ale vetsinou teda maji rozumny kurs, ale pro stricka prihodu...

tot vse od mne
13:11:24
02.07.2009
Staf1221
zajtra odchadzam na ciernu horu a tak prave planujem cestu. zatial to vzera ze pojdem cez madarsko, kusok chorvatskom, cez bosnu a do ČH. sem pisem preto ze by sa zisli rady. 7

kto ma skusenosti s cestou po balkane? trapia ma hlavne nasledovne otazky:

A) ako je to v madarsku s dialnicnou znamkou? cital som ze nemaju nalepky ako my. ako to oni volaju?

B) chorvatsko. podla mapy pojdem po dialnici A5. nie na vsetkych mapach je uz oznacena ako dostavana. je teda dostavana? je spoplatnena??? v zozname spoplatnenych usekov na stellacentre som ju vobec nenasiel

C) bosna a hercegovina. ako vidim aj tam maju kuuusok dialnice. plati sa tam za nu?

D) TREBA ZAMIENAT PENIAZE ALEBO SI VYSTACIM S EURAMI???? hlavne ma stve ta bosna, lebo ako pozeram oni tam snad ani nemaju vlastnu menu 9

ak viete prosim radte. spoliehal som sa na rollsika, ale ten sa v poslednych dnoch niekam stratil :(
Extreme Tyres