Odvolání k přijímačkám na VŠ

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 01.07.2009 do 02.07.2009, založil/a Mr_Kubas
řadit dle data
00:18:42
02.07.2009
Mr_Kubas
-> Mr_Kubas: Tak jsem teď koukal na stránky UJEPu a v kolonce je napsáno: "přijat na základě přijímací zkoušky" Takže Ti tímto Martine gratuluji 1 Nouzovka tedy vyšla díky bohu, ale stejně to odvolání zkusim a pak se budu pečlivě rozhodovat...

Chtělo by to nějak zformulovat tu žádost ve smyslu, že jsem měl těžkou variantu... Jenže nevim jak to napsat nějak přesvědčivě, aby to na děkana aspoň zapůsobilo 47 Že bych tam šoupnul Palackýho do obálky? 34
23:16:05
01.07.2009
Mr_Kubas
-> waca: No celkově na VŠE se hlásí asi 7500 lidí, ale to je celkem na 5 fakult a jenom na tu co chci já asi 2500 a z toho berou myslim 600 1 Jestli se můžeš pozeptat kámošky, tak bych Ti byl velice vděčný, protože nikde nechtěj zveřejnit kolik bodů byl ten pomyslný strop. A to se docela divim, páč minulej rok to udělali a bylo to myslim 150 nebo 152 bodů a mě to uteklo asi o 14 a já vůl si nedal odvolání a co řikal kamarád co se tam dostal, tak prý slyšel, že tam je dosti lidí právě na to odvolání....

-> Syny: V tom máš pravdu. Nemyslim si o sobě, že jsem geniální a bůhví jak chytrej, ale chci tu školu aspoň zkusit a zjistit zda na to prostě mam nebo ne... Pak si můžu za pár let řikat, že jsem tak blbej a vysral se na to... Neřikám, že se tam určitě udržim, ale budu se snažit seč mi síly budou stačit 4

-> COL: Taky souhlasim... "Podávám odvolání, protože na tu školu prostě CHCI! A jestli mě nevezmete tak si budu stěžovat u ministra školství!" 47 Teď vážně, je jasný, že když podám to odvolání, tak musim udat pádnej důvod a né, že mi byla zima apod. Ta varianta testů mi přijde jako dobrej důvod, ale ještě jak to tam napsat 8 Chtělo by to nějakej vzor, jak to kdo psal a vyšlo mu to 3

Nwkt 01.07.09 18:41:31 napsal: → Syny: Vyrazí mě dveřma, vlezu oknem

Taky možnost 1 Když to člověk prostě chce, tak si zatim jde a někdy i leze no. A tim nemyslim jen do okna ale třeba taky do ři... 47
upraveno 1x, naposled 01.07.2009 23:17:34
21:30:58
01.07.2009
waca
Tůze moc jsem chtěl na jednu vejšku, nakonec jsem udělal zkoušky a jsem přijatý, za což jsem hrozně rád :-) ...No osobně co jsem slyšel, tak na tu VŠE se hlásí dost lidí, ale je zase pravdou, že 100% lidí nad tou pomyslnou čarou tam nepudou a ty se můžeš dostat na vyšší místa a pak tě přijmou. Kámoška mi o tom říkala, že tam je fakt nával jak hrom, nevim jak u toho tvého oboru...Když tak se ti pozeptám, sice ona tam prošla asi se 160 bodíky, ale myslim si že i to odvolání nějak plánovala 4
20:10:40
01.07.2009
COL
Rekl bych, ze do odvolani asi nema az tak smysl psat, ze te to bavi atd.... ale to s tim, ze tva varianta testu byla tezsi nebo nejak spatna, nejednoznacna apod.... nebo zes mel min casu, ev. horsi podminky na praci (pokud to tak ovsem bylo) uz smysl ma, protoze tim uz se poukazuje na nejakou vadu toho rizeni nebo rozhodnuti.

Ale preci jeste musi zbyt mista, prootze ne vsichni, ktere prijali se nakonec zapisou do studia. Ale nevim, zda tato mista obsauji a podle jakeho klice.
19:01:26
01.07.2009
Syny
-> petr s: No jak se to veme...
18:58:55
01.07.2009
petr s
-> Syny: A ty už máš školu hotovou?
18:49:17
01.07.2009
Nwkt
-> Syny: Tádý dádý dá 3
18:47:51
01.07.2009
Syny
-> Nwkt: Ono je taky rozdil nemit na to a srat na to 47
18:47:16
01.07.2009
Nwkt
-> Syny: Nemam, ale stejně tam vlezu 3
18:46:21
01.07.2009
Syny
-> Nwkt: No to je hezky, ale dobry je zvazit jestli na to mam, aby se tam neztratili zbytecne roky co mas studium zadarmo 4
18:41:31
01.07.2009
Nwkt
-> Syny: Vyrazí mě dveřma, vlezu oknem
18:10:58
01.07.2009
Syny
Ja mam hlavne zkusenost s tim, ze ty ktery takhle prijali na zaklade odvolani nebo na zaklade snizeni postupovy hranice, tak stejne v prvaku nebo maximalne ve druhaku vyhazeli 40 Takze na to bacha... Ono jedna vec je dostat se tam, ale druha a tezsi je se tam udrzet...
16:20:31
01.07.2009
Mr_Kubas
Mr.Lumpy 01.07.09 15:02:42 napsal: → Mr_Kubas: jak píše luky, ještě by neškodilo napsat že vykazuješ už několik let zlepšující se prospěch, jinak UJEP je docela OJEB jak mi říkali kamarádi který tam choděj

No právě proto to mam jako nouzovku 4 Zase lepší než abych seděl na prdeli, spíš se potřebuju udržet v takovym tom koloběhu učení, abych z toho nevypadl, to už by to za rok bylo zbytečný 8

-> Luky.: Na zdravotní indispozici, myslíš třeba "bolest" zubu? 40 Ten smajlík mluví za vše 3 No je fakt, že venku bylo asi 30°C a já měl kraťasy a tričko a vevnitř pouštěli klimatizaci, zezačátku to bylo příjemný, ale pak jsem myslel že zmrznu, a to se pak člověk hůř soustředí... Projížděl jsem si teď noviny "Jak na VŠ" co jsme dostávali na střední a tam je pár rad... Jedna je docela dobrá a to ta, kde se můžu odkázat na to, že moje varianta byla těžší než ostatních... V tom článku je to tak rozepsaný, že z toho vyplývá, že ty co mají lehčí variantu tak mají až 4x větší šanci na přijetí a jsou tam i grafy... A jako příklad tam je zrovna VŠE, kde ty varianty jsou v dost velkym rozpětí procentuální úspěšnosti... No uvidim, nějak to splácám a doufám, že to zabere 4 6
upraveno 1x, naposled 01.07.2009 16:21:08
15:02:42
01.07.2009
Mr.Lumpy
-> Mr_Kubas: jak píše luky, ještě by neškodilo napsat že vykazuješ už několik let zlepšující se prospěch, jinak UJEP je docela OJEB jak mi říkali kamarádi který tam choděj
14:45:19
01.07.2009
Luky
Kdysi jsem taky sepisoval odvolání (předem upozorňuji že neúspěšně... 47 ) pod vedením jednoho známého, který na VŠ přednáší. Už si to po těch létech moc nepamatuju, ale bylo tam určo něco ve smyslu že se o daný obor velmi zajímám (byl to zeměpis, tam to bylo asi jednodušší než u ekonomky) a že mám skutečný zájem a tak. Prostě oni musí nabýt dojmu, že jsi pro ně nepostradatelný.

Případně možná zkusit poukázat na lehkou zdravotní indispozici u přijímacího řízení? A poukázat na to že podmínky přijmacího řízení jsi splnil.
13:50:46
01.07.2009
Mr_Kubas
Zdravim panstvo... Mam takový problémek, letos jsem dělal už po druhé přijímačky na VŠ a tentokrát mi to uteklo o pár bodíků a bohužel mě nevzali... Co jsem se tak ptal kamarádů co tam studují, tak řikali ať neváhám s odvoláním... Něco už jsem splácal dohromady, ale to nejdůležitější mi chybí a to "Zdůvodnění žádosti"...

Vim, že tu pár vysokoškoláků je a tak Vás žádám o radu 4 Konkrétně se jedná o Vysokou školu ekonomickou v Praze a fakultu podnikohospodářskou, kdyby tu byl náhodou někdo, kdo už tam studuje 1 V přijímačkách je možno mít max 200 bodů, já měl 144 a potřebných ke složení zkoušky je 100, pak už záleží jen na pořadí uchazečů, ale většinou se to pohybuje kolem těch 150 a výš... Takže mi opravdu moc neschází a pro mě je to docela důležitý se tam dostat...

Dal jsem si ještě jako únikovku UJEP v Ústí, ale tam stále čekám na vyjádření komise... Na to odvolání mam ještě 29 dní.. Jestli je tu někdo s nějakou zkušeností, tak se prosím podělte, díky 4
Extreme Tyres