Rada - auto

prohledat
489 příspěvků (zobrazeno 151 až 200) od 24.03.2009 do 01.11.2010, založil/a Syny
řadit dle data
17:27:02
30.03.2009
tadeas
teda měnit rozvody bych si na vlastním autě netroufl, přece jenom tohle když když clověk pokazí tak konečná6
17:03:56
30.03.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> venni: To ste holky sikovny 6 Ja myslim ze by to tak hrozny byt nemelo, dyk je to stary motor :)
15:24:49
30.03.2009
venni
-> Syny: kdybych zase chodil na 12tky a neměl tolika práce s eRkem tak bys přijel a rozvody by jsme udělaly za odpulne,ale jelikož nevím kam dřív skočit a musím odhánět i známé tak težko říct kdy by se to šiklo :(
12:59:26
30.03.2009
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja taky ne, chci rict ze cena dilu a narocnost prace je uz nekde jinde, si myslim teda.
12:49:14
30.03.2009
Pavel P..
-> Nwkt: a skončilo by to kompletní generálkou3 3
12:45:57
30.03.2009
Nwkt
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To by měnil měsíc
12:45:09
30.03.2009
-> Vojťas: No ja mu seat nevymlouvam lec proc nepokracovat v tradici domacich oprav...
12:42:00
30.03.2009
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: no tak nejak, tata to daval ke znamymu na vymenu tesneni olejovyho cerpadla a novej remen a bylo to za 1500 :( co by za to bylo na skodovku tyjo, skoda mluvit no
12:39:16
30.03.2009
-> Syny: Proc treba rozvody neudelas sam? Bys usetril dosit, v servisu s tebou akorat vyjebou a natahnou cenu jak to pude...
12:35:55
30.03.2009
spartra
já budu souhlasit s -> Pedros: 3
08:27:48
30.03.2009
Pedros
3
07:42:34
30.03.2009
MATTESS
-> Syny: taky píšu loni, letos by ta cena byla úplně jinde
23:23:28
29.03.2009
JoseA
-> Syny: Dyť já pořád říkám že je to dobrý kup a nic o tom, že je to vrak. Možný bys to i prodal na kšeft za víc jak to je. Já sem jenom naznačil, že by bylo reálné i do 20tis koupit leštěnku bez dalších investic, ale něco za něco jak to tak bývá že.
23:04:49
29.03.2009
Syny
-> JoseA: Jako ja nevim, ale rozvodak, sbihavost a oprava merky oleje jsou investice tak za 7000... Takze auto za 6000, prepis 5000 + 1500 + 800, opravy 7000 = Takze auto za 20 000. Jestli tohle za 20 a nebo favorita za 15..... No kazdyho vec - moje rozhodnuti vidite... Penez moc nemam, to je pravda, ale nasi se sami nabidli, ze mi na to pujci s tim, ze ja jim penize vratim po statnicich az pujdu na brigadu, kterou si chci udrzet pres cely rok...

-> MATTESS: no vidis - to je 4x vic nez stalo tohle...

Ja chci jen jeste jednou podotknout, ze to ze auto bylo levny jeste neutne neznamena, ze je to vrak... Bylo to prodany ze znamosti a taky z duvodu, ze dotycnej se toho chtle zbavit rychle a nemel potrebu na tom vyvarovat... Kdyby mi muj strejda dal auto zadarmo, tak to automaticky znamena, ze to je uplnej vrak? Nejak tohle opravdu asi nechapu...
22:43:53
29.03.2009
JoseA
-> VeTëV: Asi by to bylo moudřejší, ale známý jeho otce feldu neprodával a syny podle všeho moc peněz nemá. Někdo tady kdysi zháněl rady co koupil za levné auto jako student na levné jezdění a já doporučil favorita, sehnat zachovalý a nejlépe s LPG, opravy zvládne sám, nebo známý kutil za hubičku. Jenže to je auto fuuuuj a hranaté a tamto a hento a von chce mít hustokáru na kterou zbalí kundičku na disce, hlavně když to gumuje a vypadá moderněj než fávo, tak to ani nemá cenu nikomu nic radit. Synyho kup byl myslím si pořád výhodný, ikdyž nevím jestli zrovna pro něho, pokud musí obracet každou korunu a auto přímo žádá o investice. Známý teď dojezdil škodku a sehnal fáčko GLXi r.v.94 v super stavu za 10tis + eko 5tis. Ale to auto je vyjímečně zachovalá leštěnka a teďka si chrochtá blahem, sice nemá klimu ani el. okna a arbagy, ale nemá ani v hajzlu rozvoďák, těsnění, sbíhavost, spotřebu oleje ani měrku a i po důkladné kontrole zjistil, že do auta nemusí nic investovat krom případné prevence v podobě výměny náplní. Teď otázka kdo je na tom momentálně líp? To si ale musí každý odpovědět sám. Jinak myslím že dneska už jsou prodejné právě jenom ty vyjímečně zachovalé poslední favority, ostatní nestojí za poplatek a to je pro méně majetné či studenty nejlevnější cesta k autu. Samo to neplatí jen u favoritů, ale kvůli údržbě, jednoduchosti bych to volil já.
22:36:19
29.03.2009
MATTESS
-> Syny: takový auto za 40-50t. dnes snad koupí jen blázen. Loni muj ZX o rok mladší se prodal za 37t, kolega prodával Cordobu (asi 94?) za 25t
22:11:47
29.03.2009
Syny
-> VeTëV: Jenze feldu s tuhle vybavou a v takovymhle stavu sezenes tak za 40 - 50... Tohle auto v bazaru s touhle vybavou taky cca 40 - 50... Takze kdyz se mi naskytne PRES ZNAMEHO vyhodna koupe, tak nevidim duvod, proc to nevzit... I s tim co na tom budu nutne delat s prepisem a pojistkou se nedostanu na cenu jen stejneho auta z bazaru... Proste to neni tak, ze by to byl nejakej vrak za 6 litru, i kdyz nekteri tomu veri a budou v to tajne doufat, ja mam dost informaci a vim co kdy kde a jak... Taky vim co je kde v riti... A auto sem novy potreboval - sice sem ho neplanoval ted, ale prislo to ted a vyhodne, tak se koupilo ted... A je mi uprimne u prdele pokud nekdo kdo auto vubec nevidel a nevi o nem nic bude psat, ze sem si koupil "auto" a podobny keci... Fakt je mi to jedno. I kdyby to vrak byl, tak je to celkem moje vec si myslim...
22:03:43
29.03.2009
VeTeV
-> JoseA: vsak pohoda - jen ej otazka nebylo by li moudrejsi si koupit nejakou feldu, kde mrte veci udelas sam za par susni a proste si na to "lepsi" auto pockat az na to budes mit... a neni to nejaky drceni za kazdou cenu, jen proste postouchnuti at udela co nejdriv to nezbytne i pro svoji jistotu
22:02:57
29.03.2009
Syny
-> petr s: jj to udelam 4

-> JoseA: taky zajimava teorie... Jen nevim proc bych to po roce mel poslat pryc... Pokud se to neposere nejak, ze by se to nevypolatilo tak to chci mit co to pude...
21:53:32
29.03.2009
JoseA
Kua chlapi nechápu proč ho deptáte. Nemusím být ani psycholog, abych poznal z tohoto tématu a delší dobu ze synyho jednání, že čekal na "lepší" auto, s kterým se trochu ukáže a jako student si ho bude moct dovolit jako panic na první šuk 5. Konečně se dočkal, o stavu auta bych nepolemizoval, stejně dojde na moje slova, že nebudou prachy na opravy (když je student) a auto po propadnutí stk škrábne do kopřiv a třeba rači než toto opravovat koupí zase neco na dva roky s stk za desítku a bude jenom jezdit (můj otec to tak dělal několik let a vyšlo ho to levněj než opravy, s autama ale vozil matroš na stavbu, vesměs škodovky 100/110, maximálka asi 60km/hod). Ani tou maximálkou mě nesere, pokud aspon neměl prázdné kola, povolené šrouby a předtím párkrát pořádně při nižší rychlosti testnul brzdy, nakonec nebezpečné je to i s novým autem v provozu. Já sem maximálku nezkoušel ani na svojem autě, které je v hodně dobrém stavu s jasnou historií, ani na dva roky starém superbu... no vlastně asi nikdy a žiju bez maximálky. 180km/h sem jel jen dvakrát v životě na svoji motorce, sviňa ještě furt tahala.
21:51:41
29.03.2009
petr s
-> Syny: přilep to je to jenom aby voda nešla k lepidlu co je přilepené okno
21:45:49
29.03.2009
Syny
-> petr s: Okno je pred 5ti lety meneny - proletel jim sutr... Ted je tam teda relativne zanovni, ale koukal sem, ze je tam malej pavoucek taky... Tak budu sledovat jestli se nezvetsuje... Ta hlavni guma se zda byt v pohode - jen tohle je tam naky volny a krivy, ale asi to bude jak psal U-Geen - proste jen zabrana aby tam slo min vody... Rozvody budu resit tenhle tyden...
21:44:00
29.03.2009
petr s
-> VeTëV: Hlavně udělat základní věci nemá tolik peněz aby nechal udělat všechno naráz
21:42:39
29.03.2009
Syny
-> VeTëV: Ja to chapu jak to myslis, ale ja mam servsku, vim co se kdy delalo - jediny co nikde neni napsany ze se delalo je rozvodak a tek na vymenu odpovida... Ma to pred 3ma rokama novy pakny, 2 roky stary kotouce a rok stary desticky - brzdi to pekne. Olej menit budu, ted nedky a rovnou zkouknu tu merku a pak teprve budu zjistovat jestli ho motor nezere... Ja o technickym stavu mam informaci celkem dost, to ze vy to nevite, za to ja ale nemuzu a proto me sere, kdyz me tady nekdo zacne soudit a nevi jak to je... Nic vic...
21:42:22
29.03.2009
petr s
-> Syny: tak rozvodák to má doopravdy za sebou gumu u okna přilep nebo musíš vydělat okno a dát nový bauset to je to kolem okna
21:38:46
29.03.2009
VeTeV
-> Syny: ale nejde o tech 180 jde prposte o pristup - proste at se an to divam jak se divam, tak tomu autu asi nekdo nedaval uplne 100% servis - a proto bych to dovezl domu, vyjednal si servis - a podle toho jak to je a neni vprdeli zacal premejslet co je treba netreba apod - a teprve pote jezdil - nevim jak tee to mam jinak vysvetlit - napisu na ICQ at to tu nezasirame
21:37:25
29.03.2009
Syny
-> VeTëV: Tak kontrolka je funkcni kdyz pred startem sviti a po startu zhasne ne? Rozvody sou stary - ano, a proto se vymeni. A po 4. pisu, ze merka je nejspi o kousek vejs nez ma byt a proto to ukazalo malo oleje. I kdyby tomu tak nebylo, tak jestli to bere olej poznam az casem, kdyz s tim budu jezdit a kontrolovat to ;) Mam k tomu servisku a tak trochu vim, co kdy se s tim delalo...
21:34:30
29.03.2009
MATTESS
-> VeTëV: asi je měrka už opotřebovaná a potřebuje vyměnit3
21:34:12
29.03.2009
Syny
-> VeTëV: Jo, tak sem an skorodalnici kde nikdo nebyl zkusil jet na 5 vterin 180 dle tacho :) To sem teda grazl co... To za tady jiny litaj za provozu se skodovkama 160, to nikoho nesere...
21:31:59
29.03.2009
VeTeV
-> Syny: a technicka pozn - kdybych zjistil ze je merka sucha - tak bych jen nenalil olej a vyrazil trhat asfalt - asi bych se snazil prijit na to proc tomu tak je.. a ze nesviti kontrolka - kde mas jistotu ze je vse fcni? jak rikam todle a ten rozvodak by me nutil sakra premejslet co dal a co je treba vsecko zkontrolovat...
21:27:54
29.03.2009
VeTeV
-> Syny: je jedno jak si to udelal neudelal - ale osobne proste povazuju za nerozum tomu davat takhle za ucho tak nebo tak bez podrobnejsi kontroly - staci ten rozvodak v jakym je stavu - to by me trklo a radsi bych to co nejdriv ocihnul a teprve po tom co vim, ze je vse Ok tak zkousel co se s tim da ci neda a i tak en ve stylu sup a zkusime co to da - spis bych kostoval jak se to chova v zatackach apod... je em to jedno timto to uzaviram a jak rikam uzivej si ... jen proste me prijde ze takto se chovaj kluci v 18ti co dostanou prvni auto...
21:25:52
29.03.2009
Syny
Jo a jeste jedne dodatek - 180 bylo na tacho, takze realna taky byla asi jinde ;)
21:24:37
29.03.2009
Syny
-> VeTëV: Jo takhle - takze z poradi vet si udelal poradi v case. Hmm tak to jo no... Tak to je pak jasny kde ste to vzali... Az na to ze sem prave vsechyn kapaliny kontroloval na zahrade a projel sem to az pri ceste domu. Ale to je stejne fuk...
21:22:48
29.03.2009
Syny
-> Jirik - ředitel Zeměkoule: A na jakym zaklade to tvrdis ty? Predstav si ze kdyz sem jel rychle tak kolem nikdo nebyl a bylo to na privadeci za Tescem... Taky asi trochu citis jestli to to auto zvlada nebo ne... KDyby to litalo sem tam a neslo s tim jet, tak asi z toho takovou rychlost tahat nebudu ne? No jestli ja sem tim nekoho jinyho krom sebe ohrozoval, pak teda nevim co ty 4 Vyjit nekdo na roho toho chodniku, tak nevim co bys delal...

-> havlik: Jasny - kazdej soudi podle sebe zejo... Me sere, ze tady jedne neco rekne - uplne mimo a vsichni se toho hned chti a tvrdi to taky... Narostl mi hrebinek po tom co mam holku (jak si psal) a ted po tom co mam jiny auto... Urcite to tak je - kdyz to rikas ty, tak to je jiste pravda...

-> Nwkt: Skoda, ze tady vsichni resi tu 180tku zejo... Ze tam olej neni bych taky zase tak netvrdil - znova rikam, ze je merka dost mozna vejs a olej tma je normalne jen je merka blbe dana a proto se zdalo ze tam neni - kupodivku kontrolka nesvitila...
21:22:39
29.03.2009
VeTeV
Syny 28.03.09 22:54:59 napsal:

Denska tesotvana TOP speed 1 Ve 180ti sem se na to uz vysral, ale sel

by jeste dal :) Ale uz hazeli kola :)

Dneska sem ho prolez a pozjistoval nedostatky – prvni co me potkalo byla

naprosto sucha merka oleje – po doliti cca pul litru oleje sem teprve na

minimu :) Takze sem zvedavej kolik to papa oleje a nebo kudy chcije :)

u okna :)

tady ot vypada ze si tomu dal nejdriv za usi a pak jsi kouknul na olej - ale jak jsem jiz rekl seru na to, budiz ti to prano a at te to vozi dlouha leta...
21:14:43
29.03.2009
Jirik grilovaný - zrušená registrace
-> Syny: Drž hubu ano ? Jezdil jsem s ním 30 sekund před barákem aby se aspoň protočil, ale nejezdím s ním normálně v provozu, což je docela citelný rozdíl pane.

Ostatně je to vidět na videu. Já mám důkaz, ty máš hovno. 1 Jak dokážeš, že neblikalo mazání po tvej extrajízdě a zjištění nepřišlo až pak ? 1
21:11:41
29.03.2009
Nwkt
-> Syny: S tim že tam neni olej si přišel včera a 140 jsi letěl předevčírem 4
21:09:42
29.03.2009
havlik
ti nějak narostl hřebínek po tom co sis koupil "auto"
21:08:12
29.03.2009
Syny
-> VeTëV 29.03.09 14:23:37: bohuzel Nwkt vi trochu hovno jak to bylo - stejne jako ty a stejne jako Jirik...
21:07:17
29.03.2009
Syny
Kamaradi zlaty, zajimavy je, jak jirik prisel s tim, ze sem olej kontroloval az po tom co sem s tim jel 180 :) Fakt teda nevim kde to vzal, ale je to jeho vec... Skutecnost byla opacna, ale me je to celkem u prdele... To za auto stalo malo neznamena ze je v prdeli... Naky problemy to ma, ale neni to zadnej vrak kterej by neustal maximalni rychlost psanou v TP... Ani jeden z vas to auto neridil a vubec nevi co a jak a uz tady mate moudra - klobouk dolu... Jedinej Nwkt ho videl a jeho tvrzeni ze sem studoval olej az po tom co sem ho protahnul taky nevvim kde vzal :) Takze asi takhle, neplette se do toho o cem nic nevite jo? Dekuju...

BTW - gumy sou nafouknuty naprosto presne jak maj bejt a oleje tam zrejme taky je dobre, jen ne po oprave praskleho plastu zrejme vejs merka... Docela me prekvapujou moudra jirika, kterej jeste nedovano jezdil v rozlozenym tunaku po chodniku a neutahlejma buchtama silenbloku a rozhozenou geometrii - nejdriv si zamette pred svym prahem jo...
14:23:37
29.03.2009
VeTeV
-> U-Geen: takze je vse stejne jako u jinych aut - ja myslel jestli treba koncern potazmo Seat to nema jinak - ze tam je vse na vecnost, olej netreba 3

-> Nwkt: takze do konce tydne padne 2004

-> venni: dle NWKTeho teorie je to trosku jinak 5
13:57:16
29.03.2009
Nwkt
-> venni: Ne, minutu po koupi letěl kilo ve městě 3 ten samej den ještě 140 3 druhej den 180 3 a až potom zjišťoval že tam neni olej 3
12:48:59
29.03.2009
venni
-> Syny: holomku,já se Tě tady zastávam a ty lítáš 180 30 3 3 3 3 Jinak určitě to bylo tak že jsi všechno prošel,zjistil olej a pak si šel jezdit žejo 40
12:16:03
29.03.2009
U-Geen
-> VeTëV 29.03.09 11:30:30: asi tak... prvni co bych udelal tak kontrola vseho, vymena naplni (aspon olej) a asi i rozvodaku, pokud neni jisto, kdy to bylo meneny a pak teprv zlehounka jezdit a ne zkouset max... btw ja ji jeste za 3 roky u toleda nejak nevyzkousel :-)
12:13:41
29.03.2009
U-Geen
-> Syny: ja to ani u jednoho auta s centralem spojeny nemel (myslim elektricky). Jinak jsou tam dve polohy, jedna furt zamceno a druha odemceno kdyz je odemceny auto
11:30:30
29.03.2009
VeTeV
-> Jirik - ředitel Zeměkoule: presne an to jsme narazel - ze u auta ve stavu pochybnem - a je jasna ze cena asi odpovidala udrzbe - hned blbne a jezdi s tim 140 - ted dokonce 180... jak rikam budiz mu to prano, ale asi bych s toim jezdil s rozmyslem a nejprve prejel vsecky provozni naplne, brzdy a podoben nesmylsne veci nez s tim zkousel top speed

5
11:29:32
29.03.2009
-> Syny: Dám ti kdyžtak číslo na kolegu Pepu. Jak si přivezl ze servisu svého tehdejšího Seata Malagu (1.5 syst. Porsche) a na semaforech chtěl předvést aktuální mladej jak to sviští. Odpálil to, bum a tím to skončilo. Resp. skončilo to koncertem pro čtyři ruce. Prdlej rozvoďák 3
upraveno 1x, naposled 29.03.2009 11:29:55
11:24:55
29.03.2009
-> Syny: Paráda, přijde mi ohromně šikovný, vyzkoušet +/- max. speed a pak řešit jestli je tam dost voleje, jestli jsou nafoukaný správně pneumatiky a v jaké stavu jsou rozvody, popř. brzdy. 10 Ale oni tady kucí psali, jak s tím budeš jezdit 1, jen se asi neočekávalo, že bez kontroly důležitých dílů hned první druhej den.

Zrovna nedávno jsem slyšel běžet Golfa III s přeskočenym rozvoďákem a tak nějak nic moc. 1 Prasklej už slyšet neni. Když takhle vypadá rozvoďák, jak vypadá klínovej ? To už jsou asi jen natažený silonky ne ? Jinak fakt klobouk dolů, než bys to případně bez voleje z těch 180ti dobrzdil, tak moh bejt záděr, nebo přinejmenším příděr. 7 Jinak vypadá dobře. Jenom bych nečekal, že zrovna u koncernu bude někdo přetahovat rozvody na dvojnásobek. I když pravda, kámoš měnil jednomu maníkovi rozvoďák na P 405ce a ten měl najeto 245 000 km a ani to na něm nebylo moc znát. 3 Třeba nová C4 HDI má interval výměny 200 000 km nebo po 5 - 7 letech (ani nevím přesně), ale ani to bych asi nenatahoval a udělal to dejme tomu ve 150 000 km, když bych víc během těch 5ti let nestihl. U benzínů je pořád 120 000 km. U těch koncernovek VW, Seat, Audi, Škoda jsem slyšel, že byl interval 90 000 km, je to tak ? Jinak než je necháš udělat, tak to spíš šetři, zbytečně nevytáčej a akceleruj zvolna. 4
11:18:55
29.03.2009
VeTeV
Syny 28.03.09 22:57:21 napsal:

Rozvody :(

tak ten vypada mirne jetej 9

gumu do okna natlac a prilep a mas po prdeli 4
11:18:05
29.03.2009
VeTeV
-> venni: Ok prestanu - ale mam dojem ze slyntak to pobira v pohode.. ja mu jen chci pripravit mekej dopad az bude psat ze nema na opravy a ze se z toho posere..jinak budiz mu to prano...
Extreme Tyres