-> saskyn2 03.01.23 13:51:32: Nevím kolik má slevu a je mi to úplně šumák, protože sám vím, že ty díly levněji neseženu. Takže co si vyhádal je jeho odměna a mě to vůbec nezajímá. A fakt nemám důvod si stěžovat, když mi dává použitý díl ze svých zásob tak je to většinou (z mýho pohledu) za naprosto přátelskou cenovku.
Jelikož už se pár let známe (za chvíli to bude 8 let co jsem od něj koupil první auto a potom ještě dvě) tak ví, že nevymýšlím píčoviny. A tak když dojde na nějaký drahý díl, nemá problém zavolat mi
"hele musíme vyměnit tohle, jestli si to umíš sehnat levněji, tak dodej, já to levně neumím". Takhle jsem třeba ze zásob dodal vlastní zapalovací kazetu (nová za asi 12 bez daně). Nebo když mi profukovalo kolínko u výměníku EGR, který v origu bylo jen komplet s výměníkem za nesmysl, tak jsem si chvíli googlil a porovnával a našel si ho z Fiatu za pětikilo - taky bez problémů. Tzn, nemám pocit, že na mě má potřebu vydělávat přešvihnutejma maržema. Dlouhodobý vztahy mají svoje výhody.
Za pětikilo nedělá už pár let, aktuálně je to myslím 790 Kč/hod.