skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tzb
19:14:41
05.04.2009
05.04.2009

pyroman
-> MerHanz: já našel večer tohle qpro.cz/?id=36_1_1_... takže zejtra postavím učitelku před hotovou věc
17:02:45
05.04.2009
05.04.2009

MerHanz
-> pyroman: někde sme to taky probírali, teda spíš jen tak letem světem, navečer se ti po tom zkusím kouknout.
18:55:29
04.04.2009
04.04.2009

pyroman
-> MerHanz: tohle vím.... já potřebuji spíše dimenze jednotlivých armatur... podařilo se mi najít odkaz na stránky, kde je hrubá kalkulačka na to větrání a rozměry trub
mít tam klasický topení, tak by to bylo v pohodě, to sme počítali, ale já potřebuju teplovzdušné vytápění
mít tam klasický topení, tak by to bylo v pohodě, to sme počítali, ale já potřebuju teplovzdušné vytápění
17:13:25
04.04.2009
04.04.2009

MerHanz
Co se týče topení, tak nejpr musíš znát tepelný ztráty pro předem určenou vnitřní teplotu, Z toho vyplívá, že musíš znát tepelně izolašní vlastnosti ( včetně přesných čísel ) jednotlivých materilálů použitých ve skladbě stěn, podlah a stropů. A to i veškerý ůdaje k použitým oknům a dveřím. Pak mužeš začít uvažovat dál.
Už si přesný názvy nepamatuju, ale dalo by se to zjistit. Konečnej výpočet pak zní součinitel prostupu tepla stěnou( nebo oknem, dveřmi, stropem, podlahou ( ten se počítá z celé skladby ze všech matriálů ))násobenej plochou násobenej rozdílem teplot ( vnitřní v nější ). Takže aasi takhle zhruba zhrnuto, víc ti teď z havy nepovim, to až se pohrabu v sešitech a poznáámkách.

13:03:38
04.04.2009
04.04.2009

pyroman
ještě doplním, že v jednom traktu bude maximálně 60 úředníků
12:51:50
04.04.2009
04.04.2009

pyroman
Zdravím lidičky, je tu někdo, kdo se zabývá navrhováním/prováděním systémů TZB?
momentálně bych potřeboval někoho, kdo se zabývá větráním a vytápěním...
mám administrativní trojtraktovou budovu, kterou potřebuji minimálně 4x za hodinu vyvětrat... jedná se o open space //velkoprostorové// kanceláře s objemem vzduchu kolem 520m3 vzduchu v jednom traktu a potřeboval bych vědět, jak velká přibližně bude trubka na vzduchotechniku a jestli stačí kolem trubky prostor 10cm.....fasáda je neotevíravá
dále se chci zeptat jak velké trubky by byli cca potřeba na teplovzdušné vytápění pokud mám skleněnou fasádu a chtěl bych systém navrhnout i s možností rekuperace a tím snad i snížit nároky na vytápění
zatím mi nejde o přesná čísla, ale o hrubý odhad s čím počítat, jelikož mi na tom závisí konstrukční výška objektu a s tím spojené další problémy v návrhu - schodiště, požár, výtahy atp
případně pokud máte někdo nějaké podklady, ze kterých by se to dalo vyčíst tak se za ně taky zlobit nebudu
momentálně bych potřeboval někoho, kdo se zabývá větráním a vytápěním...
mám administrativní trojtraktovou budovu, kterou potřebuji minimálně 4x za hodinu vyvětrat... jedná se o open space //velkoprostorové// kanceláře s objemem vzduchu kolem 520m3 vzduchu v jednom traktu a potřeboval bych vědět, jak velká přibližně bude trubka na vzduchotechniku a jestli stačí kolem trubky prostor 10cm.....fasáda je neotevíravá
dále se chci zeptat jak velké trubky by byli cca potřeba na teplovzdušné vytápění pokud mám skleněnou fasádu a chtěl bych systém navrhnout i s možností rekuperace a tím snad i snížit nároky na vytápění
zatím mi nejde o přesná čísla, ale o hrubý odhad s čím počítat, jelikož mi na tom závisí konstrukční výška objektu a s tím spojené další problémy v návrhu - schodiště, požár, výtahy atp
případně pokud máte někdo nějaké podklady, ze kterých by se to dalo vyčíst tak se za ně taky zlobit nebudu